Oulu

Kuusisaaren paviljonki puretaan, kerro muistosi perinteisestä tans­si­pai­kas­ta

Kuusisaaren paviljonki puretaan elokuun aikana. KUVA: Pekka Peura
Oulu 8.8.2016 10:03 | Päivitetty 8.8.2016 11:18
Kaleva

Kuusisaaren vuonna 1956 valmistunut tanssipaviljonki puretaan elokuun aikana.

Oulun kaupunki tekee Kuusisaaresta kansanpuiston, jossa oululaiset voivat oleilla. Korvaavaa tanssipaviljonkia puistosuunnitelma ei sisällä.

Kerro omat herkulliset muistosi, jotka liittyvät Kuusisaaren paviljonkiin. Muistot voi laittaa jutun kommenttikenttään tai jakaa ne Kalevan Facebook-päivityksessä.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (59)

Kielletty Kuuska, jonne oli pakko päästä 14-vuotiaana. ❤️ Ihanat ensimmäiset kielisuudelmat Välivainiolta kotoisin olleen pojan kanssa. Oli niin hyvä, ettei montaa yhtä hyvää suutelijana ole sen jälkeen tullut kohdattua. ❤️

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vuoden 1961 Hietasaaren rippikoululeiriltä kävimme seurakunnan veneellä kokeilemassa miltä synti maistui.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Muutama keikka tuli tuollakin soitettua.Ja yksi legendaarinen Radion Lavalauantai-ohjelma.
Solisteina silloin olivat Tuija Ritokangas,Aili Haapola ja Jarmo Jamppa Tuominen ja Matti Esko ja ohjelman juonsi Heikki Annala. Illan orkesteri Kopla.
Vielä pari vuotta sitten kuuntelin sen c-kasetilta ja muistelin kaiholla nuoruutta.Sävellykset olivat suurimmalta osiltaan Juntusen Veikon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Suomen Tivolin kanssa tuli tolla saarella vietettyä aikaa useampana kesänä :-) En tiedä millä nimellä paikalliset tota on kutsunu mutta meille tivolilaisille se oli Mutteri, muotonsa mukaan. Siellä tuli monet kerrat porukalla istuttua. Hyviä muistoja ja paljon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lukuisia muistoja 80-luvulta 2000-luvulle, Marcus Circuksen diskoja, keikkoja, Kuusrockeja ja Qstockeja. Erityisen hikisenä ja huumaavana on jäänyt mieleen yksi Sielun Veljien keikka 80-luvun loppupuolella.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuuskaan rutinoituneesti livahtaneille tuli salin ovella se pahin kysymys: Pojat, paljonko maksoi liput? Se piti sitten järjestysmiehen ohjaamana mennä tarkistamaan lippuluukulta, portin ulkopuolelta. Ei enää rahattomia viikareita kiinnostanut. Vieläkin katkera!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hei
Tapasin tulevan aviopuolisoni Kuusisaaressa tansseissa 01.05.1970, siis vappuna. Siitä lähtien olemme olleet yhdessä.
Kävimme tänä vuonna vappuna kuvaamassa kyseisen tanssipaikan. Muistelimme tapaamistamme siellä ja otimme valokuvia muistoksi. Oi niitä aikoja ja nuoruutta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Muistan täällä ensimmäisen ammattikorkeakoulun lukuvuoden avajaisjuhlan Preludin juhlineeni vuosituhannen vaihteen jälkeen. Hienot kemut, paljon oli porukkaa. Nykysin tapahtumasta kasvanut isompi kuin yliopiston vastaavasta ja lienee Suomen suurimpia opiskelijatapahtumia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tunnen tyypin jonka maalikaupassa saaman päähänpiston vuoksi tuo on valkoinen vanhan punaisen värin sijaan. Tuli vähän sanomista kaupungilta :D :D

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuuska on osa minun nuoruuttani 1970-luvulla. Oliskohan ollut eka kerta ihan 1972 kun käviin. Silloin alettiin käymään diskossa ja tekemään tuttavuutta tyttöihin. Marcus soitti levyjä. Bändejä en muista.

Oli myös eri kaupunginosan "jengejä". Välivainiolaisilta taisin saada ensimmäisen (ja ainoan) kerran turpaani. Sen jälkeen onkin muut saaneet kuonoonsa eli elämä opetti.

Monet Kuusrockit tuli käytyä kavereiden kanssa 1974 alkaen ja vielä 1980-luvullakin silloisten erien tyttöystävien kanssa. Mukavia muistoja on, kun katselee vanhoja valokuvia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Itselläni ei ole tästä talosta muistoja, kun olen niin vähän Oulussa liikkunut. Joku iso tanssilava paloi muutama vuosi sitten, silloin olin käymässä, mutta seurasin tapahtumaa pelkästään median kautta, eipäs ole rakennettu uutta taloa tilalle? Hyvä olisi olla näitä entisiä tanssilatoja edelleen pystyssä ja aktiivisessa toiminnassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvät muistot ja hauskaa oli 70-luvulla. Kerran oli Tapani Kansa ja Markku Aro harjottelemassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

60-luvun alkupuolella käytiin Kuuskassa. Tyttöjä ja tyttöjen.käsilaukkuja oli ihan hirveesti. Vuoren alta sai kaivaa omaansa. Tunnelma oli hyvä, hikinen ja mukaansa tempaava. Aliupseerikoulun lopettajaisiakin siellä vietettiin ja taisi Four Cats laulaa. Minulla oli ensimmäinen.iltapuku ja hartiahuivi. Voi niitä aikoja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

...ja kun hietasaarenlavakin poltettiin niin oulussa ei ole yhtän oikeaa tanssipaikkaa. Olis joskus mukava pyörähdellä lavalla lähellä keskustaakin, eikä aina ajella väh. 30km. päähän. Tilausta varmasti olisi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siellä Erkin ja minun katseeni kohtasivat..siitemmin tiemme erosivat ..mutta en ole unohtanut sinua koskaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kivat muistot Kuuskasta 70-luvulta.
Lohvari ja minä Muhokselta.
Nam,,,,,,
Olisi kivaa jos voisi nähdä ja kokea uudelleen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Monet kerrat tuli siellä heiluttua nuorramiesnä. Lämpimät on muistot paviljongista ja suuri pettymys on että uutta ei aiota rakentaa tilalle. Kyllä Oulun kokoisessa paikassa sentään edes yksi tanssipaviljonki menestyisi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (59)

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

16.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image