Oulu

Keskustan kun­nal­lis­jär­jes­tö esittää yk­si­mie­li­ses­ti Mirja Vehkaperää Oulun kau­pun­gin­hal­li­tuk­sen pu­heen­joh­ta­jak­si

Kaupunginhallituksen puheenjohtajan tehtävän jättävä Kyösti Oikarinen onnitteli tulevaa kaupunginhallituksen puheenjohtajaa Mirja Vehkaperää Keskustan Oulun kunnallisjärjestön ylimääräisessä yleiskokouksessa. KUVA: Jarmo Kontiainen
Oulu 20.2.2020 20:46
Helge Murtovaara

Keskustan Oulun kunnallisjärjestö ry:n ylimääräinen yleiskokous päätti yksimielisesti esittää valtuustoryhmälle, että Oulun kaupunginhallituksen puheenjohtajaksi valitaan jäljellä olevaksi toimikaudeksi Mirja Vehkaperä. Torstai-illan kokous kesti 24 minuuttia.

Valinta oli käytännössä ainoa asia kokouksen esityslistalla. Paikalla oli 51 virallista, äänivaltaista edustajaa ja neljä seuraajaa. Vehkaperällä ei kokouksessa ollut vastaehdokasta. Ja puheissakin keskeiseksi teemaksi nousi hänen kokemuksensa kunnallis- ja valtakunnan politiikasta europarlamenttia myöten.

– Kysyin henkilökohtaisesti jokaiselta valtuutetulta kahden kesken mielipidettä Vehkaperän valitsemisesta puheenjohtajaksi. Arvio oli mukava: jokainen valtuutettu piti häntä tehtävään sopivana, keskustan valtuustoryhmän puheenjohtaja Jukka Kolmonen kertoi.

Lue myös: Mirja Vehkaperä hyppää innoissaan liikkuvaan junaan Oulun kaupungihallituksen puheenjohtajaksi – "Oulun päätöksentekoon pitää saada entinen Oulu-henki takaisin"

Kolmosen tavoin Mauri Moilanen uskoi Vehkaperän pystyvän täyttämään puheenjohtajan raamit, mutta samalla harmitteli Kyösti Oikarisen eroamista.

Sääntöjen mukaan kunnallisjärjestön johtokunta ja valtuustoryhmä tekevät esityksen kunnallisjärjestön yleiskokoukselle.

Valtuustoryhmä esittää yleiskokouksen päätöksen kaupunginvaltuuston päätettäväksi. Keskustan Oulun kunnallisjärjestön puheenjohtaja Tuija Patana kertoo, että sääntöjen mukaan valtuustoryhmä voi poiketa yleiskokouksen päätöksestä.

– Poikkeamista pitää kirjallisesti perustella kunnallisjärjestölle. Kunnallisjärjestö ei kuitenkaan pysty kumoamaan valtuustoryhmän päätöstä, Kolmonen sanoi.

Oulun kaupunginvaltuusto päättää puheenjohtajan valinnasta maanantaina 24. helmikuuta.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (42)

Kuntaliitokset oli suuri virhe, Oulu vietiin oululaisilta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eihän Vehkaperä pyrkinyt eduskuntaan vuoden 2019 vaaleissa, joten vaikeaa on mistään pudota, kun ei halunnut eduskuntaan, oli ilmeisesti muita suunnitelmia.
Kalevan kirjoitusten taso on taas ala-arvoinen ja kertoo kaiken pelkästää kirjoittajien tasosta, puoluekantahan on jo selvä, toivoisi lehdiltä myös hieman vihapuheiden ja maalittamisen seurantaa!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mirja oli EUssa eduskuntavaalien aikana. Miksi ihmeessä pahoitat mielesi aiheesta ja asiasta?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olisi varmaan pyrkinyt, mutta luuli pääsevänsä jatkamaan meppinä. Muistaakseni esitteli sellaisia jatkosuunnitelmia jossain lehdessäkin. Ei vaan tullut kannatusta....

