Oulu

Kiikelin Löylymaa menossa Katajanokan Allas Sea Poolin toteuttajalle – katso kaikki kuusi vaihtoehtoa

Oulu 31.5.2018 13:00
Liisa Laine

Kiikelin Löylymaa menossa Katajanokan Allas Sea Poolin toteuttaneella Töölö Urban Oy:lle. Varasijalla on oululainen Sauna Uleåborg.

Kiikelin Löylymaan tontinluovutuskilpailuun tulleet kuusi ehdotusta on arvioitu. Työryhmä esittää ensi tiistaina kokoontuvalle yhdyskuntalautakunnalle, että toteutus annettaisiin Töölö Urban Oy:lle ja varasijalla olisi paikallinen Kiinteistö Oy Sauna Uleåborg.

Kärkityön nimi on Allas Sea Pool Oulu. Vaihtoehto ylittää kilpailutyön rajat, sillä altaat rakennettaisiin veden päälle satama-altaaseen. Alunperin tarkoitus oli rakentaa Löylymaa Kiikeliin vierasvenesatamaa vasten olevalle kahdelle tontille ja niihin rajautuville yleisille alueille.

Veden päällä ollaan myös Helsingissä, jossa Töölö Urbanin tytäryhtiö Helsinki Allas Oy on toteuttanut Katajanokalla olevan merikylpylä Allas Sea Poolin. Siellä meren päällä on kolme allasta.

Se on myös suunnitelmista mittavin ja kallein, noin kuuden miljoonan investointi.

Rahoituksen ja toteutuskelpoisuuden osalta varmempi vaihtoehto olisi Kiinteistö Oy Sauna Uleåborg, jolle esitetään Kiikelin tonttien varaamista siinä tapauksessa, että Töölö Urban Oy ei kuudessa kuukaudessa täytä kaupungin vaatimia edellytyksiä.

Kilpailuun osallistuivat: Kiikelin Saunamaailma Oy, Sauna Finlandia Holding Oy, KTC Invest Oy, Kiinteistö Oy Kojamo, Kiinteistö Oy Sauna Uleåborg ja Töölö Urban Oy. Kilpailijoille maksetaan 5 000 euron suuruinen palkkio hyväksytyn kilpailuehdotuksen laatimisesta.

Töölö Urban Oy on kaupunkikehitys- ja sijoituskonserni, joka kehittää kaupunkielämän hankkeita. Konserniin kuuluvat Töölössa sijaitseva Kulttuuritehdas Korjaamo, Rautatientorin Jääpuisto sekä Katajanokan Allas Sea Pool.

Löylymaasta järjestettiin Oulussa ensimmäistä kertaa kaksivaiheinen tontinluovustuskisa. Kauppatorin kupeessa sijaitsevassa Kiikelissä Löylymaailmalle löytyy asemakaavasta jo sopiva varaus.


Katso kaikki kilpailuehdotukset: 

Töölö Urban Oy:

"Allas Sea Pool Oulu"

Hyvinvointipalveluita tarjoava urbaani merikylpylä. Ehdotus sisältää kolme erilaista saunaa, 25 metrisen lämminvesialtaan sekä pienempiä kuumavesialtaita, lastenaltaan ja merivesialtaan. Kokonaisuuteen kuuluu myös kauppa, bistro ja ravintola.

Pienemällä tontilla sijaitsevat saunat ja suuremmalla ravintola. Myös nykyisiin satamatoimintoihin ja vesialueisiin esitetään muutoksia. Ylittää kilpailualueen.

 

Kiinteistö Oy Sauna Uleåborg:

"Purje"

Perustettavan Kiinteistö Oy Sauna Uleåborgin palvelukonsepti perustuu näköalaravintola- ja saunatoimintaan.

Ravintola on isommalla tontilla ja sauna pienemmällä.

 

Kiikelin Saunamaailma Oy:

"Kiikelissä voit toteuttaa unelmasi"

Perustettavan Kiikelin Saunamaailma Oy:n konseptiin sisältyy merikylpylä, ravintola ja sauna sekä monitoimiareena.

Ehdotus on ilmeeltään pelkistetty ja moderni. Käyttösuunnitelman mukaan isommalle tontille sijoittuvaan rakennukseen tulee ravintola, monitoimitila sekä sauna ja ulkoporeallas. Pienemmälle tontille rakennettaisiin perinteinen hirsisauna ja siihen liittyy veteen sijoittuva lauttasauna.

