Oulu

Kiikeliin haetaan ym­pä­ri­vuo­tis­ta lii­ke­toi­min­taa kilpailulla

Kiikeliin haetaan kilpailulla bisnestä. KUVA: Torvinen Maiju
Oulu 20.9.2017 6:16
Kari Sankala

Oulun yhdyskuntalautakunnan tontinluovutuskilpailun tarkoituksena on vahvistaa Oulun vetovoimaa ja tuoda ympärivuotista liiketoimintaa Kiikelinsaareen. Lautakunta hyväksyi kilpailuohjelman tiistaina.

Kilpailualueena on Kiikelinsaaresta kaksi tonttia 44–1 ja 45–1 sekä niihin rajautuvat yleiset alueet ja vesialueet.

Hakumenettely on kaksivaiheinen. Aluksi kiinnostusta kartoitetaan ilmoittautumisten perusteella. Ilmoittautumismenettely on tarkoitus järjestää 2.–31. lokakuuta 2017.

Kilpailutöitä arvioidaan palvelukonseptin ja käyttösopivuuden perusteella. Kilpailussa arvioidaan myös vetovoimaisuutta niin Oulun sisäisen kuin ulkoisen näkökulman mukaan ja katsotaan, mitä lisäarvoa suunnitelma tuo Kiikeliin.

Lue lisää 20.09.2017 Kalevasta.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (26)

Sääliksi käy niitä, jotka ovat Kiikelistä isolla rahalla asunnon ostaneet. Koulujen alkamisaikaan ovat viikonloput yhtä hurlumheita ja nyt vielä tämmönen älynväläys. Nukkuakin öisin pitäisi ja haluaisivathan ihmiset asumisympäristöönsä rauhallisuutta muutenkin. Se on luonnollista, mutta Oulun visionääreillä on tässä kohden sokea piste: entisillä asukkailla ei tunnu olevan mitään väliä, kun uusia uljaita suunnitelmia piirustellaan! Uusi asiakas on tärkeä, aiemmin muuttanut yhdentekevä. Kummallista. Luulisi, että jo vakituiset asukkaat olisivat yhtä arvokkaita kaupungille, kuin uudet. Mitenkäs se demokratia ja asukkaiden tasavertainen kohtelu toimiikaan?

Kovat ja korskeat suunnitelmat. Vauhtisokeus tuppaa olemaan sellaista, että alta risut, männynkävyt ja entiset asukkaat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ymmärrettävästi meteli on ikävää asukkaan kannalta. Mutta jos ostaa tuollaisesta paikasta asunnon, niin kyllä se pitäisi ymmärtää, että ympäristö ei kovin rauhallinen ja seesteinen tule olemaan. Kaupunkisuunnittelua noin keskeisellä paikalla ei vaan voi tehdä muutaman asukkaan näkökulmasta, vaan täytyy ottaa huomioon myös ne muutama kymmenen tuhatta, jotka tuota aluetta virkistystoimintaan käyttävät.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Yksi mahdollisuus olisi laajentaa toria Kiikelin saareen, venepaikat ym. romppeet siirrettäisiin Kiikelinsaaren nokalle. Osa torista katettaisiin ja tehtäisiin talvikäyttöön sopiva. Nykyinen Torihalli on surkea esitys, sen aukioloajatkin ovat edelliseltä vuosisadalta, jossa turistit repivät suljettuja oveja kesälläkin! Hallin pitää olla kunnon markkinapaikka vaihtuvine myyjineen, eikä vakiovuokraajille tarjottava isältä pojalle periytyvä vuokrasopimus.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Saanko ehdottaa?: Mannerheiminpuisto talvitoriksi. Ei haittaa kylmä merituuli.
Plaanaoja Karjasillan kohdalta ruopataan ja kesäksi kanoottisoutelupaikka ja talvella luistelurata.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

