Oulu

Kiikelin Allas Sea Poolin hanke voi siirtyä vuodelle 2020 ­– ”Varaudutaan siihen, että loppusyksyn aikana ei tehdäkään kaupungin valmistelevia töitä”

Allas Sea Pool Oulun rakennuksista kaavaillaan puuverhoiltuja. Havainnekuva. KUVA: Oopeaa
Oulu 20.8.2019 14:54 | Päivitetty 20.8.2019 21:29
Sonja Haapala, Antti Ervasti

Oulun kaupunki varautuu siihen, että Oulu Allas Sea Poolin rakentaminen ei ala vielä tänä vuonna.

Yhdyskuntalautakunnan tiistai-iltaisen kokouksen esityslistassa todetaan, että Allas Sea Poolin kaupungille koituvat menot säästyvät tältä vuodelta, koska hanke voi siirtyä vuodelle 2020.

Oulun kaupungin yhdyskuntajohtaja Matti Matinheikki kertoo, että hankkeesta vastaava Töölö Urban Oy ei ole jättänyt vielä rakennuslupahakemusta.

– Nyt varaudutaan siihen, että loppusyksyn aikana ei tehdäkään kaupungin valmistelevia töitä siinä laajuudessa, mikä oli suunnitelman mukaan tarkoitus. Kaupungin linja on, että omat työt käynnistetään vasta sitten, kun yhtiön rakennuslupa on lainvoimainen, Matinheikki kertoo.

Töölö Urbanin toimitusjohtaja Raoul Grünstein kertoi tiistai-iltana Kalevalle, että rakennuslupahakemus Oulu Allas Sea Poolista tullaan jättämään elokuun aikana, kuten hän kertoi kesäkuussa.

– Se on edelleen tavoitteemme. On mahdollista, että hakemuksen valmistuminen menee pari päivää syyskuun puolelle, hän sanoo.

Lopullista päätöstä rakentamisen aloittamisesta Grünstein ei osaa sanoa. Hänen mukaansa rakentamispäätökseen vaaditaan seitsemän eri lupaa, ja mahdolliset valitusprosessit voivat viedä aikaa.

– Helsingissä Allas Sea Poolin rakentaminen vei neljä vuotta. Oulussa menee varmasti paljon vähemmän aikaa.

Hän uskoo, että keskiviikon jälkeen asiasta tiedetään enemmän, sillä Oulun kaupungin edustajia matkustaa Helsinkiin keskustelemaan asiasta Töölö Urbanin edustajien kanssa.

– Siksi talousarviossa on todettu, että tänä vuonna käytetään vähemmän rahaa kuin oli aiottu. Kiikelin merikylpylän ympäristön muutostöihin varattu 1,5 miljoonaa euroa käytetään pääosin ensi vuonna, Matinheikki kiteyttää.

Kaupungin vastuulla olevia valmistelevia töitä ovat esimerkiksi Kiikelissä olevien aittojen ja muuntamon siirto. Lisäksi kaupunki rakentaa myöhemmin kävelysillan kylpylästä torinrantaan ja uudet venepaikat kylpylän viereen ja vastarannalle.

Matinheikki ei vielä osaa sanoa, millainen valmistumisaikataulu Oulu Allas Sea Poolilla voisi olla.

– Asiasta keskustellaan Töölö Urbanin kanssa tällä viikolla, ja he kertovat hankkeensa aikataulun julkisuuteen, Matinheikki sanoo.

Juttua ja otsikkoa muokattu kello 21.26: Kiikelin allashanke voi siirtyä vuodelle 2020. Lisätty juttuun Raoul Grünsteinin kommentit.

Tästä on kyse

Oulu Allas Sea Poolin toteuttaa Töölö Urban, jolla on jo Helsingin Kauppatorilla sijaitseva vastaava merikylpylä. Kylpylässä vieraili viime vuonna 600 000 kävijää.

Oulu Allas Sea Poolin suunnitelma sisältää kolme allasta, kaksi saunaa ja erillisen ravintolarakennuksen kokoontumistiloineen. Altaat ja terassialue kelluvat meressä.

Tavoiteaikataulun mukaan Oulu Allas Sea Poolin pitäisi aueta 2020 keväällä.

 

Keväällä Kiikelin polttoaineen jakelupiste otettiin pois käytöstä rakennustöiden tieltä. Työt eivät ole kuitenkaan alkaneet vielä lainkaan.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (89)

