Oulu

Kuusisaaren nurmi on festivaalin jälkeen kuivassa kunnossa – edessä mahdollisesti paik­kaus­kyl­vö­jä

Qstock-festivaalia vietettiin viime viikonloppuna Kuusisaaressa. KUVA: Matti Räty
Oulu 30.7.2018 20:19
Iida Ahonen

Kuusisaaren iso nurmikenttä näytti Qstock-juhlien loppupuolella lauantai-iltana varsin lohduttomalta: nurmi oli ruskea, kuiva sekä monesta kohden multalaikuilla. Kuusisaaren nurmi on ollut tänä kesänä koetuksella jo monta kertaa erilaisten festivaalien vuoksi.

Johtuuko Kuusisaaren nurmen tila Qstock-kävijöistä, kaupunginpuutarhuri Heikki Pulkkinen?

– Kuusisaari on tehty tapahtumia ja ihmisiä varten. Kun ihmisiä on paljon liikkeellä, nurmikko joutuu kovalle kulutukselle, mutta suurimmat haasteet tänä kesänä ovat olleet kuumuus ja kuivuus.

Mitä kuivalle nurmikentälle nyt tehdään?

– Nurmikoita kastellaan heti, kun se on taas mahdollista. Todennäköisesti pääsemme kastelemaan aluetta loppuviikolla, kun Qstockin purkutyöt ovat päättyneet. Teemme alueella mahdollisesti lähiviikkoina myös paikkauskylvöjä. Tarkistamme kaikkien festareiden käytössä olleiden alueiden kunnostustarpeet tällä viikolla.

Mitä nurmen suojelemiseksi voisi vielä tehdä jo tapahtuman aikana?

– Periaatteessa joitain alueita voisi suojata esimerkiksi kennomatoilla. Erilaisia vaihtoehtoja tuleville vuosille pohditaan tapahtumanjärjestäjien kanssa.

Miltä nurmikenttä näyttää Qstock-järjestäjien näkökulmasta, festivaalin venuekoordinaattori Anna Lanas?

– Alueen purkaminen on vielä kesken, joten maata ei vielä ole katsottu tarkasti. Arvioisin, että nurmikko otti jonkin verran osumaa festarikansalta. Tänä vuonna meillä oli kuitenkin erilainen lähtötilanne, sillä nurmikko oli kuivassa kunnossa jo ennen Qstockia kesän kuuman sään ja alueella aiemmin tänä kesänä olleiden muiden isojen tapahtumien vuoksi. Kaupunki on kastellut nurmea parhaansa mukaan tapahtumien välissä.

Miten suojasitte nurmea tänä vuonna? Voisiko sitä suojata vielä lisää?

– Isojen rakenteiden alla oli kumimatot. Suunnittelimme alueen niin, että autoilla ajettiin vain huoltoteitä pitkin.

– Nurmen tilannetta katsotaan kaupungin kanssa yhdessä, mutta sitä ei kannata kokonaan peittää, koska se kärsisi mattojen painon alla vielä enemmän.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (78)

Tällaisissa uutisissa sitä toivoisi kuvaa mukaan. Kertoo enemmän kuin tuhat sanaa jne.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mielestäni nurmikot kuntoon, rahat vaikka vanhustenhoidosta, kyllähän edustuspaikat pitää saada kuntoon.
Kultuuri, ja muukin mistä joku rahastaa pitää saada etusijan. Oulun pitää näkyä ulkopuolisille vetovoimaisena Kaupunkina.
Ja jos rahaa jää, niin loput taiteelle ja muulle hömpälle...
Tarkoitin siis että, tämä asia juuri toisinpäin, eli rahaa vanhuksille, työttömille ja muille syrjääntyneille, Suomen kansalaisille..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siirrettäkööt rokkijuhlat sinne mihin kuuluu eli ruskotunturille, olisipa roskat kerralla oikeassa paikassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

siellä ruskotunturilla ei muuten ole meteliä, eli metelin vihaajat vois muuttaa sinne.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos tapahtumapuistoa ei saa käyttää tapahtumien järjestämiseen tapahtumapuiston kulumisen takia niin miksi sitten on tehty koko tapahtumapuisto? Maanteiltä voitaisiin kieltää ajoneuvoliikenne niin maantiet eivät kuluisi!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Alueen vuokraajanhan se täytyy palauttaa alue sellaisena kun sen sai käyttöönsä. Sää ei ole selitys, se on asiaankuuluva riski.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

