Oulu

Ko­ti­puu­tar­hu­rit kierrättivät taimiaan

Pikkuiset ihmistaimet Valtteri (vas.) ja Henrik Järvelin istuivat tyytyväisenä kauppakärryssä vanhempien etsiskellessä mullassa kasvavia taimia kotipuutarhansa koristukseksi.
Oulu 4.6.2008 17:20
Sanna Alanikula
Oulun Jätehuolto järjesti keskiviikkona Äimäraution K-raudan ekopisteen edessä taimenvaihtopäivän kello 15--18. Jo heti kolmelta ekopisteellä vilisi niin taimilaatikoita kuin innokkaita kotipuutarhureitakin.

Harrastajapuutarhurit toivat omilta puutarhoillaan ja kasvimaillaan runsaaksi levinneitä taimia ja ottivat mukaansa taimia, joita kotipuutarhaansa kaipasivat.

Taimet tuotiin asianmukaisesti multapaakkuina ämpäreissä tai pienissä muovisissa taimiastioissa.

Oulun Jätehuollon tiedottaja Lea Ansamaa ja palvelupäällikkö Ilona Suppanen järjestivät viime vuonna ensimmäisen taimenvaihtopäivän huomatessaan, että Oulusta sellainen puuttui kokonaan.

"Tämähän on kierrätystä parhaimmillaan. Tässä ei liiku raha. Jokainen pääsee eroon taimista, joita ei halua ja tilalle voi löytää taimen, jota on kaivannut, kertoo Ansamaa.

Paikalla mukana olivat myös K-raudan puutarha-asiantuntijoita, jotka auttoivat kotipuutarhureita lajien tunnistamisessa sekä antoivat vinkkejä taimien istutukseen ja hoitoon.

Viime vuonna kysytyimpiä olivat kukkivat kukat, yrtit sekä erilaiset pensaskasvit. "Pionit vietiin käsistä", nauraa Ansamaa.

Kotipuutarhurit vaihtoivat luontevasti keskenään hoito-ohjeita ja kertovat taimistaan.

"Tätä kultatyräkkiä ei tarvitse lannoittaa", kertoi Oulunsalosta paikalle ajanut harrastelijapuutarhuri Panu-Pekka Rauhala tuomastaan taimesta.

Rauhala itse kertoi tulleensa etsimään kuuliljoja ja maanpeitekasveja.

Aloitteleva puutarhuri Taru Pisto toi mukanaan kurjenmiekan taimia. Matkaan lähti lemmikkiä, maksaruohoa sekä vaahterantaimi.

Kempeleestä puolitoista vuotta sitten Höyhtyälle muuttaneen Raija Murhun toi vaihtopisteelle sulkasaniaisia ja tiikerililjoja. Murhu pitää taimenvaihtopäivää hyvänä ideana, Perennat ovat kalliita ja mielestäni tämänkaltaisia tapahtumia voisi olla enemmänkin, toteaa Murhu kainalossaan kukkalaatikollinen vuorenkilven taimia.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Taimienvaihtopäivän voisi järjestää myös syksyllä. Silloin on hyvää istutusaikaa perennoille, kun maakin on kosteaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

10:08
Liikennesää on hankala valtaosassa maata, Suomen lounaisosissa tulvavaara
9:30
Näkökulma: Kohutussa ulkoministeriössä tehtävä voi vaihtua tiuhaan – näin urakehitys poikkeaa muista ministeriöistä
9:00
Essee: Irti realismista ja käytännöllisyydestä, kohti mahdollista maailmaa – käytännöllisyydellä on myös pimeä puolensa Tilaajille
8:31
Pakettiauto paloi korjaamon pihalla Oulaisissa
8:10
Oululaisen Steel Ring -tallin Lotta Loikkanen hävisi ammattinyrkkeilyn MM-titteliottelun tuomariäänillä Karlsruhessa – manageri Markku Pirinen pettyi rajusti: ”Tuli todistetuksi, että Saksa on paska maa”
8:09
Vanhat kuvat: Tunnelmia pikkujouluista Oulussa vuosituhannen vaihteessa ja 2000-luvun alussa - juhlateltta ja baarikiertue
8:00
Luontoon kumppanin kanssa ja pari drinkkiä – oletko miettinyt, miten sinä kohtaisit yllättävän maailmanlopun? Tilaajille
95
Puheenaihe: Herättääkö tiernaesitys rasistisia mielikuvia? "Esitysten ei tulisi loukata mitään ihmisryhmää"
13
Yhteiskuntamme ei kestä liian helposti syttyviä lakkoja Lukijalta
12
Kysely: Lähes puolet suomalaisista vastustaa Nato-jäsenyyttä, 22 prosenttia haluaisi liittyä sotilasliittoon
8
Hyvä paha ydinvoima – EU:ssa sen rooli on yhä ristiriitainen, ja parlamentissa vastustus voi jopa kasvaa
6
Puolustusministeri Kaikkonen al-Holista Ylellä: Sydän sanoo, että vähintään lapsia pitäisi auttaa –  vähemmän ymmärrystä löytyy naisten auttamiseen
5
Säteissaha katkaisi päiväkeskuksessa työskennelleen käden – oikeus määräsi ohjaajalle ja kuntayhtymälle sakkoja sekä tuntuvat korvaukset uhrille
5
Poliisin haaviin jäi 104 rattijuopumuksesta epäiltyä vuorokauden aikana, valvontamaratonissa jäi kiinni myös 16 etsintäkuulutettua

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono maan itäosassa, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa, Lapin länsiosassa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia lumi- tai räntäsateen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi yöllä ja aamulla Pohjois-Karjalan, Kainuun ja Lapin maakunnissa sekä seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Pudasjärvi, Taivalkoski ja Kuusamo lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

14.12.

Fingerpori

14.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image