Oulu

Kiikelin Löylymaailman suunnitelmia kiiteltiin – ve­ne­har­ras­ta­jia huolettaa sataman toimivuus, oululaiset toivovat savusaunaa

Kaikille avoin yleisötilaisuus sai Ympäristötalon kahvilan puolilleen. Paikkoja olisi riittänyt yhteensä sadalle osallistujalle. Oululaiset Juha-Matti Ojakoski ja Joni Ollikainen tutustuivat esillä olleisiin materiaaleihin. KUVA: Janne Körkkö
Oulu 18.6.2018 21:09
Henriikka Uusitalo

Yleisö pääsi kommentoimaan Oulu Allas Sea Pool -merikylpylän suunnitelmia, kun Töölö Urban Oy esitteli hankettaan.

Kiikelin Löylymaailmasta keskusteltiin maanantaina Oulun Ympäristötalolla järjestetyssä tilaisuudessa. Hanke sai kiitosta erityisesti uinti- ja saunaharrastajilta, joiden mukaan Ouluun on kaivattu ison mittaluokan toimintaa.

Hanketta esittelivät Töölö Urbanin toimitusjohtaja Rauol Grünstein, kehitysjohtaja Marianne Mäkelä ja Bluet Oy:n toimitusjohtaja Tytti Sirola. Bluet Oy on Töölö Urbanin yhteistyökumppani, joka toteuttaa kelluvan rakentamisen ratkaisuja.

Löylymaailma työllistäisi toteutuessaan noin 50 henkilöä. Lisäksi merikylpylän yhteyteen tulevaan ravintolaan pohditaan paikallista toimijaa, joka voisi toimia yhteistyössä Töölö Urbanin kanssa. Ravintolan toteutusmallista päätetään myöhemmin.

Kiikeliin suunniteltu Allas Sea Pool Oulu havainnekuvassa.

Yleisötilaisuudessa kiiteltiin enemmän kuin kritisoitiin. Eniten keskustelua syntyi, kun Töölö Urban kysyi yleisön mielipidettä, pitäisikö saunojen olla yhteiskäyttöisiä. Yhteiskäyttöiset saunat mahdollistaisivat yrityksen mukaan sen, että saunoista voisi tehdä erilaiset. Esimerkiksi oululaisten toivoma savusauna olisi tällöin helpompi toteuttaa.

Venepaikan haltijoita huolestuttaa laiturin toimivuus. Venepaikkojen määrän on tarkoitus pysyä ennallaan, mutta laiturit siirretään länteen lähelle Elban saarta.

Töölö Urban haluaa yleisötilaisuudessa kuulla oululaisten mielipiteitä, joita voidaan käyttää suunnittelun apuna. Tilaisuuksia on tarkoitus järjestää tulevaisuudessa lisää.

– Haluamme kuulla lisää Kiikelissä asuvien mielipiteitä. Helsingin Allas Sea Pool:ia suunniteltiin yhteistyössä Katajanokan asukkaiden kanssa. Emmekä ole saaneet yhtään valitusta esimerkiksi melusta, Marianne Mäkelä kertoo.

Lue lisää 19.06.2018 Kalevasta.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (49)

Onnistuessaan se täydentää Oulun visionäärisiä kykyjä luoda jatkoa keskikaupungin kehittyvälle menestystarinalle, ja pohjan kulttuuripääkaupungin imagolle, sekä pohjoiselle pääkaupungille. Riskinä yrittäjälle on asiakkaiden puute, sekä Oululle purkukustannusten ja velkojen kaatuminen kaupungin syliin. Laittakaahan paperit vetämään, niiden setviminen valituksineen kestää 5 vuotta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Yrittäjä on vastuussa toiminnasta ja kaupunki nauttii verotuloista.
Turhaan valitatte, koska Porvarihallitus teki yhden hyvän työn, eli valittajat eivät voi hidastaa rakennuskohteita, joten ihanaa ihanaa, asiakkaita täällä piisaa vatrmasti, ei muuta kuin töihin ja saunomaan!!!!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

