Oulu

Ketjukolari ruuhkautti Pohjantietä – ei vakavasti louk­kaan­tu­nei­ta

Oulu 12.9.2018 16:23 | Päivitetty 12.9.2018 17:05
Kaleva
Ketjukolari sattui Laanilan liittymän lähistöllä. KUVA: sannavl78 / Lukijan kuva

Pohjantiellä sattui neljän auton ketjukolari Laanilan liittymän kohdalla keskiviikkona neljän aikaan iltapäivällä.

Autoissa oli yhteensä kuusi henkilöä. Kukaan ei loukkaantunut vakavasti. Yksi osallisena ollut henkilö vietiin jatkotutkimuksiin.

Yksi ajokaista suljettiin liikenteeltä pelastus- ja raivaustöiden ajaksi. Kaksi autoa siirrettiin paikalta hinausautolla.

Tieliikennekeskus kertoi hieman ennen viittä tilanteen olevan ohi. 

Poliisin mukaan alkoholilla ei ollut osuutta liikenneonnettomuuteen. Asiaa tutkitaan liikenneturvallisuuden vaarantamisena.

Poikkimaantiellä tapahtui myös kolmen auton peräänajokolari samoihin aikoihin. Onnettomuus tapahtui Äimäraution raviradan lähistöllä. Myös tässä onnettomuudessa säästyttiin vakavilta loukkaantumisilta, eikä alkoholilla ollut osuutta tapahtumaan.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (44)

Kyllä polliisin pitäis enempi viittiä valvoa nopeuksia tietyöaluueella.jos eivät itte viitti niin ajaisivat ettes tutka auton napsiin kuvia,,,jos ei oo kovikaan suurta vaivaa

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oulun poliisille terveisiä!
Olen jo 15 vuotta ajanut tätä ohitustietä Oulu-Ii välillä ja joka kerta kun olen siellä liikkeellä niin vaaratilanteita on paljon kun kaikilla Mersun, Bemarin, Audin jne kuskeilla on niin pirun kiire. (mitä uudempi ja paremmin kiihtyvä auto niin silloin mennään)
Ohituksia tapahtuu neljää autoa rinnan ja kahden keltaisen viivan ylityksiä ainakin kaksi joka reissulla kun ajan tätä väliä.
- eihän esim. Audin kuski voi ajaa satasen rajotuksella vanhan volkkarin perässä jossa on vielä nainen ratissa vaikka hän ajaisikin rajoitusten mukaan.
- luulee varmaan että tarttuu vanhuus uuteen hienoon autoon.
Olen minäkin ajanut muuallakin kuin suomessa esim. Saksan autopaanalla kyllä kaistan vaihdot onnistui ja vaarallisia ohituksia en nähnyt yhtään kertaa.
Ja sitten moottoripyöriä eivät koske ohituskiellot eikä keltaiset viivat niillähän on niin näppärä ohitella ihan missä sattuu. (tätä ei voi kyllä yleistää jokaiseen pyöräilijään)
Vaikka olenkin eläkeläinen on kortti ollut jo 35 vuotta ilman liikenne vahinkoja. Noudatan rajoituksia niin peräkärryn kanssa kuin ilmankin.
- Oululaiseen autoiluun haluan myös ottaa kantaa: Oulussa on muutomia katuja joissa on useampi kaista samaan suuntaan tämähän on toki hyvä, mutta esim.
Heinäpäässä ei kukaan ajaa kakkos kaistaa vaan kaikki pakkautuvat ykköskaistalle oli ruuhka aika tai ei.
Toki siihen on syynsä jos ajat kakkoskaistalle ja joutuisit vaihtaan menojesi vuoksi ykköskaistalle, kun pistät vilkun päälle niin ei sinne synny rakoa sen vertaa että kaistan vaihto onnistuisi.
- saat odotella siinä vilkku päällä niin kauan, että ykköskaistan koko letka on mennyt ja pääset haluamallesi kaistalle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Luettelemasi havainnot ovat aivan totta, mistähän lie johtuu että mitä hienompi katumaasturi taikka ylemmän keskiluokan auto niin sitä vähemmän niiden kuljettajilta löytyy järkeä päästä, varsinkin näiltä miespuolisilta kuskeilta! Täällä ehkä puolet osaavat ajaa autoa niinkuin vähä isommassa kaupungissa kuuluisi, Oulu mukaan lukien. Jos vertaa muuhun Eurooppaan tai vaikkapa ihan Helsinkiin niin täällä ajetaan todella törkeästi, ei jätetä minkäänlaisia turvavälejä (varsinkaan moottoritiellä). Ja sitten löytyy tämä toinen ääripää, vanhukset ja jotkut kuskit ei selvästikkään osaa hallita autoa tarpeeksi että voisi ajaa liikenteessä sujuvasti. Vaikka Suomessa autokoulu on todella hyvä ja opettavainen, ei silti korttia pitäisi jokaiselle antaa!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No eipä kyllä pidä nämä kateellisten väitteet paikkaansa ollenkaan. Yleensähän liikenne sujuu juuri paremmin näiden paremman luokan autojen kanssa liikennöidessä (tietysti on paljon poikkeuksiakin). Mutta usein paljon ajavilla on uudempi auto ja vaikka auton merkki ei sinänsä mitään merkkaa, on liikennöinti usein näillä sujuvampaa. Eivät ole siis liikenteen tukkona ja osaavat huomioida muutenkin muita.
Nämä täällä valittavat luultavasti kuuluvat siihen köröttelijäkansaan, joka vain seuraa nopeusmittaria ja kaikki muu jääkin sitten huomioimatta. Ei siis ole ihme että liikenteessä sattuu näille yllätyksiä koko ajan. Mutta huom. tämä johtuu näistä taidottomista itsestään, ei muista 'mersukuskeísta'. Peilistä se syyllinen löytyy.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jännä kun aina nousee tuo "kateellinen" -kortti esille. Ei ehkä pieneen mieleen mahdu ettei kaikki halua ylihintaista velkalelua? Kyllä tämä velattomuus vasta on elämää😊

