Oulu

Kiimingin Jokirannan koulun si­säil­maon­gel­mien hitaasta hoidosta tehtiin kantelu alue­hal­lin­to­vi­ras­tol­le

Kiimingin Jokirannan koulu on kärsinyt sisäilmaongelmista jo pitkään. KUVA: Peura Pekka
Oulu 2.2.2018 6:31
Liisa Laine

Kiimingin Jokirannan koulun sisäilmaongelman hitaasta hoitamisesta ja remontin riittämättömyydestä on tehty kantelu Pohjois-Suomen aluehallintovirastolle.

Kantelun tehnyt Jokirannan koulun oulun oppilaan äiti Milla Pohjanheimo kysyy, eikö vihdoinkin voitaisi luopua korjauskelvottoman rakennuksen tekohengittämisestä.

Vanhempia ei tyydytä myöskään viime maanantaina Oulun kaupunginvaltuustossa saatu vastaus, ettei lääketieteellisesti voida osoittaa oppilaiden oireiden johtuvan huonosta sisäilmasta.

Valtuutettu Jari Laru (kok.) oli kysynyt, kuka takaa, että Jokirannan koulun opetustilat ovat terveelliset ja turvalliset.

Jokirannan koulussa on noin 600 oppilasta 5–9-luokilla. Sisäilmaongelmista on kärsitty jo pitkään ja osa koulusta on niiden takia suljettu.

Toistasataa oppilasta käy tämän takia koulua väistötiloissa Kiimingin lukiolla, entisen kunnanviraston tiloissa tai Hiukkavaaran monitoimitalossa. Osa oppilaista voi joutua koulupäivän aikana siirtymään kolmekin kertaa eri paikkaan.

Koulu aiotaan korvata uudisrakennuksella. Uudisrakennus sai kaupungin budjettiin tälle vuodelle 400 000 euron suunnittelumäärärahan, mutta rakennuksen sijainti on yhä auki.

Oppilaille ja henkilökunnalle luvattiin budjetissa turvalliset väliaikaiset tilat esimerkiksi tilaelementein. Koulua on korjattu viime kesänä.

Lue lisää 02.02.2018 Kalevasta.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (41)

Kiimingin kunnalla oli aikaa monta vuotta korjata ongelma, koska se oli tiedossa jo 1990- luvulla. Silloin myös alkoi keskustelu
kuntaliitoksesta Ouluun. Eli jäätiin odottamaan leveämpiä hartioita. Kunnan johtoporras ei tehnyt asialle mitään. Samoin Jokirannan koulun
koko johtoporras lakaisi ongelmat maton alle. Olisi ollut hyvä,että koulun taholta olisi asiaa ajettu pontevammin, mutta mitään ei tapantunut.
Koulun johtoporras uinui "Ruususen unta".

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hiukkavaaran ylä aste odotuttaa näiden kyytiläistenkin takia. Antakaa meidän lapsille lähikoulu, kun se tänne rakennettiin..ylä aste heti käyttöön!!!!!!!! Ja ala-aste myös kokonaisuudessaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hirsikampus Sijaitsee 65 km koilliseen. Eli sopiva on jo suunniteltu. Ei tarttis ku tehä samanlainen. Aikaa ja rahaa säästyisi ja paljon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Katsokaa kaupunginhallituksen pöytäkirja 20.6.2017 pykälä 191. Asiantuntijoita ei kuunneltu. Kiusa se on pienikin kiusa ja jos vielä on jäänyt joku koulupäätös närästämään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En oikein ymmärrä tätä kaupungin toimintaa, miten remontit laitetaan kiireellisyys järjestykseen? Esimerkkinä voisi olla Oulun kaupungintalo. Lehdessä luki että talossa on jokin sisäilmaongelma ja henkilökuntaoireilee. Kaupungintalon sisäilma tutkittiin ja se menee heti remonttiin.

Sitten taas koulut ja päiväkodit joutuvat odottamaan tutkimuksia ja sitten ne joutuu remonttilistalle, jossa saa odotella 10 vuotta.

