Oulu

KHO hylkäsi va­li­tus­lu­pa­ha­ke­muk­sen Hietasaaren ase­ma­kaa­vois­ta – uusi kaava mahdollistaa huvipuiston rakentamisen

Huvipuisto raivaisi tieltään Hietasaaren viljelypalstoja. KUVA: Jukka Leinonen
Oulu 16.12.2019 8:26 | Päivitetty 16.12.2019 9:56
Heidi Peltonen

Korkein hallinto-oikeus on hylännyt Nallikarin ja Hietasaaren uuden palstaviljelyalueen asemakaavaa koskevan valituslupahakemuksen. Asiasta tiedottavan Business Oulun mukaan korkein hallinto-oikeus ei nähnyt hakemuksessa riittävästi perusteita valitusluvan myöntämiselle. 

Business Oulun mukaan näin Hietasaaren alueen molemmat kaavat vahvistuvat Oulun kaupungin kuulutuksen myötä joulukuun aikana. 

Uuden asemakaavan myötä Nallikariin voidaan rakentaa huvipuisto, matkailu-, elämys- ja liikuntapalveluja sekä majoitus- ja ravintolapalveluja.

– Asemakaava luo mahdollisuudet jopa noin 100 miljoonan euron laajennus- tai uudisinvestoinneille, Business Oulun tiedotteessa todetaan. 

Asiakkuuspäällikkö Jyrki Kemppainen Business Oulusta kertoo, että Nallikarissa on varattu huvipuistoalueelle noin saman kokoinen alue, jolla Linnanmäki ja Särkänniemi toimivat. 

– Powerparkin huvipuistoalue on karkeasti arvioiden noin 15-20 prosenttia suurempi pinta-alaltaan, Kemppainen toteaa. 

Lisäksi Nallikarin liikenneyhteyksiä ja pysäköintiä aiotaan parantaa vastaamaan tarpeita. 

Asemakaavan vahvistamisen jälkeen alueelle varauksia tehneiden toimijoiden tulee esittää tarkemmat suunnitelmansa maanvuokrasopimusten laatimista varten. Varauksensa alueelle ovat tehneet jo Vauhtipuisto Oy, huvipuistoa suunnitteleva Pellepyy Oy, Meri Oulun kesäteatteri, Oulun Invalidien Yhdistys ry ja NalliSport Oy laajennusta varten. 

Business Oulu kertoo, että se tulee avaamaan Oulun kaupungin kanssa Nallikarin tarjoamia investointimahdollisuuksia yrittäjille ja muille toimijoille ensi kevään aikana. 

Juttua muokattu kello 9.56: Lisätty tieto huvipuistolle varatun alueen koosta.  

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (142)

Tuo huvipuisto - vaatii paljon parkkitilaa, paljon parempia liikenneyhteyksiä, leveämpiä teitä - eli paljon pistetään uniikista saaresta tällaiseen perusinfraan. Liikennejärjestelyt tulevat olemaan ongelmallisia - eihän saari ole massaliikenteelle sopiva kääntöpaikka...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vanha idea tämä tämmöinen. Nykyjään tarvitaan virtuaalitodellisuutta yms. ja sen tulee olla saatavilla omaan huoneeseen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä juttu ja muistakaa päättäjät ja kaavottajat se vierasvenesatama niin saatta paikasta kaiken hyödyn irti...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tehkää Lipolle pesäpallostadion sinne lepikkoon onpahan talven tyhjillään ulkoilijoiden käytössä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hieno homma. Aivan hirviä rytöläjä koko hietasaari. Ei siellä viiri olla. Nyt uudistusta kehiin pliis ja asap.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Valitettavasti kaavan maa-alue on liian pieni oikealle, vetovoimaiselle huvipuistolle vrt. särkäniemi, powerpark. Ei sijoitetaan se Oulussa muualle. Sen sijaan maauimala virkistysaltaineen sinne mahtuisi ja sopisi hyvin ranta-alueen henkeen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämä on hyvä uutinen. Tulee olemaan erittäin hyvä täydennys siihen kokonaispalettiin, mitä Oululla on tarjolla turisteille. On toki iloksi myös meille paikallisille.

Toiveissa on, että investoinnit toteutetaan koko sillä potentiaalilla, mitä kaavalla on tarjota.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kateelliset ja köyhät taas Oulussa vastustaa kaikkea kehitystä. Nyt kannattaa kyllä jo ruveta juntaamaan asuntomessuja vastaan. Nehän pilaa lopunkin kaupungin, eikä köyhillä ole rahaa sieltä ostaa asuntoa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Luonto voittaa tämän pelin aika nopeasti. Romumetallin kerääjän käynnin jälkeen siivouksen maksaja on oululainen veronmaksaja. Sitten alkaakin tornikausi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Wasalandia romukasa ruostuu paikoillaan ...
Tervetuloa bisnesoulu hakemaan huvipuistolaitteet täältä 👍😃