...joskus käydä oulua pidemmällä, niin saisit perspektiiviä siihen mikä on pilvenpiirtäjä.
Kun oulussa ei ole pilvenpiirtäijiä, niin miksei savusauna tuohon haisevan lammikon äärelle hyvinkin sopisi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

eikö telttasauna olisi riittänyt?
tuonne kukaan mitään maksa,
kallis paja pelkästään polttariporukkojaen sekoilua varten.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kummasti on kuitenkin Tuiran lauttasaunalle jonoksi asti maksavia asiakkaita, vaikkei ole kuin yksi sekasauna tarjolla. Samoin Edenissä altaat jatkuvasti täynnä vaikka jo vanha ja aikansa elänyt ja kalliit liput. Tilaisuudessa uimahallien edustaja kertoi että uimahallit ovat jo ihan tupella. Maksullisia nekin. Ihan taatusti löytyy maksavia asiakkaita

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä tämä Kikkelin uudistus on korkeatasoista arkkitehtuuria ja huippuosaamista. Valmistuttuaan Oulun kaupunki voi olla ylpeä Kikkelin alueesta .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

.. pääsivät valtaamaan Kiikelin. Taitaa jäädä oululaisuus unholaan alueen suunnittelussa!? Hesa versus Pohjois- Suomi, siinäpä kaksi toisistaan vierasta kultturiympäristöä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On se hyvä, että meillekin tuo sivistys alkaa rantautumaan vähitellen.
Ilman Helsinkiä jää tuokin hieno kokonaisuus tekemättä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos oululaisuus suunnittelussa on sitä, miten meren rantojen hyödyntäminen on menneinä vuosikymmeninä toteutettu, niin on kyllä todellakin korkea aika antaa rantojen rakentaminen niiden päälle ymmärtävien käsiin.

Kaikki kaupungin rannat on tähän saakka annettu teollisuuden käyttöön ja sotkettavaksi. Kaupungista käsin katsoen vaikea uskoa Oulun edes olevan merenrantakaupunki.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oulu ei varsinaisesti ole merenrantakaupunki, sillä merelle on 2 km matkaa.
Tuo jokisuisto ei ole vielä merta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En haluaisi olla pessimisti, mutta mistä asiakkaat jotta 50 työntekijää saa palkan? Tunnetusti oululaiset ei maksa mistään kun kaikki pitäs olla ilmasta ja onhan kotona sauna.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oululaista pessimismiä pahimmillaan nämä purnaajat aivan kuin kainuussa oltais. Eipä ole ihme että täälläkään ei ole ollut töitä vuosikausiin. Menkää juntit maakuoppiinne niin maailma uudistuu. Tervaporvarien aika meni jo.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toivon tosiaan että muutamien veneilijöiden ei anneta torpedoida tätä, kaikille kaupunkilaisille ja turismille iloa tuovaa hanketta. Paikallisia asukkaita on kuultu liiankin kanssa kyseisellä alueella, kun puisto suljettiin yksityiseen käyttöön. Käsittämätön päätös. Miksi hankkia asunto kaupungista, jos ei kestä kaupungin ääniä? Savusauna olisi tietenkin ihan omaa luokkaansa. Kannatan! Yhteissaunat olisivat perinteinen suomalainen tapa saunoa, vaikka se perinne on Suomessa nykyisin melkein hävinnyt yleisistä saunoista, perinne on vallitseva Saksassa ja muualla Keski-Euroopassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kerrohan kun tunnut tietävän että mikä puisto on tehty yksityiskäyttöön, että tietäisi mihin mennä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (49)

Uutisvirta

21.8.
Kerrostaloasunnossa tulipalo Rovaniemellä – ei henkilövahinkoja
21.8.
Syyttäjä: Omakotitaloista vietiin yli 50 000 euron edestä tavaraa – Kohteisiin päästiin löytämällä vara-avaimet
21.8.
Lippo löi itsensä pääsarjan portille – Ulvilan kentästä peräti 24 juoksua
21.8.
Sulava Arktis houkuttelee rahakkaita turisteja: Suomessa rakennettu alus matkaa parhaillaan Koillisväylän läpi, ja lipun hinta oli lähes 40 000 euroa
21.8.
"Hallituspuolueilla on myös palkansaajanäkökulmaa" – SAK:n Eloranta kehuu joitain kokoomuksen työllisyyshuomioita, mutta kritisoi leikkauksia
21.8.
Analyysi: Putin sysäsi asevarustelun yksin amerikkalaisten syyksi – eikä eurooppalaisten huoli venäläisten kansalaisoikeuksista saa vastakaikua
21.8.
"Jos on huono marjavuosi, niin se on Arinan syy" – Kari Juntunen on päivätyönsä ohella Osuuskauppa Arinan hallituksen varapuheenjohtaja, joka kummastelee Arinan saaman kritiikin määrää

Etusivulla nyt

Paikallissää

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.8.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image