Oulu

Kuusisaareen nousee Oulun ensimmäinen vuoristorata

Ensimmäinen kaupungissa. Jari Ronkainen (vas.) ja Ismo Heino pystyttävät parhaillaan vuoristorataa Oulun Kuusisaareen.
Oulu 26.5.2004 0:00
Heidi Hietala
Suomen Tivoli avaa Kuusisaaressa huvittelukauden lauantaina sopivasti koulujen päättäjäispäiväksi.

Tämän kauden uutuus, Roller Coaster -vuoristorata on kaikkein suuritöisin ja massiivisin koottava.

Oulun tiettävästi ensimmäisen vuoristoradan pystytys vie neljältä mieheltä ja yhdeltä nosturilta peräti kolme päivää.

"Aloitimme radan pystytyksen tiistaina ja jatkamme näillä töin torstaihin. Vuoristorata on isotöinen ja hidaskin koottava, sillä sen kokonaispaino on noin 100 000 kiloa. Metallimäärä pitää laittaa pystyyn viiden-kuuden metrin pätkistä", kertoo pystytystöistä vastaava kenttäpäällikkö Sami Kuusela.

Liikuteltavat palaset painavat satoja kiloja, keveimmät niistäkin noin 150 kiloa. Köykäisempiä liikutellaan miesvoimin, sillä niin homma hoituu nopeammin kuin nosturia apuna käyttäen. Rata käy korkeimmillaan 10 metrissä.

Kuusela kertoo, että vuoristorata pystytetään yleisön käyttöön kolmatta kertaa. Tälle keväälle se on ehtinyt olla käytössä jo Jyväskylässä ja Keravalla.

Metallin määrä jakautuu kuljetusvaiheessa kolmeen rekkaan ja tavaraa riittää vielä pariin kuorma-autoonkin.Kuusisaaren
muoto ongelmana


Tivolin muut laitteet pakataan kasaan keskiviikkona Kokkolassa.

Torstain ja perjantain aikana nekin pystytetään Kuusisaareen. Kuuselan mukaan ongelmana saattaa olla niiden sijoittelu, sillä vuoristorata vie suuren osan tasamaasta saaren muutoin sianselkämäisestä kentästä.

"Yritämme kuitenkin saada kaikki vempeleet mahtumaan tänne, sillä ei ole toivottavaa, että yksikään niistä jäisi pois", Kuusela lupaa.

Kauden toinen uutuuslaite on High Energy, joka pyörittää ja kieputtaa kyyditettäviä joka suuntaan. Suomen Tivolin mukaan laitteessa on kaikkein suosituimpien tivolivehkeiden ominaisuuksia ja näin ollen se on ehkä kaikkien aikojen hauskoin härveli.

Kolmas uutuus Half Pipe ei ehdi Ouluun, sillä sitä tekevä tehdas on ilmoittanut että laitteen luovutus on Italiassa tehtaalla 15. kesäkuuta. Sieltä vehje lähtee luovutuspäivänä kohti Suomea ja se saadaan ensimmäisen kerran toimintaan noin viikon kuluttua.

Kaikkiaan tivolista löytyy 26 erilaista vatkainta ja kieputinta. Näistä näkyvin on Pohjoismaiden suurin maailmanpyörä.

Suomen vanhin kiertävä huvipuisto kiertää maata jo 116. kerran, paikkakuntia on 17. Niistä pohjoisin on Rovaniemi, jossa tivoli vierailee juhannuksen tietämillä. Kuusisaaressa tivolihumua on tarjolla 22. kesäkuuta saakka.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Uutisvirta

23:07
Inarinsaamelaisuus oli läsnä jo Kari Kyrön lapsuudenkodissa – "Saamelaiskäräjien tärkein tehtävä on saada rauha Saamenmaahan"
22:30
Oululaiset ottivat kantaa kaupungin budjettiin aluefoorumeissa – Kaakkurissa epäiltiin, että säästämisestä voikin koitua lisämenoja
22:15
Poliisi: Kuljetusyritykset varoittavat toisiaan liikennevalvonnasta Kainuussa – vaikeuttaa ylikuormien kontrollointia ja vaarantaa turvallisuutta
21:22
Junttilalle oli heti tarjolla sankarin viitta, mutta viimeistely jäi vielä piippuun – HIFK kukisti Kärpät Saarisen jatkoaikamaalilla
21:17
Uusi ennuste: talvi alkaa lauhana, mutta sitten iskee Siperian kylmyys
21:01
Ulkoministeri Haavisto: Toimintaan Al-Holissa tarvitaan paikallisen hallinnon lupa – Suomi on selvittänyt, voidaanko leiriltä liikkua pois Turkin kautta
20:59
USA:n varapresidentti Pence: Turkki keskeyttää sotilasoperaationsa Pohjois-Syyriassa
64
Kalen! kalluppi: Onko Oulusa toimiva joukkoliikenne?
58
Britannian ja EU:n brexit-neuvotteluissa saavutettu sopu – Boris Johnson: "Meillä on mahtava uusi sopimus"
55
Kivisydämen kausipaikoille olisi tunkua – joka viides paikka on vuokrattu pitkäaikaispysäköintiin
50
Kaatumisesta virisi keskustelu punaisen Baanan liukkaudesta – Kysyimme aiheesta liikenneinsinööriltä: ”Uusi asfaltti tuppaa aina olemaan liukkaampaa”
39
Korkeassa rakentamisessa nähdään peikkoja – Oulun keskustan asukkaat pelkäävät viihtyisyyden heikkenevän ja vanhojen asuntojen arvon laskevan
37
Selvitys: Sisäilmaongelmia esiintyy eniten peruskouluissa ja lukioissa, syynä useimmin kiinteistöjen ikä ja investointien puute – Ilmanvaihto yleisin ongelma
31
Kärppien pelaajabudjetti ylittyi Junttilan hankinnan myötä, liikennettä luvassa toiseenkin suuntaan – Toimitusjohtaja Virkkunen: ”Haluamme tällaisilla hankinnoilla antaa faneille lisäarvoa”

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Pohjois-Savon ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia lumi- tai räntäsateen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi iltapäivällä ja illalla Keski-Lapissa ja Pohjois-Lapissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Alma-kysely: Pekka Haavistao on ylivoimainen suosikki seuraavaksi presidentiksi!

Ottakaapa arvon viher-pösilöt huomioon se, että onkin sitten ihan eri asia, kun ollaan toisella kierroksella ja vain kah... Lue lisää...
MP.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

17.10.

Fingerpori

17.10.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image