Oulu

Koiteli Elää pyrkii au­tot­to­muu­teen: Pysäköinti kielletty fes­ta­ri­päi­vä­nä Koitelissa, park­kia­lu­eel­ta Kiimingin keskustasta jatkuvat bus­si­kul­je­tuk­set

Festivaali järjestetään Kiimingin Koitelinkosken alueella. KUVA: Moilanen Jukka-Pekka
Oulu 8.8.2019 12:49
Heidi Peltonen

 

Pysäköinti Koitelinkosken alueella on kielletty ensi viikon viikonloppuna järjestettävän Koiteli Elää -festivaalin ajan. Pysäköinti on kielletty, sillä festivaali pyrkii autottomuuteen.

Festivaalin aikana lauantaina 17. elokuuta Koitelinkosken alueelle saa pysäköidä ainoastaan invapaikoille, kertoo festivaalijohtaja Sirpa Eskola. Festarivieraat voivat pysäköidä autonsa Kiimingin keskustaan Jokirannan koululle, josta on non stop -bussikuljetus Koiteliin. 

Lisäksi bussikuljetuksia on järjestetty aiempia vuosia enemmän Oulun keskustasta, Jäälistä ja Kiimingistä. 

– Tavoitteena ja toiveenamme tietysti on, että mahdollisimman moni saapuisi nimenomaan näillä yhteiskyydeillä ja jättäisi oman autonsa kotiin kokonaan, Eskola toivoo. 

Festivaalilippuja voi vaihtaa rannekkeeseen Oulun kaupungin matkailuneuvonnassa perjantaina 9. elokuuta kello 9–17 ja lauantaina 10. elokuuta kello 10–16. Lisäksi rannekkeita voi vaihtaa Kiimingin K-Supermarketin aulassa torstaina 15. elokuuta kello 15–21. 

Suomen kauneimmaksi festivaaliksi tituleerattu Koiteli Elää järjestetään tänä vuonna kymmenettä kertaa. Liput tapahtumaan myytiin loppuun hetkessä jo viime vuoden puolella.

Festivaaleilla esiintyvät tänä vuonna Samuli Edelmann Band, Von Hertzen Brothers Acoustic, Olavi Uusivirta Band, Ruusut, Ida Paul & Kalle Lindroth, Jesse Kaikuranta ja Viitasen Piia. Oululaisia esiintyjiä edustavat Nordic View, Lanai, Neondad, The Botherers ja Tiina Vaattovaara bändeineen. 

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (65)

Joka vuosi unohdan ostaa liput, ennenkuin ne on jo loppu. Voisiko tapahtumaan myydä enemmän lippuja? Metsäänhän mahtuu? Koskikin aika tyhjä 🤔