 

Sauna Finlandia Holding Oy:

"Saunaravintola Kuuma"

Kilpailuehdotuksessa on hyödynnetty vain isompi tontti. Ehdotus sisältää kolme erilaista saunaa, kylpylätoimintoja altaineen ja 80-100 asiakaspaikkaisen ravintolan sekä noin 300 paikkaisen terassin.

 

KTC Invest Oy

"Kiikelin Kiulu"

Konseptina on tarjota monipuolinen ruokaan, elämyksiin, hyvinvointiin, terveyteen ja saunomiseen keskittyvä palvelukokonaisuus. Rakentamista on esitetty molemmille tonteille siten, että ravintola sekä monitoimitila sijaitsevat isommalla tontilla, kun taas yleinen sauna sekä terveys- ja saunahoitopalvelut sijaitsevat pienemmällä tontilla. Pienempään tonttiin liittyy veteen sijoittuva lauttasauna.

 

Kiinteistö Oy Kojamo

"Kiikelin Kojamo"

Perustettavan Kiinteistö Oy Kojamon kilpailuehdotuksessa konseptina ovat monipuoliset sauna- ja elämyspalvelut, ravintolapalvelut, hyvinvointipalvelut, pop up- tilat, kokoustilat sekä ohjelma- ja tapahtumapalvelut.

Rakennukset on suunniteltu nousevan lohen kääntyvään muotoon. Suuremmalle tontille sijoittuu lohen pää, johon sisältyvät ravintola- ja kokoustilat, pop up- tilat sekä saunatilat. Pienemmälle tontille sijoittuu pyrstö, joka käsittää ravintolan.

Kalevan äänestys parhaasta vaihtoehdosta on päättynyt.

Lue lisää 01.06.2018 Kalevasta.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (85)

Aivan mahtavaa päästä polskimaan marraskuun hyhmässä lämmitettyyn merivesialtaaseeen. Ei kai se lämmittäminen maksa meillä sen enempää kuin Islannissakaan!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Töölö Urbanin ehdotus on kyllä selvästi paras. Sauna Uleåborg ihan hyvä kompromissi. Loput näyttävät lähinnä arkkitehtuurin ykkösvuoden kurssitöiltä, anteeksi nyt vain.

Valitkaa Töölö.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Helsinkiläisten ehdotus on lähinnä uimahalli. Kesällä alueella on mahdollista uida meressä vieressä muutenkin. Kakkos vaihtoehtoa 2 miljoonaa kolme kertaa kalliimpi uimahalli ratkaisu maksaa 6 miljoonan euron verran ja rahoitus on täysin auki ja kaupungin on investoitava paljon enemmän. Eikö saunamaailma ja monipuolinen toiminta ollut tärkein. Helsinkiläisten ideassa oli myös kauppa ja se oli kauppahallin tuhon lopullinen niitti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Höpö höpö. Oulun kokoinen kaapunni tarvittee maauimalan lopultakin. Linnasaaressahan oli aikanaan mutta tarina kertoo että se pilattiin ulosteilla. Aikansa sarjakakkaaja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olen kyllä samaa mieltä että maauimala tarvitaan ja ympäristöhän meren keskellä on huikea. Sauna ym. mukavuuksista ei saa tinkiä yhtään, taisin antaa väärän kuvan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Paras paikka olisi Linnansaaren entisen uimalaitoksen paikka. Säilyisi vierasvenesatama sekä merinäköala.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Torinranta huono paikka. Mielestäni kiikelinsaaren ulkoreunalla on parempi ja rauhallismpi lokaatio aiotulle konseptille sekä toiminnalle. Toinen myös parempi vaihtoehtoinen sijoituspaikka ko. konseptille on Kuusisaaressa joen/Hietasaaren puoleinen ranta-alue.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eihän paikka enää tästä paremmaksi tule ja huvipuistolle on paras ja ainoa oikea paikka Hietasaaressa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Missähän vaiheessa Hietasaaren ammattivalitus on, ilmeisesti rahaa ei ole saanut enää!! Aina kun kuukaudeksi tulee tilapäiset vehkeet, joka on huono ratkaisu, antaa huonon kuvan, niin kaipuu kasvaa ja elämää saadaan Hietasaareen toivottavasti pian oikeaan huvipuistoon!!!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sauna Uleåborg on ehdottomasti sopivin ja realistisin vaihtoehto! Siinä on hyvin yhdistetty merellisyys ja torin henki, kuitenkin aikakauteen sopivalla tavalla. Huomaa että tämän suunnitelleet henkilöt ovat oululaisia ja tietävät että sää täällä on usein kylmä ja tuulinen. Mukava katsella jokisuistoon lasitetulta näköalaterassilta, saunomista unohtamatta. Täällä viihtyisi paikalliset sekä turistit.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jes! Päästään taas tekemään valituksia kun ylittää olemassa olevan kaavan

