Oulu

Kouluverkon etenemisestä täpärä äänestystulos

Merikosken lukio on esityksessä lakkautettavien koulujen listalla. KUVA: Peura Pekka
Oulu 6.6.2016 21:25
Kari Sankala

Kaupunginhallitus sai maanantaina aikaan esityksensä Oulun uudeksi kouluverkoksi.

Päätösesitys ei syntynyt helposti vaan äänin 9–8. Tulos jättää epävarmuustekijän myös ensi maanantaina kokoontuvan valtuuston päätöksentekoon.

Valtuustolle esitetään, että Kiimingin, Merikosken, Oulunsalon ja Pateniemen lukiot lakkaavat 31. heinäkuuta 2019 ja opiskelijat sijoittuvat Raksilan lukioon elokuusta 2019.

Kiiminkiin ja Oulunsaloon perustetaan samaan aikaan etä-monimuotolukiot, jotka toimivat Oulun lyseon alaisuudessa. Kumpaankin mahtuu 90 lukiolaista. Etälukiot toimivat entisillä kunnantaloilla.

Peruskoulun puolella Salonpää peruskorjataan. Myös Jäälin koulu saa uudet tilat Laivakankaalle.

Tuiraan syntyy Merikosken koulukiinteistöön 1.8.2020 yhtenäisperuskoulu, johon sijoittuvat nykyiset Tuiran alakoulu, Merikosken yläaste ja Terva-Toppilan yläkoulu.

Leinonpuiston erityiskoulu saa tilat Terva-Toppilan tontille.

Lue lisää 07.06.2016 Kalevasta.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (24)

OULUNSALON LUKIO HUIPPUPAIKKA OPISKELIJALLE !
Tuhannesti kiitoksia ihanasta, herkästä lakkiasjuhlasta kesäkuussa 2016.
Vanhemman puhe oli toivoa antava nuorelle, valmistuvan ylioppilaan puhe oli sosiaalisen nuoren opiskelukavereita ja koulun opettajia, henkilökuntaa kehuva.
Loppuhuipennus oli ihanan koulun orkesterin musiikki ja runo esitykset.
Rakkauslaulun esityksestä erityiskiitos esittäjille, erityisesti Miska laulajalle. Olit ihana. Itku tuli silmään.
Olisi toivonut kaupungin päättäjien katossa oloa netin välityksellä. Missasitte todella paljon.
Olisi toivonut kaikkien perheen lastemme saavan lakin Oulunsalon lukiosta.

Perhe Oulunsalosta 2+4 lasta

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On se kummaa,että kaupungin herrat lähtevät verorahoilla Brysseliin.Voisivat säästää nekin rahat.Pennasen kouluesityksen puolesta äänestänyt ei saa ääntäni seuraavissa vaaleissa.Olin pettynyt sosdemeihin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi keskustan kalliilla paikoilla olevia lukioita ei yhdistetä Raksilaan? Näin teki arkkitehtiosasto - lähtee halvempiin tiloihin Linnanmaalle. Tunne- ja historiallisista syistä näitä ei pidä säästää. Sitä paitsi näiden laitosten oppilaiden koulumatkat eivät paljon edes pitenisi, kun taas Kiimingin ja Oulunsalon oppilaiden matkat pitenisivät huomattavasti. Lyseota ei voi perustella edes tason vuoksi, sillä opettajat vaikuttavat tasoon enemmän kuin seinät. Opettajillekin löytyisi paremmin parkkipaikkoja. Lyseolaisten liikuntamahdollisuudet paranisivat huomattavasti ;)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jostain syystä syrjässä sijaitseva Laanilan lukio säilyy, ehkäpä siksi kun on Fredriksonin oma koulu. Omituista kuitenkin oikein ihmetyksen kera, kun ei bussit kulje jne

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuo Laanila juuri olisi ollut erittäin looginen liikku. Mutta eihän tällä kouluverkkoselvityksellä ole loogisuuden kanssa mitään tekemistä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi aina kouluverkkoa koskevissa jutuissa keskitytään pelkästään niihin lukioihin. Nytkin on hienosti kerrottu, että Salonpää saneerataan, mutta jätetty mainitsematta, että saneerauksen jälkeen nyk. 0-6 lk kouluun mahtuu enää luokat 0-3. Niemenrannastakin lähtee luokat 4-6 Pitkäkankaalle tai lukion tiloihin. Niemenrannasta matkaa tulee yli 4 km, kauas ei tarvitse mennä siis Salonpään suuntaan, jotta jokainen vähintään 4-luokkalainen on kuljetusoppilas.

