Oulu

Kunnollinen yhteys lentokentälle maksaisi 400 000 euroa

Saksalainen Verena Zoller on ollut työmatkalla Oulussa. Zoller tuli lentoasemalle numero yhdeksän bussilla, jolla oli aiemmin mennyt myös lentoasemalta keskustaan. ”Ei mitään ongelmia”, hän vakuutti. Zollerin kanssa samalla bussilla lentoasemalle tuli vain kaksi muuta matkustajaa. KUVA: Pekka Peura
Oulu 9.3.2015 6:33
Liisa Laine

Oulun lentoaseman bussiyhteyksien ongelmat johtuvat pääosin siitä, että alkuperäiseen joukkoliikenneuudistukseen sisältyneestä lentokenttää palvelevasta linjastosta toteutettiin rahoituksen puutteessa vain puolet. Linjasta 8 jätettiin puolikas hankkimatta.

Tilanne korjautuisi, jos tuo puolikas toteutettaisiin. Se maksaisi noin 400 000 euroa.

Pohjois-Pohjanmaan Ely-keskus, BusinessOulu ja Pohjois-Pohjanmaan Liitto ovat tehneet lentoaseman kehittämistarpeista selvityksen, jossa haastateltiin liki 700 matkustajaa Oulun lentoasemalla kahtena päivänä marraskuussa.

– Selvittelyn suositus tosiaan on toteuttaa linja 8, kuten alunperin ajateltiin, toteaa joukkoliikennepäällikkö Minna Soininen.

– Tutkimme oman budjettimme ja mietimme, onko mahdollista tehdä muutoksia – jostain säästää ja johonkin lisätä.
Soinisen mukaan kustannukset ovat nousseet vähemmän kuin mihin on varauduttu, joten hieman muutosvaraa on.

Se, pystytäänkö linja toteuttamaan, selviää Soinisen mukaan parin viikon sisällä.

Lue lisää 09.03.2015 Kalevasta.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (129)

Soinisen mukaan esimerkiksi Tampere ja Turku käyttävät joukkoliikenteeseen vuosittain yli 50 miljoonaa euroa. Oulussa ensi vuodeksi on varattu VAIN 26 miljoonaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Selvittelyn suositus tosiaan on toteuttaa linja 8, kuten alunperin ajateltiin, toteaa joukkoliikennepäällikkö Minna Soininen.

Kiitos Minna odotan kiihkeästi linjan 8 toteutusta

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

ei mitään pusseja eikä taxeja vaan vuokrattavia polkupyöriä muutama sata kulkekoot pyörillä eivät saastuta ja saavat liikuntaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nykyinen systeemi ei toimi ja on hidas. Nousin bussiin Raksilan hautasmaan kohdalta ja olin lentokentällä 55 min myöhemmin. Matkaan siis liki tunti!
Lisäksi illalla joutuu kentällä yhteyttä odottamaan, kun bussit kulkevat vain tunnin välein. Silloin ei hermo tahdo kestaa vaan on hypättävä taksiin, mutta ei paljon naurata, kun taksi keskustaan maksaa saman verran kuin lento Helsingistä Ouluun....

Miksi kentälle ei voi kulkea citybussi?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

ELY-keskushan tuon voi maksaa, kun on suunnitellutkin! Kaupungilla siihen ei taida olla rahaa. Finavia ei linjaa maksa, koska yksi sen tärkeimmistä tulon lähteistä on henkilöautojen pysäköinti lentoasemalla!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joillakin on aivan sairaalloisen kova tarve tuo bussikyyti. Busseja käyttää vain muuta henkilö vuorossaan on aivan järjrtöntä tuo bussitus.Takseja on kyllä niin paljon että kun järjestetään asiat oikein niin taksilla pääsee kuka vaan ja mihin vaan.
Älytöntä tämä PAKKO BUSSITUS.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä minäkin taksin ottaisin mutta saatavuus todella kehno, palvelu töykeää ja hinnat taivaassa. Lento Helsinkiin 38 eur ja taksi kentälle 50 eur - voi aikoja voi tapoja. Tämä on ryöstö !

