Oulu

Kommentti: Pal­ve­lu­verk­ko­sel­vi­tyk­sen ai­ka­tau­lu­tuk­sen logiikka ei pidä, eikä se ole päätöksenteon kannalta hyvä asia

Oulun kaupunginvaltuuston on määrä käsitellä palveluverkkoselvitystä ennen kuin siitä pitää antaa lausunnot. Arkistokuva. KUVA: Jarmo Kontiainen
Oulu 7.2.2018 11:22 | Päivitetty 7.2.2018 11:30
Kari Sankala

Mikä on sivistys- ja kulttuuripalvelujen palveluverkkoselvityksen käsittelyaikataulu?

Kaupunginhallitus pyysi selvityksestä lausunnot 28. helmikuuta mennessä.

Silti tavoitteena on, että kaupunginhallitus käsittelee palveluverkkoselvityksen jo 19. helmikuuta. Tuolloin on luvassa valtuustolle esitys linjauksista.

Valtuusto käsittelee palveluverkkoselvitystä 26. helmikuuta.

– Kun kaupunginhallitus on saanut lausunnot ja kaupunginvaltuusto on tehnyt linjauspäätöksen, päättää kaupunginhallitus palveluverkkosuunnitelmasta selvityksen, lausuntojen ja valtuuston linjauspäätöksen pohjalta, kuuluvat aikataulun perustelut.

Miksi lausuntoja edes pyydettiin, jos valtuusto tekee linjaukset ennen kuin lautakunnat ovat sanoneet ehdotuksista mielipiteensä?

Aikataulutuksen logiikka ei pidä, eikä se ole päätöksenteon kannalta hyvä asia.

Jos joltakin kysytään, kannattaa malttaa odottaa vastauksia.

Kaupunginhallitus lisäsi maanantaina lausunnonantajiin esimerkiksi joukkoliikennejaoston.

Jaoston lausunto varmasti kiinnostaa, miten Oulunsalosta saadaan 240 lukiolaista kulkemaan Kaukovainiolle ja takaisin.

Sama on edessä kiiminkiläisten kanssa. Miten sieltä suunnasta kulkee 250 nuorta?

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Eihän koko palveluverkkoselvityksessä ole mitään logiikkaa, miten aikataulutuksessa voisi olla? Kouluja pyritään lakkauttamaan alueelta, jossa oppilasmäärä kasvaa. Olisko järkeä miettiä niiden seinien vähentämistä sieltä, missä oppilasmäärä vähenee? Ei voi katsoa koko palvelualueen oppilasmääräennustetta suoraan, kun puhutaan lähikouluista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onpa hyvä, että toimittajakin on huomannut, että palveluverkkoselvityksen aikataulutuksen logiikka ei pidä. Valtuuston tulee näin TÄRKEÄSTÄ asiasta päättää, eikä hallituksen. Muuten on edessä vaikeat ajat kaikin puolin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Katsokaapa lapsimäärän kasvuarviota kouluverkkoselvityksessä 2016 itäiselle alueelle +3600 lasta v 2025 mennessä.. Nyt julkaistussa viranomaisten versiossa +1600 v2027. Ironista kyllä lapset ovat jo pääosin syntyneet, eli mihin hävisivät n. 2000 lasta? Ehkäpä tarkoitushakuista!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No eteläisellä alueella Oulunsalon oppilasmäärä kasvaa, silti sieltä ollaan lakkauttamassa kouluja. Kaakkurin ja Maikkulan oppilasmäärien väheneminen vetää koko eteläisen alueen miinukselle, ja tätä kokonaislukua sitten ilmeisesti ollaan tuijottamassa päätöksenteossa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onkohan selvityksessä muistettu laskea Salonpään lasten koulukuljetusmenojen kasvu, jos joutuvat siirtymään Niemenrantaan? Niemenrannan kulkuyhteydet on suunniteltu ihan eri suunnasta tulevalle liikenteelle, joten Hailuodontien alikäytäväkin on väärällä suunnalla. Salonpään suunnasta tulevat ylittänevät Hailuodontien siinä kohdassa, jossa nopeusrajoitus muuttuu 60 km/h --> 80km/h. Paikalla ei ole suojatietä eikä keskikoroketta. Ja tunnettua on, ettei Hailuodontiellä useinkaan noudateta nopeusrajoituksia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Aikuset miehet ampuu sorsia niin kuin suuremmatkin sankarit

Joo, se on huvittavaa kun aikunen ukko tulee polleana jonkun sorsan rääpäleen kanssa. Aivan kuin olisi ollut jokin suuri... Lue lisää...
Tirsk

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

21.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image