Oulu

Ko­ti­puu­tar­hu­rit kierrättivät taimiaan

Pikkuiset ihmistaimet Valtteri (vas.) ja Henrik Järvelin istuivat tyytyväisenä kauppakärryssä vanhempien etsiskellessä mullassa kasvavia taimia kotipuutarhansa koristukseksi.
Oulu 4.6.2008 17:20
Sanna Alanikula
Oulun Jätehuolto järjesti keskiviikkona Äimäraution K-raudan ekopisteen edessä taimenvaihtopäivän kello 15--18. Jo heti kolmelta ekopisteellä vilisi niin taimilaatikoita kuin innokkaita kotipuutarhureitakin.

Harrastajapuutarhurit toivat omilta puutarhoillaan ja kasvimaillaan runsaaksi levinneitä taimia ja ottivat mukaansa taimia, joita kotipuutarhaansa kaipasivat.

Taimet tuotiin asianmukaisesti multapaakkuina ämpäreissä tai pienissä muovisissa taimiastioissa.

Oulun Jätehuollon tiedottaja Lea Ansamaa ja palvelupäällikkö Ilona Suppanen järjestivät viime vuonna ensimmäisen taimenvaihtopäivän huomatessaan, että Oulusta sellainen puuttui kokonaan.

"Tämähän on kierrätystä parhaimmillaan. Tässä ei liiku raha. Jokainen pääsee eroon taimista, joita ei halua ja tilalle voi löytää taimen, jota on kaivannut, kertoo Ansamaa.

Paikalla mukana olivat myös K-raudan puutarha-asiantuntijoita, jotka auttoivat kotipuutarhureita lajien tunnistamisessa sekä antoivat vinkkejä taimien istutukseen ja hoitoon.

Viime vuonna kysytyimpiä olivat kukkivat kukat, yrtit sekä erilaiset pensaskasvit. "Pionit vietiin käsistä", nauraa Ansamaa.

Kotipuutarhurit vaihtoivat luontevasti keskenään hoito-ohjeita ja kertovat taimistaan.

"Tätä kultatyräkkiä ei tarvitse lannoittaa", kertoi Oulunsalosta paikalle ajanut harrastelijapuutarhuri Panu-Pekka Rauhala tuomastaan taimesta.

Rauhala itse kertoi tulleensa etsimään kuuliljoja ja maanpeitekasveja.

Aloitteleva puutarhuri Taru Pisto toi mukanaan kurjenmiekan taimia. Matkaan lähti lemmikkiä, maksaruohoa sekä vaahterantaimi.

Kempeleestä puolitoista vuotta sitten Höyhtyälle muuttaneen Raija Murhun toi vaihtopisteelle sulkasaniaisia ja tiikerililjoja. Murhu pitää taimenvaihtopäivää hyvänä ideana, Perennat ovat kalliita ja mielestäni tämänkaltaisia tapahtumia voisi olla enemmänkin, toteaa Murhu kainalossaan kukkalaatikollinen vuorenkilven taimia.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Taimienvaihtopäivän voisi järjestää myös syksyllä. Silloin on hyvää istutusaikaa perennoille, kun maakin on kosteaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Keski-Lapissa, Pohjois-Lapissa ja Lapin itäosassa lumi- tai räntäsateen ja lumisten teiden vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi illalla Kainuun maakunnassa sekä seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Pudasjärvi, Taivalkoski ja Kuusamo lumisateen vuoksi.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

19.10.

Fingerpori

19.10.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image