Oulu

Kuitukaapelin katkeaminen vaikeutti kaupankäyntiä Kaakkurissa, kun maksupäätteet eivät toimineet – ongelma jatkui useita tunteja

Kaakkurin alueen Telian tarjoamissa internet-yhteyksissä on ollut maanantaina ongelmia.
Oulu 20.5.2019 15:41 | Päivitetty 20.5.2019 22:11
Antti Karvonen, Anna Leinonen

Kuitukaapeli katkesi Pohjantien vieressä Kaakkurin kohdalla maanantaina päivällä, kerrotaan Telian viestinnästä. Vika saatiin korjattua maanantaina noin kello 21.20.

Viestintä- ja yhteiskuntasuhdejohtaja Camilla Ekholm kertoi maanantaina iltapäivällä, että kaapelin rikkoutumisen syystä ei ole vielä tietoa.

Kuituyhteyden katkeaminen vaikeutti kortilla maksamista useissa Kaakkurin alueen yrityksissä. Ekholmin mukaan kaapelin vaurioituminen vaikutti 90410- ja 90420-postinumeroiden alueella.

Telialle oli tullut tietoa, että maksuongelmia oli ainakin seuraavissa yrityksissä: Alko, Kaakkurin apteekki, K-Market, Posti, R-kioski, S-Market, Tokmanni ja Veikkaus.

Kaakkurin S-Marketin myyjä Atte Väänänen kertoi, että kaupassa oli maanantaina "täysi härdelli päällä" sen jälkeen, kun maksupäätteet lakkasivat toimimasta. Liikkeen ovelle vietiin laput, joissa kerrottiin, että vain käteismaksut käyvät.

– Kaupan pihalla oleva automaatti tyhjeni tosi nopeasti. Nyt suurin osa asiakkaista on kääntynyt ovelta pois, Väänänen sanoi hieman ennen kello 18:aa.

Tietoliikenneyhteydessä alkoi ilmetä ongelmia maanantaina puolenpäivän aikaan.

Myös Kaakkurin apteekki oli vaikeuksissa tietoliikennekatkoksen vuoksi.

– Käytännössä apteekki on kiinni siihen asti, kunnes yhteydet saadaan toimimaan. Ilmeisesti kyseessä on jokin laajempi vika, totesi proviisori Henna Järvitalo Kaakkurin apteekista maanantaina iltapäivällä.

Kaakkurin Citymarketista puolestaan kerrottiin, että siellä maksupäätteet toimivat moitteetta kaapelin vaurioitumisesta huolimatta.

Kalevaan yhteyttä ottaneen henkilön mukaan myös alueella sijaitsevalla kylmäasemalla oli ongelmia polttoaineen korttimaksuissa.

Juttua päivitetty 20.5.2019 kello 22.07 tiedolla siitä, että kuituyhteys on saatu korjattua.

 

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (54)

Erikoista. Telian nettisivujen mukaan Oulussa ei ole häiriöitä eikä mitään ole korjattukaan.....
Näin ne ongelmat on lakaistu maton alle. Mitään ongelmaa ei ole ollutkaan ja ihmiset vain kuvittelevat? ;)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

ihmettelen, miten tuo vika saattoi vaikuttaa myös iin valokuituverkkoon, nimittäin eilen oli ensimmäinen päivä kun tv-kuva nyki ja takkuili valokuituverkosta otettuna, piti siirtyä takaisin harava-antenniin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onko teillä DNA:n, Elisan vai Telian kuitu?
Jos Telian kuitu, "häiriö" voi vaikuttaa Iissäkin. Riippuu mistä kautta kuitu Iihin tulee. Iin ja Oulun välillä saattaa olla varayhteyskin. Jostain syystä nuo varayhteydet ei monestikaan toimi silloin kun niitä tarviittaisiin eli voi aiheuttaa häiriöitä tai katketa kokonaan. Ja miksi varayhteys ei toimi? Siksi kun sitä ei normaalisti käytetä niin kukaan ei ole huomannut että on rikki ennen kuin varayhteyttä aletaan käyttämään. Konffauksetkin voi olla pielessä ja sekin huomataan vasta kun otetaan käyttöön.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oliko taas joku kaivinkonetunari asialla? Tuskin ne kaapelit itsekseen katkeaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eiköhän siirrytään takaisin vanhaan hyvään varmaan aikaan käteistä käyttämään. Ei tule tällaisia ongelmia. Pankkeja takaisin joka kylään myös. Missä ongelmissa olemmekaan, kun laskujen maksukaan ei enää onnistu kuin matkapuhelimella. Kun se puhelin sitten katoaa tai vetelee viimeisiään, mitä silloin? Helpompaa oli, kun lompakko katosi ja sen mukana 200 euroa/markkaa. Ne eivät olleet maailman ainoat setelit, mitä voin käyttää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuten jutussakin sanottiin :) Lappu ovella vain käteisellä :D
hauskaa:) Onneksi siitä ei voi kukaan nappailla mitään ylimääräisiä maksuja kun käteisellä maksaa. Ei mitään turhia luottokortti leikki maksuja tai tavallisen electron kortin käytöstä maksuja:I)
hehehehhehe

