Oulu

Koirat jäivät Oulussa ilman omia uimarantoja – Yh­dys­kun­ta­lau­ta­kun­ta: Kaupungissa on jo paljon paikkoja koirien uittamiseen

Koirat eivät saa Oulun kaupungin puolesta virallisia uimarantoja, vaikka asiasta oli tehty peräti kaksi samansuuntaista valtuustoaloitetta vuonna 2016. KUVA: Heikki Uusitalo
Oulu 17.4.2018 21:52
Kari Sankala

Koirat eivät saa Oulun kaupungin puolesta virallisia uimarantoja, vaikka asiasta oli tehty peräti kaksi samansuuntaista valtuustoaloitetta vuonna 2016.

Maarit Sihvonen (kok.) esitti virallisten koirien uimarantojen perustamista koko Oulun alueelle sekä perussuomalaisten Annemari Enojärvi ja Jenna Simula esittivät koirien uimapaikkojen merkitsemistä.

Kaupungin yhdyskuntalautakunta vastasi Sihvoselle, ettei kaupunki lähde perustamaan koirille virallistettuja uimarantoja Oulun alueelle.

Enojärvelle ja Simulalle lautakunta ilmoitti, että kaupunki ei merkitse kyltein koirille sopivia ja sallittuja uimapaikkoja asemakaava-alueella eikä kaavoitettujen alueiden ulkopuolella.

Järjestyslain mukaan koirien uittaminen on mahdollista kaikkialla muualla kuin yleisillä uimarannoilla.

Lautakunta huomauttaa, että Oulussa on paljon matalaa merenrantaa, jossa on mahdollista uittaa luvallisesti koiria.

Virallisten koirien uimarantojen merkitseminen ja rajaaminen maastoon voisi aiheuttaa ristiriitoja, kun lain mukaan koiria saa uittaa kaikkialla muualla kuin virallisilla ihmisten uimarannoilla.

Koirien uimarantojen virallistaminen, merkitseminen, rajaaminen ja verkoston ylläpito aiheuttaisi lisäkustannuksia.

Metsästyslain mukaan koiran on oltava kytkettynä 1. maaliskuuta ja 19. elokuuta välisenä aikana. Järjestyslain mukaan koira on pidettävä kiinni taajamassa.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (78)

Pitääkö koiria yleensä edes uittaa? Eikö tässä kaupungissa ole tärkeämpää järjestettävää kuin sessejen uintipaikka?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuntus kyllä typerältä koirien uima ranta,ei koira uimarantaa tarvitse vaan koiran ulkoiluttaja.Koiria olen kasvastanut 30 v,ois pitänyt kasvattaa eläinten omistajia.Onhan se ikävää kun ei pääse esittelemmään koiran uusia uimaliivejä yleiselle uimarannalle,ne joilla on rotuja jotka uimiseen pitävät kyllä uimapaikat löytävät.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

joo, koiruuksien kiinnipitoaika on 1.3-19.8. Sama pitäisi olla kissoilla, eli elukka kytkettynä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kissat on fiksuja ja täysin harmittomia kulkijoita, joten jättäkää kisulit tämän keskustelun ulkopuolelle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

peskööt omissa pesuhuoneissa koiransa,niin säästyy rannat ja vedet koiran ulosteista.vois kunta päättäjät takertua tärkeämpiin asioihin kuin koirien uimapaikkojen ajamiseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

jokainen koirastaan todella välittävä rakentaa koiralleen uima-altaan kotipihalleen

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mulla on ollut koira parikymmentä vuotta. En ole yleisiä uimarantoja koiran uittamiseen Oulussa tarvinnut. Ja uitu on. Omassa mökkirannassa uidaan yhtaikaa molemmat. Aina uitu. Ollaanko tästäkin asiasta tekemässä liian vaikeaa, niin kuin hiihtämisestäkin? Vai onko tämä auringonpalvojille, jotka haluaa koiran mukaan rannalle?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä ihmisen paras ystävä,
koira tarvitsee hänkin kesäkuu-
malla paikan, jossa jäähdyttää
elimistöään.
Maarit Sihvonen entisenä olym-
puauimarina tietää myös sen,
että uinti on koirillekin mitä
parhainta fysioterapiaa ja kai-
ken lisäksi osa koirista suo -
rastaan rakastaa uimista.
Kannatan Maarit Sihvosen aja-
tusta : )

