Oulu

Kunnostetusta Jäälin montusta tuli alueen suosituin uimapaikka - katso kuvat

KUVA: Teija Soini
Oulu 25.7.2014 9:27
Antti Ervasti, Kaleva

Oulu Jäälin montulla käy torstaina iltapäivällä valtava kuhina. Ranta on täynnä väkeä, ja autoja tulee sekä menee koko ajan. Montusta on tullut Kiimingin ja Jäälin alueen suosituin uimapaikka sen jälkeen, kun siihen tehtiin kunnollinen parannus.

Kaverukset Niklas Määttä ja Joel Mustonen ja ovat hyppineet uimarannalla pohjaan kiinnitetystä laiturilautasta koko uimareissunsa ajan. Se on parasta, mitä Jäälissä voi tehdä.

”Onhan täällä puhdasta vettä ja ihan sopivan lämpöistä. Muualla emme käy uimassa”, he malttavat sanoa ennen kuin ryntäävät taas hyppimään laiturilta.

Jäälin uimamontun parantaminen alkoi 2012 montun kunnostamisella ja reuna-alueen uudelleenrakentamisella. Tänä kesänä reuna-alueilla on tehty raivaustöitä paikan yleisilmeen kohottamiseksi.

”Montulla on nyt aidalla erotettu uima-alue pienille lapsille, laituri ulapalla, muovisia istuimia, biitsikenttä, pukukopit ja bajamajoja”, puistopuutarhuri Pirjo Huttula listaa.

 

Katso kuvagalleria Jäälin montulta

Lue lisää 25.07.2014 Kalevasta.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (26)

Oli kyllä "hienoa" mainosta kalevalta tämä juttu jäälinsoramontusta...oikeen kartta ja kaikki. Huvittavaa että noin pienelle paikkalle viitsitään kutsua koko oulun ympäristön asukkaita. Uimapaikka sinänsä on oikein hyvä ja viihtyisäkin. Ongelma on parkkipaikkojen puute ja rekkaliikenne mikä pitäs päästä kulkemaan. Mutta itse näin jääliläisenä ollaan siirrytty autoon ja suunnattu muualle uimaan kun ennen pyöräiltiin joka pvä shellinmontuille.ei kiinnosta uida sillipurkissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Älkää hyvät ihmiset menkö ainakaan sukeltelemaan tai uimaan ilman nenäpuristinta, sillä kuulin sellaisen huhun, että kyseisestä montusta olisi saatu ameebatartunta. Kannattaa ainakin odottaa sen aikaa, että asia tutkitaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On kuulemma pohjavesialuetta, ja nyt on tehty ilmoitus alueen käyttökieltoon saamiseksi. Pohajavesialuetta ei saa tuhota.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No hyvä, saa nuoriso hajottaa paikkoja. Milloin saadaan lapsilta kielletty ja vain koirille tarkoitettu ranta, senkin voisi aidata ? Sinne ei paljoa tarvitsisi kuin joku kaatunut puu penkiksi, koirat ei ole vaativia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jo 60-luvulla kakaroiden, kersojen ja moukeiden mielipaikka, jos Jäälinjärvi liian samea levistä ja Kiiminkijoki liian kylmä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nuokin rahat olisi voinut ennemmin käyttää Jäälinjärven kunnostamiseen. Kyllä montussa (pohja)vesi vaihtuu ihan itsekseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Itsellä on tullut käytyä tuolla epäsäännöllisesti 25 vuotta uimassa. Viime vuosina tosin harvemmin kun kauempana asun. Yllättävän kirkasta ja puhdasta vettä tuolla on. Mukavahan se on että nykyään siellä on pukukopitkin ja WC eivätkä enää ilmeisesti koiria ja hevosia siellä uita. Jos hakemalla pitää jotain negatiivista hakea niin vesi on siellä pohjavettä ja varmaan vähintään 5 Celsius astetta kylmempää kuin jossain Lämsänjärvellä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

en ole käynyt siellä kun asun kuusamossa mutta pitäis joskus käydä onkos siellä lämmintä vettä mun suosikki ranta kuusamossa on helilampi:)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vesihän on kristallinkirkasta pohjavettä, parasta mitä Oulun seudun uimapaikoilla on.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sinne sitten pissaatte niin saatte hanasta aromit. Vai juotteko siellä Oulujoen vettä tekin?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On siinä meillä taas "asiantuntija" kommentoimassa. Meinaatko, että _mikään_ hanavesi tulisi vahvasti käsittelemättömänä talousvedeksi asti?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ranta on aivan mahtava! Siellä on hyvä uida niin pienen kuin aikuisen ihmisen. Mutta...ainut miinus on parkkipaikkojen puute. Ihan hirvittää ne jatkuvasti edestakaisin ajavat rekat, saati kuinka tien tukkiminen vaikeuttaa heidän työntekoa... Lisää parkkipaikkoja. Ei mulla muuta...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ne rekat on olleet siellä jo kymmeniä vuosia ennen uimareita. Jos tympii rekkaralli, menkää muualle uimaan...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

ei minua tympäse rekkaralli, ajattelin vaan että niillä kuskeilla voi olla hankalaa ruuhka-aikaan siinä kapealla tiellä ajella... tietenkin väärinhän se on ajatella muita! ainahan pitäisi olla kaikki heti minulle nyt.. sori en pysty nim. kääk ajatuksen juoksuun

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (26)

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono koko maassa lukuun ottamatta Lapin maakuntaa lumisateen, pöllyävän lumen ja sään lauhtumisen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Tuntematon sotilas 3.0

230 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Tuliko katsottua MOT työnvälityksestä

Mauno Koivisto siteerasi aikoinaan jotain henkilöä sanoin: "Tärkeintä ei ole päämäärä, vaan liike." Tässäkin asiassa tun... Lue lisää...
Rivien välistä

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

23.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image