Oulu

Kiikelin Löylymaan tontti varattiin Töölö Urban Oy:lle – voittajalla kuusi kuukautta aikaa täyttää ehdot

Töölö Urbanin työ Allas Sea Pool sisältää kolme erilaista saunaa, 25-metrisen lämminvesialtaan, pienempiä kuumavesialtaita, lastenaltaan ja merivesialtaan.
Oulu 5.6.2018 22:01
Pekka Rahko

Voittajalla on kuusi kuukautta aikaa täyttää kaupungin ehdot. Varasijalle valittiin Kiinteistö Oy Sauna Uleåborg.

Kiikelin Löylymaan tontinluovutuskilpailu eteni seuraavaan vaiheeseen, kun yhdyskuntalautakunta päätti tiistain kokouksessaan varata Kiikelin tontit Töölö Urban Oy:lle. Varasijalle valittiin Kiinteistö Oy Sauna Uleåborg.

Töölö Urbanin työ Allas Sea Pool sisältää kolme erilaista saunaa, 25-metrisen lämminvesialtaan, pienempiä kuumavesialtaita, lastenaltaan ja merivesialtaan.

Lisäksi konseptiin kuuluvat kauppa, bistro ja ravintola. Suunnitelman arvioidaan toteutuvan jo vuonna 2019.

Tonttien varaus on ehdollinen ja Töölö Urban Oy:llä on kuusi kuukautta aikaa täyttää lautakunnan asettamat ehdot.

Varausaikana Töölö Urban Oy:n pitää esittää kilpailuehdotukseen pohjautuva tarkennettu käyttösuunnitelma sekä toteutusaikataulu kaupunginhallitukselle.

Kuuden kuukauden kuluessa pitää myös esittää hankkeen toteuttamiseksi tarvittavat kaupungin toimenpiteet sekä arvioida näiden kustannukset kaupunginhallitukselle.

Kaupungin investointeja edellytetään muun muassa aittojen, kunnallistekniikan ja satamapalveluiden muutoksiin sekä ruoppaukseen, jota kilpailutyö edellyttää toimivan alkuperäisen laivayhteyden saamiseksi torin laiturille. Kaupungin investointiosuudeksi on arvioitu 500 000–810 000 euroa.

Ehtojen mukaan Töölö Urban Oy:n tulee määräajassa myös teettää ehdotuksen toteuttamisen edellyttävät rakennettavuusselvitykset sekä esittää hankkeen pääsuunnittelija, rakennuttaja ja rahoittaja.

Kaupunginhallitukselle pitää esittää myös luottolaitosten lainapäätökset ja sitoumukset sekä vähintään esisopimukset Allas Sea Poolin rahoittajilta.

Kiikelin tonttien vuokraamisesta päättää aikanaan kaupunginhallitus varausaikana toimitettujen asiakirjojen perusteella.

Jos Töölö Urban Oy ei esitä varausaikana riittäviä asiakirjoja kaupunginhallitukselle, varaus siirtyy Kiinteistö Oy Sauna Uleåborgille samoilla ehdoilla.

Kilpailutyöt arvioivaan ryhmään kuuluivat yhdyskuntajohtaja Matti Matinheikki, tontti-insinööri Veikko Lehtinen, projektipäällikkö Juha Isoherranen, maanmittausinsinööri Minna Kaunisvaara, kaavoitusarkkitehti Antti Määttä, kaupunginarkkitehti Jari Heikkilä ja Oulun ammattikorkeakoulun keksintö- ja yrityshautomovastaava Mika Määttä.

Kaupunki sai tontinluovutuskilpailuun kuusi kilpailuehdotusta. Yhdyskuntalautakunta päätti myös, että kilpailijoille maksetaan 5 000 euron palkkio hyväksytyn kilpailuehdotuksen laatimisesta.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (58)

