Oulu

Kiistelty Ou­lun­sa­lon­ran­nan asemakaava etenee – asuntojen määrää vähennettiin 16 kappaleella

Oulu 13.8.2019 22:35
Antti Ervasti

Oulun kaupungin yhdyskuntalautakunta hyväksyi tiistaina Oulunsalonrannan asemakaavan. Lautakunta esittää kaupunginhallitukselle ja kaupunginvaltuustolle, että kaavaan tehtyihin muistutuksiin laaditut vastineet sekä muutokset hyväksytään.

Kaava-alueelle on tulossa pientalovaltaista asuinrakentamista sekä virkistys- ja suojelualueita. Alun perin asuntoja olisi ollut tulossa 92, mikä olisi merkinnyt 285:ta uutta asukasta.

Kaavaan tehtyjen valitusten perusteella alueen tontteja pienennettiin mutta rakennusoikeus pysyi ennallaan. Asuntojen määrää vähennettiin 16 kappaleella, ja asukkaiden määrä vähenee edellisestä 55 ihmisellä. Pohjoisimpia kortteleita siirrettiin kauemmas rannasta.

Oulunsalonrannan kaavaa on muotoiltu useaan otteeseen erilaisten valitusten takia. Syitä ovat olleet muun muassa viitasammakon pesimäalue ja metsien suojelu.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (27)

Miksi vähennetty ? Muualla vain tiivistetään rakentamista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eiköhän kohta saada oritkarin ja oulunsalorannan välille tulisi kiireellä rakentaa silta yli lahden, jossa myös pyöräilijät otetaan huomioon, olisi turisti rysä matkailijoille valmis samalla kertaa matkatessaan hailuotoon.Ps kalastajat haluaisi matkalle onki paikan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kioski väliin ja saa kahvit onkiessa, sekä muutakin juotavaa, toimisi myös talvella.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihme että kukkahattutätien valitukset aina jarruttaa ja rajoittaa luonnollista kasvua. Alueelle olisi mahtunut huomattavasti enemmän taloja kuin mitä alkuperäisessä suunnitelmassa oli. Sitäpaitsi tiivis tontntitus on muotia ja kaikki nuoret halUaa sellaisen kompaktin asuinalueen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vaikka Oulussa "ruuhkat" ovat erittäin pieniä verrattavissa suuriin miljoonakaupunkeihin tai edes Helsinkiin, niin kyllä alkaa huomaamaan väen määrän kasvun Oulunsalon alueella. Lentokentäntie alkaa olemaan melko hyvin jonoutunut aamuisin Oulun suuntaan. Vihiluodontieltä (Shellin puoli) liittyminen Hailuodontielle on hidasta aamuisin johtuen lauttalta tulevien ja Niemenrannasta tulevien autojen määrästä. Shelliltä lähtevät autot joutuvat odottamaan joskus pitkäänkin. Tämä taas aiheuttaa lisää liikennettä Professorintielle, koska moni kiertää mielummin sitä kautta aamuisin.
Kaiken tämän lisäksi nousee aina se kysymys, että kuinka paljon loppujenlopulta tarvitaan lisää asuntoja, kun edellisiäkin on myymättä Oulun alueella paljon ja jatkuvasti tulee uusia. Onko tänne vain niin kova tunku tulla?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihana uusi alue. On odotettu jo yli 10 vuotta, että saataisiin hakea talon paikkaa tuolta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei näytä kovin viihtyisältä suunnittelulta, vieressä elävämmän näköinen pientaloalue. Näistä ryteikköpeltotasanteista voisi ottaa enemmän irti eikä heittää tuollaista slummiruudukkoa maahan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jep. Muista varata pohjatöihin ylimääräinen 50...100 000eur. Pohjatonta savikkoa koko alue....

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Et ole vissiin käyny tutkimassa paljonko kyseisessä muta-savikossa on punkkeja? Etkä ilmeisesti ole nähnyt, että meren "rannalla" on niin paljon vitikkoa ja risukkoa, että ei sitä merta näe tuolta alueelta. Ja aika kauan viitsii odottaa, että juuri tiettyyn paikkaan pääsee muuttamaan. Taitaa olla Oulun paras trolli liikenteessä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kun ei nuo tiet riitä nykyisellekään liikennemäärälle, niin lisää vaan asukkaita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Entäs koulut? Kaikki täynnä kakaroita. Kannattaako tontteja vähään aikaan luovutella....

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Käsittääkseni Kirkonkylän koululla on hieman väljempää kuin vaikka tupaten täydessä Niemenrannassa. Kirkonkylällehän tuosta kuljettaisiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ranta raivattava,korotettava jne.Tehkääpä upea merellinen asuinalue.Rämeperiä on jo Oulussa ihan tarpeeksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin Oulun kaupunki jatkaa rantarakentamista oulunsalossa. Kohta ei mantereelta merta enään näe.
"Merikaupunki" heh....

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kannattaisi jättää vähän enemmän pusikkoa rantaan kuin suunnitelman kuvissa näyttää olevan. Ei ole kiva, kun koillisesta tuuli puhaltaa helmikuussa ilman mitään estettä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (27)

Uutisvirta

7:14
Urkujen soittaminen ei katso ikää – oululainen Emilia Soranta vetää pilottiprojektia, jossa hän opettaa urkujen soittoa lapsille
7:00
Juha Itkonen tapaa artisteja uudessa ohjelmassa: "Omalta osaltani rocktähteys jäi haaveeksi, mutta niin oli hyvä"
7:00
Teknologia-ala kaipaa naisia, mutta tyttöjen kiinnostus lopahtaa jo yläkoulussa – teknologiateollisuus kertoo, miten naisten osuus alalla saadaan nousuun
7:00
Päivän leffapoiminnat: Tohtori Douglasin elämä järkkyy, kun tytär kidnapataan
7:00
Kuka vain voi ostaa yksityishenkilöiden tuottamia elämyksiä Airbnb-sivuston kautta – kenelle kuuluu vastuu, jos matkailijalle sattuu jotain? Tilaajille
6:34
Ruoka-avun jakajien käytännöt taustojen kyselemisestä vaihtelevat Oulussa: "Jos hakee seitsemänä päivänä viikossa kassillisen, voimme kysyä, onko tarve todellinen"
6:00
Oulu muuttuu ja kaupunkiin tulee uusia maamerkkejä – Pikisaaressa katseen vangitsee entinen konepajan konttorirakennus: "Tuo tarvitsisi maalia pintaansa, vaikka on se kyllä hieno" Tilaajille

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on aluksi paikoin huono Uudenmaan, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson ja Etelä-Karjalan maakunnissa tienpintojen jäätymisen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi yöllä Kainuun maakunnassa sekä Pudasjärven, Taivalkoskosken ja Kuusamon kunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

takuueläke

Takuueläke on heille joita ei työnteko ole huvittanut.Vapaa matkustajia kyllä riittää. Lue lisää...
Löpö

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

15.10.

Fingerpori

15.10.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image