Oulu

Kirpputorilta hankittu kelpaa joululahjaksi – "A­ja­tus­maa­il­ma on muuttunut eko­lo­gi­sem­paan suuntaan", kertoo oululainen yrittäjä

Oulun kierrätyskeskuksen asiakas Anu Koutuaniemi katseli vaatteita uusien tilojen avajaisissa samalla, kun toi itse tavaroita kierrätettäväksi. KUVA: Jukka-Pekka Moilanen
Oulu 15.12.2018 8:20
Tommi Mikkonen

Jouluna marketit ovat pullollaan lahjatavaroita, leluja, jouluruokaa ja makeisia.

Ihmiset ostavat kuitenkin joululahjoja yhä enemmän kirpputoreilta sekä kierrätyskeskuksista ja tiedostava kuluttaminen näkyy myös joululahjoja valitessa.

Oulun kirpputoreilta kerrotaan, että asiakasmäärät ovat pysyneet toistaiseksi normaaleissa lukemissa, mutta joulun alla asiakkaita käy hieman enemmän.

– Ei ole vielä poikennut juurikaan normaalista. Jonkin verran yksittäisiä joululahjan etsijöitä on ollut. Tosin, juuri ennen tämän haastattelun alkua tupa tuli täyteen porukkaa, osto- ja myyntiliike Sinisen Pysäkin yrittäjä Mika Lempinen kertoo.

Ihmisten ostokäyttäytyminen on muuttunut viime vuosina. Joululahjoja hankitaan myös kirpputoreilta, ja lahjan saajalle kelpaa käytettynä hankittu lahja.

Lempisen mukaan on toistaiseksi varhaista sanoa, miten joulu tulee vaikuttamaan asiakasmääriin.

– Olen jopa kuullut, että joululahjatoiveena on ollut, että kunhan se on jotakin käytettyä. Kyllä ihmisillä ajatusmaailma on muuttunut vähän ekologisempaan suuntaan, Lempinen jatkaa.

Paljekirppiksellä vallitsee joulun alla mukava hulina ja asiakasmäärät ovat jopa hieman kasvaneetkin.

– Pöydät ovat jokseenkin täynnä, ja varmasti myös jokavuotinen joulutarjouksemme on houkutellut pöydän pitoon näin muutenkin kiireisenä aikana, kertovat Paljekirppiksen työntekijät.

Kirppikseltä löytyy muun muassa erilaisia joulukoristeita ja uudenveroisia lastenleluja.

– Kehotamme pistäytymään ajan kanssa kirpputorille. Mahdollisuus löytää uniikki ja erilainen lahja on suuri. Ikinä ei tiedä, mitä löytöjä voi samalla tehdä myös itselle.

Lue lisää 15.12.2018 Kalevasta.

MAINOS

Kommentoi

Olen paljon kierrellyt. oulun kirppiksiä palje kirppis hyvä paikka henkilö kunta mukavaa porukkaa kauppa on käynyt .Löytöjäkin joskus tulee vastaan lapsille käyttö vaatteita löytyy myös.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olisiko sana kirpputori jo aika vaihtaa vaikkapa kierrätystoriksi? Niin erilaisesta toiminnasta nykyään on kyse, entiseen verrattuna, jolloin sai oikeasti pelätä kirppuja, kun osti käytettyä vaatetta ko. toreilta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Itse olen ostanut kirpparita ihania uudenveroisia kultakoruja.:)

Eivät häpeä lainkaan esim. Kaupan sormuksille. Kultaseppä putsaa ja kiillottaa kyllä kelpaavat kelle vaan.

Uuden sormuksen valmistaminen kuluttaisi turhaan luonnonvaroja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aina puhutaan ekologisuudesta, mutta totuus on ettei kansalla ole varaa kuin second hand-ostoksiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kirpputori on oiva keksintö mutta kyllä sieltä ostettu tavara on arkikäyttöön, ei lahjaksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksipäs ei ? Sama tavara käyttämättömänä aivan eri hintaan, niin miksipäs ei ? Jos ja kun osaa käyttää Second hand- liikkeitä hyväksi, voi tehdä todellakin hienoja löytöjä. Myöskään kaikkea etsimäänsä ei löydä kaupoista, vaikkapa joku vanhempi Arabian sarjan esine, niin kyllä lahjan saaja on aidosti iloinen kokoelmansa täydennyttyä :) ! Kirppiksiltä saa myös kauniita käsitöitä ! Kiitos , kiitos !

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä on kirppiksellä kauppa käynyt, monta kassia leluja olen vienyt ja kaikki myyty heti samana päivänä. Mukavasti ropisee kolikoita säästöön...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sama kait ne on hankkia sieltä, kun kohta sine takaisin päätyvät. Nykyinen krääsä kulttuuri pakottaa ostamaan vaikkei tarviskaan...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

41
Poikkeusluvalla 17-vuotiaana saatu ajokortti ehti vanheta reilun viikon: Nuori mies kaahasi Pyhäjärvellä tutkaan 177 km/h
40
Helsinki-Vantaalla vaaratilanne – matkustajakone laskeutui varatulle kiitotielle
23
Jos presidentti Niinistö liputtaisi Nato-jäsenyyden puolesta, joka toinen suomalainen hyväksyisi liittoutumisen, kertoo Alma Median kysely
23
Yle: Neljä puoluetta valmis supistamaan ilmavoimien hävittäjien määrää, puolustusministeri taas nostaisi määrän sataan - "Kyse siitä, puolustetaanko koko maata"
21
Liian syvät metsäojat pilaavat vesistöjä – tutkijan mukaan syvälle ojitukselle ei ole metsätaloudellisia perusteita
13
Donald Trump ja Kim Jong Un tapaavat helmikuussa – ydinaseriisuntaa koskevaa huipputapaamista pohjustettiin Valkoisessa talossa
12
Ulkomainen omistus ei ole riski Suomen huoltovarmuudelle – Asiantuntija: "Kyllä alus tulee, jos maksetaan tarpeeksi korkea rahti"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Tuntematon sotilas 3.0

246 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Paljonko menee ruokaan

No kylläpä oli taas aloitus. Nyt Lidlin kannattajat voivat taas avata sanaisen arkkunsa. Meidän perheessä ei ole koskaan... Lue lisää...
hyvää kotimaista

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

19.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image