Oulu

Kokoomuksen oululainen kan­san­edus­ta­ja Janne Heikkinen tyrmää hal­li­tusoh­jel­man talouslinjan – suomii myös yk­si­tyi­sau­toi­li­joi­den ”kur­muut­ta­mis­ta”

Kokoomuksen oululainen kansanedustaja Janne Heikkinen tyrmää suorin sanoin hallitusohjelman talouslinjaukset. KUVA: Matti Räty
Oulu 3.6.2019 15:51
Heikki Uusitalo

SDP:n, keskustan, vihreiden, vasemmistoliiton ja RKP:n neuvottelema hallitusohjelma esiteltiin maanantaina Helsingissä. 

Ohjelmassa lisätään valtion pysyviä menoja noin 1,2 miljardia euroja. Lisäksi siinä tehdään kolmen miljardin kertaluontoiset investoinnit, joita rahoitetaan valtion omistusta myymällä. 

Leikkauslistaa ohjelmasta ei löydy. Lisämenoja aiotaan rahoittaa työllisyysasteen nostamisella 75 prosenttiin ja verotusta kiristämällä. 

Kokoomuksen oululainen kansanedustaja Janne Heikkinen tyrmää suorin sanoin ohjelman talouslinjaukset. 

– Yhtälö, jossa lisätään menoja ilman, että karsitaan olemassaolevista kulueristä, on semmoista matematiikkaa, jota en henkilökohtaisesti ymmärrä, Heikkinen sanoo Kalevalle. 

Heikkisen mukaan hallituksen linja pohjautuu ylioptimistiselle arviolle talouden kasvusta ja työllisyyden kehittymisestä. Asiantuntijoiden arvioita ei hänen mukaansa ole ohjelmaa tehtäessä kuunneltu. 

– Olen oppinut sellaisen elämäntavan, jossa ensin tienataan ja sitten tuhlataan eikä toisinpäin. Hämmästelen sellaista, ettei nojauduta asiantuntijatietoon ja laskelmiin. 

Tuleva hallitus aikoo käynnistää kolmikantaisen valmistelun työllisyyttä parantavista toimista. Tämäkään ei saa Heikkiseltä ymmärrystä. 

– Vastuu sysätään ulkoparlamentaarisille voimille, ja se on minun mielestäni todella arveluttavaa. 

Heikkinen ihmettelee, mitä tuleva hallitus aikoo tehdä silloin, jos työllisyyskehitys ja talouden kasvu eivät pysy siinä uomassa kuin Antti Rinteen (sd.) johtama tuleva hallitus arvioi. 

– Mistä ensimmäisenä luovutaan ja mitä asioita ei toteutetakaan? 

Heikkinen sanoo pelkäävänsä pahoin, että edessä on velanoton lisääminen.

Hallitusohjelmassa lähdetään siitä, että valtion talous on tasapainossa vuonna 2023. 

Rinteen hallitus aikoo korottaa liikenteen fossiilisten polttoaineiden verotusta vaalikauden aikana 250 miljoonalla eurolla. Tämä kolahtaa Heikkisen mukaan pohjoisen ihmisiin. 

– Yksityisautoilijoiden kurmuuttaminen jatkuu. Pohjois-Suomessa autoilijoiden kovempi verottaminen on ihan selvästi työhön kohdistava lisävero, sillä harva pystyy tekemään töitä ilman yksityisautoilua. Olen erityisen harmistunut, että tällaiselle ideologiselle linjalle on lähdetty. Maailma voi olla kovin toisennäköinen siellä, missä asutaan rattikkareitin varrella. 

Hyviäkin asioita Heikkinen ohjelmasta löytää. Yksi näistä on poliisien määrän lisääminen. 

Myös vesilakien kehittäminen saa ensimmäisen kauden edustajalta kiitosta. Hän näkee sen pohjoisen kannalta tärkeänä asiana. 

– Olen tosi ilahtunut siitä, että vesilakia lähdetään uudistamaan ja lisääntymisalueita kaloille parannetaan ja ohitusmahdollisuuksia vaelluskaloille lisätään. Se on meille merkittävä asia, sillä meitä ympäröivät isot jokilaaksot, jotka on ihmisen toimesta padottua. 

Myös Pohjois- ja Itä-Suomen harvaan asuttujen alueiden aluekehitysrahojen turvaaminen on Heikkisen mielestä positiivinen asia. 