näitä kiulu- ja löylyaltaita Oulussa tarvitaan? Väestöpohja on 1/7 etelä-Suomen kiulualtaiden käyttäjistä. Tuskin tulee vastaavaa ryysistä kuin Helsingin päässä hehkutettiin. Meillä on jo Nallikarin kylpylä. Senkään käyttöaste ei ole 70 %..... Mikä ihmeen tarve on rakentaa ja pilata kaikki kaupunkilaisille tärkeät rannat? Viekää teelmyksenne muualle, Muhokselle päin on jokirannoilla tilaa. Suunnitelma on joen suulla, ei siitä saa merikylpylää. Mikähän on saastuttamisaste kaikkinen p----vesineen?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikö tuo pesupaikka ole vedessä? Voisiko se kellua, jolloin sen voi kuskata eri paikkoihin?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mutta mihinkä autot parkkeerataan.Taloyhtiöiden pihoillekko?Mutta on se hyvä kun valmistuu sukkelasti."Tervatoverikin" valmistuu aikaisemmin kuin torihotelli.Torihotellia on vitkuteltu jo yli 10 vuotta.Nyt on paikalla pölyävä "soramonttu".Onhan sekin jo jotain.Mutta kun joka tontille tulee jos jonkinlaista pytinkiä,niin logistiikka ja pysäköiminen ovat "pitkässä kuusessa".Nyt vain citybussi kulkemaan kiikelin ja muun stadin välille,niin olisi asiakkaille paljon helpompaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Särähti tuo lauseesi jonninverran korvaan: "Nyt vain citybussi kulkemaan kiikelin ja muun stadin välille,niin olisi asiakkaille paljon helpompaa."
Tuo kohta missä kerrot kiikelin ja muun stadin välille?? Helsinkiinkö nuo citybussit pitäisi sinun mielestä ajaa kun Stadista puhuit, sillä ei oulu ole Stadia?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin,se citybussihan kulkee nykyisin stadin ja Limingantullin välillä.Eiköhän se onnistuisi Kiikeliinkin:)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No se tuskin kulkee Stadin ja limingantullin väliä, sillä matka on hiukan liian pitkä sitä kutsua city- bussiksi.
Mutta limingantullin ja oulun väliä se kyllä kulukeepi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi kaikkea uutta aina vastustetaan ankarasti ? Monen mielipiteen mukaisesti Oulun tori ja sen ympäristö olisi erinomainen, jos torin kulmalla olisi pari kalanmyyntikojua samaan tyyliin kuin sata vuotta sitten. Kyllä oululaisten asenne kaikkea muutosta kohtaan kertoo koruttomasti, miksi monet Etelä- Suomen kaupungit kehittyvät täysin eri tahtiin kuin oma Oulumme. Mitähän ihmeen viisautta lienee, että kaikkia päätöksiä ja asioita "jappastaan" vuosikausia?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Torin seutu kaipaa jotain laadukkaampaa kuin muuttumista jättimäiseksi kalja-areenaksi, tapahtuupa tämä sitten minkä hyvänsä aktiviteetin varjolla. Sauna jää sivuosaan, jos "viihtymisterassit" ovat kuitenkin se varsinainen juttu. Jotenkin Oulun kaupungin suunnitelmissa on nyt kouristuksenomaisen turbotekemisen tuntu. "Tekemisen meininki" tuntuu olevan synonyymi harkintakyvyn puutteelle. Torin seutua tulee suunnitella paljon laajemmille kansalaispiireille kuin nuorille tai "nuorekkaille" bilettäjille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kerroppa mulle mitä muuta kannattaa tehä? Mikä muu tuo rahaa ja työpaikkoja? Ei ainakaan humppatanssit. Valitettavasti näillä nuorekkailla bilettäjillä on rahaa. Eivätkä säästä niitä pahanpäivän varalle niinku eläkeläiset.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaupungin päättäjillä on outo käsitys merellisyyden lisäämisestä Oulussa. Uima-allas ja sauna on heidän mielestään merellisempi näky kuin veneet. Päättäjien mielestä myös vettä näkyy liikaa, koska suunnitelmassa rantaviivaa siirretään nykyisestä huomattavasti teatterille päin ja allas vielä päälle. Vesipeilien säilyttämisestä on kai joskus tehty päätöskin, mutta ei tunnu paljon painavan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vai että oikein ehdot laitettu, no onneksi Oulun päättäjät valmiita myymään vaikka mummonsa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onko tuo se sama alue, mistä lähikerrostalojen asukkaat valittivat aikoinaan poliisille, kun nuoriso metelöi liikaa? Mitenkähän nyt käy?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hieno homma ! Oulu on merellinen kaupunki, ja nyt mennään oikeaan suuntaan kun ihmiset pääsevät ihailemaan merta ja olemaan sen kanssa kosketuksissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Meni hetki että kuvasta tajusin mitä ollaan rakentamassa minne. Mutta onhan tuo hieno jos joku tuollaisen on valmis rakentamaan ja ennen kaikkea maksamaan. Mahtaako olla kuin pitkä käyttöaika vuodessa tuollaisilla altailla? Erittäin vähällä käytöllä tainnut olla tuo hiekkarantakin, vaikka ihan hieno ranta. Mikä saisi tässä muut kuin torinrannan örveltäjät sitten innostumaan?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paljon parempi suunnitelma / opinnäytetyö oli "Kaupunginvarikosta Oulun olohuoneeksi ja kohtauspaikaksi" Kalevan blogissa 1.6.2018, jonka soisi toteutuvan. Toivottavasti tämä otetaan julkiseen esittelyyn ja päätöksentekoon, hyvät kuvat, tarkat kaaviot, toiminnat ja video. Huippusuunnittelua ja hyvälle aurinkoiselle paikalle. Suunnittelijat olivat todella paneutuneet ammattitaitoisesti, ja toimintaa on kaikenikäisille, ilman, että pitää olla "lompsa levällään" kaiken aikaa. Kaiken lisäksi on hyvää tilaa mihin toteuttaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eikähän näitä oleskelu- ja teemapaikkoja ala olla ihan riittävästi tämän kokoiseen kylään?
On Valkeaa basaarikäytävineen, on Kuuskaa, Tuiran puistoa, torinrantaan tulenee parikin kylpyläpaikka Terwa Tower- ja muine hotelleineen...
Ja nyt tämä uusi etelenä vetelien saunamaailma-ihanuus.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On se hyvä, että meille lantalaisillekin tuodaan hiukan sivistystä etelästä ja sitä tuulahdusta miten elämää pitää elää, eikä aina valittaa ja kateellisena räksyttää.
Sinunkin on hyvä mennä tuonne sitten saunomaan, niin ehkä häviää tuo liika kireys päästä ja alat tulemaan tähän maailmaan takaisin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllähän tämä meni läpi kun ei ollut paikallinen yritys tekemässä. Oululainen kateus kun suosii muita mutta sortaa omia. Sellainen on Oulu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (58)

