Oulu

Kivisydän avautuu torstaina kello 12

Oulun Pysäköinti Oy järjestää Kivisydämen avaamiseen liittyen kampanjan, joka jatkuu ensi sunnuntaihin saakka. KUVA: Jukka-Pekka Moilanen
Oulu 30.9.2015 6:12
Kari Sankala

Oulun alle kolme vuotta rakennettu kallioparkki Kivisydän otetaan käyttöön torstaina 1. lokakuuta kello 12 pienin juhlallisuuksin.

Ajoramppien kanssa yhtä aikaa kalliotiloihin avataan henkilöyhteydet, joita on kuudessa eri pisteessä. Hissejä Kivisydämeen on 19 kappaletta. Hissikapasiteetti riittää kuljettamaan samanaikaisesti 347 henkilöä.

Torstaina Kivisydämessä on varattu 900 lautasellista lohisoppaa eli saman verran kuin kallioparkissa on pysäköintipaikkoja.

Oulun Pysäköinti Oy järjestää Kivisydämen avaamiseen liittyen kampanjan, joka jatkuu ensi sunnuntaihin saakka.

Kampanjan aika neljän tunnin pysäköinti on ilmainen. Ylimenevältä ajalta ryhdytään perimään pysäköintimaksua.

Kampanja muuttuu ensi viikolla niin, että arkisin perjantaihin saakka kaksi ensimmäistä pysäköintituntia ovat ilmaiset.

Kivisydämen hinnoittelussa noudatetaan kampanjahintoja kuluvan vuoden loppuun saakka.

Kivisydämen avajaisiin osallistuu omalla panoksellaan myös Oulun liikekeskus ry. Se järjestää tapahtumia niin kauppatorilla kuin Rotuaarilla.

Torille on 1. – 8. lokakuuta koottu synteettinen muovipintainen luistelurata, jossa 200 neliön alalla voi kiitää tavallisin luistimin.

Oulun kaupunginteatteri Oy tarjoaa Kivisydämen pysäköintilippua vastaan kahteen teatterikappaleeseen alennusliput.

Esitykset ovat suuren näyttämön Viimeinen valssi ja pienen näyttämön Musta munkki.
Kumpaankin saavat aikuiset ja seniorit lipun 15 eurolla ja opiskelija 10 eurolla.

Kivisydämessä aloittaa lisäksi autopalvelutoimintansa FixStop. Yritys hoitaa pysäköinnin aikana autonpesun ja pienet korjaukset sekä tekee vakuutusyhtiöille tarvittavat vahinkoarvioinnit.

Kallioparkki Kivisydän on avoinna 24 tuntia joka päivä.

Katso kuvia Kivisydämen eli kallioparkin rakentamisen vaiheista vuosien varrelta.

Lue lisää 30.09.2015 Kalevasta.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (68)

Joku Pallas ei sano yhtään mitään nimenä näin muualta muuttaneena. Opasteet voisivat olla myös englanniksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On se hyvä että meille autoilijoille on sentää yksi paikka mihin pyöräilijät ei pääse!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vaihtakaa nyt heti tuo nimi. Kivisydän on äärettömän nolo. Ja sitten ne CityMarket-tyyppiset opasteet roskiin ja kunnon designeä katukuvaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Samaan ruuhkaiseen keskustaanhan tuossa pitää edelleen ajaa, jotta pääsisi parkkiin. Nyt varmaan erityisesti nuo tienoot, missä ne sisäänmeno-/ ulostulorampit ovat, ruuhkaantuvat entisestään. Varsinkin neljän ruuhkassa ei varmaan kannata kivisydämeen ajella.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voisihan tuonne kurvata oikein bensankatkuisella, sakeaa sinistä savua puskevalla vanhalla pappatunturilla. Olisi mukava katsella citymaastureissa istuvan paremman väen ilmeitä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voisihan tuonne kurvata oikein bensankatkuisella, sakeaa sinistä savua puskevalla vanhalla pappatunturilla. Olisi mukava katsella citymaastureissa istuvan paremman väen ilmeitä.

ei mopoille

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onhan se ehkä helpotus heille jotka vielä vaivautuvat asioimaan keskustassa mutta kun nykyisin ei tarvi tulla keskustaan viimeisessä hädässäkään koska kaikki sama löytyy keskustan ympäristöstä paljon helpompien liikenneyhteyksien päästä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä. Projekti taisi valmistua aikataulussa. Auton keksiminen on muuttanut sadassa vuodessa rajusti maailmaa. On tarvittu autoteollisuus, öljyteollisuus, teitä, siltoja, tunneleita ja nyt myös luolia. Mutta tämäkin on antanut työtä ja toimeentuloa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oli kyllä melko tuskasta kierrellä Oulun katuja markkinapäivänä ja haeskella parkkipaikkaa, Anttilan parkkihallista yläkerroksesta löytyi sitten helpotus. Täältä Oulun ulkopuolelta kun omalla autolla ajelee, (pakko, kun julkiset kulkee miten haluaa, eikä niinkuin minä haluan) , tulee tämä kivinen sydän olemaan tosi tarpeeseen ja mielelläni siitä maksan!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oulun keskustassa on melkoinen määrä parkkihalleja pienellä alueella, jos vain pitää ajellessa silmät auki. Suurin osa 80-lukuun jämähtäneistä jääristä ei tiedä muita kuin anttilan takana olevan parkkitalon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä. Maanantaina viimeistään alkaa keskustan maanpäällisten parkkipaikkojen poistaminen.
Ruostuvat peltilaatikot, autot, maanalle ja ihmisille tilat maanpäältä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No, itkuvalittajat! Eikö luolan yläpuolisten talojen pitänyt sortua, luolan täyttyä sade- tai merivedellä ja rakentamiskustannusten tuplaantua?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No, eihän ne rakennuskustannukset tuplaantuneet vaan triplaantuivat (alkup budjetti n. 24 Meur => viimeinen tieto viime vuodelta n. 73 Meur). Lähinnä kai tässä jännittää, että menikö 100Meur rikki?