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Koira ei tarvitse uintia ei vaatteita yms muutakaan. Koira on villieläin. Osaa kyllä itse jäähdyttää elimistönsä ilman että sitä keppiä pitää nakella järveen tai jokeen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No niinhän jutussa just sanottiin, että jatkossakin koiria voi uittaa aivan missä vaan virallisten uimarantojen ulkopuolella. Paikkoja riittää!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos tulisi erikseen koirille tarkoitetut uimarannat, se varmasti tarkoittaisi aika pian sitä, että koiria saa uittaa vain näillä virallisilla koirarannoilla. Nykyäänhän koiria saa uittaa paljon vapaammin, kunhan ei tosiaan mene viralliselle uimarannalle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minä olen ihminen ja minun paras ystävä on myös ihminen ja en tunne ketään kenellä koira on, että koira olisi heidän paras ystävä. Koira on koira eli eläin ja joku asia on pielessä jos sitä aletaan inhimillistämään ja puhuttelemaan häneksi tai että se koira on jokun ihmisen paras ystävä jos näin on niin kaikki ei ole kunnossa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Me olemme kaikki saman luojan luomia. Ei meilläkään ollut älyä/empatiaa muutama miljoona vuosi sitten. Ihan turha väheksyä. Meillä nyt vaan tuon peukalon takia sattuu olemaan ylivalta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

...ja taas elukanpitäjät osoittaa typeryytensä äklyttömillä vaatimuksilla. Mimäminäminä, minä ja mun koira. Aivan kuin täällä ei muita hyysättäviä olisikaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Senkus uittaa piskiänsä siellä, missä ihmiset eivät ui. Onko tämä nyt liian yksinkertaista koirien omistajille. Eivätkö ihmiset osaa ajatella enää omilla aivoillaan, vaan pitää olla jokin merkki tai kyltti, mitä totella/noudattaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minä koiranomistajana en ollenkaan kaipaa erillisiä merkittyjä rantoja koirille, voin käyttää niitä uimassa missä vaan, kun pysyn pois virallisilta rannoilta. Koirille on nykyisellään paljon enemmän uimapaikkoja kuin ihmisille virallisia uimarantoja. Tämä sopii mulle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Koirille koiravero 500€/vuosi, ja mikäli kakkaa tienvarteen ja omistaja ei kerää sitä pois koiran menettää valtiolle lopetettavaksi+5000€ sakko omistajalle sekä lasku lopettamisesta yms kuluista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Helpottiko avautuminen? Koiravero poistuu laista kokonaan tarpeettomana, kun mikään kaupunki ei sitä peri kuitenkaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oikea päätös. Heittää kalikan jokeen, niin koiran sen kyllä noukkii. Ei siinä tarvita jokaiselle ERI RODULLE omaa uimarantaa. Antakaa koirien olla koiria ja älkääkä tehkö niistäkin kaupunkilaisia, vai onko tarkoitus vielä opettaa ne lukemaan ja kirjoittamaan. Voihan olla, että niistä tulisi paljon parempia kuin nyky lapsista, koska koirien kanssa touhutaan paljon enemmän kuin ihmisten kanssa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihmistäpä ei saa uittaa ilman uimarantaa ja tästä syystä soitan poliisin jos naapuri omalta tontilta uimaan menee!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (78)

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Maan etelä- ja keskiosassa lännen ja luoteen välinen tuuli on vaarallisen voimakasta keskiyöstä alkaen, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s. Maan pohjoisosassa luoteistuuli on voimakasta päivällä, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Miksi aina puhutaan köyhyydestä.

192 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Venäläisiä syrjitään Suomessa.

Venäjä käy hybridisotaa Suomea vastaan. Tänään kello 12 käynnistetty verkkohyökkäys Suomen viranomaisten asiointipalvel... Lue lisää...
Suomea testataan

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla. 24.6. - 26.9.

Naapurit

26.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image