Oulu

Kivisydän ei aukene kaikille moot­to­ri­pyö­ril­le

Kivisydämeen moottoripyörät toivotetaan tervetulleiksi, mutta käytännössä automaattiportit eivät välttämättä avaudu. KUVA: Jukka-Pekka Moilanen
Oulu 6.7.2016 7:00
Ville Koivuniemi

Moottoripyörän saaminen sateelta suojaan voi olla Oulun keskustassa vaikeaa. Esimerkiksi Kivisydämeen moottoripyörät toivotetaan tervetulleiksi, mutta käytännössä automaattiportit eivät välttämättä kaksipyöräisille kulkuvälineille avaudu.

– Emme voi taata, että anturatekniikka toimii kaikilla markkinoilla olevilla moottoripyörillä, Oulun Pysäköinti Oy:n toimitusjohtaja Jouni Anttila myöntää.

Sisäänpääsy riippuu kulkuneuvon painosta ja rakenteesta.

– Lähtökohtaisesti asia on niin, että mitä painavampi pyörä on, sitä todennäköisemmin tekniikka tunnistaa pyörän ja sillä pääsee sisään.

Maan päälle moottoripyörillä sen sijaan Oulun keskustassa pääsee. Rantakadun varressa on varattu maksutonta tilaa moottoripyörien pysäköinnille.

Lisäksi tälle kesälle moottoripyörille, mopoille ja polkupyörille on varattu maksutonta pysäköintitilaa Oulun Osuuspankin keskustan konttorin kohdalta Hallituskadulta.

Tuolta Kirkkokadun ja Isokadun väliseltä Hallituskadun osuudelta on poistettu invapaikkaa lukuun ottamatta kaikki autopaikat. Järjestely on voimassa syyskuun loppuun. Lokakuussa paikat palautetaan autopaikoiksi.

Lue lisää 06.07.2016 Kalevasta.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (37)

Sinne on taas mennyt minun vaivalla tienaamat verorahat hyvään käyttöön. Eikö mihinkään saa enää rauhassa parkkeerata?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

tämä sukua sille ilmiölle, että liikennesäännöt eivät avaudu kaikille moottoripyöräilijöille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Moottoripyörän saa Oulussa pysäköidä ilmaiseksi kaikkialla, missä pysäköinti ei ole kielletty, paitsi tietenkin parkkihalleissa ja siinä surullisen kuuluisassa kallioparkissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

juuri näin. Olen pysäköinyt pyöräni kyllä yleensä torin rantaan, jossa on ollut tilaa aina mukavasti. Tietääkö motoristit saako Valkean sisäänkäynnin kupeeseen laittaa pyörän parkkiin tänä kesänä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

juuri näin. Olen pysäköinyt pyöräni kyllä yleensä torin rantaan, jossa on ollut tilaa aina mukavasti. Tietääkö motoristit saako Valkean sisäänkäynnin kupeeseen laittaa pyörän parkkiin tänä kesänä.

Saa laittaa,parkki on siinä hallituskadulla.
jaksathan paksumaha kävellä 100 metriä

