Oulu

Kiinteän tieyhteyden suunnitelmia esiteltiin Hailuodossa – keskustelua ei juuri syntynyt

Hailuodon keskustelutilaisuuteen saapui noin 80 henkilöä. KUVA: Jukka-Pekka Moilanen
Oulu 31.1.2018 22:38
Daniel Wallenius

Keskiviikkoiltana Hailuodon koulukeskuksen liikuntahallissa järjestetty Hailuodon kiinteän yhteyden tiesuunnitelman yleisötilaisuus osoittautui yleisömenestykseksi.

Valtaosa paikalle saapuneista noin 80 henkilöstä osallistui vain kuunteluoppilaina, sillä aktiivisesti puheenvuoroja käytti suunnilleen yhtä monta asukasta kuin paikalla oli esittelijöitäkin.

Ely-keskuksen ja konsulttien puheenvuorot koskivat pitkälti tiesuunnitelman nykytilaa ja pengertien sekä siltojen vaikutuksia veden virtauksiin, elävään luontoon, maisemaan ja kalastukseen. Tilaisuudessa myös esiteltiin tietokoneella laadittuja virtausmallinnuksia sekä virtuaalimalli siitä, miltä ylitys mantereelta Hailuotoon autoilijan perspektiivistä näyttää.

Havainnekuva Hailuodon kiinteän yhteyden suunnitelmasta. KUVA: Sitowise

Hailuotolaisten kysymysten painopiste puolestaan oli sillan turvallisuudessa. Yleisökysymyksissä esiin nousivat muun muassa sillan tuuliolosuhteet ja liukkaus, valaistus, kevyen liikenteen pientareiden leveys sekä kaiteiden riittävyys.

Varsinaista keskustelua tilaisuudessa syntyi varsin suppeasti. Lähinnä se nosti päätään vain niissä muutamissa tilanteissa, joissa hailuotolaiset alkoivat kuittailla toistensa puheenvuoroista.

Havainnekuvaa suunnitelmasta. KUVA: Sitowise

Jos suunnittelu etenee aikataulussa, kaivinkoneen kauha isketään merenpohjaan vuonna 2019. Valmista pengertietä  Hailuotoon ajetaan aikaisintaan vuonna 2021.

Vastaava tilaisuus järjestetään huomenna torstaina mantereen puolella Oulunsalo-talon Varjakka-salissa kello 18.00–20.00.

Lue lisää 01.02.2018 Kalevasta.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (80)

Hyvä homma. Seuraavaksi laajan päivystyksen keskussairaala ja stadioni joka saareen. Kyllä suuri enemmistö maksaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ok jos ei makseta verorahoista. Hailuotolaiset jos ite kustantaa niin saa tehdä vaikka kaksi siltaa meno ja paluuliikenteelle omansa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä ne elokuun puoleen välliin mennessä varmaan jo sulaa, mutta uutta jäätä pukkaa jo elokuun lopussa :-)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei mitään siltaa, kohtahan sinne pääsee jäätietä ja vielä nopeampaa pois jos välttämättä haluaa käydä pässinpökkimien saarella.
Pysyvätpähän onnelassaan, lauttakin voisi liikkua vaikka pari kertaa viikossa... ruokatoimituksia varten, ja pettuleipäähän voivat tehdä kesälläkin, kerta riittäisi oikeasti lautalle viikkoon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mahtavaa, että silta vihdoinkin tulee :) Ei tartte enään kesäisin tuntitolkulla odotella saareen pääsyä. Ehtii olla kauemmin perillä ja nauttia. Tulee siellä käytyä kuiten sen verran useasti. IHANA HAILUOTO <3

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

käytöstä luotolaisilta kun eivät siedä erilaisia mielipiteitä. Ei muuta kuin omansa. Tässä ehkä syy kysymyksien vähäisyyteen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Molemmilla puolilla on kevyen liikenteen kaista 1,25 m. Väitän kyllä, että polkupyörämatkailu vähenee saareen tien myötä. Poljepa pyörällä 10 km aavaa merenselkää kun tuulee yli 7-8m/s ja sen yli. Tuollaiset tuulethan ovat ihan tavallisia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

