Oulu

Köykkyri on lakeuden mahtavin las­ket­te­lu­rin­ne

Köykkyrin rinteessä laski parhaimmillaan kolmisenkymmentä nuorta. KUVA: Risto Rasila
Oulu 10.1.2009 16:18
Elina Ursin
Kempeleen Köykkyri ei rehenteli rintaansa rinteen pituudella tai korkeuserolla. Reilu 10 vuotta sitten rakennetun ohitustien maa-aines kuskattiin Kempeleeseen ja rakennettiin lakeuden suurin, mutta Pohjois-Suomen pienin hiihtokeskus.

Köykkyrin valtti on Kempeleen Pyrinnön ja kunnan sopuisa yhteistyö, josta niin paikkakuntalaiset, oululaiset kuin naapurikuntalaisetkin saavat nauttia. Kempeleen Pyrintö on kymmenisen vuotta tehnyt työtä talkoovoimin niin, että nuoret pääsevät joka talvi rinteeseen laskettelemaan ja kahvilaan lämmittelemään. Kempeleen kunnan kontolla on Köykkyrin lumetus ja rinteen kunnossapito.

Köykkyrin mahtimäki houkutteli avajaispäivänä lauantaina varsinkin kempeleläisiä lapsia ja nuoria testaamaan viime viikolla tykitetyn 250 metrin pituisen kotirinteen. Parhaimmillaan lauantaina rinnettä viiletti alas kolmisenkymmentä nuorta.

Kempeleen Pyrinnön puheenjohtaja Marko Pirttikoski kertoo, että viime talven ennätyspäivänä rinteessä oli 70-80 maksanutta laskettelijaa.

Kultakaivos Köykkyri Pyrinnölle ei ole, kohtalaisen hyvä tulonlähde kuitenkin, Pirttikoski kehuu.

"Osa euroista, mitä saadaan hissilipuista, välinevuokrauksesta ja kahvilan pyörittämisestä tilitetään Kempeleen kunnalle. Raha menee muun muassa sähkölaskuihin", Pirttikoski kertoo.

Kauden ensimmäiset päiväliput lunastivat itselleen Juho ja Ossi Karhumaa. 10- ja 9-vuotiaat veljekset ovat mäessä jo tälle talvelle käyneet.

"Ollaan laskettu Köykkyrissä ilman hissiä. Kivuttu ylös ja laskettu alas", lautailevat veljekset selvittävät edullisempaa vaihtoehtoa.

Lue lisää sunnuntain Kalevasta.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Lukija Mukavahan siellä köykkyrissä on käydä moottorikelkkailemassa, kun on tasaiset reitit ja kesällä crossipyörällä ajamassa rinnettä ylös ja pururatoja pitkin. aivan

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mukavahan siellä köykkyrissä on käydä moottorikelkkailemassa, kun on tasaiset reitit ja kesällä crossipyörällä ajamassa rinnettä ylös ja pururatoja pitkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olen kulkenut köykkyrissä 6 vuotiaasta 20 vuoden ikään. Ilman sitä ois moni hyvä harrastus jäänyt paljon vähemmälle. Köykkyri on ihan mahtava paikka.Rinne että sen lähimaasto. Toivon vaan että metsät säilyvät eikä niiden paikalle rakenneta taloja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Köykkyri olisi aivan mainio paikka järjestää aikuisille laskettelu- ja lumilautailukursseja! 1-2 h kurssi päiväsaikaan, jolloin nuoriso on koulussa. Olisin valmis maksamaan ainakin viiskymppiä moisesta kurssista lähellä Oulua, aikuiselle riittävän matalassa ja lyhyessä rinteessä ja jossa voisi käydä usein harjoittelemassa. Vapaapäivä töistä kyllä järjestyy. Herätys Kempeleen Pyrintö!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Köykkyri on aivan mahtava paikka ja Kempele hyvä kunta asustaa, sillä mahtavat on ulkoilu- ja liikuntamahdollisuudet ja luonto on lähellä, kunhan vain ei lisää/enempää mennä ja rakennettaisi kauniita metsiä täyteen uudisrakentamista ja hautuumaita. Hienosti toimii urheiluseurojen ja kunnan yhteistyö.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sijaitsee siis Kempeleen hiihtomajalla. Zeppeliinistä McDonaldsin ja rautakaupan ohi suoraan vaan. Suosittelen!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Upea on Köykkyri, kesällä ja talvella. Kävelen paljon Kokkokankaalta kohti Mourunkijärveä kesäisin Köykkyrin kautta. Talvisin lapsille erinomainen, turvallinen hiihtomaasto ja Köykkyri on mäki pienimuotoiseen laskettelun oppimiseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei pidä paikkaansa kempeleläisten rehentely lakeuden suurimmalla hiihtokeskuksella. Keskeltä lakeutta Seinäjoelta ja Lapualta löytyvät suuremmat hiihtokeskukset. Käykääpä katsomassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Tuntematon sotilas 3.0

266 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Paljonko menee ruokaan

No kylläpä oli taas aloitus. Nyt Lidlin kannattajat voivat taas avata sanaisen arkkunsa. Meidän perheessä ei ole koskaan... Lue lisää...
hyvää kotimaista

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

19.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image