Oulu

Koitelin kä­vi­jä­las­ku­rit näyttävät tälle vuodelle hurjia lukuja

Koitelissa arvioidaan tänä vuonna käyneen noin 80 000 vierailijaa. Erityisen suosittu Koiteli on keväthankien ja jäidenlähdön aikoihin. KUVA: Kontiainen Jarmo
Oulu 7.12.2016 6:16
Antti Ervasti

Täksi vuodeksi Koitelin pääsilloille asennetut kävijälaskurit kertovat, että vuoden kävijämäärä nousee ennätysmäisiin lukuihin. Tammi–marraskuun lukema on noussut jo yli 100 000 ihmisen.

BusinessOulun asiakkuuspäällikkö Jyrki Kemppainen sanoo, että todellinen kävijämäärä on noin 80 000. Sekin on huikea määrä, sillä aiempi, viiden vuoden takainen kävijäarvio oli reilut 40 000. Vajaat kymmenen vuotta sitten vuosittaiseksi kävijämääräksi arvioitin parikymmentä tuhatta.

Määrä ylittää kirkkaasti kaupungin tavoitteen, joka on määritetty noin 50 000 kävijään. Senkin arveltiin täyttyvän vasta sitten, kun Koitelissa on nykyistä laajemmat palvelut.

Kävijöitä on ollut erittäin paljon varhain keväällä ja myöhään syksyllä, mikä yllätti Kemppaisen. Erityisen suosittua on ollut käydä Koitelissa keväthankien ja jäidenlähdön aikoihin.

– Parhaimpina päivinä kävijöitä on ollut yli 3 000. Alueen ihmiset sekä matkailijat ovat ottaneet Koitelin todella omakseen. Kävijämäärät luovat hyvän pohjan myös liiketoiminnan ja palvelujen edelleen kehittymiselle, Kemppainen sanoo.

Lue lisää 07.12.2016 Kalevasta.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (29)

Tuleepa tehtyä Oulusta pyöräretki 2-3 kertaa kesässä. Hieno paikka mutta alkaa olla jo liikaa ihmisiä ja siitä en tykkää. Joten menen hiljaisempiin paikkoihin nuotioretkelle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Koiteli on ihana paikka. Olemme käyneet siellä mieheni kanssa 1-2 kertaa joka kuukausi keväästä asti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

silloin, kun oli kiiminki omana kuntana, oulu väheksyi sitä, kun oli väärän kunnan alueella. nyt sen suosio on valtavasti kasvanut.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

sekä kaksi pikkutyttöä kävivät syksyllä eka kertaa retkeilemässä ja makkaranpaistossa Koitelinkostella. Oli hieno paikka. Tulipaikat olivat siistissä kunnossa ainakin silloin. Kuljimme käsikädessä polkuja ja ihmettelimme luonnon kauneutta. Kesällä mennään uudestaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Koiteli on siinä tilassa, että sitä ei tulisi enään kehittää yhtään eteenpäin. Luonnollisuuden katoaminen ajaa ihmiset pois. Kunnossapidosta huolehtiminen nyt tärkeimmäksi!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mutta sitten en kyllä enää käy, jos siellä jotain pääsymaksuja aletaan perimään tai jotain muuta rahastusta kehittelemään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Koitelissakin on niitä ränttätänttäkonsertteja. Eikö mitään aluetta voi rauhoittaa vain luonnosta nauttimiseen? Kaiken maailman rautalankapändit soi niin että luonto raikaa kilometrien päähän!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Luonnonrauhaa ja luonnon läheisyyttä tuolta haetaan. Ei markkinatunnelmaa. BusinessOulu voisi pitää nokkansa mahdollisimman kaukana tuolta. Kävijälaskurikin on täysin tarpeeton tuolla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tänä vuonna asennetut kävijälaskurit näyttävät tälle vuodelle suurempia kävijämääriä kuin aiemmille vuosille, jolloin laskureita ei vielä ollut

