Oulu

Kouluparkki Tyrnävän Murrossa - onnistuuko pot­ku­kelk­kai­lu kouluun tai kauppaan?

Potkuttelu kouluun on mahdollista Tyrnävän Murrossa. KUVA: Juha Koivuneva / Lukijan kuva
Oulu 23.1.2015 10:52
Kaleva

Kempeleläinen Juha Koivuneva otti kuvan talviaamun kouluparkista Tyrnävän Murrossa. Hän halusi hoksauttaa, että parikymmenen kilometrin päässä Oulusta maalaiskouluun voi suhauttaa vaikka potkukelkoilla.

"Täällä on mukava kaava-alue, koulu on keskellä kylää. Oppilaat pystyvät kulkemaan pyöräteillä potkukelkoilla, vaikka teitä hiekotetaankin", Koivuneva selittää. Hänen kaksi lastaan käyvät koulua Murrossa.

Kerro kokemuksiasi: Käytätkö potkukelkkaa kauppa-asioissa, kuntoillaksesi tai koulumatkoilla? Pitäisikö osa kevyen liikenteen väylästä jättää hiekoittamatta, jotta potkukelkkailu onnistuisi?

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Mulla on käytössä potkukelkka, jossa asennettu pyörät. Meilläpäin on usein enemmän liukasta asfaltin päällä, joten pyörillä toimii paremmin kuin jalaksilla. Moni "kateellisena" halunnut samanlaisen 😊

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä kelkkailen, jos se on mahdollista. Monella kelillä nopein ja turvallisin kulkuväline. Laukut saa kätevästi kyytiin. Toivoisin todella vain toispuolista hiekoitusta Ouluunkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No jos luistelukenttiin on vara tunkea veteen/jäädyttämiseen rahaa niin ehdottomasti pitäisi myös olla luistelu-/potkutteluteitä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minulla on auto, mutta talvella kuljen potkurilla kauppaan ja ja tuollaiset parin kilometrin matkat. Vähän ylikin. Enkä ole mummo enkä edes pappakaan. Keski-ikäinen miekkonen. Suosittelen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos pyöräteistä hiekoitettaisiin vain puolet, miten homma menisi pyöräteiden risteyksissä? Siinähän hiekkakaistat risteävät väkisin tai sitten pitää jättää hiekoittamatta pätkä. Molemmat tuntuu aika vaaralliselta.
Ja mistäs se hiekoittaja tietää, kumpi puoli on viime hiekoituskerralla vedetty, jos pinta on luminen? Potkurihan löytää hiekan lumen altakin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hiekoitetaan keskeltä ja kapeammalta kohtaa niin kyllä siellä laidalla potkuttelee. Nyt hiekoitetaan keskeltä koko tien leveydeltä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toistaiseksi Oulun Rajakylässä potkuttelu onnistuu erittäin hyvin! Näin etenkin Icebugit jalassa.. Toivottavasti näin on myös mahdollisen hiekoituksen jälkeen. Potkuri mahdollistaa huonosti liikkuvankin kauppareissut. Täällä kaupungissa, toisin kuin lehden kuvassa Murron kylällä, ei valitettavasti voi potkuriaan jättää lukitsematta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kauppaan tulee potkukelkalla mentyä, koiraa myös hyvä ulkoiluttaa kun valjaat nakkaa niskaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Täällä Tyrnävän kirkonkylällä on tälle talvea jätetty kyllä ihan sujuvasti tiet kokonaan hiekoittamatta. Eihän toki erityisen liukastakaan vielä ole ollut, että eipä siinä..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Raahe on kiva pikkukaupunki, jossa voi liikkua potkurilla töihin, kauppaan, harrastuksiin...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ehdottomasti hiekottamatta pitäisi jättää pyöräteiden molemmat reunat.Potkurilla ja pulukoilla ynnämuilla kelekoilla pääsis ulukoilemaan ja koululaiset kouluun.Tulin ostaneeksi pari kelekkaa muuton yhteyesä koulumatkoja varten,mutta siellei kuulemma voi kelekkailla soran vuoksi.kaatuvat ja liukastelevat voisi käyttää soralla katettua keskiväylää!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kova homma on murrosta potkutella kauppaan, koska sinne ei edelleenkään ole saatu omaa kauppaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Potkukelkka on talvella paras kulkuneuvo,se on liukkaallakin hyvä turva kaatumisen estämiseksi jalaksiin kiinnitettävät muovilevennykset on sohjokelilläkin hyvä apu ei uppoa ja hiekoituksella ei tökkää niin pahasti jotta lentää yli kelkan äkkipysähdykseesä.Ja oikeastansa se hyvä esiaste rollattorille ei ole niin kova kynnys siirtyä sitä käyttämään.Kauppa reissulla potkuri paras, siinä kulkee ostokset hyvin kotiin

