Oulu

Kulttuuriväen Taiteiden Yö ja shoppailuun innoittava Kort­te­li­hai­pak­ka järjestetään torstaina yhtä aikaa jo 12. kerran – Riittääkö Oulussa kävijöitä molempiin tapahtumiin?

Oulussa järjestettiin taiteiden öitä 1990-luvun alussa. Vuonna 2008 Taiteiden Yö palasi Ouluun vuosittaiseksi tapahtumaksi. Kuvassa seurataan muotinäytöstä Kauppurienkadun ja Isonkadun kulmassa elokuussa 2008. KUVA: Malkamäki Marjaana
Oulu 14.8.2019 9:39 | Päivitetty 14.8.2019 10:50
Anne Helaakoski

Torstaina 15. elokuuta pidetään yhtä aikaa Korttelihaipakka sekä Taiteiden Yö. Molemmat tapahtumat keskittyvät pääasiassa kaupungin ydinkeskustaan ja sen läheisyyteen. Onko tapahtumien järjestäminen yhtä aikaa harkittu juttu, Oulun liikekeskus ry:n toiminnanjohtaja Jarmo Hagelberg?

– Korttelihaipakka järjestettiin ensimmäistä kertaa vuonna 2001. Kun Taiteiden Yötä alettiin myöhemmin järjestää, päätettiin, että Korttelihaipakka pidetään yhtä aikaa. Tapahtumat tukevat toisiaan.

Yleisötapahtumat eivät siis syö toisiaan?

– Ihmisillä on erilaisia mieltymyksiä, joten on hyvä, että on erilaisia tapahtumia. Tarjonta luo kysyntää ja tuo keskustaan enemmän porukkaa.

Näkyykö Taiteiden Yö yritysten myynnissä Rotuaarilla ja lähikaduilla? Tuoko taide rahaa?

– Kyllä näkyy ja kyllä tuo. Olemme halunneet tehdä Korttelihaipakasta koko perheen shoppailuillan. Tehtävänämme on sekä elävöittää keskustaa että toimia jäseniemme eduksi. Mitä enemmän ihmisiä on liikkeellä, sitä enemmän on myös asiakaskuntaa.

Naistenmuodin erikoisliike Fulari on toiminut Rotuaarilla vuosikymmeniä. Onko yritykselle ollut hyötyä Taiteiden Yön ja Korttelihaipakan järjestämisestä yhtä aikaa, Fulari Oy:n toimitusjohtaja Marjo Huttu?

– Tähän asti olen ollut erittäin tyytyväinen kokonaisuuteen. Väkeä on liikkeellä ja ihmiset odottavat tapahtumia. Monet yhdistävät taidetta ja shoppailua. Monenlainen tarjonta on aina etu.

Millainen Taiteiden Yön ja Korttelihaipakan torstai on yleensä ollut myynnin kannalta?

– Kaupalliselta kannalta se on ehdottomasti huippupäivä ja -ilta. Ihmiset liikkuvat ja tulevat kauempaakin. Tapahtuman ajankohta on hyvä. Työt ja koulut ovat alkaneet, vielä on kesäfiilis, mutta myös syksyn odotusta. Muitakin tapahtumia toki keskustassa on, mutta tästä on tullut perinne. Henkilökohtaisesti ja kaupallisesta näkökulmasta se on hyvä juttu.

Riittääkö yhtenä arki-iltana yleisöä sekä Taiteiden Yölle, Korttelihaipakalle että menossa oleville Muusajuhlille, Oulun Taiteiden yö ry:n toiminnanjohtaja Paavo J. Heinonen?

– Siihen kysymykseen pitää itse käydä katsomassa vastaus torstaina.

Syövätkö vai tukevatko tapahtumat toisiaan, kun samassa illassa yhdistyvät taide ja kaupallisuus?

– Kysymys on outo, ikään kuin halua lietsoa jonkinlaista juopaa "taiteen" ja "kaupallisuuden" välille. Mutta ei ole olemassa taidetta ilman kaupallisuutta eikä kaupallisuutta ilman taidetta. Muusajuhlat ja Korttelihaipakka ovat osa Taiteiden Yötä, Taiteiden Yö on osa Korttelihaipakkaa ja Muusajuhlia, Muusajuhlat ovat sisällä Korttelihaipakassa. Emme suostu edes painostuksesta toisillemme vihollisiksi, vaan olemme nähdäkseni yhteisrintamassa tekemässä Oulusta ja Oulun keskustasta mielenkiintoista, elinvoimaista paikkaa asua ja yrittää.

