Oulu

Kotimaa24: Tulva-lehden päätoimittaja puolustaa cheer­lea­din­giä

Cheerleader-keskustelu on lähtenyt käsistä, Atlas Saarikoski sanoo. KUVA: Risto Rasila
Oulu 29.11.2012 22:21
Kaleva

Kotimaa24-julkaisun haastattelema feministisen Tulva-lehden vt. päätoimittaja Atlas Saarikosken mukaan viime päivien cheerleader-keskustelu on lähtenyt käsistä.

Saarikoski tyrmää ajatuksen seksuaalisesta hyväksikäytöstä cheerleadingin yhteydessä.

"Tässä ollaan ihan sekaisin siitä, mitä seksuaalinen hyväksikäyttö oikeasti on", Saarikoski sanoo Kotimaa24:n haastattelussa.

Saarikosken kommentit liittyvät viime päivien aikana velloneeseen keskusteluun, joka lähti liikkeelle kun Oulun seurakuntien tiedottaja Rebekka Naatus kirjoitti aiheesta blogikirjoituksen Kaleva.fi:ssä.

Saarikosken mukaan feministien tehtävänä ei ole sanoa naisille, saavatko nämä tanssia vai ei. Jos cheerleaderit pitävät lajiansa urheiluna, ei muilla ole siihen mitään sanomista, Saarikoski kommentoi.

Saarikoski kiinnittää huomiota kuitenkin siihen, että naisjääkiekkoa ei näyttäisi keskustelun mukaan olevan olemassakaan. Saarikoski kaipaakin monipuolisempia sukupuolirooleja.

"Tietysti naiset saavat heiluttaa pyllyä niin paljon kuin huvittaa ja olla nättejä. Miksi ei? Mutta myös poikien pitäisi saada heiluttaa pyllyä ja tyttöjen pelata jääkiekkoa, olla tyylikkäästi mustelmilla ja ilman hampaita."

Kotimaa24:n uutinen.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (24)

Enpä ole kyllä nähnyt yhtään poikaa heiluttamassa pyllyä kun tytöt pelaavat. Jääkiekkokulttuuriin sidotut macho-arvot pitävät kyllä sellaisesta huolen. Olen sen sijaan naisena myötähäpeää tuntien kerran katsomossa seurannut nuorten tyttöjen pyllyn pyöritystä; enää en jääkiekko-otteluun mene. Rebekka on kirkkaasti oikeassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Rebekka on kyllä tavallaan oikeassa sillä kyllä meissä miehiss asuu se kuitenkin pieni ilkka kanerva, ei siitä päästä mihinkään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mutta se ei ole hyväksikäyttöä vaan geeneissämme oleva sukupuolivietti! Ilman sitä koko ihmiskunta olisi kuollut sukupuuttoon jo aikoja sitten! Joidenkin feministien ja kirkon ihmisten tehtävänä vaan tuntuu olevan kieltää ja rajoittaa ihmisten luontaisia viettejä. Liekkö syynä sitten pelko siitä ettei heillä enää olekaan niin paljon valtaa näitä pieniä ihmisiä kohtaan vai mistähän se riippuu?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Muistakaa sitten pojjat ettei se katse vaan harhaile niihin keinuviin peppuihin jos menette tyttöystävän kanssa peliä katsomaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joku tytönhupakko teki provokatiivisen aloituksen ja siitä nousi sellanen haloo että oksat pois huh huh sentään. Antakaa olla jo.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mahtava seurata telaketjufeministien keskinäistä kissatappelua. Naatuksen mukaan pepunkeikutus on syntiä, mutta Saarikosken mukaan pepunkeinutuksen kieltäminen on naisten alistamista. Kirkonväen mukaan nainen on siis seksiobjekti, jota käytetään hyväksi, mutta jälkikristillisen feminismin mukaisesti nainen on oman seksuaalisuutensa subjekti, jonka oikuksia pepunkeikutukseen maskuliininen riistäjien joukko yrittää rajoittaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Muuten kaikki on selvää, mutta ketkä feministit kiistelevät, se ei ole. Sillä Saarikoski ei mielestäni ole feministi vaan piilosovinisti tai ainakin sovinistien mielistelijä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hienosti menee ristiin naisväen kommentit! Jos tuo minihame jäähallissa alentaa ja vahingoittaa naisten arvoa, niin miksi sitäkin puolustetaan kun naista on ahdisteltu? Päättäkää nyt jo saako nainen korostaa seksuaalista kauneuttaan, vai onko vain harmaa lakana sallittu? Jos mies vastaa tähän, on se aina väärä vastaus.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tottakai pyllynheiluttajiat ovat tärkeä osa jääkiekkomatseissa, samoin hillitön kaljasmi ja alkoholismi katsomossa ja ne makkarajonot myös tärkeitä. Varmasti miehet mielellään ainakin kerran vilkaisevat näihin pyllyihin päin. Mutta ei tällaisista ole tapana puhua. Kaikkea ei ole tapana sanoa ääneen. Paljon tabuja, ei vähimpänä juopottelukulttuuri jääkiekon ympärillä...Parempi pylly kuin pullo!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eihän siinä mainittu, kun setämiesten syyllistyvän seksuaaliseen hyväksikäyttöön. Nuoremmille se näköjään sallitaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Yksi yhteiskunnan rappion merkki on seksuaalisuuden ylikorostaminen ja toinen suuria summia panostetaan tuottamattomaan toimintaan esim. urheilun sankareille maksetaan huikeitakin summia tyhjästä...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sexsiä sexsiä, ja enemmän sexsiä, sitä suomalainen jääkiekko kaipaa. Ennen sitä katsoo nuortennaisten takapuolta kuin tappelun nujakointia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

