Oulu

Konstit on monet tyr­nin­poi­mi­jal­la Iissä – kerro omat vinkkisi tyrnisadon keräämiseksi

Niina Karppinen otti kuvan korkealla tyrnipensaissa taiteilevasta naapuristaan. KUVA: Lukija / Lukijan kuva
Oulu 14.9.2018 20:52
Kaleva

Iiläinen Niina Karppinen lähetti valokuvan nosturilla monen metrin korkeudella tyrnipensaassa killuvasta naapuristaan.

– Lähdin koirien kanssa lenkille ja näin tyrninpoiminnan nosturilla. Se oli niin hauska näky. Konstit on monet tyrninpoimijalla.

Karppinen huikkaa naapurilleen, joka kertoo poimineensa nyt 30 kiloa tyrniä. Toissavuonna mahtipensaista tuli 70 kiloa terveellistä marjaa.

Viime kesän kuivuus on vaikuttanut myös tämän syksyn tyrnisatoon.

Tyrninpoiminnassa on omat niksinsä. Toiset keräävät käsin, vaikka piikkiset oksat naarmuttavat.

– Yksi tuttu suositteli juuri tyrnipoimuria. Sillä kädet säästyvät, vaikka se ottaakin vain yhden marjan kerralla. Joillakin on putkipoimureita.

Kerro, mitä konsteja kannattaa käyttää tyrninpoiminnassa. Lähetä kuvia tyrnisaaliista numeroon 13222 tai verkkolomakkeen kautta.

MAINOS

Kommentoi

Moottorisahalla nurin ja maajalasta on helpompi varistella ne pääläriin. Laiska kun on niin ei jaksa kiivetä ettei lääpästy.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

poimi vasta talvella ku on pakkasta ja lehet on puonnu. nahkahanskat jaa voit vejellä rasiaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Se tapa oli joskus sata vuotta sitten. Nykyään tyrni kypsyy jo elokuussa. Ennen talvea linnut syö, tai marjat tippuvat ja pilaantuvat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Taitaa samat tyypit, jotka tietää ”kaiken” kommentoida tyrnienkin poimintaa ja ylipäänsä joka asiaa. Kannattasi käydä vaikka ihan itse kokeilla tyrnien poimimista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

20:22
Pitkä elämä täynnä valokuvia ja tarinoita – Caj Bremer melkein itki nähdessään kuvansa ensimmäisen kerran hyvällä paperilla
20:21
Koripallon suurin lupaus loukkaantui Obaman silmien edessä – urheiluvälinejätti Nike lupasi selvittää tuotteensa pettämisen
19:26
Professori: Eduskunta ehtii käsitellä sote-uudistuksen lähiviikkoina, jos tahtoa löytyy – Yksi muutos voi kuitenkin vaatia poliitikoilta joustoa
19:08
Ministeri Annika Saarikko: " Olen toiveikas, sote-uudistuksen läpivienti on mahdollista vaalikaudella"
19:02
Suomen hiihtomaajoukkueen huoltopäällikkö Aki Hukka on väsymätön suksimestari, jonka rekassa on satoja pareja suksia Tilaajille
18:57
Krista Kiuru: Sote-valiokunta käy lausunnon kimppuun maanantaina – riippuu hallituksesta riittääkö aika
18:30
Brittiteini Shamima Begum liittyi Isisiin neljä vuotta sitten – nyt perhe yrittää saada Begumin vauvan Britanniaan Tilaajille
120
Uusi ennuste: Oulun seudun väestönkasvu taittuu ja muuttotappio iskee, Oulussa on parikymmenen vuoden päästä lähes 218 000 asukasta
55
Tutkijan mukaan eläin jää ruoantuotannossa näkymättömäksi – "Monet lapset ja aikuisetkin ovat tietämättömiä maidon- ja lihatuotannon todellisuudesta"
35
Autoilijat rysäyttäneet jo vuosia portaisiin Autorannan tuntumassa, jalankulkijoiden reitti hämää – "Miksei portaissa ole mitään estettä?"
33
Maailman suurin perinteinen purjelaiva vierailee Raahessa heinäkuussa – aluksen pituus 118 metriä
30
Media vaikuttaa siihen, miten yleisö suhtautuu kaivostoimintaan, kertoo Oulussa tarkastettava väitöskirja – "Ei edes haluttu kuunnella kriittisiä puheenvuoroja"
28
Halla-aho: Enemmistö suomalaisista ei halua maksaa ilmastotalkoista sitä hintaa, mitä muut puolueet vaativat
25
SK: Ministeri Berner ei ilmoittanut virkamieseettiselle neuvottelukunnalle siirtymisaikeistaan

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu erittäin huonoksi yöllä ja aamulla Etelä-Karjalan, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan ja Kainuun maakunnissa jäätävän vesisateen, lumisateen ja sään lauhtumisen vuoksi. Ajokeli on huono Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Pohjois-Pohjanmaan maakunnissa sekä Lapin maakunnassa lukuun ottamatta Enontekiön, Inarin ja Utsjoen kuntia jäätävän vesisateen, lumisateen ja sään lauhtumisen vuoksi.

Varsinais-Suomen, Satakunnan, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia jalkakäytävät ovat aamuyöstä alkaen erittäin liukkaita, koska niillä olevan jään päällä on vettä.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Suomalaiset SS-sotilaat

262 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Vaalit kuin karnevaalit – jakojuhlat ennen paastoa

Ennen eläkemaksut eivät siis vaikuttaneet mihinkään? Urhoolliset yrittäjät ovat tilittäneet 18% eläkemaksuja jo vuodesta... Lue lisää...
No lol

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image