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joku kirjoitti käteisestä kaiken varalta. Sitä ollaan poistamassa ja kaikki on sitten yhden kortin varassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onko sellainen kuin "silmukointi" vierasta tietoliikennenverkkojen suunnittelussa ?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Turhaan te besserwisserit operaattoreita mollaatte. Ne kun tuppaa rakentamaan kiinteistökuidut, kuten kiinteistöön kuidut rakennetaan. Tässäkin tapauksessa ihan tilauksen mukaan. Jos kiinteistön omistaja ei ole keskisuuri mediatalo, sairaala tai maanpuolustuksellinen Kompleksi, ei niiden omistajia välttämättä kiinnosta maksaa varmennetusta yhteydestä. Kyse on kuitenkin vain kaupankäynnistä. Tai voihan olla, että tuo lisäkulu ei yhtäkkiä tämän kantapääopin jälkeen tunnukaan niin pahalta. Saa nähdä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tässä ei ole kyse katkenneesta kiinteistökuidusta. Kommenttien perusteella alueella on tv ja nettiyhteydetkin poikki useamman postinumeron alueelta. Kyse on operaattorin runkoverkosta. Tai noh, voihan siinä samassa kaapelissa olla sekaisin operaattorin kuituja ja firmojen vuokraamia ”kiinteistökuituja”.
Mutta kuka hyvänsä voi yrittää varautua tällaisiin tilaamalla varmennetun kuidun. Yleensä varmennetut kuidut ovat kylläkin firman sisäisiä kiinteitä päästä päähän yhteyksiä esim Oulun ”sivupisteestä” Helsingin ”pääkonttoriin”. Yleinen nettiliikenne noissa firman vuokraamissa kuiduissa ei kulje.
Varsinkin jos operaattori ei saa edes omaa runkoverkkoa varmennettua saattaa varmennettu yhteys tarpeellinen. Kotitilaajalle maksaa liikaa mutta kauppiaalle (tai kauppiaat yhdessä) voi olla järkevää. Mutta tuo on tapauskohtaista varsinkin kun pidemmät katkokset ovat kuitenkin harvinaisia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Yhden ainukaisen linjauksen ja kaapelin varassako sitä ollaan säkällä toiminnassa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voi elämän kevät. 4G-pohjainen tietoliikenteen varmistus maksaa kertainvestointina muutaman kympin ja käyttökuluina muutaman euron kuussa. Nyt löytyi hieno paikka säästää: Suljetaan mieluummin kauppakeskus ja menetetään päivän liikevaihto kuin varaudutaan. Kyllä kannatti!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

4G lagaa kun tukiasemat ei riitä vastaamaan kasvaneeseen tietoliikenteeseen. Tämä todetaan jokaisessa isossa tapahtumassa, eli sekään ei ole ratkaisu kuin pienessä mittakaavassa. Ja arvaa mihin linjaan tukiasemat on kytketty?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämä on törkeätä! Kaivajat maksamaan korvauksia!

Viikko sitten oli Linnanmaan alueella 10 tuntia yhteydet poikki. Varmaan taas joku rasvanäppi kaivurin kuljettaja kaivanut kuidut poikki.

Koomisinta on nämä häiriötiedotteet DNA:lla. Kerrotaan että kaapeliyhteyksissä on häiriöitä, joka on ongelman aliarviointia ja kuluttajien sumuttamista.

Kun valokuitu kaivetaan poikki niin siitä ei kulje mitään signaalia läpi, tiedoksi DNA:lle! Vika ei ole häiriö vaan linja on kaput, poikki, förmitätön!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Turhaa sinäkin itket. Kun sait pankkikortin niin sinullekin opetettiin että pidä aina jonkin verran käteistä mukana kaiken varalta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (54)

Uutisvirta

59
Oulun poliisilaitoksen sisäilmaongelmat jatkuvat, osa väestä välttelee Hiukkavaaran tiloja – Työsuojeluvaltuutettu: "Kyllä siellä aika tyhjää on"
17
Biologi kouluttautuu nyt 12 viikossa koodariksi, kun oman alan töitä ei löytynyt – pikakoulutuksista toivotaan apua ohjelmistoalalle
16
Oulun kaupunginhallitus myönsi Torihotellille jatkoajan tiukoilla ehdoilla – kaupungille 800 000 euron vakuus
15
Qstockin kahden päivän liput myyty loppuun kuukausi ennen festivaalia – tältä kesältä odotetaan uutta kävijäennätystä
8
Kauppa yritettiin ryöstää Oulun Koskelassa, teko keskeytyi toisen myyjän tultua paikalle – poliisi kaipaa havaintoja tapahtuneesta
8
Iran: Diplomatian tie on suljettu Yhdysvaltain pakotteiden takia
7
Hallitus päätti perustaa eläinasiamiehen viran, mutta koska ja millä nimellä? – Eläinten hyvinvointilaki on myös uuden hallituksen työlistalla

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Juhannusjuhlat 1944

180 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Kaleva rikkoo

Kaikilla suomen kansalaisilla on myös oikeus valittaa. Myös mediassa. Mikä ihmeen pyhä lehmä on eri uskonnot. Saako sitt... Lue lisää...
jussijuonio

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

25.6.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image