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kävimme perheen kanssa viime kesänä Katajanokan Allas Sea Poolissa ja kaikki tuumasimme kumpa Ouluunkin saataisiin samanlainen. Lisää tällaisia hankkeita jotka oikeasti vaikuttavat hyvinvointiin ja viihtyvyyteen! Käykääpä katsomassa onko Kuusisaaressa nykyään enemmän käyttöä ja iloisia naamoja kuin ennen muutostöitä. Suosittelen kokeilemaan uusia juttuja ennen tyrmäämistä. Toimii useimmilla positiivisesti! Pusi pusi kaikille :)

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos jotain tehdän, se kannatta tehdä kikelin saaren päähän, missä on luonnostan virtaus, torin rannassa seisoo vesi. Se on aika likainen. Joskus se vähän haisekin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kannatetaan tätä ehdotusta, koska alkuperäisen sijoituksen mukaisesti sauna on pohjoisen suuntaan, mutta saaren päässä on mahdollista tehdä etelä-länsi suuntaan. Lisäksi tuo veden virtaus.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Haihattelua ja rahan tuhlausta. Veto voimainen Oulu ei tuommosia tarvi. Kuka nyt kaupungissa saunoo. Jokainen voi saunoa kotona.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Siehän sälli oot. Jotakin uutta sinne kaupunniin on aina keksittävä ja tämä on pitkästäaikaa kyllä yks parhaita ideoita mitä on kuulunut. Ei niitä turisteja ja ihmisiä millään k-marketilla liikkeelle saada. Eikä sinne käsitykseni mukaan olla pelkkää saunaa paikallisille tekemässä vaan kokonaisuutta missä voidaan hakea useanlaisia elämyksiä ja tähän kokonaisuuteen kuuluu yhtenä osana sauna. Ei ehkä kuulosta oululaisen saunatontun korvaan niin eksoottiselta, mutta ulkolaisen turistin korvassa tilanne voi olla toinen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vaan eiköhän moiselle mittarille löydy parempikin paikka lähistöltä esim. Hietasaaren puolelta. Vai pysäytetäänkö mittarin takia alueen kehitys kokonaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (85)

Uutisvirta

0:05
PaKa hamusi alussa yllätystä toissavuotisesta Ranskan mestarista, mutta kuusamolaisten peli päättyi tappioon – joukkueet kohtaavat 5. helmikuuta Kuusamossa
22.1.
Oamkin englanninkielisiin tutkinto-ohjelmiin haki lähes 1 200 ihmistä – suosituimpia tekniikan ja liiketalouden koulutukset
22.1.
Koronaviruksen uhriluku Kiinassa nousi jo lähelle 20 ihmistä – Wuhanin miljoonakaupungin joukkoliikenne määrätty pysäytettäväksi
22.1.
WHO ei ainakaan vielä julistanut Kiinan koronavirusta kansainväliseksi terveysuhaksi – hätäkomitea kokoontuu uudestaan torstaina
22.1.
Pelipaita vaihtuu toppatakkiin juuri H-hetkellä – Rotaatiopelaajana Kärpissä tällä kaudella onnistunut Julius Hermonen on sinut haastavan roolinsa kanssa: “Tällä mennään tämä kausi” Tilaajille
22.1.
Suomen pääministerin hehkuttajien "kerho" täydentyi Davosissa – Marinin kannattaisi käyttää nyt Davosin-nostetta hyväksi, jotta julkisuus tulisi teoista
22.1.
Sote-alan järjestöavustukset jälleen jaossa Oulussa – avustusten haku päättyy tammikuun lopussa

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi iltapäivästä alkaen maan pohjoisosassa sekä Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Illanvirkku puoliso

Minua ei häritse vaikka puoliso valvoo iltaa pitempään. Ongelma on kun menen yökylään. Isäntäväki nukkuu pitkään kun mi... Lue lisää...
Aamun virkku

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

23.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image