Oulu

Kiikelin Löylymaailma kiinnosti tois­ta­kym­men­tä eri tahoa

Kiikeliin suunnitellaan löylymaailmaa. KUVA: Jukka-Pekka Moilanen
Oulu 17.11.2017 14:00 | Päivitetty 17.11.2017 14:23
Liisa Laine

Toistakymmentä eri tahoa ilmoitti määräaikaan mennessä kiinnostuksensa Kiikeliin suunnitellusta Oulun Löylymaailmasta. Mukana on sekä pieniä että suuria toimijoita ja tarkoitus on, että heistä muodostuisi yhteistyökumppaneita kilpailun toiseen vaiheeseen.

Mukana on toisaalta myös itsenäisiä toimijoita ja valmiita yhteenliittymiä kuten Töölö Urban Oy, joka on Helsinki Sea Poolin toteuttaneen Helsinki Allas Oy:n emoyhtiö ja Sauna Finland Holding Oy, joka puolestaan on Helsingin Hernesaaressa toimivan Löylyn alullepanija. Toissa kesänä se valittiin Tampereen Laukontorille Pyhäjärven rantaan rakennettavan saunapaviljongin toteuttajaksi.

Oulussa kyseessä on ensimmäistä kertaa kaksivaiheinen tontinluovutuskilpailu, johon voi osallistua sellainenkin, joka ei voi tai halua toteuttaa yksin koko konseptia.

Nämä "matalan kynnyksen" toimijat törmäytetään toisiinsa tämän kuun lopussa järjestettävässä tilaisuudessa.

 

Juttua muokattu kello 14.23: Lisätty faktalaatikkoon lista kaikista mukaan hakeneista toimijoista.

Kiikelin tontinluovutuskilpailuun ilmoittautui 12 toimijaa

1. Perustettava KOy Sauna Uleåborg

2. Sonell Rakennuttajat Oy

3. Töölö Urban Oy

4. BarCafe Keltainen Aitta Oy

5. UKI Arkkitehdit Oy

6. Osuuskauppa Arina

7. Sauna Finland Holding Oy

8. Kiikelin Kiira

9. HSO-Import Oy

10. KTC-Invest Oy

11. Vauhtiviiva Oy

12. Oulun Purjehdusseura Ry, Sailing Team Oulu, Oulun Merenkävijät Ry

 

Lue lisää 18.11.2017 Kalevasta.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (49)

Taas loistava idea mutta väärä paikka! Eli koska en laiturilla löylyn jälkeen istuessa ja uidessa halua katsella neliskulmaista teatteria ja kuunnella kuinka humalaiset huutelevat torinrannalta päin , saunon edelleen lauttasaunalla tuirassa, auringon laskua ja maisemia ihaillen. Kiitos ja hyvästi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sonnisaari, ruoppausta ja kunnon venelaituri. Tulee myös veneturisteja, sit voi oulukin kehua olevansa merikaupunki.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kiikeli on tälle ihan väärä paikka. Vaarassa on jo nykyisellään lähes täydellinen nuorison hengailualue, jossa on mukava nauttia muutama piknik-juoma lämpimänä kesäiltana. Tällainen kaupallinen hapatus ja parin kesän muoti-ilmiö uhkaa kaventaa pysyvästi nuorten vapaata kaupunkitilaa.

Parempia paikkoja olisi esim. Teatterin takana ja Linnansaaressa, miksei vaikka keskellä Toriparkkia uima-altaan kanssa. Mutta jos tämän tekisi Sonnisaareen vanhan maalaispihapiirin näköisenä niin johan olisi mahtava sekä idyllinen kesäillan viettopaikka.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sijainti saunalle keskeinen. Lähivesistö väärä (ei virtaa/seisoo) ja tehtaanpiippunäkymä huono. No, Arinallehan se tämäkin menee kilpailutuksen kautta. Alle vois rakentaa parkkihallin ja saunakompleksin yhteyteen 32 kerroksisen tornitalon ja katamariiniterminaalin kylkeen. Oisko hyvä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ajatus saunasta on sinällään hyvä. Saunamaailman sijainti pitäisi miettiä siten, että sinne kulkeminen on vaivatonta ja näkymät voisivat olla mielellään mukavan tunnelmalliset. Tämä on kieltämättä haasteellinen juttu toteuttaa. Pimeällä ja hämärällä valoympäristööön ja selkeällä kelillä taivasnäkymiin tulisi panostaa. Lämminvesiallas on ehdoton juttu.