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kempeleen Sarkkirannassa onnistuu koiran ulkoilutus, kaupassakäynti ja lapsilla koulumatkat potkukelkalla. Varsinkin liukkaalla kelillä turvallinen menopeli. Tykkään kovasti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oikeen mielelläni potkuroisin työmatkat, lähikauppareissut ja ihan vaan kuntoilumielessäkin mutta yleensä Oulun kaupunki tekee sen mahdottomaksi hiekoittamalla pyörätiet piloille. Kyllä se riittäs ihan hyvin ku hiekottas puolet tiestä, jäispähän toinen puoli potkureille, pulkille ja rattiskoille käyttöön!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

21:43
Parlamentin alahuone hyväksyi Johnsonin ehdottaman brexit-lain – brexitin toteutuminen on askeleen lähempänä
21:24
Pekka Rautio löysi uuden intohimon politiikasta – vaalityön tekeminen oli raahelaislähtöiselle kitaristille yhteiskuntaopin jatkokurssi
21:14
Autotalli palaa Haapajärvellä, tuli tarttui läheiseen päärakennukseen – palo uhkasi myös naapuritaloa
20:53
Tieliikennekeskus varoittaa huonosta ajokelistä: Lapissa tulee lunta tai räntää, tienpinnat voivat jäätyä Pohjois-Pohjanmaalla
20:10
Moottoritietä pääsee ajamaan pian aina Kiiminkijoelle saakka – uudella tiellä on aluksi 80 kilometrin nopeusrajoitus
20:00
"Allegriasia, sevillanasia ja muita etelän sairauksia" – Oululainen flamenco täyttää 30 vuotta, flamencon alkeita opetettiin myös siviilipalvelusmiehille Tilaajille
19:53
Syyttäjä vaatii Jukurien puheenjohtajalle Jukka Toivakalle ehdollista vankeusrangaistusta
115
Björn Wahlroos antaa kyytiä Rinteen hallitukselle: "Yhtään julkista menoa ei leikata, eikä yksikään ammattiyhdistykselle epämieluisa työmarkkinauudistus etene"
66
Postinjakajat ja -kuljettajat uhkaavat kahden viikon lakolla marraskuussa, jollei sopua työnantajan kanssa synny
53
Yle: Suomalaisten lentomatkat aiheuttavat asukaslukuun suhteutettuna toiseksi eniten päästöjä, kärjessä singaporelaiset
47
Raportti: Liikenteen päästökauppa nostaisi polttoaineen hintaa, mutta veisi Suomen liikenteen päästövähennystavoitteeseen vuoteen 2030 mennessä
44
Suomi ehdottaa: Lehdistönvapauden rikkominen voisi jäädyttää jäsenmaan EU-varat
41
Avohakkuut historiaan -kansalaisaloite luovutetaan eduskunnalle – keräsi yli 60 000 nimeä
40
Urheiluseuran kausikortin voi lainata kirjastosta jo useissa kaupungeissa – Oulun Kärpät ei innostu ilmaisten kausikorttien jakamisesta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia lännen ja lounaan välinen tuuli on voimakasta, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Sähköautot valtaavat vähitellen liikenteen

127 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

En käy töissä!

Mutta nämä aloitukset satuttaa aina eniten kateellisia. Vastauksista näkee ketä. Lue lisää...
Niin tai näin

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

22.10.

Fingerpori

22.10.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image