Oulu

Kireä pakkanen väistyy Oulussa ensi viikolla

Lumisateita ei ensi viikolla Oulun seudulla juuri nähdä. KUVA: Ala-aho Pekka
Oulu 4.2.2018 20:27
Kaleva

Ilmatieteen laitoksen ennusteen mukaan Oulussa muutaman päivän ajan ollut kireä pakkanen väistyy ensi viikon aikana.

– Pakkaskorkeapaine on nyt Pohjois-Suomen päällä vielä maanantaina varsinkin. Sitten se vetäytyy idemmäksi ja pilvisyys lisääntyy tiistain ja keskiviikon aikana, sanoo Ilmatieteen laitoksen päivystävä meteorologi Kaisa Solin.

Solinin mukaan pilvisyys lämmittää heti säätä.

Sunnuntain ja maanantain välisenä yönä pakkanen voi Oulun seudulla käydä -25 asteessa. Maanantainakin ollaan kahdenkymmenen pakkasasteen hujakoilla, mutta tiistaipäivän aikana lämpötila nousee kymmenen ja viidentoista pakkasasteen kieppeille.

– Kyllä se pakkassäänä pysyy Oulun alueella, sää ei lauhdu huomattavasti, Solin sanoo.

Lumisateita ei ensi viikolla Oulun seudulla juuri nähdä. Keskiviikon matalapaineen myötä pilvisyyttä on runsaasti ja silloin voi tulla vähän pakkaslunta, mutta sen suurempia lumisateita ei esiinny.

Solinin mukaan Oulun seudulla on ollut keskimääräistä kylmempi jakso, mutta se kuuluu asiaan tähän vuodenaikaan.

– Lämpötilat ovat aika tyypillisiä eikä Oulun seudulle ole pakkasennätyksiä tiedossa, Solin sanoo.

Katso paikkakuntakohtainen sääennuste Kaleva.fi:n sääsivulta.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

hyvä kunnon talvi!! viimetalviseen vesiränttään verrattuna on ilo astella askelten narskuessa ja kuunkin paistellessa. mitä ny auton romu hiukan yskähtelleepi käynnistellesä. =]

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olihan tuota aamulla - 28 ilmatieteen ennusteen mukaan ois pitäny olla -20,että missähän kohti Jääliä on se mittari missä on se -20,taitaa
olla positiivimen ennuste..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

olis ollut nyt pakkasia vähän aikaa niin olis loiset kuolleet eikä tarvis aina toitottaa että on ilmastomuutos talvi tulee aina pohjoiseen ei tänne trooppista ilmastoa tule koskaan se on vain tiedemiesten höpötystä .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

lapissa puhutaan pakkasesta, kun se laskee alle -40c. Sitten met lähemme avantouimaan ja sen päälle pyörimmä hangessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nykyisin näkkyypi olevan kireitä pakkasia jo paritkympit,toista se oli ennen kireet alkova jostain kolomen viien jäläkeen,niin se muailma muuttuu

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No niin hetikö ne loppuu, kun ehtineet kunnolla vielä edes alkaa. Kyllähän se nyt pari kolme viikkoa yli 30 pitäisi olla, että voisi pakkastalveksi sanoa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan länsiosassa kehittyy illalla tai yöllä ukkoskuuroja, joiden yhteydessä esiintyy paikoin voimakkaita ukkospuuskia, yli 15 m/s. Tuulivaroitus maa-alueille: Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Lapin maakunnissa etelätuuli on voimakasta päivällä, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan länsiosassa kehittyy illalla tai yöllä ukkoskuuroja, joiden yhteydessä esiintyy paikoin voimakkaita ukkospuuskia, yli 15 m/s. Tuulivaroitus maa-alueille: Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Lapin maakunnissa etelätuuli on voimakasta päivällä, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s. Metsäpalovaroitus on voimassa Satakunnan, Pirkanmaan, Etelä-Pohjanmaan ja Pohjanmaan maakunnissa.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Millainen auto pitäisi laittaa ettet olisi kateellinen?

Laita sellanen auto jonka haluat ja johon sinulla on varaa ilman rahoitusta. Rekisteritiedon perusteella näkee kuitenkin... Lue lisää...
käteisostaja

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

17.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image