Oulu

Koi­te­lin­kos­kil­le haetaan matkailun palveluja – "Koi­te­li­kes­kuk­sen" rakennuksille varattu yli 600 ker­ro­sa­la­ne­liö­met­riä

Kiiminkijoen Koitelinkoskille ryhdytään hakemaan matkailua palvelevien rakennusten toteuttajaa. Tarkoituksena on parantaa Koitelin palvelutasoa kävijämäärien kasvaessa. KUVA: Eljas Sallmén
Oulu 17.4.2018 21:45 | Päivitetty 17.4.2018 21:46
Kari Sankala

Kiiminkijoen Koitelinkoskille ryhdytään hakemaan matkailua palvelevien rakennusten toteuttajaa.

Asiasta päätti Oulun yhdyskuntalautakunta tiistaina.

Haku järjestetään touko–heinäkuussa 2. toukokuuta ja 31. heinäkuuta välisenä aikana.

Tarkoituksena on parantaa Koitelin palvelutasoa kävijämäärien kasvettua. Koitelissa arvioidaan vuosittain käyvän nykyisin jo noin 80 000 henkilöä.

Uusi Oulun kaupungin matkailustrategian toimenpideohjelma 2018–2023 korostaa matkailun vetovoiman vahvistamista.

Syitä matkustaa Ouluun halutaan lisää. Koitelinkoskien maiseman arvot perustuvat jokiuomien, koskien, saarien, rantojen ja luonnon erityispiirteisiin.

Koitelinkoskien alue on listattu maakunnallisesti arvokkaaksi alueeksi niin maisemallisesti kuin matkailullisesti. Koitelissa on monipuolista kulttuuri- ja elinkeinohistoriaa.

Sen virkistystoimintaan liittyvät rakennelmat ovat luonteva osa historiallista kulttuuriympäristöä eri ajoilta.

Maisema-alueiden listauksen on tehnyt Pohjois-Pohjanmaan liitto vuosina 2013–2015.

Oulun kaupunki tarjoaa Koitelista matkailua palvelevien rakennusten käyttöön rakennusoikeutta noin 625 kerrosalaneliömetriä. Koko suunnittelualueella on kokoa 3 810 neliömetriä, josta on rajattu 940 neliömetrin alalta Koitelinkoskentien varressa sijaitsevaa puustoa säilytettäväksi.

Hakemusten arvioinnin tekevät yhdessä kaupungin yhdyskunta- ja ympäristöpalvelut sekä BusinessOulu.

Arvioinnissa katsotaan, miten toiminnalliset tavoitteet suhteutuvat kaupungin tavoitteisiin ja miten maankäyttö soveltuu Koiteliin.

Lisäksi katsotaan toteuttamistapa, vaiheistus ja aikataulu. Merkittävä tekijä on myös hankkeen matkailullinen liiketoimintasuunnitelma ja investoinnin toteuttamisvarmuus.

Kilpailualueen läheisyydessä toimii jo Kiimingin residenssi, jossa voi majoittua, järjestää kokouksia, saunoa tai vain viettää kiireetöntä aikaa ja antaa tilaa ajatuksille.

Kilpailun alla olevalla ”Koitelikeskuksella” tavoitellaan kokonaisuutta, joka palvelisi niin yksittäisiä päiväkävijöitä, retkeilijöitä ja luonnontarkkailijoita kuin erilaisia ryhmiä, yritysasiakkaita ja tapahtumia.

Kyse voisi olla opastus- ja ravintolatiloista.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Ei MITÄÄN rakennelmia tien ja joen väliin! Eikä välittömästi tien toisellekaan puolelle. Miksi ne vähätkin luontokohteet pitää aina pilata tahallaan? Onko se grynderin juottama ilmainen viina Virkamiehen ainut kannustin tehdä edes jotakin?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näin varmaan on kuten kerrot !
Aivan älytöntä että luonto pitää pilata kaikenmaailman hömpötyksillä mutta kun se raha on kaikkein tärkein tässä kaupungissa !

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Antakaa Koitelin olla rauhassa. On se kumma että kaikki kaunis pitää tuhota rakentamalla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toivotaan että luontoa ei pilata liiallisella kaupallisuudella ja ihmismäärillä niin kuin yleensä tahtoo käydä näissä suunnitelmissa !

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Uusi Oulun kaupungin matkailustrategian toimenpideohjelma 2018–2023 korostaa matkailun vetovoiman vahvistamista." ...hienolta kuulostaa, mutta minkä käsityksen Oulusta saavat ne jotka saapuvat junalla tai bussilla. Ala-arvoiset palvelut ja yhteydet paikallisliikenteeseen, lentoasemalle jne.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Koiteliin ei saada koskaan matkailukeskusta. Se on vanhastaan pyhä paikka ja se pitäisi rauhoittaa. Luontokohteena se käy, mutta rakentaa sinne ei saa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikö tuo nyt voisi olla tuollaisenaan. Viihtyisä kaunis paikka, joka ei todellakaan kaipaa mitään turistirysiä ym.vastaavia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Juuri niin!
Oli jo tarpeeksi ikävää, että Koitelin saarten luonnonpolut pilattiin laittamalla tilalle rumat ja kopisevat lautakatteet ja -portaat. Miten paljon mukavampaa olisi kulkea luonnollisella polulla. Eivätkä lautapolut edes edistä esteettömyyttä, koska aikaisempien pienien korkeuserojen (alamäki, ylämäki) kanssa vielä selvisi esim. lastenrattaiden kanssa, mutta mitenkäs kuljet portaita rattaiden tai rollaattorin kanssa. Et mitenkään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Älkää pilatko Koitelia rakentamisella. Paikka kannattaa miettiä tarkkaan jos jotain tehdään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Maan etelä- ja keskiosassa lännen ja luoteen välinen tuuli on vaarallisen voimakasta keskiyöstä alkaen, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s. Maan pohjoisosassa luoteistuuli on voimakasta päivällä, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Miksi aina puhutaan köyhyydestä.

192 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Venäläisiä syrjitään Suomessa.

Venäjä käy hybridisotaa Suomea vastaan. Tänään kello 12 käynnistetty verkkohyökkäys Suomen viranomaisten asiointipalvel... Lue lisää...
Suomea testataan

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla. 24.6. - 26.9.

Naapurit

26.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image