Ei mene ihan jakeluun, mutta kait tässä jokin logiikka on, tai onko.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kiimingissähän niitä herroja vasta onkin. Iso joukko oli tuoreita johtajia, kun Ouluun liityttiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näyttää taas olevan parhaat asiantuntijat täällä kommentoimassa. Kouluttautukaa ensin alalle, sen jälkeen tervetuloa mukaan ratkomaan rakentamiseen ja ylläpitoon liittyviä ongelmia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Rakennusammattilaiset ovat koulutuksen tulosta. Kannattaako kouluttautua miten rakennetaan homehtuva rakennus? Ensin rakennetaan sutta ja sekundaa ja sitten itse ratkotaan missä meni pieleen. Hm...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sinnehän rakennetaan uusi koulu laivakankaan yhteyteen. Suunnittelu kovassa vauhdissa jo

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaupunginojan valaisuun laitetaan 500000 eur ja oppilaat sairastuu homeisissa kouluissa. Kertakaikkiaan käsittämätöntä. Menee yli ymmärrykseni.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tästä nyt on ihan turha syyttää Oulun kaupunkia. Itsenäisen Kiimingin viranhaltijat tiesivät jo pitkään Jokirannan tilanteen ja antoivat oppilaiden ja opettajien ihan rauhassa sairastua homeisessa koulussa. Oli vain suuri hinku päästä Ouluun. Sitä ennen piti tietysti nostattaa tittelinsä jonkinlaiseksi johtajaksi ja palkka tittelin tasoiseksi ja varmistaa "harmonisoitu" asema uudessa Oulussa. Siihenhän se energia kului monen vuoden ajan. Saisivat nyt nämä tilaaja-, tuottaja- ja muut johtajat tulla julkisuuteen ja ottaa vähän vastuuta. Tämä on tietysti turha toive, ei sieltä selkärankaa löydy. Tupataan vain nyky Oulun syyksi omat saamattomuudet.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja miten tämä historian surkuttelu auttaa nyky tilanteeseen? Ei yhtään mitenkään! Fakta on se että Jokirannankoulu on tullut tiensä päähän, eikä sitä enää voi käyttää opetustarkoitukseen oppilaiden terveyden kustannuksella.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eihän se surkuttelu auta, mutta rehellisyyden nimissä on tuotava esiin, ketkä tämän tilanteen ovat aikaansaaneet ja lykänneet Oulun kontolle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ekaks kun tiivistetään tommonen vanha talo. Sitten säädetään lämmitys niin että se laskee ja nostaa lämpöä rupeaa ilmassa oleva kosteus tiivistyy rakenteisiin, ja kosteutta riittää tommosessa koulussa
Kun jokainen henkilö sinne päivänaikana sitä tuo litran pari. Päivän lopussa ilmastointi pienennetään jottei vaan menis energiaa. Hometalo on valmis.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ja joka hetki kun ilmastointi on isolla, "tiiviin" rakenteen vuotokohdista ilmastointi vetää eristyskerroksessa muhivat mikrobit sisälle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (41)

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Tuulivaroitus maa-alueille: Maan länsiosassa, Kymenlaakson maakunnassa sekä Pohjois-Pohjanmaan länsiosassa on vaarallisen voimakasta päivällä, tuulen nopeus puuskissa 20 m/s. Etelä-Karjalan, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan ja Kainuun maakunnissa sekä Koillismaalla ja Etelä- sekä Keski-Lapissa etelän ja lounaan välinen tuuli on voimakasta aamusta alkaen, tuulen nopeus puuskissa 15 m/s.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Hyvätuloisten asumistuki

151 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Hyvätuloisten asumistuki

Juttutupa on kateellisten keskustelukerho. Kotitalousvähennyksen leimaaminen rikkaitten asumistueksi on järjen köyhyyttä... Lue lisää...
Vähäistä on tuo

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla. 24.6. - 26.9.

Naapurit

22.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image