Oulu

Kiimingin Jokirannan koulukaava etenee, lukion ja kirjaston rakennukset osoitetaan suojeltaviksi

Havainnekuva uudesta Jokirannan koulusta. Se on oululaisen Uki Arkkitehtien suunnittelema. KUVA: Uki Arkkitehdit
Oulu 19.2.2019 20:35
Kaleva

Yhdyskuntalautakunta esittää kaupunginhallitukselle ja edelleen -valtuustolle Kiimingin Jokirannan koululle uuden rakennuspaikan osoittavan asemakaavan, asemakaavan muutoksen ja tonttijaon hyväksymistä.

Rakennuspaikka sijoittuu Kiimingin urheilukeskuksen alueelle lukion ja kirjaston yhteyteen.

Lukion ja kirjaston rakennukset osoitetaan suojeltaviksi ja niiden piha-alue säilytettäväksi alueeksi.

Kaupunginhallitus päätti Jokirannan koulun uudesta paikasta viime vuoden maaliskuussa

Myös Välivainion asemakaava etenee

Yhdyskuntalautakunta myös päätti asettaa nähtäville ja edelleen kaupunginhallituksen ja -valtuuston hyväksyttäväksi Välivainion asemakaavan ja tonttijaon muutokset. Nykyisen ostoskeskuksen alueelle tulee kerrostaloja.

Kiviniemen alueella sijaitsevan automuseon naapuriin voi rakentaa polttoaineiden jakeluaseman, niin sanotun kylmäaseman.

Yhdyskuntalautakunta päätti asettaa asiaa koskevan asemakaavan muutosluonnoksen nähtäville.

Automuseon tontti jaetaan kahtia. Automuseotontti pysyy museokäytössä ja Automuseon rakennus suojellaan. 

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Milloinkahan nämä kantaoulun homekoulut saataisiin kuntoon? Liittyneitä kuntia paapotaan, me ei hyödytty mitään, palvelut vain häviää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

... että edes joskus kiiminkiläiset saavat hyötyä maksamistaan veroista. Kuntaliitoksen jälkeen kiiminkiläisten veroäyrit ovat menneen ns. kantakaupunkilaisten hörhöilyihin, kuten kaupingintalon portaiden lämmitys, kulttuuripääkaupunki hömpsötys, keskustan bussiliikeenteen lisääminen ( vaikka kaupungissa muutoinkin on lyhyet etäisyydet paikkojen välillä), kaupunkipyörien hankkiminen yms yms.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä juttu kun kouluprojekti etenee Kiimingissä. Lasten käytössä olevien tilojen pitää ehdottomasti olla kunnossa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näin sitä Oulussa tehdään, entiset kunnat saavat uudet koulurakennukset vanhojen homerakennustensa tilalle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Osuit naulan kantaan. Jokaiseen liittyneeseen kuntaan on rakennettu tai rakennetaan uutta tilaa tosipaljon. Tuntuu kuin Ouluun liittyminen olisi aiheuttanut kaikki homehommat. Jotenkin tuntuu kuin kantakaupunkilaisia vedätetään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaupungissa asuu enempi eläkeläisiä yms. Ei kai sinne tarvikkaan mitään kouluja rakentaa kun lapsi perheet asuu just muualla. On sinne ritaharjuun metdokankaalle, hiukkavaaraan jatkuvasti rakennettu kouluja. Turhaa provosointia