Helsingin merenrantasaunassa matka laitimmaisesta miesten saunasta altaille on turhan pitkä ja mutkikas. Veden lämpö lämpimässä altaassa oli hyvä, syyskuun lopussa olisi tosin pipo ollut iltahämärällä uidessa tarpeen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hienoa! Toivottavasti löytyy osaava arkkitehti, joka suunnittelee tälle hienolle, keskeiselle paikalle vetovoimaisen virkistys- ja nähtävyyskohteen😊 Helsingin Löyly ja Allas ovat onnistuneet!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä sitä tuollaiseen turhuuteen rahaa löytyy, eikö olisi järkevämpiä kohteita mihin rahat laitettaisiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eiköhän jokainen yritys saa laittaa rahansa mihin haluaa, sentään... Mun puolesta veronmaksajana voisin tähän sijoittaa verorahojakin, ei sen puoleen. Saadaan mummot ja papatkin liikkeelle ja saunomaan ja uimaan. Ja vierailijoiden mukana matkailurahaa kaupungille. Ja jos arkkitehtuuri on korkeatasoista (kerrankin), niin vielä parannetaan kaupunkiympäristöäkin!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämänkin tarkoituksena hävittää viimeisetkin parkkipaikat tuolta. Kaksi aittaa jo siirettiin parkkipaikalle; ei ole enää monta jäljellä. Näin se näivetetään tuokin kulma: ei ole tulijoita kun ei kulkuvälineelle ole parkkipaikkaa. Ilmaista ainakaan. Nyt jo joutuu melko usein ajamaan muualla kun ei parkkipaikka ole ja asioimaan peltomarketeissa. Niissä onneksi on parkkipaikkoja. Myös keskustan pikkuliikkeet menettää asiakkaitaan; kovin kaukaa ei viitsi kävellä liikkeeseen vaan pitää etsiä toinen, kaupungin reunalla oleva liike ja asioida siellä. Vaikka sen takia joutuisikin ajamaan sitä suunnilleen yhtä jäljelläolevaa läpiajokatua kaupungin toiselle reunalle.
Joku mainitsi Oulun hotellien käyttöasteen olevan lähes sata prosenttia. Mistähän löytyisi luotettavaa tietoa? Ja mitä porukkaa nämä hotellien asukkaat ovat? Liikemiehiä, turisteja, mitä? Tavallisia kansalaisia nyt ei ainakaan; ei heillä ole hotellimatkailuun varaa!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Öö. Löylymaailma? Voisko joku kertoa mulle, mistä ihmeestä tässä uutisessa puhutaan?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei selvinnyt minullekaan mitä tässä nyt hommataan, ja miten. taitaa olla jo nuijittu juttu jota ei haluta julkaista ettei kukaan tule pilaamaan sitä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toivottavasti Arina jättää tämän väliin ja antaa jollekkin Oululaiselle yritykselle. Arina on tehnyt Oulun ydinkeskustaan vuosisadan sankariteon investoimalla viime vuosina yli 200 miljoonaa euroa ydinkeskustaan, siitä vaan muut perässä mallia ottamaan!! Vakuutusyhtiöt ensimmäisenä!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (49)

Uutisvirta

0:05
PaKa hamusi alussa yllätystä toissavuotisesta Ranskan mestarista, mutta kuusamolaisten peli päättyi tappioon – joukkueet kohtaavat 5. helmikuuta Kuusamossa
22.1.
Oamkin englanninkielisiin tutkinto-ohjelmiin haki lähes 1 200 ihmistä – suosituimpia tekniikan ja liiketalouden koulutukset
22.1.
Koronaviruksen uhriluku Kiinassa nousi jo lähelle 20 ihmistä – Wuhanin miljoonakaupungin joukkoliikenne määrätty pysäytettäväksi
22.1.
WHO ei ainakaan vielä julistanut Kiinan koronavirusta kansainväliseksi terveysuhaksi – hätäkomitea kokoontuu uudestaan torstaina
22.1.
Pelipaita vaihtuu toppatakkiin juuri H-hetkellä – Rotaatiopelaajana Kärpissä tällä kaudella onnistunut Julius Hermonen on sinut haastavan roolinsa kanssa: “Tällä mennään tämä kausi” Tilaajille
22.1.
Suomen pääministerin hehkuttajien "kerho" täydentyi Davosissa – Marinin kannattaisi käyttää nyt Davosin-nostetta hyväksi, jotta julkisuus tulisi teoista
22.1.
Sote-alan järjestöavustukset jälleen jaossa Oulussa – avustusten haku päättyy tammikuun lopussa

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi iltapäivästä alkaen maan pohjoisosassa sekä Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Illanvirkku puoliso

Minua ei häritse vaikka puoliso valvoo iltaa pitempään. Ongelma on kun menen yökylään. Isäntäväki nukkuu pitkään kun mi... Lue lisää...
Aamun virkku

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

23.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image