– Siitä voidaan olla ilahtuneita yli puoluerajojen.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (69)

Nuori, kokematon, oikeistolainen kansanedustaja muutaman päivän työkokemuksella haluaa antaa kritiikkiä hallitusohjelmasta, vaikka se on selkeäsati parempi kuin väistyvän oikeistohallituksen ohjelma, joss kokoomuskin oli innolla kurjistamassa vähävarasisten kansalaisten elämää. Kokoomus olisi tietysti halunnut jatkaa tätä hyväosaisia paapovaa linjaa, mutta onneksi ajattelutapa saatiin kääntymään järkevämpään suuntaan. Oppositiossa räksytetään aina...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitäpä jos kukaan ei osallistuisi pakkoruåtsin opetukseen? Kaikki poissa tunneilta. Mahdollisuuksien mukaan jotakin muuta tilalle: saksaa, venäjää, kiinaa, fysiikkaa, kemiaa, logiikkaa, yritysoppia?
Passiivinen vastarinta tuottaisi tulosta ja olisi kansallinen etu, eikä siionistien sätkynukke Suomen valtaeliitti sellaista hyväksyisi. Vaan minkäs voisivat?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"happamia sanoi kettu pihlajamarjoista" siltä tämä ulostulos kuulostaa. Heikkisen kannattaisi ottaa mallia toisesta oululaiseta kokoomusedustajasta ja pitää mölyt mahassa, vai onko tämä lausunto ja valittelu vain itsensä pitämistä lehtien palstalla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Absurdia, että kokoomuslainen kauhistelee yksityisautoiluun tulevia lisäkuluja. Kokoomus oli niiden puolueiden joukossa, jotka olivat sitoutuneet tiukkaan ilmastopolitiikkaan ja päästöjen leikkaamiseen. Se nyt on sanomattakin selvää, että osa tätä ohjelmaa tulee olemaan fossiilisten polttoaineiden veronkorotukset. Hah, kauhistelleen asiaa, jota omakin puolue oli ajamassa. Surkuhupaisaa irtopisteiden kalastelua yli puolueohjelmien.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hiukanhan sitä myytiin valtion yrityksiä ulkomaille esim sähköverkot ja otettiin vähän lainaakin näiden sekoomuslaistenkin talousopeilla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Heikkinen vastasi ennen vaaleja kysyttäessä sosiaaliturvasta: ”Joudutaan leikkaamaan kaikilta”.........

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaveri haluaa vaan huomiota,eihän ne kokomuslaiset ja varsinkaan perussuomalaiset mitään talousguruja ole.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vaikka persuilta on tullu ainoat järkevät kommentit näissä vaaleissa... Kokkareet on niin nähty ja kepulaisten ei kyllä kannata prassailla millään ainakaan neljään vuoteen! Älä huoli, tästä tulee ehkä lyhin hallitus koskaan!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Heikkinen voi olla kokoomuksen edustajana hiljaa. Se viime hallituksen kokoomuksen, keskustan ja sinisten yhteiskunnan ryöstöretki yksityisiltä yritysten taskuun oli kauheinta mies muistiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paljon on kärsitty vilua ja nälkää ja kärsitään edelleen... Paljon olen joutunut vyötä jo kiristämään, kohta loppuvat jo reiät vyöstä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos en väärin muista, niin ajoneuvoveroa ja käyttövoimamaksuja korotettiin edellisen hallituksen aikana. Se vastasi eniten vanhoilla autoilla ajaviin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Erittäin hyvin tehty hallitusohjelma, vaikeaa on opposition räksyttää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Heikkinen unohtaa että Kokoomus on takonut hallituksessa ollessaan lähes 30 miljardia velkaa. Eipä paljon kannattaisi huudella höpöjä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mikäli tämä hallitus selviää alle 5 miljardin lisävelan otolla on onnistunut erittäin hyvin.
Kunnianhimoinen valtion talouden tasapainottaminen nollaan on erittäin kunnioitettava tavoite ja jatkoaika on selvä neljän vuoden jälkeen, se olisi historiallisen kova polliittinen teko Rinteen hallitukselta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Edelliselle hallitukselle kokoomuksen talouspolitiikan linjaukset - Suomen myynnin- valmisteli EK kun puolueesta ei löytynyt fiskaalisen talouspolitiikan osaamista. Kannattaako enempää repiä moitteita aloittavalle hallitukselle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

mitä eikö orpo halunnutkaan ministeriksi ja mailman paras ois ollut mutta ,ne tulonjakolinjat,ainahan joku viulutmaksaa,viimeksi duunari,nyt on aika keskituloisten ja siitä suurempituloisten näytää maksukykynsä ja se ei ole vapaaehtoista vaan se on pakko ja otetaan veroina ja maksuina siellä sitä on valtava vuori ylimääräistä joka on viety pois piiloon markinataloudelta mitä leikkiä se semmoinen on,nyt on vahvan tulon ja veron oikaisu hallitus.
Terveisiä sinne opposiitioon populisteja ootta kaikki kun oikein silmin katsotaan.
on populistista urputaa kaikiista verouudistuksista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyky puolueelle vain tiedoksi laskin valtion velan kasvattajat ja pienentäjät hallitus ja eduskuntakausittain: järjestyksessä tähän päivään
- vuonna 1990 valtion velka oli 9,5 niljardia euroa
- Ahon hallitus 1990 otti velkaa + 50 miljardia
- Lipponen 1, + 3 miljardia
- Lipponen 2, -1 miljardia
- Jäätteenmäki/Vaaaaanhanen - 0,35 miljardia
- Vanhanen 2, + 17 miljardia
- Katainen/Stub, +20 miljardia
- Sipilä + 10 miljardia