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olet täysin oikeassa. Me alkuperäiset oululaiset ollaan vain saatu maksettavaa ilman mitään konkreettista hyötyä. Jos joku ajaisi kuntaliitosten purkamista niin äänestäisin heti. Veroäyrikin laskisi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Teille alkuperäis kantakaupunkilaisillehan on merikylpylä suunnitteilla. Menkää sinne sitten miettimään konkreettisia hyötyjä. Saavat lapsukaiset käydä koulunsa homeettomassa ilmapiirissä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei kai sitä merikylpylää nyt pelkästään kantaoululaisille tehdä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kapea katse ei havaitse että iso määrä asukkaita nykyisen Oulun reuna alueilta kulkee töissä eri puolilla Oulua ja muodostaa näin koko alueen toimeentulon perustan. Hyvä juttu kun Kiimingin keskustan yli 600 oppilasta ja opettajat lisäksi saavat lopulta homeettoman koulun. Toivottavasti osaavat rakentaa kuivan koulun.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Alkuperäisenä Oululaisena ja nyt reilun 8v Kiiminkiläisenä voin sanoa, että hyvin mielelläni äänestäisin eron puolesta jos se olisi vaan mahdollista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Otettiin velkaiset konkurssissa olleet kunnat elätiksi, se oli demokraattinen päätös, kyllä Helsingin olisi pitänyt maksaa ensin ja hoitaa heidän homekoulut ja korkeat veroäyrit kuntoon, heitti Oulun syliin, iso maksaa ja pystyy hoitamaan asiat.
Onneksi elämä jatkuu edelleen tuhansia uusia asukkaita muuttaa Ouluun joka vuosi, työpaikat lisääntyvät.
Kehitys menee eteenpäin, uusista joka asian vastustajista huolimatta.
Ollaan nyt pinta alaltaan suuri kaupunki, johon kuuluu ja tulee merikylpylät, huvipuisto, monitoimiareena, Sanginjoen luonnonsuojelu alue, museot ja niin edelleen.
Koulut rakennetaan, päiväkodit, perusterveydenhuoltotoimii, yliopistollinen sairaala, urheilu kentät, alueet kehittyvät, byrokratia on yhdistetty, toivottavasti lopulta siitä saadaan myös hyötyä ja voidaan säästää.
Narinaa riittää, kunnantalo puuttuu, asiointi palvelutalo löytyy, sähköinen asiointi verkossa toimii Oulussa jo ollut vuosia.
Kuntaliitoksen hyödyt näkyy pikkuhiljaa, alkuun maksoi 2 prosenttia verotuksessa kanta Oululaisille.
Kantakaupunki kärsi eniten, muualla terveyskeskset toimii edelleen hyvin, odotetaan SOTE uudistusta ja valinnan vapautta, tuo perusterveydenhoidon taas lähelle ydinkeskustaa kantakaupunkilaisille, nyt se on viety pois Kontinkankaalle ja lähellä ydinkeskustassa vain työssä kävijöille. Ydinkeskustan alueella on lääkäreitä satoja yksityisillä johon heti pääsee.
Oulu on ihmisen kokoinen kaupunki ja Suomen paras paikka asua kaikkien.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

10:28
Analyysi: Paljastiko Heinäluoman ilmoitus Sdp:n sisäisen kisan EU-pestiin? Kumpula-Natri: "Minulle on ollut itsestään selvää, että Eero on käytettävissä"
10:19
Tunnistamaton sähkölaite aiheutti säteilyhälytyksen liminkalaisessa romuliikkeessä
10:05
Analyysi: Altavastaajan rooli sopii Suomelle – keltanokkamiehistöltä vaaditaan täydellistä onnistumista, jotta matka jatkuu Bratislavan mitalipeleihin Tilaajille
10:05
Auto suistui bussipysäkin liikennemerkkiin ja mäntyyn Oulun Maikkulassa
9:58
STUK on saanut niukasti lupa-aineistoa Fennovoimalta tänä vuonna – yhtiö oli aikonut lähettää suuren osan lupa-asiakirjoista tämän vuoden alussa
9:46
St. Louis Blues etenee Stanley Cupin finaaleihin – Joonas Donskoin San Jose lähtee kesälaitumille
9:43
USA:n osavaltio sallii ihmisruumiin kompostoinnin vaikka puutarhan lannoitteeksi
28
Kasvihuonekaasujen päästöt kasvoivat Oulussa hieman – yhtä syytä kasvuun ei ole vaan kyse on monesta pienestä tekijästä
22
Talentia tyrmää Kelan ehdotuksen etuisuuksien hakemisesta asiakkaan puolesta: "Miksi hakemuksia pitäisi tehdä kunnan sosiaalitoimessa?"
12
Liikennevalot saivat kyytiä – kaksi ajoneuvoa kolaroi Oulun keskustassa
11
Oulun yliopiston rehtoriksi kuusi hakijaa
9
Rinne: "Tämän hallituksen ei tarvitse leikata menoja, rahaa voi käyttää lisää sekä pysyviin menolisäyksiin että investointimenoihin"
9
Lapset puheeksi tukee opettajan työtä – se ei tee opettajasta psykoterapeuttia tai sosiaalityöntekijä, vaan opettaja pysyy ammattiroolissaan Lukijalta
8
Kenkäjätit vaativat Trumpia lopettamaan kauppasodan – tullien nostaminen iskee kohtuuttomasti amerikkalaiseen työväenluokkaan

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Työvoimapula pötypuhetta

Töitä kyllä on. Niitä täytyy vain itse etsiä, pelkkä rekryfirmoissa käyminen ja hakemusten lähettäminen eivät riitä. Eli... Lue lisää...
Lukija Kempeleestä

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image