Ja mitä tulee luolan vedellä täyttymiseen, niin se jää nähtäväksi. Ei sitä pidä liian aikaisin ruveta lällättelemään, varsinkaan jos ei ole faktat hallussa. :)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joo, odotetaan tuhat vuotta niin kyllä on sortunut ja asijan tuntija -valittajat olivat oikeassa!
Jos olisi rakennettu kymmenen vuotta sitten, niin alkuperäinen budjetti olisi ollut 24 Meur. Uusin budjetti on pitänyt vaikka asiantuntijat tiesivät että vähintään tuplaantuu...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Odotetaan vaan että ne kymmenet pumput rikkoontuu tms silloin saadaan Ouluun uusi uimala.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

kyllähän tuo euromääräinen budjetti saattaa hyvinkin pysyä sovitussa mutta johtuu siitä, että kallioparkkia ei toteutettu suunnitelmien mukaisesti vaan jätettiin tietty osa louhimatta ja rakentamatta. Tästä oli pieni maininta aikanaan Kalevassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Taidanpa itsekin käydä tutustumassa siellä. Ja turha siitä on enää valittaa ja boikotoida. Sama alkaa käyttämään niin se joskus maksaa takaisin itsensä. Se on kerran rakennettu niin turhaa valittamista kannata enää jatkaa. Se on ollutta ja mennyttä jo.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuo Kivisydämen kivisydän on kyllä jotenkin harvinaisen mauton ilmestys. Totaalista tyylitajun puutetta. Yök.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (68)

Uutisvirta

18:39
Suomalaisoperaattorit luottavat Huawein laitteisiin – Pohjois-Suomessa Huaweille ulkoistettu verkon operointia
18:05
Näkökulma: "Tää on viimeinen taisto?" – Antti Rinne sai puolueiden vastaukset, mutta tämän jälkeen hallitusta tuskin vähään aikaan muodostetaan demareiden johdolla
18:00
Analyysi: Mitä Isis-lapsille pitäisi tehdä? Tämän takia poliittista päätöstä pantataan
18:00
"Pahimmillaan en pystynyt lähtemään kämpiltä mihinkään" – opinnot useasti kesken jättänyt oululainen Jere Karppinen palasi koulun penkille työpajan ja yksilöllisen ohjauksen kautta Tilaajille
17:19
Kaikki Rinteen kaatuneen hallituksen puolueet valmiita jatkamaan vanhan hallitusohjelman pohjalta –  "Kynnyskysymyksemme on, että kaikesta Rinteen hallituksessa sovitusta pidetään kiinni"
17:05
Kärpät-HIFK 2.erä: Yleisö vihelsi ja lauloi pilkkalaulua ex-kärppä Ville Leskiselle - Kärpille kavennus pitkän videotarkistuksen jälkeen
16:56
Pärmäkoski kärsi rajussa alkuvauhdissa –  "Kisa oli ihan jees, vaikka pertsa oli tänään takkuisen oloista"
83
Eduskunnan puhemiehen Matti Vanhasen mielestä epäluottamuksen vuoksi eronnut Rinne voi jatkaa uuden hallituksen ministerinä – "Ei hän tässä mikään hylkiö ole"
50
Suomalaiset kuluttavat jouluun reilut 500 euroa – vain joka neljäs kertoi säästäneensä veronpalautuksia joulua varten
41
Näin Ruotsin puolustus vahvistuu – Ruotsin puolustusvoimat julkaisi raportin, jossa on suoraa puhetta Suomen tärkeästä roolista ja Baltian haavoittuvuudesta
33
Itsenäisyyspäivän marsseihin varaudutaan satojen poliisien voimin – Keskiviikkona poliisi kielsi uusnatsien mielenosoituksen, torstaina ilmoitettiin toisesta vastaavasta
25
Kärpät-HIFK 2.erä: Yleisö vihelsi ja lauloi pilkkalaulua ex-kärppä Ville Leskiselle - Kärpille kavennus pitkän videotarkistuksen jälkeen
19
Ville Leskisen HIFK-debyytti sähköistää tunnelman Raksilassa – HIFK ja Tappara olleet pahoja peikkoja Kärpille syyskaudella
16
Tällainen oli pukuloisto 102-vuotiaan Suomen juhlissa – katso kuvakooste illan kiinnostavimmista puvuista

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Ylen gallup: Perussuomalaiset 24,3%

243 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Siinä sen näkee ketä kiinnostaa oikesti köyhät

Perustoimeentulotuella elävä suomalainen kuuluu maailman 20% eliittiin, kun yhteiskunnan palvelutkin huomioidaan. Sietäi... Lue lisää...
Naurettavaa nillitys...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

7.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image