Kun säästetään seinistä, lisätään kuljetuskustannuksia. Tämäkö tuo säästöjä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vielä edelliseen lisäten: nämä koulujen pienennykset 0-6 lk kouluista 0-3 lk kouluksi on vielä tehty alueilla, joille on kaavoitettu rakennusmaata paljon ja jonka lapsimäärän on oletettavaa kasvavan. Metsokankaalla ja Ritaharjussa rakennetaan uusia kouluja kun vanhat jää pieneksi, Niemenrannan tupaten täydestä koulusta vaan halutaan luokkatasoja vähemmäksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kanta-Oulussa investoinnit ovat itsestään selvyys. Nytkin kun Laanila jää, Hiukkavaaraan tarvitaan toinen jättikoulu ja pian. Reuna-alueet taas saavat näivettyä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minkä ihmeen takia Oulun opetusvirasto saa olla kalliissa vuokratilassa? Nyt säästetään vain kouluista. Tarvitaanko massiivista virastoporukkaa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On suuri edistyksen taka-askel, jos Kiimingin ja Oulunsalon nuoret lukiolaiset laitetaan kulkemaan edestakaisin päivittäin linja-autoon. Päättäjät itse eivät ryhtyisi moiseen ajankäytön haaskaamiseen - ja nyt on kyse sadoista nuorista. Rukoillaan valtuustolta järkeä päätökseen, aamen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Heille on etälukio eli saavat käydä koulu halutessaan lähellä. Oulunsalolaiset voi myös mennä Kempeleen lukioon jkos niin haluavat

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Noihin etämonimuotolukioihin eivät nuoret hakisi ja ne oli helppo lopettaa vaalien jälkeen. Tämä on raakaa poliittista peliä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Koko etämonimuotolukio käsite on Ouluun kehitelty parin viikon aikana. Todella vakuuttavaa valmistelua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

onhan tuo nyt hyvä että osaavat ja uskaltavat edes jotain päättää, on tätä vatkottukin jo vuosia

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eipä taida päättäjien uskaltamisesta olla tässä kyse , vaan pölijyydestä . Näyttää siltä että tässä tapauksessa kannattaa ruveta käyttämään porvarihallituksen kapitalistamis keinoa elikkä yksityistämistä. Perustaa syrjään jääville kylille yksityiset lukiot. Eikait se ole järkevää ruveta kulettamaan koululaisia tuhansia kilometrejä vuodessa , maksaa kait se sekin yhteiskunnalle . Tuskinpa siitä voittoa tulee valtion kassaan . Onkohan tässä ajateltu ihmistä ihmisenä , luulenpa että vaan kuluttajana.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eihän vain Jokirannan koulua unohdeta? Sisäilmasta sairastuu koko ajan uusia oppilaita!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eipä naurata myöskään, kun pojan ylä-aste lakkautetaan Toppilasta ja siirtyykin Tuiraan. Ja täydennysrakentamista tapahtuu juurikin Toppilassa paljon, kun aloitetaan uuden asuinalueen rakentaminen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (24)

Uutisvirta

14:31
Akkuliikkeissä on vilinää Oulussa – "Enemmän kuin kymmenen autoa konepeltiä pystyssä pihalla"
14:31
Kiiminkiläisestä Anita Korvasta kasvatettiin hiihtäjälupaus Kainuussa – Valmentaja: "Hän on oma, hyvä persoonansa. Hyvin suora ja rehellinen."
13:58
Varastorakennuksessa ollut pakettiauto syttyi tuleen Sotkamossa
13:28
Henkilöauto törmäsi rekan perään Oulun Raksilassa
13:28
Kiimingistä kotoisin oleva Anita Korva hiihti jälleen nuorten MM-pronssille: "Tähtäin on aikuisten sarjassa, mutta kivahan täällä on pärjätä"
13:20
Kymmenkunta vaalitilaisuutta osuu Rinteen sairausloman ajalle – Puoluesihteeri Rönnholm: Tilaisuuksien määrät lähtevät nousemaan vasta maaliskuun aikana
13:04
Suomessa kierrätettiin ennätysmäärä renkaita viime vuonna – Rengaskierrätys: "Kuopat teillä aiheuttavat helpommin vaurioita"
70
Oulun keskusta täyttyi ihmeellisistä vanhoista autoista kaikenlaista rojua katoillaan – hollantilainen porukka seikkailee Tanskan, Suomen, Ruotsin ja Norjan halki halpisautoilla
58
Sinun vuoro kysyä Kalevan vaalikoneessa – ehdokkaat Oulun vaalipiirin alueelta vastaavat
45
Kolmesataa hollantilaista halpisautoa hurautti Oulun kautta Ruotsiin – Tarkastiko poliisi enintään 500 euroa maksaneiden ajopelien kuntoa?
42
Työttömyys maksaa yhteiskunnalle vuosittain useita miljardeja euroja – Ministeri Lindström: "Suomella ei ole varaa näin suureen kuluerään"
26
Kaupunginhallitus myönsi merikylpylä Allas Sea Poolille tonttivarauksen Kiikelistä – seuraavaksi neuvotellaan vuokrasopimuksesta
20
Tyrnävä kokeilee palkattomia vapaita
15
Oulu-Koillismaan pelastuslaitoksen tehtävämäärissä huomattava kasvu – Riskienhallintapäällikkö: "Mitä ihmiset puuhastelevat lähtiessään töistä kotiin?"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi iltayöstä alkaen Ahvenanmaan, Varsinais-Suomen, Satakunnan, Kanta-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa lumisateen, pöllyävän lumen ja sään lauhtumisen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Tuntematon sotilas 3.0

234 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Kansan elintason romahduksen lähtölaukaus

No jos se 80-luku oli niin kultaista aikaa, niin mietitäänpä hetki mitä nyt pitäisi sitten tehdä? Miten se työttömyys ... Lue lisää...
stranger

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image