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ensinnäkin todellinen luku on ehkä 50-70 tuhatta. Mikä on toki hyvä lukema. Lähes kaikki kävijät kävelevät molemmat sillat. Jutusta unohtuu myös se että Kiimingin nuoriso käyttää aluetta kokoontumiseen. Iso osa luvuista tulee heidän edestakaisesta liikkumisestaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jänikset juoksee laskurien ohi mennen ja tullen. Ei ole koitelissa näkyny noin paljon kävijöitä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei mitään myyntikojuja tuonne! Pääsymaksu jos jotain pitää rahastaa. On hienoa että yleensä on vielä tällaisia paikkoja jonne jokamies voi mennä viettämään aikaa ilmaiseksi.Paikka on hieno! Jos tähän aletaan kehittään kaikenlaista liiketoimintaa,menee tämäkin ainutlaatuinen virkistyspaikka pilalle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihmisen kaipuu luontoon on vahva urbaanin kiireen ja betonilähiöiden keskellä. Koitelin kaltaiset luontokeitaat antavat ihmiselle henkistä voimaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hieno paikka, mutta kaupallinen kehittäminen on jäänyt vähän huomioimatta. Tuonne pitäisi saada kesäksi anniskeluravintola tai pari. Parin euron veloitus sillan ylittämisestä. Ideoita riittää. Hirveä määrä potentiaalia, mutta kaupunkia ei vissiin raha kiinnosta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitä horiset, ei mitään juottoloita eikä myyntikojuja. Mikä retkeilypaikka se sitten olisi??
Nyt jo alkaa olla liikaa ihmisiä jos haluaa rauhallista retkeilyä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (29)

Uutisvirta

10:47
"Otamme kalastusvesiemme vallan takaisin" – Britannia alkaa säätää EU-ajan jälkeisiä lakeja
10:35
Mittavan uransa rikkonaisinta kautta pelaava Janne Pesonen on jälleen pelikunnossa: ”Kauden tärkeimmät pelit ovat vielä edessäpäin” Tilaajille
9:56
Tutkimus selvitti, miksi BMW- ja Audi-kuskit tuntuvat törttöilevän muita useammin – statusautojen omistajissa on keskivertoa enemmän itsekkäitä kuskeja
9:50
Hurjasti pulputtava riekko tuli jopa liian lähelle kameraa Kuusamossa – "Se kävi välillä iskemässä nokalla mustiin kenkiini"
9:36
Asevelvollisuuden kehittämistä työstävä komitea pystyyn lähiaikoina – aikaa puolitoista vuotta pohtia naisten osallistumista maanpuolustukseen
9:05
Maanpuolustustahto kääntyi hienoiseen nousuun – yli kaksi kolmesta puolustaisi maata aseellisesti aina, myös ylivoimaista vihollista vastaan
8:49
Lapissa uusi koronavirusepäily, yksi kiinalainen turisti tuotu hoitoon – sairaalalla on valmis toimintasuunnitelma, jos virus vahvistuu koronaksi
55
Analyysi: Nyt on siirryttävä poseerauksesta tekoihin – työllisyystoimet tänään hallituksen pöydällä
45
Tutkimus selvitti, miksi BMW- ja Audi-kuskit tuntuvat törttöilevän muita useammin – statusautojen omistajissa on keskivertoa enemmän itsekkäitä kuskeja
9
Hyyde hiljensi hetkeksi Hupisaarten purot Oulussa – vahingot taimenille selviävät vasta kesällä
9
Oulun ammattikorkeakoulussa ultralujasta teräksestä rakennetulla autolla pyritään parantamaan autojen energiatehokkuutta – "Tavoitteena oli suunnitella mahdollisimman luja ja kevyt auton runkorakenne"
9
Maanpuolustustahto kääntyi hienoiseen nousuun – yli kaksi kolmesta puolustaisi maata aseellisesti aina, myös ylivoimaista vihollista vastaan
7
Kiinalainen matkailija on tuotu eristykseen Lapin keskussairaalaan koronavirusepäilyn vuoksi – potilas oli tullut Wuhanista
6
Pienet koulut ovat joutuneet taistelemaan olemassaolostaan vuosia Lukijalta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono maan etelä- ja keskiosassa lukuunottamatta Ahvenanmaan maakuntaa 
jäätävän tihkusateen ja lumi- tai räntäsateen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi yöllä maan pohjoisosassa lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Miksi tallouden pitää kasvaa koko ajan?

Palkat eivät nouse kuitenkaan suhdateiden mukaan, kuten viimekertaisen nousun alun ja tämän neuvottelun välillä. Nousu o... Lue lisää...
Kui se tuollaisen ny...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

29.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image