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oulun sää kyllä pitää huvipuiston käyttäjät kaukana laitteista. Vettä ja tuulta riittää joka kesäkausi. Ei 4-5 viikkoa riitä tuottamaan huvipuistolle tuloja. Ja ihan kiva oli marraskuussa Berliinissä kävellä metsäisiä puistoja pitkin, joita sielä vielä on. Mutta sää on hieman erilainen,kuin täällä pohjoisessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Käypäs Nykänene kattomassa Seelaria toukokuusta eteenpäin koko kesän ajan pitkälle syyskuulle, niin huomaat, ettei Seelari suinkaan mikään hautausmaa ole. Veneitä ja ihmisiä kyllä riittää! Kyllä kai siellä nyt on autiota kun veneet on nostettu talviteloille, joko omaan säilytykseen, Seelarin tiloihin tai maalle. Seelari toimii kesäisin todella hyvin kahvilaa myöten, joten tervetuloa vaan tutustumaan tarkemmin!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Palstaviljelijöillä on sitten muutto edessä. Kuka sen voi tehdä niin kanttaa muuttaa kokonaan toiselle paikkakunnalle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Muissa sivistysvaltioissa suojellaan jäljellä olevaa kaupunkiluontoa mutta Oulussa hävitetään. Eikö Oulussa ymmärretä, että kaikenlainen ilmaston -ja luonnonsuojelu on tätä päivää. Ei nykyajan ihmisiä enää kiinnosta vanhanaikaiset huvipuistot. Ennemmin kannattaisi kehittää luontomatkailua Hietasasreen

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Huvipuistot kuuluvat teollistumisen alkuaikoihin.
Silloin härvelit ja laitteet olivat uusi asia. Aikansa hittituotteita.
Ilmeisesti Oulussa aika on kulkenut hitaasti.

Hietasaaren arvo Oululle tulee luonnosta keskellä kaupunkia eikä rakennuksista 🤔

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Luontomatkailua hietasaareen? Muutama tönö siellä täällä ja umpeenkasvanutta pajukkoa pääasiassa. Timanttina vihreäsaaren öljysatama. Seelarikin näyttää enemmän laivojen hautausmaalta entä toimivalta huvivenesatamalta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

1 vastaan 1000 henkilöä. Siinähän se on ollu jo satoja vuosia. Onko kiinnostanu? Tuo Ouluun turisteja varmaan enemmän, kuin nuo pusikot ja puut. Sorry vaan, raha ratkasee...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hietasaaressa ei ole nähtävää nimeksikään vaan sitä pitää kehittää. Siellä ei juuri paikallisia näy niin saati turisteja eikä ne polkujen tallaajat tuo alueella rahaa yhtään. Turha sitä on suojella jos ei ole mitään suojelemisen arvoista. Ne kohteet on Oulun seudulla muualla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tekisin Hietasaaresta ja Toppilansaaresta Oulun viihteen ja merellisen keskuksen johon kyllä mahtuu myös huvipuisto. Merenrantaan hienoja risteilyaluksia, purjelaivoja, vierasvenesataa yms. Ravintoloita, kahviloita ja ostoskojuja. Taustalle huvipuisto ja muuta viihdetarjontaa. Siitä hieno jatkumo hiekkarannoille. Tulis käytyä vähän useammin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (142)

Uutisvirta

15:48
Taivalkoskella terveyskeskuksessa tulipalon sytyttäneelle naiselle ehdollista – nainen vetosi olleensa teon aikana alkoholipsykoosissa
15:36
Koronakriisi uhkaa monen toimeentuloa – mikä neuvoksi, jos työttömyyskassa ruuhkautuu ja rahat ovat kerta kaikkiaan lopussa? Tilaajille
15:33
Kainuussa yhteensä kuusi todettua koronatartuntaa – Ristijärven terveysaseman vastaanotto suljetaan
15:12
AC Oulun pelaajat hakevat maaseudulle kausitöihin – "valmiita tekemään raskastakin työtä"
15:00
Zeppelinin ravin­to­la­y­rit­täjät vapautetaan vuokrasta kahdeksi kuukaudeksi – liiketoiminnan jatkaminen halutaan turvata
14:29
Keskustan Kurvinen omistajaohjauksen linjauksesta: "Tiedossani ei ole, että asia olisi erityisen riitainen tai juntturassa"
14:26
Kainuun ja Koillismaan kunnat haluavat edistää hiilineutraaliutta
23
Pohjois-Pohjanmaalla kolme uutta koronatartuntaa, hoidossa edelleen neljä potilasta – OYS siirtää kiireettömiä vastaanottoaikoja syksylle
22
Yle: Sairaalat saivat varmuusvarastoista jopa kahdeksan vuotta sitten vanhentuneita hengityssuojaimia
21
Etäopetuksen laatuun tulee kiinnittää huomiota – etäopetusta ei ole se, että Wilmassa lähetetään ohjeita ja kirjalliset vastaukset pyydetään palauttamaan Wilmaan Lukijalta
20
Koronatartuntojen määrä kääntyi uudelleen nousuun - tartuntoja tulee lisää nyt eri puolilla maata
19
Osingot tulisi maksaa – osinkotulot ovat monelle tarpeellinen lisä jatkuvasti ostovoimaansa menettävän eläketulon jatkeeksi Lukijalta
19
IS: Oulun yliopistossa on yli kymmenen koronavirustestissä käytettävää laitetta, yhdellä laitteella voi käsitellä yli 200 näytettä vuorokaudessa
15
Stora Enso aloittaa yt-neuvottelut Oulun ja Kemin tehtailla – koko henkilöstön lomauttamiseen varaudutaan

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono tai muuttuu huonoksi Etelä-Karjalan, Etelä-Savon, Pohjois-Karjalan, Satakunnan, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun Koillismaata lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

En ymmärrä yrittäjien "ahdinkoa"

317 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

siipeilijöitten ytk.kassa ei pysty maksamaan työttömille korvauksia ajoissa??Puhkeaako kupla??

YTK:n kyvyttömyys maksaa normaalisti siipeilijöiden päivärahaa osoittaa, että työnantajien perustama YTK on keskittynyt... Lue lisää...
Kupla puhkeaa

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

2.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image