tai ne jotka ei kestä kaupungissa asumista, siellä on hiljaisuutta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pyöräilin eilen paikan läpi ja ihmettelin kuinka hyvässä kunnossa nurmikko oli. Kuivia paikkoja kuten kaikkialla nyt ja ei missään merkkejä isoista kulumista. Pahimmat paikat oli suojattu reijällisillä kumimatoilla, jonka alta nurmikko priimaa. Siivousharavointi hoitaa olevaa nurmikkoa lisäksi. Ammattilaisten työtä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei kai nyt kaupunki kuitenkaan tällaisia höpötyksiä maksa! Voisiko näitä tilaisuuksia siirtää jonnekin, missä niistä ei koidu niin paljon haittaa.
Kävin eilen keskustassa, enkä ole koskaan nähnyt keskustan katuja näin sikaisessa tilassa. Joka paikassa tuntui oksennusrefleksi tulevan yököttävän hajun takia. Kadut kaljan, oksennusten ja virtsan löyhkäiset. Eikö Ouluun voisi saada vähän siistimpää kulttuuritarjontaa. Tässä kysymys päättäjille: Onko Oulu joutunut rappiolle? Mikä on Oulun arvojen/henkinen tila?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

voisko valittajat siirtää jonnekkin muualle jossa niistä ei ole haittaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihmisten häätämiseen on turvautuminen ja viimeinen kommentti, kun asiaa ei irtoa. Niin taisi taas käydä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vai kävikö nyt itsellesi pieni kähmy? Et nyt oikein ole kartalla tässä mistä kommentoitinn. Mutta ihan oikein, että te jotka ette kaupunkiasumista kestä, niin muuttakaa pois ja riittävän kauas.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niitä siirteli aikanaan osana lopullista ratkaisua. Sitäkö tässä haetaan taas takaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Juu nyt endlösungia hakemaan hetikohta. Jos vaikka jauhetaan marisijat kompostiksi jolla sitten korjataan nurmikkojen tilaa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei voi kuin ihmetellä tätä jokakesäistä, näissäkin kemmenteissa esilletulevaa valitusta milloin nurmesta, milloin musiikinvoimakkuudesta. Tätä olen kuullut/nähnyt jo kohta 50 vuotta. Mistä näitä uusia valittajia sikiää aina vaan? Eikö ole koskaan ollut omaa elämää?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onkohan tosissaan etsitty qstockille uutta paikkaa? Tässä paikassa tuntuu olevan lukuisia ongelmia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (78)

Uutisvirta

124
Oulussa Suomen isoista kaupungeista eniten pyörävarkauksia – "Kannattaa miettiä onko tarvetta tehdä arkisia asioita kalliimmilla maastopyörillä", rikosylikomisario kehottaa
66
Kansanedustajan työ on ylittänyt Jenni Pitkon odotukset – "Meillä on loistava hallitusohjelma"
47
Pakollisella ruotsilla on pitkä historia ylioppilaskokeissa – Henriksson: "Kouluja käydään, että opitaan jotain. Silloin kaikki ei voi olla vapaaehtoista"
44
Marjabisnes pyörisi kuumana, mutta mustikoita ja lakkoja ei saada metsästä pois riittävästi – Thaipoimijoita tuli Suomeen jälleen liian vähän
43
Qstockin liikennejärjestelyt huolettavat Pikisaaren asukkaita – aiemmin autoiluun saaressa vaadittiin festivaalin aikana ajolupa, nyt järjestelystä ollaan luovuttu
30
Mitä ideaa tukisit 35 000 eurolla? – Oululaisia kutsutaan äänestämään kaupungin kehittämisideoista
29
Sähköverkkoyhtiö Elenia nostaa sähkön siirtohintaa – perusteena sähkönjakelun uudistaminen

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Keski-Suomen ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Kemi, Keminmaa, Tornio, Tervola, Pello ja Rovaniemi.

Hellevaroitus: Lähivuorokauden aikana on odotettavissa tukalaa hellettä Varsinais-Suomen, Satakunnan, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Pohjois-Pohjanmaan maakunnissa sekä Etelä-Lapissa.
Lähivuorokauden aikana on odotettavissa tukalaa hellettä koko maassa lukuun ottamatta Enontekiön kuntaa.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Ihminen on kännipäissään oma itsensä

Just. Miksi se viina on räyhäjuomaa joillekin ja miksi sen vuoksi on eniten avioeroja? Pitäskö se tuleva mies juottaa p... Lue lisää...
Lukija

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image