Eikös keväällä uutisoitu, että yhtiön lippulaiva Helsingissä on taloudellisissa vaikeuksissa. Miten toiminta sitten Oulussa kannattaa. Kalamies Jasper Pääkkösen saunahomma taas on tehnyt hirmutulosta. Toiset firmat ja ideat vaan kannattaa. Nim. Huolestunut veronmaksaja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Muualla maailmassa rakennetaan oikeasti meriallas kylpylöitä, mutta Ouluun suunnitellaan jokiallas kylpylää. Pitihän tuo arvata, että ei Oulussa voi tämäkään asia mennä oikein. Mahtaa tuossa olla sitten kaunista oleilla kun savivesi lilluu ympärillä, no ehkä se on tuleva turistirysä. Tuo on varmaan ainoa laatuaan maailmassa, niin voihan tuonne jokunen turisti eksyä naureskelemaan jälleen Oulun onnistumista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tässä nyt menee vetkuttelussa pari vuotta kunnes Töölö Urban hakee rakennusluvan muutosta hotelliksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä se nii vaan valitettavasti on ettei tämä(kään) hanke koskaan Ouluun toteudu.. kattokaahan vain..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei todellakaan toteudu. Oulu kuvittelee itsestään ihan liikoja ja antaa kaikille projekteille niin paljon aikaa, että valitettavasti sitten ei huomata, että hypättykkään sen viimeisen junan kyytiin, vaikka olisi pitänyt.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Harmi mikäli ei ole ensi kesänä valmis, jos kaupunki ei silloinkaan jaksa pitää uimahalleja auki.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Herää kysymys, että miten tuommoisessa merialtaassa vesi saadaan pysymään tuoreena? Kai siinä joku veden puhdistus ja kierrätysmekanismi täytyy olla? Muutenhan se vesi alkaa tuommosen reippaan kylpypäivän kääntyessä ehtooseen haisemaan vähän väljähtyneelle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt haiskahtaa jo aika pahalta.
Ei kai näin voi asiat mennä.
Toisaalta ei se mikään uimalan paikka ole siinä.
No. ei se mitään Oululaiset maksaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hei kamoon, eihän tuo nyt mitään. Siis rapatessa roiskuu ja ainahan nuo aikataulut paukkuvat ja viivästyksiä sattuu. Elokuu on loma-aikaa ja eihän lomailijoita voi paimentaa tekemään joitain ihmeen lupahakemuksia. Työntekijöiden ammattiyhdistyksetkin tykkäisivät huonoa, jos työläisiä hätisteltäisiin kesken loman työhön. Kamoon valittajat, hankkeiden viivästely vain luo meidän kaikkien tuntemaa tuttua ja turvallista oululaisuutta eli jappasua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minähän sanoin heti että turhaa vouhotusta, eikä tule valmistumaan. Miten tämä voi olla mahdollista että ei mikään mene suunnitelmien mukaan. Päättäjät vaihtoon ja vastuuseen verorahojen haaskauksesta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On kyllä niin konkurssikypsä idea heti alkuunsa että ei paremmasta väliä. camoon hei, vähän realismia peliin!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Alkaa nämä matinheikin töppäilyt ja hullutukset riittämään. Vaihtoon koko mies.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näin junan tuomana: Mikähän siinä on, että kaikki Oulun paraatipaikkojen rakennushankkeet tuntuvat menevän haahuiluksi, jossa alue on poissa käytöstä vuosia, ihmisten mielenkiinto katoaa ja yritykset kuolevat pois?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sanos muuta! Eikö ole erikoista, että näitä ykköspaikkoja ei saada koskaan valmiiksi? Kuinka kauan olemme odottaneet uutta rautatieasemaa jo? Osaako kukaan kertoa ollaanko jo murrosiässä...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaupungin ei kannata tehdä pienintäkään valmistelevaa työtä, ennen kuin hankkeen rakentajilta on nimet paperissa ja rahat sulkutilillä. Pässikin tajuaa, että tuonne ei ole aikomustakaan rakentaa mitään. Jos tuonne joku kylpylän aikoisi rakentaa, niin työt olisi jo aloitettu. Taisi joko rahat loppua tai sitten ymmärrettiin, että kannattavaa tuosta ei Oulun väestöpohjalla saa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Upea hanke, puurakentamista parhaimmillaan. Arkkitehtuuri edelleen miellyttää silmää. Toivottavasti ei pitkity kovin, on jo hinku päästä tuonne polskimaan ja kuoharia nauttimaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Puurakentaminen tarkoittaa kyllä jotain ihan muuta kuin elementtien puuverhoilua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kannattaa käydä tutustumassa Helsingin Allas Sea Pooliin ettet tule pettymään pahasti. Allas ei nimittäin ole puurakentamista vaan vanerirakentamista. Lisäksi arkkitehtuuri muistuttaa lähinnä parakkirakennusta ja rakentamisen laatu on kauheaa. Rakennus on pari vuotta vanha, mutta jo pahasti rähjääntynyt.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaleva syyskuussa 2018: "Oulun Allas Sea Poolin rakennussuunnitelmat ovat valmistuneet..lupa-anomukset ja rahoitussuunnitelma valmistuvat lokakuun loppuun mennessä. Kylpylähanketta vetävän Töölö Urbanin mukaan on mahdollista, että Allas Sea Pool Oulu aloittaa toimintansa jo vuoden 2019 lopussa, mikäli luvat saadaan ajoissa.."

No, lupia ei saatu ajoissa kun ei ole vieläkään haettu?!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (89)

Uutisvirta

16.9.
Kolme erää isojen poikien kovaa koulua – Venäjä otti vaivattoman voiton Suomesta EM-lentopallossa Tilaajille
16.9.
Kärpät teki tärkeän kiinnityksen – Justus Annuselle kahden vuoden jatkopahvi
16.9.
Yritystukien karsimista valmistellut työryhmä sai raporttinsa valmiiksi maanantaina – julkistuksesta ei vielä tietoa
16.9.
Selvitysmies hävittäisi Sipilän hallituksen luoman Valtion kehitysyhtiö Vaken – Kahden miljardin pääoma palautettaisiin valtiolle
16.9.
Yle: Ugandassa kuolleen suomalaisliikemiehen tapauksessa nostettu murhasyytteet – matkusti Suvi Lindénin seurassa, markkinoi Patrian tuotteita
16.9.
Tervahovintien ratasillan uusiminen Oulun Toppilassa katkaisi rataliikenteen – kolmen vuorokauden tiukka puristus
16.9.
Parempi taksitolpalla kuin eläkepäivillä joutilaana – lomakassan kartuttaminen kannusti 73-vuotiasta Matti Särkelää palaamaan autonrattiin

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Kun sanotaan ettei palkka riitä elämiseen

168 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Vain elämää — pöydässä hytkyjät

Tykkään älyttömästi. Ja moni muu, koita kestää. Etkä mitään voi. Lue lisää...
TYMPÄSEEKÖ?

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.

Naapurit

17.9.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image