Miten poliisi on varautunut huomiseen torstai-iltaan, Oulun valvonta- ja hälytystoimintayksikön johtaja, ylikomisario Jyrki Kivirinta?

– Ei se ihan normaali arki-ilta ole, mutta olemme varautuneet ihan normaalisti. Tapahtumien valvonta on järjestäjien vastuulla. Tapahtumien järjestäjien kanssa on etukäteen mietitty ja neuvoteltu turvallisuusseikkoja valmiiksi. Oulun keskustassa järjestettävistä tapahtumista Taiteiden Yö ja Korttelihaipakka on yleisömäärältään suurin, mutta keskustassa järjestettävät tilaisuudet ovat kuitenkin olleet aina hyvin rauhallisia. Järjestyshäiriöitä ei ole paljon.

Juttua korjattu kello 10.50: Korttelihaipakka ja Taiteiden Yö järjestetään 15. elokuuta, ei 18. elokuuta.

Torstaina on varaa valita

Korttelihaipakka järjestetään nyt 19. kerran. Järjestäjänä toimii Oulun liikekeskus ry.

Koko perheen tapahtumassa on ohjelmaa Rotuaarilla sekä Valkean edessä.

Taiteiden Yö alkoi vuosittaisena tapahtumana vuonna 2008. Nyt on vuorossa 12. kerta.

Taiteiden Yössä on noin 200 eri ohjelmanumeroa. Kokonaisyleisömäärä on ollut noin 30 000 ihmistä.

MAINOS

Kommentoi

Konsepti on hyvä. Vaikka on vauhti päällä ja juoksee tapahtumasta toiseen, ehtii kyllä välillä mulkaista vaikka muotinäytöstä. Sellainen tapahtuma, missä ei ehdi kaikkeen, pakottaa valikoimaan itseään kiinnostavia asioita. Konsepti on loistava ja Juhlaviikkojen applikaatio helpottaa tapahtumien löytymistä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tapahtumat nimenomaan tukevat toisiaan. Samoilla kulmilla tapahtuu ja oma osallistuminen molempiin ilmeistä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pakko kysyä, että eikö kaksi eri tapahtumaan eri päivinä olisi kaupalle parempi kuin yksi? Joka tapauksessa lasket joka päivä mitä viivan alle on jäänyt ja mielestäni kaksi erillistä tapahtumaa toisi kassaan enemmän rahaa, kun ihmisiä olisi liikkeellä kahtena eri ajankohtana. Kaupan aukioloaikojen vapauduttua voit joka tapauksessa pitää kauppaa auki Taiteiden iltanakin.

Mutta joo. Oulu 2001.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kun tapahtuma oli aiemmin perjantaina,aikuisten ja lasten alkoholinkäyttö illan aikana meni överiksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Antakaa ämpäri ensimmäisille, niin kävijöitä riittää. Taiteeesta ei niin väliä ,kun saa käyttöesineen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Viesti poistettu

Pitää mennä sitten sunnuntaina, kerkeääkö käydä ennen shoppailua kirkossa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvin kerkeää kirkkoon, korttelihaipakka ja seurakunta niveltyy hyvin yhteen. Onko kirkossa muuten vielä säilytyslokeroita joihin voisi laittaa ostoskassinsa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi joka asiasta pitää toimittajien hakemalla hakea nykyisin negatiivisuutta ja kohuotsikoita. Eikö laadukkaampi juttujen teko, "käräjöinti" myy? Nykyisin liian moni media sortuu tähän ja Kalevan ei tarvitse sortua iltapäivälehtien tasolle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi tämä tapahtuma ei voi olla esim pe iltana? Työssä käyvätkin pääsisivät paremmin mukaan....

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Juuri näin! Ko. päivänä on kyllä ohjelmaa aamusta yöhön, mutta arkipäivänä järjestettynä tapahtuma ei palvele työssäkäyviä: Päivän tapahtumiin ei pääse, kun pitää olla töissä. Illan tapahtumiin ei ehdi, koska päiväkoti - ruoka - läksyrumba. Myöhäisillan tapahtumiin ei jaksa, koska pitää mennä ajoissa nukkumaan, jotta jaksaa taas seuraavana aamuna töihin. Olisi kiva osallistua, mutta kun ei ehdi eikä jaksa. Lauantaina tapahtuma tavoittaisi suuren yleisön (työläiset, keski-ikäiset ja lapsiperheet) parhaiten!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono maan pohjoisosassa sekä Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sinun valintasi - eroa AY-liitosta!

239 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Husu persuihin

Se on joukkoomme liian älykäs, ei oteta. Me erottuisimme muut tolloina. Lue lisää...
PERSU

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

13.11.

Fingerpori

13.11.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image