eikö ne tyttöpoloset ite ymmärrä mitä varten ne on siellä? rebekan kirjotus oli täyttä asiaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kauniita on Havaijin tytötkin, Cheerleaderit on vähän samanlaisia. Ei mitään moitittavaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Cheerleading on seksuaalista hyväksikäyttöä, mutta asiaa voidaan vääntää ja värittää sellaiseen muotoon erinäisillä termistökikkailuilla että se näyttäisi joltain aivan muulta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kerro nyt vielä, kuka on pakottanut nämä nuoret naiset tuohon. Kommenttisi väheksyy ja pilkkaa niin naisten itsemääräisoikeutta, kuin myös varsinaisen seksuaalisen hyväksikäytön uhreja. Mitähän esim. pedofilian uhri tai raiskatuksi joutunut mahtavaa ajatella kun heidän kohtaloaan sysätään saman nimikkeen alle kuin cheerleadingiä. Ei se varmasti hyvältä tunnu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kukkahattutädit taas mieltään osottamassa. Nyt menee kyllä aikamoiseksi värittämiseksi jos vapaaehtoista toimintaa/harrastusta väitetään seksuaaliseksi hyväksikäytöksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jaa. Missähän ne pahat sedät luuraa ketkä pakottavat nuo naiset tuonne areenalle. Ja millähän ne uhkaavat ?
Vai onko vaan nyt niin että tytöt tahtoo pitää hauskaa - ei ne puuroja keittele.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (24)

Uutisvirta

133
Puheenaihe: Tarvitseeko Oulu lisää korkeaa rakentamista? – "Torni on torahammas muuten yhtenäisessä hammasrivissä"
29
Käännytykset Afganistaniin keskeytettävä Lukijalta
24
Unettomuutta ei kannata vähätellä – pahimmassa tapauksessa koko elämä saattaa kulua pienessä väsymystilassa
24
Uutisanalyysi: Putinin ja Merkelin tapaaminen käytiin epäluottamuksen ilmapiirissä – Putin saapui tapaamiseen Karin Kneisslin häistä
20
Elintärkeidenkin lääkkeiden saatavuudessa yhä enemmän jatkuvia ongelmia - SDP:n Tytti Tuppurainen jätti asiasta kirjallisen kysymyksen hallitukselle
19
Nämä taidot jokaisen koiran pitäisi hallita, "Koulutustaso näkyy jo lenkillä" – katso kuvia tokon SM-kisoista Limingasta
15
Sirkkaleipää saa jo – missä viipyy sääskileipä? Tutkija kertoo sopivatko sääsket ihmisravinnoksi

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Pohjois-Pohjanmaan ja Lapin maakunnissa lännen ja lounaan välinen tuuli on voimakasta aluksi, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Mikä nautinto olla tekemättä palkkatyötä, toverit

Työttömien joukossa on lukematon määrä luuseri loisijoita, mutta suotakoot se heille. Tuskin heistä mitään hyötyä työelä... Lue lisää...
Veronmaksaja

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

18.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image