Oulu

Kommentti: Rentoutuminen kuntosalin jumppamatolla vaatii harjoittelua

Puoli tuntia kuluu yllättävän nopeasti jumppamatolla huilaillen. KUVA: Jukka Leinonen
Oulu 6.1.2018 14:05
Anna Kilponen

Jumppamatto alle, peitto päälle ja maski kasvoille. Nyt pötkötellään hetken aikaa ja unohdetaan työasiat. Helpommin sanottu kuin tehty. 

Lähdimme pienellä työporukalla testaamaan Liikuntakeskus Fressin puolen tunnin mittaista Nokoset-harjoitusta.

Aloitamme hengitysharjoituksilla. Tuttu juttu joogatunneilta. Taustalla soi hiljaisella musiikki tai jonkinlainen äänimaailma.

Ensimmäinen vartti menee taistellessa työajatuksia vastaan, vaikka oikeasti ajatusten pitäisi antaa mennä ja tulla vapaasti tarttumatta niin kuin mindfulness-harjoitteissa. Tai pitäisikö tässä mitään, jos olisi vain. Kun kuntokeskukseen tullaan usein suorittamaan, tuntuu ajatus pelkästä olemisesta ensin hankalalta.

Takaosan ilmastointilaitteesta pukkaa mukavan lämmintä ilmaa, mutta lattian viileyttä ei voi olla aistimatta. On kääriydyttävä tiukemmin peittoon.

Hengitysharjoitukset eivät tyhjentäneet päätäni. Samaa tuskaili vieruskaveri.

Ohjaaja puhuu hiljaisella äänellä rauhallisesti ja vaikenee välillä kokonaan antaakseen meidän vajota syvemmälle. Vasta lopun jännitys-rentoutusharjoituksen jälkeen tunnen kehoni painautuvan mattoon, kädet ovat raskaan rennot ja pää meinaa retkahtaa. Uni ei kuitenkaan ehdi tulla silmään.

Ehkä tätäkin pitäisi harjoitella.

Vieruskaverini huokailee tunnin jälkeen tyytyväisenä, kuinka se olikaan ihanan pehmeä lasku kuntosalimaailmaan. Edellinen kokemus oli tosin ollut varsin toisenlainen – silloin joskus 1980-luvun lopulla.

Nyt testasimme lepotuntia työpäivän päätteeksi, mikä toimi suhteellisen hyvin. Ei toimisi kesken työpäivän, tuumasi kollega. Toinen puolestaan mietti, olisiko parempi, jos levättäisiin kokonaan ilman ohjaajaa, vain valaiden laulun soidessa taustalla.

Suosittelemme tuntia kenelle vain rentoutta elämäänsä hakeville, erityisesti se voisi sopia lapsiperheen vanhemmille, jotka pääsisivät rauhassa huilaamaan edes puoleksi tunniksi.

Patjalta ylös könytessä oloni on vielä kovin pöpperöinen, mutta kotona huomasin vaikutuksen: virtaa oli yllättäen lähteä pulkkamäkeen perheen nuorimmaisen kanssa.

Päiväunista on tullut uusi trendi. Lue juttu.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Isävainajan veli oli aikoinaan sanonut, että väpelöt, joitten hommasta ei ollut mitään tullut.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nuottasaaressa me nukutaan aina ruokatunti. Ruokatunti on tunnin mutta kun menee syömään klo 10.20 niin pääsee klo 10.30 uneen, kello 12 on sitten kahvin vuoro. Hyvässä lykyssä menee iltapäiväkahville asti jos on päivän polttavia uutisia mistä puhua. Sitten pitää alkaa jo pakkaan laukkua kotiin päin

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Yksityisellä, otan tuppluurit aina autossani, joskus menee 40 minuuttiakin. Ei talossa näet ole kännykkään sidottua tarkkailua tms.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pitääkö jo nukkumisestakin maksaa? Menkää hyvät ihmiset kotiinne omaan sänkyyn, ja laittakaa peitto korviin. Takaan, että uni tulee.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä on ihmisestä tullut turhamainen! Maksaa siitä että saa ottaa nokoset. Se vieläpä vaatii harjoittelua! Kyllä se tämä kaupungistuminen ja turhamaisuus on vieraannuttunut ihmiset todellisuudesta jonnekin hämärään kuvitelmamaailmaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ajatukset ei pääkopasta lähde mihinkään ennenkuin muisti vanhuuttaan mutta levähtäminen ja rentoutuminen on asia että liian kova vaativa työ ajaa ihmisen piippuun mutta jokainen kokee että kun hyvin syö niin nukkuu paremmin mutta se mitä ihminen koki elämässä on ja pysyy kuolemaan asti .se siitä pötköttelystä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hei, kyllä sen nyt vihdoin tässä huomaa, suomalaisten älykkyysosamäärä on laskussa,
Ohjatut Päiväunet...
miltä kuulostaa ihan itsenäisesti takkatulen lämmössä kotisohvalla filtin kera päivittäin. Zzzzzzzzzzzz

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan länsiosassa kehittyy illalla tai yöllä ukkoskuuroja, joiden yhteydessä esiintyy paikoin voimakkaita ukkospuuskia, yli 15 m/s. Tuulivaroitus maa-alueille: Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Lapin maakunnissa etelätuuli on voimakasta päivällä, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan länsiosassa kehittyy illalla tai yöllä ukkoskuuroja, joiden yhteydessä esiintyy paikoin voimakkaita ukkospuuskia, yli 15 m/s. Tuulivaroitus maa-alueille: Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Lapin maakunnissa etelätuuli on voimakasta päivällä, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Metsäpalovaroitus on voimassa Satakunnan, Pirkanmaan, Etelä-Pohjanmaan ja Pohjanmaan maakunnissa.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Millainen auto pitäisi laittaa ettet olisi kateellinen?

Laita sellanen auto jonka haluat ja johon sinulla on varaa ilman rahoitusta. Rekisteritiedon perusteella näkee kuitenkin... Lue lisää...
käteisostaja

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

17.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image