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aikaisempina vuosina ihmiset ovat jättäneet autoja miten sattuu. Koitelin pieni parkkipaikka on ollut tupaten täynnä ja tienvierustat täynnä väärinpysäköityjä ajoneuvoja. Autottomuus sinänsä harhaanjohtava sanavalinta. Eiköhän tässä vaan pyritä parantamaan asiakaskokemusta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei kai tässä jutussa kukaan väittänyt että autoja ei tarvittas tai niitä ei käytettäs?
Eiköhän tuo ole vaan käytännön sanelema juttu, kun pysäköintitilaa ei oo!
Jos nyt jollaki tämän takia jää tulematta festareille, niin lupaa ostaa kaikki liput?! Vois tehä pikku bisneksen... ;)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Parkkipaikka on siirretty Kiiminkiin suuren pysäköintipaineen vuoksi, joka on aiheuttanut häiriötä lähialueilla sekä vaaratilanteita festivaalivieraille. Ei suinkaan sen vuoksi ettemmekö ihmisiä tahi autoja noin niinkuin muutoin alueelle haluaisi. Festivaalia on hankala tuottaa ilman autoja, kuten täällä monet osuvasti kommentoivatkin. Koitelissa ei vain ole tilaa autoille, niin suurelle määrälle. Tulemme jatkossa hyödyntämään bussikuljetuksia myös järjestämiemme ilmaistapahtumien kohdalla. Mukavaa syksyä kaikille!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aina voi lippunsa laittaa myyntiin, jos tuntuu, että on liian hankalaa matkata Koiteliin yhteiskuljetuksilla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihanaa meuhkaamista taas viherpesusta ja ilmastosta. Ootteko te ikinä käyneet katsomassa miltä se Koitelin ohi menevä tie näyttää illalla? Aivan hanurista ihmisten parkkeeraus, jota ei tunnuta saavan kuriin millään. Viime vuonnakin oli selkeä ohjeistus, että ei tukita sitä tietä vaan parkkeeraus sallittu tien tietylle puolelle, mutta silti oli taas kahta puolta tietä autot miten sattuu. Aivan hulluna parempi näin, jos pääsis kerrankin kotiin jännäämättä kenen peili lähtee mukaan ja mahtuuko tästä menemään ja minkä auton takaa könyää konepellille tuhannen päissään joku, joka kävi peräkontista ottamassa lämmikettä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin, koko koitelistahan vois tällä periaattella parkkipaikat jyrätä metsäksi. Miksi sinne muulloinkaan pitäisi autolla päästä. Joutaa bussilla kulkemaan. Oletan että jatkossa Eskola kulkee kaikki omat kulkunsa fiksummin bussilla, eikä ainakaan tämän tapahtuman järjestelyissä aseta itseään mihinkään erityisasemaan, että bussia pienemmällä autolla liikkuisi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Saa järjestäjä toimia näinkin, edellyttäen, että asiasta on ensin informoitu asiakkaita somessa ja webbisivulla ja vasta sitten laitettu liput myyntiin. Nythän tilaisuus on loppuunmyyty, ilmeisesti jo viime vuoden puolella.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Täysin tarpeeton tapahtuma, missä hurskastellaan autottomuudella. Jos ilmastosta ollaan huolissaan, niin eikö olisi ollut tuloksellisempaa jättää koko tapahtuma pitämättä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Veikkaanpa, että ihan siinä lienee kyse siitä, että aiempina vuosina parkkeeraus on ollut aivan mitä sattuu. Kummallakin puolella tietä pitkästi autoja, kun parkkipaikalle ei enää mahdu ja siitä pitäis liikenteen päästä ohi. Jos ihmiset osais parkkeerata liikennesääntöjen mukaan niin ei kai siinä mitään ongelmaa olis. Mutta ku ei osata vaan pistetään se just siihen missä on itselle tilaa muista välittämättä niin pakko puuttua jotenkin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Maailma pelastuu kun kävellään Koiteliin. Haloo. Pikkasen järkeä voi käyttää. Kyllä 5 miljoonaa suomalaista pelastaa koko pallon, huutonaurua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi kävellä, kun linja- autollakin pääsee? Oletko hiukan yksinkertainen ymmärtämään luettua?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

50 kilsan päästä jos tulee nii ei kiinnosta bussit . Paikalliset ihimiset on eri juttu menkööt körötyksillä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihan järjetöntä, toivottavasti artistitki tulee etelä-Suomesta kävellen. Ei tuu ens vuonna kukaan...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitä ne Jokirannan koululle pysäköitävät autot sitten on jos ei autoja? Poissa silmistä, poissa mielestä.

Säälittävää viherpesua tällainen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pittääkö tuommonen luontokohde pilata joillaki remu kekkereillä. pilata koko ihana luontokohde. remuaisitte kaupungissa ,siellähän poliisi olisi lähempänä .luontoharrastajat joutuu väistymään kun näitten pitää joka paikka saastuttaa ,missä se ilmastonsuojelu

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin ja sehän luonnollisesti maksullinen se bussikyyti - kiskovat tälläkin lantit pois kun pystyvät. Menee toki kuka ken haluaa, mutta joku häpy pitäisi järjestäjillä olla kerran jotain kieltävät tai tehkööt ko. järjestö sellaisen parkkipaikan että kehtaa tilausuuksia järjestää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (65)

Uutisvirta

26.1.
Anita Korva näki valonpilkahduksia Rokualla OHS:n kansallisissa kisoissa
26.1.
Pysähtyvätkö paperitehtaat ja seisahtuvatko sellutehtaat? Metsäteollisuuden sovittelusta ei ole tihkunut tietoja, lakko uhkaa alkaa keskiyöllä
26.1.
OLS pullotti pinkin pyörremyrskyn – Pitkä tappioputki katkesi, kun huippujoukkue Classic kaatui Kastellissa
26.1.
Mediat: Ex-koripallotähti Kobe Bryant on kuollut helikopterionnettomuudessa – pidetään yhtenä kaikkien aikojen NBA-pelaajista
26.1.
Ynni otti voiton Kristika Turusta vuoristoratamaisen esityksen jälkeen, katso kuvia ottelusta
26.1.
Talvinen sää palaa Ouluun: Ensi viikolla taivaalta tulee lunta useampana päivänä, lämpötila pysyy pakkasen puolella
26.1.
Kapteeni täynnä tahdonvoimaa – Vili Hautala laittaa kroppaa peliin Ynnin puolesta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi aamuyöstä alkaen Satakunnan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Koillismaata lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Keskusta korottamassa lapsilisiä!

210 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Paras asumismuoto?

Kun ei tarvi miettiä raha-asioita, vaan voi keskittyä pelkästään tuohon viihtyvyyteen, niin sehän on tottakai oma OKT, s... Lue lisää...
ESIMERKKI TODELLISUU...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

27.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image