Hallitukset on olleet koko vaalikauden eli noin 4 vuotta.
Porvari/Keskustajohtoiset hallitukset ovat velkaannuttaneet Suomen, turhaan SDP johtoisia syytätte!!
Aho/Viinanen laittoi pankki tuet veronmaksajien piikkiin.
Kokoomus johtoiset kaksi viimeistä hallitusta on tehnyt velkaa yhteensä 30 miljardia on 30 000 miljoonaa 8 vuodessa.
Porvarihallitus, (Perussuomalaiset, Kokoomus ja Keskusta), kaikkien aikojen nousukauden aikana velkaannutti meitä Suomalaisia vielä 10 000 miljoonaa euroa.
Holtitonta on ollut velanotto sen jälkeen kun Kokoomus tuli hallituspuolueeksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (69)

Uutisvirta

19:35
Somessa hitiksi noussut kuva rapusta, jossa ilmoitettiin lauluharjoituksista talon asunnossa ei ollutkaan aprillipila – lapun jättänyt Karita Mattila haastattelussa.
19:31
Kevään valmistujaisjuhlille etsitään uutta ajankohtaa – pääsykokeet halutaan yhä järjestää normaaliaikataulussa
19:20
Päivän kotoiluvinkki: Vaihda multa viherkasville ja kasvata itse minipaprikoita tai chilejä
19:16
Vainajaa ei enää pääse katsomaan ennen siunaamista – hautajaisissa kymmenen henkilön ylärajasta voidaan joustaa, muissa kirkollisissa tilaisuuksissa raja on tiukempi
19:04
Suomen kansalaisia on jumissa Venäjällä – helsinkiläinen Alla Stepanova odottaa viranomaisilta päätöstä, joka mahdollistaisi kaksoiskansalaisen paluun kotiin Tilaajille
19:00
Oulu Sinfonian käyrätorvisti Pasi Salminen harjoittelee korona-aikana kotonaan, koska "koripalloilijoille loistavalla 70 prosentin osumatarkkuudella muusikosta ei tule miljonääriä, vaan työtön" Tilaajille
18:36
Putin lupasi venäläisille palkallista koronalomaa kuun loppuun – auki jäi, mistä rahat palkanmaksuun otetaan
61
Vantaa tekee lentoasemalla koronatestejä, toimia harkittiin läpi maaliskuun, yli 200 000 matkustajaa ehti saapua, päätös vasta viime viikolla – "Tilanne ollut ministeriöjohtoinen"
59
Vastaanottoyksikön johtaja: Maahanmuuttovirasto on valmiina vastaanottamaan turvapaikanhakijoita Kreikasta, mikäli toimeksianto tulee
41
Välipäivän jälkeen taas kaksi uutta koronakuolemaa Suomessa – tauti on vaatinut nyt 19 ihmisen hengen
39
Koronatartuntojen määrä kääntyi uudelleen nousuun - tartuntoja tulee lisää nyt eri puolilla maata
36
Etäopetuksen laatuun tulee kiinnittää huomiota – etäopetusta ei ole se, että Wilmassa lähetetään ohjeita ja kirjalliset vastaukset pyydetään palauttamaan Wilmaan Lukijalta
33
Pohjois-Pohjanmaalla kolme uutta koronatartuntaa, hoidossa edelleen neljä potilasta – OYS siirtää kiireettömiä vastaanottoaikoja syksylle
29
Osingot tulisi maksaa – osinkotulot ovat monelle tarpeellinen lisä jatkuvasti ostovoimaansa menettävän eläketulon jatkeeksi Lukijalta

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Etelä-Karjalan, Keski-Suomen, Etelä-Savon ja Pohjois-Karjalan maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi keskiyöstä alkaen Satakunnan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

En ymmärrä yrittäjien "ahdinkoa"

332 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

siipeilijöitten ytk.kassa ei pysty maksamaan työttömille korvauksia ajoissa??Puhkeaako kupla??

YTK:n kyvyttömyys maksaa normaalisti siipeilijöiden päivärahaa osoittaa, että työnantajien perustama YTK on keskittynyt... Lue lisää...
Kupla puhkeaa

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

2.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image