Uutisvirta

18:36
Putin lupasi venäläisille palkallista koronalomaa kuun loppuun – auki jäi, mistä rahat palkanmaksuun otetaan
18:09
Valtaosa työntekijöistä lomautusaikojen nopeutusten piirissä – Juko, OAJ ja JHL haraavat opetusalalla vastaan: "Pyörii täyttä häkää"
18:00
Oululainen siivouspalveluyrittäjä uskoo ammattitaitoonsa ja alan tulevaisuuteen – Katri Määttä päätti laajentaa yritystoimintaansa koronasta huolimatta Tilaajille
17:53
Oamkin kätilö- ja ensihoitajakoulutuksiin kova pyrky – yhtä ensihoitajan paikkaa tavoittelee 53 hakijaa
17:40
Vastaanottoyksikön johtaja: Maahanmuuttovirasto on valmiina vastaanottamaan turvapaikanhakijoita Kreikasta, mikäli toimeksianto tulee
17:30
Koronarajoitteita rikotaan ulkoiluttamalla esimerkiksi vuohia – rangaistukset vaihtelevat kovista sakoista häpeätuomioihin
16:47
Vantaa tekee lentoasemalla koronatestejä, toimia harkittiin läpi maaliskuun, yli 200 000 matkustajaa ehti saapua, päätös vasta viime viikolla – "Tilanne ollut ministeriöjohtoinen"
40
Vantaa tekee lentoasemalla koronatestejä, toimia harkittiin läpi maaliskuun, yli 200 000 matkustajaa ehti saapua, päätös vasta viime viikolla – "Tilanne ollut ministeriöjohtoinen"
35
Koronatartuntojen määrä kääntyi uudelleen nousuun - tartuntoja tulee lisää nyt eri puolilla maata
34
Etäopetuksen laatuun tulee kiinnittää huomiota – etäopetusta ei ole se, että Wilmassa lähetetään ohjeita ja kirjalliset vastaukset pyydetään palauttamaan Wilmaan Lukijalta
29
Pohjois-Pohjanmaalla kolme uutta koronatartuntaa, hoidossa edelleen neljä potilasta – OYS siirtää kiireettömiä vastaanottoaikoja syksylle
27
Välipäivän jälkeen taas kaksi uutta koronakuolemaa Suomessa – tauti on vaatinut nyt 19 ihmisen hengen
26
Osingot tulisi maksaa – osinkotulot ovat monelle tarpeellinen lisä jatkuvasti ostovoimaansa menettävän eläketulon jatkeeksi Lukijalta
25
Stora Enso aloittaa yt-neuvottelut Oulun ja Kemin tehtailla – koko henkilöstön lomauttamiseen varaudutaan

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Etelä-Karjalan, Keski-Suomen, Etelä-Savon ja Pohjois-Karjalan maakunnissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi keskiyöstä alkaen Satakunnan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Lukijakuvat

Katsotuin tänään

Kohti huomista
Esa Kauppi

Uusin lukijakuva

Jonxku

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

En ymmärrä yrittäjien "ahdinkoa"

332 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

siipeilijöitten ytk.kassa ei pysty maksamaan työttömille korvauksia ajoissa??Puhkeaako kupla??

YTK:n kyvyttömyys maksaa normaalisti siipeilijöiden päivärahaa osoittaa, että työnantajien perustama YTK on keskittynyt... Lue lisää...
Kupla puhkeaa

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

2.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image