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä nyt ois metrolle tilaus!Minä ehdottaisi että tehdään kaupungin päälle uusi lentokenttä.Olis toimitaa maanalla,pinnalla ja ylhäällä.Tämä lopettais linjaliikenteen oulunsaloon Säästöä syntyis vuosien varrella!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

ei sinne tarvi mitään kunnon yhteyttä ei sitä käytetä kuitenkaan nykyään jupit menee vuoraamon autoilla työnantajat maksaa viulut.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos bussia ei ola aikonut käyttää niin tuskin mikään moottoritiellä ajo saa ketään bussia käyttämään. Businessihmiset tuskin bussiin jatkossakaan astuvat kun taksia ei tarvi itse maksaa. Aikataulut ja jatkoreittiyhteysinformaatio selkeämmin esille lentokentälle, sillä busseihin saa paljon helpommin lisää matkustajia niistä potentiaalisista matkustajista jotka bussin voisivat edes valita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

jokainen sinne pääsee ilman lisävuoroakin. aivan rahan haaskausta. aurataan paremmin yksityistiet.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vanha bussilinja n:o 19 Linnanmaalta lentokentälle sentään pelasi läpi kaupungin ja sivusta oli suhteellisen helppo tulla muilla linjoille sen kyytiin, mutta uudet reittijärjestelyt sotkivat tilanteen. Jos runkolinja tyssää, ei se palvele oikeastaan ketään. Oulun keskustaan tulijoille on aivan riittävästi muita vaihtoehtoja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vähän eksotiikkaa ja ratikka välille lentokenttä - rautatie asema. Tulis kallioparkille lisä käyttöä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tavalliset kulkijat kuten allekirjoittanutkin, on onnistunut aivan mainiosti kulkemaan nykyisillä kyydeillä herrat kulkevat mustilla autoilla ja muut "kiireisimmät" ovat liikkeellä omilla kyydeillä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jo olisi aika ryhtyä suunnittelemaan, Oulun seudun kokonaisvaltaista joukkoliikenne ratkaisua. Raideliikenne on se ainoa, järkevä pitkän aika välin ratkaisu ! Olisipa näppärä tulla keskustaan paikallisjunalla, josta jatkoyhteydet löytyy.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sepe voisi joutoaikonaan kun nyt Oulunsalossa on hoitaa kiireisimmät matkustajat keskustaan kun 25min odottelu on niiiin raskasta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt poikki tämä turhanpäiväinen eri virkamiesten pohdiskelu 400 000 euroa (!) oululaisille veronmaksajille maksavasta ylimääräisestä linja-autoyhteydestä lentoasemalta! On sen verran minunkin tullut matkustettua ulkomailla kymmeniltä eri paljon isommilta lentoasemilta bussilla kaupunkiin (jopa miljoonakaupunkeihin), että ei bussin odottaminen ole mitään outoa muuallakaan. Sitä paitsi linja-auto ei niissäkään mene salamannopeasti kaupunkiin, vaan juuttuu usein jopa liikenneruuhkiin. Minusta oululaisten verorahat tulee käyttää oululaisten veronmaksajien omiin tarpeisiin (ei turistien hyväksi), varsinkin kun nyt on muutenkin tiukat ajat. Ne, jotka ei ole turisteja ja joilla on todella kiire eteenpäin (työmatkalla olevat), voivat ottaa työnantajan maksaman taksin kuten tähänkin asti. Keskittykää hyvät ihmiset nyt järkevämpien ongelmien ratkaisemiseen. Ei tällaiset älynväläykset kyllä Oulun imagoa tai liike-elämää pelasta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (129)

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Sipilän ylimielisyys syöksee keskustan oppositioon!

höpöttää valheita.Suomi ei ole ollut missään vaiheessa konkurssin partaalla.Sipilä on ainoastaan saanut aikaan,köyhän ka... Lue lisää...
Älä viitsi

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

16.10.

Fingerpori

16.10.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image