sekin voi lisätä vetovoimaa, jos jostain löytyy vähän rauhallisempaa ulkoilmatilaa. Tietenki rauha menetetään kun kaikki löytävät ko. paikan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mieleeni tulee muutama varteenotettava vaihtoehto: Eräs kaupparyhmä perustaa alueelle merellisen ja trendikkkkään baarin, josta saa bonusta. Toinen idea on trash metal- tai death metal -luola, jolla on A-oikeudet. Kiikeliin olisi muuten helppo rakentaa vedenalaiset yhteydet kallioparkkiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuin omat ajatukseni! Sillä lisäyksellä, että heviluolassa olisi myös karaokea ja sieltä saisi hampurilaisia sekä käsityöläisoluita.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuka siellä torialueella talvella liikkuu, ei edellytyksiä ympärivuotiselle liiketoiminnalle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kiikelinsaari olisi aivan loistava paikka uudelle Teatrialle! Ouluun tarvitaan hyvä rokkiklubi helposti saavutettavalle paikalle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oulun keskustaan ei tarvita lisää yhtään ainutta mökäpaikkaa eikä juottolaa! Oulun keskusta on jo pilattu ja näivetetty, ei sinne kukaan halua asumaan. Tahallaan tehty huumemyynnille ja muulle rikollisuudelle otolliset olosuhteet, rehelliset asukkaat muuttaa kauas omakotitaloihin. Valitettavasti sielläkin pakkaa olemaan häirikkösakkia ja räkyttäviä rakkeja.
Kuusisaaren ja Raatin seudulta kuuluu melkein aina joku helvetillinen möly. Samoin torin seudulla, Rauhalan seudulla ja joskus muuallakin varsinkin kesäisin, kun örveltäjät oikein toteuttaa itseään. Eikä Oulun PolPo edes halua hiljentää menoa yhtään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Minkähän verran nämä kaksi tonttia vie kiikelistä? Kokonaan? Jääkö myös vapaaseen käyttöön tilaa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ainoa mikä kannattavaa on kaljanmyynti muodossa tai toisessa. Helsingin saunakopionti -juttu ei toimi täällä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eiköhän siellä Kiikelin ympärillä ole aivan tarpeeksi kaljanjuontipaikkoja ja ravintoloita !

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (26)

Uutisvirta

16:58
Mira Kuisman luotsaama Kuortane näpäytti Kärppiä jo kolmannen kerran – "Se on mysteeri"
16:52
Mäkäräinen kiipesi takaa-ajossa 18 sijaa Ruhpoldingin liippaisilla laduilla – "Joskus tollanen vähän vaikea hiihtoalusta aiheuttaa sen, etteivät jalat rentoudu kunnolla"
16:46
OLS hukkasi tilaisuutensa jääpalloliigassa, Botnia haki Oulusta voiton – "Taistelu playoff-paikoista menee todella tiukaksi"
16:39
Norjalaismediat: Suomalainen mies kuoli tuulivoimalatyömaalla työtapaturmassa Norjassa
16:31
Harryn ja Meghanin lähtö on täynnä spekulaatioita ja tietoja – Asiantuntija: "Tuoko tämä sitä rauhaa, jota he perheellensä haluavat?"
16:22
Iivo Niskanen lipesi harmikseen palkintopallilta: "Piti olla rankkari tyhjään maaliin, mutta vedin ohi"
16:05
Pelastuslaitos hälytettiin Kittilän lentoasemalle – syynä lentokoneen mahdollinen laippavika
138
Kysyimme, onko työaika Suomessa liian lyhyt – "Vastaus riippuu paljon siitä, minkälaisesta työstä puhutaan"
63
Pimeät katuvalot ovat kulkijoiden riesana Oulussa – ledeissä ongelmia aiheuttaa lamppujen huolto
29
Oululaiset eivät ole ottaneet kultuuripääkaupunkihanketta omakseen Lukijalta
25
Mikko Rautalin opettaa nuoria sairaalakoulussa – Aknestikin ex-rumpali antaa kaikille perheille yhden vinkin: "Voisi olla ihan hyvä, että kotona keitetään pottuja neljän aikaan"
20
Harry ja Meghan menettävät kuninkaalliset tittelinsä eivätkä saa enää valtion varoja – Kuningatar Elisabet: "Tuen heidän toivettaan itsenäisemmästä elämästä"
17
Kärpät palasi voittojen tielle, mutta Ässät järjesti Porissa hikisen ja stressitasoja nostaneen puhteen – ykkösnyrkki piti vieraat pelissä mukana, Kristof ja Koblizek voittolaukauskilpailun sankarit
14
IS: Elisan pu­he­lin­myy­jät va­leh­te­li­vat asiak­kail­le – Yhtiön kä­si­tyk­sen mukaan käy­tän­tö oli pe­siy­ty­nyt ty­tär­yh­tiön Enia Oy:n Poh­jois-Suo­men myyn­ti­yk­sik­köön

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Hallitus suunnittelee uutta aktiivimallia

139 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Ei ihan normaali nainen, enkä sellaista kaipaa

Tuskin susta on miehetkään kiinnostuneet. Lue lisää...
Late vanahana

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

18.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image