Oulu

Kommentti: Vähän kuin öinen lumiaura helvetistä

Oulu 8.12.2017 6:36 | Päivitetty 8.12.2017 14:55
Antti Pasanen

Uniltaan herännyttä nuorempaa lasta uudelleen nukuttaessa ensimmäinen ajatus oli, että nyt kyllä lumiaurakuski jyrää oikein tienpohjaa myöten: sängyssä tuntui voimistuva, epämiellyttävä tärinä ja huoneen täytti matala juriseva ääni.

Sitten se hiipui, yhtä nopeasti kuin oli alkanutkin. Piti vetää aamutakki päälle ja lähteä lumituiskuun katsomaan, oliko se lumiaura vai tulivatko vähäiset lumet katolta.

Ulkona kumppareissa toikkaroidessa kävi aika pian selväksi, ettei aura ole Kuivasjärvellä käynyt, ja lumetkin ovat vielä katolla. Mitä hemmettiä?

Onneksi vaimo oli älykkäämpi ja lähti tutkimaan sosiaalista mediaa. Vain minuuttien päästä järinän päättymisestä Oulun seudun ihmiset jo kyselivät ja raportoivat järinästä niin Kempeleessä, Oulussa kuin Haukiputaalla.

Nytkö joku tehdas räjähti, oli aika monen ensimmäinen ajatus.

Ei sentään, mutta se täytyy myöntää, että ikävästi tällainen maailman mitassa mieto Suomi-järistyskin yöllä säikäytti.

Kirjoittaja on Kalevan verkkotoimittaja.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (44)

Heräsin ja luulin,että nuoret ovat lähdössä liikenteeseen ja tuunatut poppilaitteet laitettu täysille,ihmettelin siinä silmät selällään kun ääni muuttui lumiauramaisen liidunkiirskuvaksi ja ikkunani makuuhuoneessa tärisee valtavasti,sitten se loppui ja kuulin puuskaisen tuulen,en osannut ihmetellä edes ennenkuin somessa aamusella,pojalle kun kuvailin yöllistä kokemustani, ei ollut kuulema herännyt,sikeäuninen kaveri.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Heräsin uniltani jyrinään ja ihmettilin ikkunoiden helinää, ensin luulin että yli meni lentokone kun niiden laskeutumisreiti kulkee talon päältä, ei ollut aura-auton ääni lainkaan. Aika oli aikalailla 00:30 kun alkoi ja alle puolen minuutin oli ohi...Sanoinkin rouvalle että taisi olla maanjäristys, joka osittautui pian oikeaksi kun whatsappiin tuli viestiä että kyseessä oli maanjäristys...Oli vain voimakkaampi kuin edellinen joka oli perämerellä

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä tämä on pientä verrattuna oikeaan maanjäristykseen,jollaisesta emme tiedä mitään... toistaiseksi.
Kyllähän ukkonen/salamointikin tekee samanlaista järinää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Itsehän mietin että tipahtiko lentokone jonnekin kun kuulosti hornetin ylilennolta ja sitten talovavahti ja ikkunat helähti. Hetken päästä näin koiranulkoiluttajan kotipihalla ja päättelin myrskytuulen vain paukauttaneen rapunoven kiinni normaalia lujemmin. Tosiasia on että Thor ukkosenjumala otti kantaa välikysymykseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Itse kävin katsomassa, että ajoiko rekka pihaan vai mikä oli. En olisi uskonut että maaemo se päästelee tuollaisia ääniä. Liekkö vaivoja?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olin tietokoneellani järistyksen aikaan ja minulla tuli vain mieleen, että lunta aurataan. En alkanut kuikkimaan ikkunasta eikä kissanikaan ollut moksiskaan koko hommasta. Aamulla vasta näin kalevan sivulla, että maanjäristys oli.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oulussa Rannanperällä heräsin, kun kamala jyrinä alkoi kuulumaan. Luulin että katto tulee asunnosta sisään.. ei kyllä tullut mieleenkään että olisi maanjäristys ollut. Aamulla piti heti ikkunasta katsoa ulos, että onko kaikki lumet tulleet katolta alas, mutta mitään erikoista ei näkynyt. Että maanjäristys....