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Noh, ihmisillä onkin tapa havannoida asioita erillä tavoilla. Jos mikään näistä ei mielestäsi pidä paikkaansa niin sitten ei pidä, sinun mielestä. Ja mistä päättelit että on kateellisia? Tais osua juurikin oikeaan puuhun yllämainitut väitteet jos noin monta argumenttia aiheesta keksit.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

ja nämä köröttelijät ei kyllä taajamissa monesti köröttele, siellä sitä tuntuu vauhtia riittävän,se kyllä monesti todettu ja yleensä näitä "heikompi"tehosia autoja,osa autoista on kyllä tänäkin päivänä huonommin hallittavissa kun ns.tehokkaat autot,alustat yms.muut jutut,sopivat paremmin pikkuteille kun isoille baanoille

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En enää mene koko Pohjantielle kuin äärimmäisessä pakossa. Onneksi on muita reittejä joita pitkin pääsee päämäärään mukavasti ja turvallisesti.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

hemmetin isot näytöt on 4-tien varrella mutta mitään infoo ei näy eli oululaista osaamista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ylinopeutta ajelevat, vaikka on nopeusrajoitukset tietöitten takia. Liittymistä tulija on vaivaton päästää liikenteen sekaan, kunhan nostaa hetkeksi jalan kaasulta pois. Jos kaikki alkaa pysähtyä siihen liittymäkaistalle, niin siitä se vasta soppa syntyy.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Että liittymästä tulevia EI pidä päästää edelle vaan heillä on väistämisvelvollisuus, tuon toiminnan kun poliisi näkee niin sulle napsahtaa sakot.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Parissa kommentissa syyllistetään kiihdytyskaistalta tulevia. Jospa siellä pikatiellä pitäisitte ne turvavälit, niin olisi helpompaa liittyä mukaan. Kiihdytyskaistan tarkoitus on mahdollistaa sujuva liittyminen liikenteeseen, paha on liittyä, kun pikatiellä ajetaan puskuri puskurissa kiinni. Olisiko sitten toinen ”vaihtoehto” pysäyttäminen kiihdytyskaistan päähän odottamaan, milloin jonossa olisi väli, mihin turvallisesti voisi tulla...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uudenkadun ja Saaristonkadun risteyksessä oli myös peräänajokolari ilta kuuden jälkeen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

onko pakko ajaa perstuntumalla ja kännykkää näpytelle monta kertaa vähäilä piti tilanteita

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Enpä ihmettele että näitä tapahtuu. Välillä joku aina änkeää liittymästä jonkun eteen puolen auton kokoiseen rakoon, olettaen että kyllä sinä moottoritiellä ajava väistät mielummin, kuin ajat kolarin. Sitten kun tulee se joka sitä ei tee, niin tässä on lopputulos.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Julistan Pohjantien Suomen vaarallisemmaksi tieosuudeksi, Oululaiset autoilijat Suomen tyhminmiksi kuljetttajiksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jännä "totuus" on kyllä. Eipä kovin montaa onnettomuutta tapahu Pohjantiellä, vaikka oululaiset ei muka osaa ajaa. Mistä edes tiedät, että ne törttöilijät on juuri oululaisia? Kyllähän noilla teillä muitakin ajaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

kaikkihan osaa periaatteessa ajaa,mutta osalla liikenteen seuraaminen aivan olematonta,kaikkea muuta tehdään,kännykkää räplätään yms.muuta

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (44)

Uutisvirta

115
Oulun asemanseudulla kuokka uppoaa maahan vuonna 2023 – Kaupungilla suuret odotukset alueen rakentamiselle
89
Aviin kannellaan hoivakodeista yhä useammin, suurimpana huolena henkilöstön riittävyys – Attendo: Työvoiman saatavuus ongelmien syynä
60
Asiantuntija: Perussuomalaiset saattavat kiriä vihreiden ohi eduskunnassa — Sdp:n ja kokoomuksen vääntö ykköspaikasta tiivistyy vaalipäivään
52
Terrafamen vuoden 2018 liikevaihto on noin sata miljoonaa euroa parempi kuin 2017 – käyttökatekin lähes kaksinkertaistui
32
Oululaisyhtiö Suomen Hoivatilat jatkoi rajua kasvua – operatiivinen tulos kasvoi 41 prosenttia
31
Oikeuskansleri Tuomas Pöysti kieltää antaneensa Anne Bernerille kirjallisen lausunnon – epäselvyyksiä myös ruotsalaispankin kokouspäivästä
31
Oulun poliisilaitos: Henkilökorttihakemusten määrä pomppasi, lupapalvelut ruuhkautuneet

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi illalla maan pohjoisosassa jäätävän vesisateen ja lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Suomalaiset SS-sotilaat

259 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Miksi tulen äänestämään Keskustaa?

Likapyykin pesu alka heti vaalien jälkeen, kun tulos tai ulos on ULOS. Tämänaamuisiessa HS:n kannatuskyselyssä kepun k... Lue lisää...
SMP(b)

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

21.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image