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

"Anturatekniikka" ? Tota noin, ottijatuota..... Pitäs ne Rooppiin asennetut (kengän) anturat vaihtaa vaikkapa oikeisiin ja riittävän herkkiin Painoantureihin ( niitä saa hyvinvarustetuista elektroniikkafirmoista ) sitten sinne pääsee motskarillakin sisälle, en tosin ymmärrä miten mainittu "Antura" pystyy edes autoakaan havaitsemaan ?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin ja ajatella. Kauhistus sentään kun laki käskee käyttämään pysökäintikiekkoa vain autossa. Eikä moottoripyörässä ollenkaan. Voi kauhistus taas millaisia erivapauksia moottoripyörillä onkaan. Mutta olipa kilpeä edessä tai ei, niin samat säännöt ne koskevat moottoripyöriäkin. Samalla lailla saat ylinopeudesta sakot jos poliisi pysäyttää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mootoripyöriin rekisterikilvet myös eteen..Ei kannata huudella kun saa ajaa miten huvittaa.Samat velvollisuudet myös prätkille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miten niin saa ajaa miten huvittaa, kuka sen luvan on antanut. Mopoila on velvollisuus väistää kaikkia vaikka kuinka olisit oikeassa mutta kun on oma turvallisuus etusijalla vaikka kuinka muut törmäilisivät. Kunhan vain ilmat paranisivat niin pääsisi mopoilemaan (ei kuitenkaan miten huvittaa vaan aivan sääntöjen mukaan). Mopoille on omat parkkiruudut ja niinhän on ivaparkitkin ja perheparkit, taitaa olla autoillekin varatuja paikkoja jopa siellä kiven sisällä johon ei mopoilla pysty menmään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi ne edessäkin pitäisi olla ? yli 40 vuotta sitten ne sai ruuvata irti, enkä ymmärrä mitä hyötyä niistä kenellekään olisi ?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eipä tuo aukene minullekkaan, oli se sen verran typerä ajatus rakennuttaa ja maksattaa veronmaksajilla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei toimarille tullut mieleen että asialle voisi tehdä jotain. Arveleekohan että hänen hommansa on laskea illalla kolikot?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olipa hyvä tietää! Nimittäin raskaan pyörän kääntely ei ole aivan helppoa ahtaalla porttialueella, varsinkaan jos on kallistusta vielä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olisiko ylimääräisen painonapin lisääminen moottoripyörälle kovinkin iso kustannus?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikös siinä ole nappi jo olemassa? Se vaan on hieman haastavaa jättää pyörä siihen mäkeen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kiitoksia vaan, hyvät "autottoman ja prätkättömän" keskustan vaalijat ja päättäjät.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (37)

Uutisvirta

19:00
Hotellin verhot heilahtelivat, kun Henry Theel lauloi Puistolan parvekkeella – Iskelmätähden ja oululaisen hammaslääkärin romanssia seurattiin herkeämättä 1950-luvun Oulussa Tilaajille
18:43
Poliisille kävi karmea virhe - kuolinviesti vietiin väärän ihmisen omaisille
18:13
Täytetty wrap ja pestopasta käyvät tuhdista välipalasta – itse voi tehdä maistuvia välipalapatukoita
18:09
Yksi päästetty vapaaksi Turun saariston talousrikostutkinnassa, kaksi pidätettynä – KRP:n etsinnät sujuivat odotettua nopeammin
18:00
Paljastaako muinais-DNA-tutkimus, keitä Leväluhdan lähteeseen on haudattu? Kauhukirjailija uskoo, että arvoitus osin säilyy Tilaajille
17:58
Lähteenmäki, Lindstedt, Lappi, Niskanen ja Kari juhlivat Alastarossa
16:51
Suomi jakaa MM-lentopalloilussa 13. sijan - sijoitus varmistui jo ennen illan Suomi-Venäjä-ottelua
81
Kenelle antaisit kunnian uusista työpaikoista? Sipilän hallituksen ansio on suurempi kuin nolla mutta pienempi kuin 120 000
67
Puheenaihe: Siedetäänkö huonoa käytöstä työpaikoilla liikaa?
57
STT: Airiston Helmi on ollut Puolustusvoimissa huolen aiheena – HS:n sotilaslähteen mukaan yritys on myös ollut vuosia Supon tarkkailussa
30
Uniapnean diagnooseissa jyrkkä kasvu – hoidossa käytettävää ylipainehengityslaitetta on joutunut OYSissa jonottamaan yli puoli vuotta
21
KRP:n operaatio: Uusi kiinniotto, lisätietoa lauantaista, kuulustelut jatkuvat – KRP puhuu yhä vain "osakeyhtiöstä"
20
Naamioitunut mies ryösti Kastellin apteekin, poliisi pyytää havaintoja
19
Sirkkoja voi nyt ostaa oululaisesta REKO-lähiruokaryhmästä, kysymällä kotisirkkoja saa suoraan tilalta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Hyvätuloisten asumistuki

Minä saan 1400 euroa puhtaana eläkettä kuukaudessa. Nyt olen säästänyt 3 vuotta ja 8 kuukautta , että saan teetettyä... Lue lisää...
ikuiset valittajat

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla. 24.6. - 26.9.

Naapurit

22.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image