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olin tietokeneen ääressä kun yöllä alkoi ikkunaruudut natista niinkuin myrskyllä. Sitten se voimistui ja ajattelin, että tässähän tulee kohta ikkunat sisään! Maanjäristys kävi mielessä, mutta suljin sen heti pois kun eihän niitä täällä ole, peruskalliolla. Heti kun jyräkkä hiljeni menin ulos katsomaan että paljonko siellä tuulee. Lunta putoili hiljakseen eikä tuulta ollut nimeksikään. Arvelin, että oli ollut joku äkillinen puuska, koska autojakaan ei kuulunut tiellä. Kuivasjärvellä asun.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mä iha luulin, jotta ny on naapuri pistäny uuret poppivehkehet autohon, ku niin nätisti jytisöö. Taloki tärisi mukana.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Savupiippu ilmeisesti narisi ja kitisi - puoliunessa luulin, että tuuli heiluttaa jotain kattosiltaa tai piipunhattua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vaikka täällä Pudasjärven Siurualla myös ikkunat helisivät niin ei tarvinnut arvailla että se olisi
ainakaan lumiaura. Se kun liikkuu niin huomaamattomasti aura ja alusterä ylhäällä..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Täällä Oulunsalossa luulin, että nyt tulee lentokone seinästä läpi. Jännä se ravistelutärinä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

raskaalta ja ryskäävältä lumiauralta kuulosti.
Herättiin kotona kyllä. Juoksin ikkunaan katsomaan näkyykö auraa - ei näkynyt.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Istuin katsomassa Valkyriaa Itä-Patelassa . Nojatuoli tärähti ja kuului niinkuin räjähdyksen ääni. Ei tähän kohtaan mikään Dolbystereoäänen tehoste sopinut. Räjähtikö joku tehdas ? Ajoiko rekka yhteen junan kanssa Vahtolan tie tasoristeyksessä? Ei ollut puukaan kaatunut talon päälle. Palolaitoksella ei mitään tiedotetta eikä yleisradion teksti-Tv:ssä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Heräsin täydestä unesta Rantsilassa järistykseen, joka kesti arviolta 5-10 sekuntia. Eka reaktioni ennen kuin kunnolla heräsin oli, että tuliko mulle sydämen rytmihäiriö. Sitten luulin, että kyseessä on tiehöylä, joka tuli höyläämään pahoin urittunutta tietä. Kun mitään koneita ei näkynyt, olin varma, että kyseessä ei ole mikään muu kuin maanjäristys.
Kotona Oulussa, kerrostalon 8. kerroksessa olisi voinut tuntua aika jopelolta ;-)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lumiauraksi tai tavallista raskaammaksi junaksi luulin Tuirassa, en osannut säikähtää enkä juuri edes ihmetellä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä tuli mieleen että Aura vetää asfaltin mennessään,metallin Kirsi unta sai minut pomppaamaan ylös vuoteesta ,lattia tärisi hiljainen kumina.Kävin katsomassa mitä ihmettä Aura mies oikein hommaa täällä oinaansuolla. Lemmikeille juoksi ympäriinsä huoneistoa yrittäen löytää metelin aiheuttaja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Varmaan sen tuntee helposti sellaisessa paikassa, jossa on aina hiljaista ja rauhallista. Tien viereessä asuvana mökki tärisee monta kertaa päivässä kun isot autot jyrää ohi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (44)

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Sipilän ylimielisyys syöksee keskustan oppositioon!

Niinkö, ainakin 750 000 kansalaista ulosotossa ja määrä senkun kasvaa, josta kiittäminen pikavippifirmojen koskeva heikk... Lue lisää...
Mutta osa kansaa voi...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

16.10.

Fingerpori

16.10.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image