7-8m/s tuuli on ihan samanlainen, on se sitten merellä tai ydinkeskustassa. Samoin kilo kiviä painaa saman verran kuin kilo metallia. Tuollainen ei edes ole mikään tuuli.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuuleppa ydinkeskustassapa harvoin puhaltaa 7-8 m/s - joskus harvoin puuskissa, kun rakennukset suojaa, mutta tuolla bengertiellä kun ei suojaa mikään niin saat nauttia siitä kovasta ja tasaisesta tuulesta täysin rinnoin - toki sieltä Ladan sisältäkö mäläkytät niin siellä ehkä vähemmän viälä puhaltaa kuin ydinkeskustassa. Ja moniko lähtee veivaamaan 10km vastatuuleen, jos tuuli on vaikkapa 8m/s ja siihen kun lisään pyöränvauhdin vaikkapa 4 m/s (15km/t) nii kas kummaa siinähän on jo 12 m/s päin näkyä. Onneksi vallitseva tuuli on lounaasta/lännestä nii onnettomat voivat vielä perua menonsa tuohon kurjaan saareen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Keskusta jopa korostaa tuulen vaikutusta, koska rakennukset muodostaa tuulitunnelin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vie tuulimittari sinne nii ei juuri värähä koko vuonna - ja vieppä mittari Riutulle nii viisari on kohta poikki - Marjaniemestä puhumattakaan. Ei se siellä sun keskustassa pääse kunnolla puhaltamaan koskaan, ku taloja sikin sokin, mitkä aiheuttaa kitkaa tuulelle. Jos jonkun 3 sekunnin mittasen puuskan löydät nii oot jo aika onnekas. Riutulla oot onnekas jos saat 3 sekunnin mittaisen tyvenen hetken. Ja jos sulla ei oo varraa tuulimittariin, niin ilmatieteenlaitoksen sivulta voit kytätä koko päivän Vihreäsaaren tuulitietoja ja verrata niitä Marjaniemen tuulitietoihin, jos nyt ymmärrät numeroista yhtään mitään niin kyl sun sit pitäis tietää missäpäin tuule enemmän....se vaan on fakta että merellä tuulee enemmän kuin kaupungissa - halusit tai et.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei kannattaisi kommentoida kun selvästikään et ole pyörän selässä aikaasi viettänyt.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitenhän ne pärjäävät vaikkapa Turun saaristossa ilman siltoja? Silta tulee viemään Hailuodosta omaleimaisuuden, mitä täällä ei tietenkään ymmärretä, koska koko Oulun seutu on grynderi- ja rakennusharhan vallassa. Asujat ovat itse valinneet Hailuodon asuinpaikakseen, vapaastihan mantereelle voi muuttaa, mikäli kulkuyhteydet eivät miellytä. Ja jos matkailua halutaan lisätä niin kyllä ne on muut asiat kuin silta, mikä saa ihmiset kiinnostumaan ja Hailuotoon saapumaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Monelle Hailuotolaiselle lottovoitto. Lääkäri- ja kauppareissut lyhenevät. Yrittäjille toimintamahdollisuudet paranevat todella paljon. Nyt kuollut Hailuoto herää henkiin!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei ainakaan lyhene vaan pitenee, tie kiemurtelee enemmän kuin lautta väylä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ehtii ajella aika pitkälle samassa ajassa kuin odottelisi lauttaa purkkaa jauhaen ja frederikiä kuunnellen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siltayhteys helpottaa liikennöintiä ja tuo turisteja + elinvoimaa saareen. Hyvä juttu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (80)

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Maan länsiosassa, Kymenlaakson maakunnassa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Koillismaata sekä Lounais-Lapissa lounaistuuli on voimakasta päivällä, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Suomessa on 60 000 työssäkäyvää köyhää

Kyllä. Uskallanpa väittää, että ne samat ihmistyypit, jotka täällä tuvassa valittavat ja kitisevät lähes kaikesta ovat ... Lue lisää...
TRJ

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla. 24.6. - 26.9.

Naapurit

20.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image