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Vehkaperä hoiti hyvin eduskuntatyönsä saaden aikaan mm. toimivan yhteistyöverkoston, josta Oulu ja oululaiset saavat nauttia jatkosta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En ole kuullutkaan. Kerrohan tarkemmin ja ihan konkreettisesti, millaisen yhteistyöverkoston. Mitä nautintoa se nyt rupeaa meille oululaisille tuottamaan?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kerrassaan Loistava Uutinen Wanhan Kikyn hengessä, uudesta Kikustahan olikin Raaka-Vedoksia päivällä jo otsikoissa. Jäädään jännittyneenä odottamaan mitä kaikkea se Mirja meille keksii?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eduskunnasta pudonnut Oulun kaupunginhallituksen nuijaksi. Näin se toimii että vähemmän hyvin suorittanutta palkitaan. Olisi ollut parempia ehdokkaita tehtävään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onnistunut valinta Oulun kaupungin hallituksen johtoon.
Ei edes pyrkinyt eduskuntaan viime vaaleissa tässä vielä viimeisimmät valinnat:
Keskustan kansanedustaja Oulun vaalipiirissä 2007–2018.

Euroopan parlamentin jäsen 2018–2019.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Toivottavasti Vehkaperä saa synnytettyä konsensushenkeä myös Ouluun liittyneiden kuntien edustajien keskuudessa, jotta järkevien säästötoimien aikaansaaminen ei menisi loputtomaan jappasuun esimerkiksi kouluverkosta, sivuteiden auraamisesta jne. Helposti on kuitenkin ennustettavissa, että rakenteellisia säästötoimia ei juurikaan taideta saada aikaa, eiköhän keskustelu jossakin vaiheessa käänny kunnallisveron korottamiselle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mikä on "entinen Oulun henki"? Sehän tarkoittaa, että kuntaliitokset pitää purkaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hohhoijaa, eipä ainakaan Oulun kaupungin päätöksen tekoon mitään piristysruisketta ole odotettavissa niin passiivisen kuvan Vehkaperä on eduskuntatyöstään antanut. Kunnianhimoa oman menestyksen turvaamiseksi löytyy kyllä, mutta löytyykö samaa intoa hoitaa asioita kaupunkilaisten enemmistön hyväksi. Vähiin ovat käyneet kandidaatit keskustalla, kun vieläkin joudutaan turvautumaan Sipilän perässähiihtäjiin. Eduskunnasta ja Euroopan parlamentista pudonneelle 6000 euron kuukausipalkka tuntuu varmasti mukavalta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Valtuutetut on valittu suoralla kansanäänestyksellä. Se on hyvä demokraattinen tapa. Nyt luemme, että kunnallisjärjestö onkin päättynyt hallituksen puheenjohtajan valinnasta. Valtuusto tekisi vain muodollisesti saman päätöksen. Kyllä tuntuu oudolta ja demokratian vastaiselta. Kyllä valtuutettujen olisi valittava aivan oman tahdon mukaan hallituksen puheenjohtaja. Kunnallisjärjestö pitäköön näppinsä erossa asiasta.
Hyväksyykö muut puolueet keskustan toiminnan?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Keskustassa on huippuvuodet nähty. Siirtyy pienpuolueiden kastiin. Kiitos edellisen hallituksen kaksi ministeriä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Auttaisikohan valittaa hänelle lumien auraamisista, sun muista epäkohdista? Ei varmaan . Ei nykyistä keskustaa kiinnosta reuna-alueiden ongelmat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvinkin voi kannattaa ottaa esile aurausasia. Minulle on muodostunut käsitys, ettei keskustaa koko Oulu kiinnostakaan, vaan pelkästään reuna-alueet. Vehkaperä jos kuka on juuri tuollaisten pienten asioiden parissa puuhasteleva.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyppää liikkuvaan junaan, Toivottavasti JUNA menee Siperiaan, Eikä palaa takaisin!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Istui liikennevaliokunnassa eduskunnassa säätämässä loistavaa taksilain muutosta ja piti kantaa ottavia puheita eduskunnassa. Oikein toimelias nainen tälle paikalle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (42)

Uutisvirta

31.3.
Urpiaisia ruokinnalla Lukijalta
31.3.
Valtioneuvoston muistio ravintoloiden sulkemisesta kertoo: Koronaa tavattu Pohjois-Pohjanmaalla kuudessa kunnassa – "Oulussa on havaittu useita COVID-19 -tapauksia"
31.3.
Haukiputaan yli 40-vuotias Jatulin liikuntakeskus kaipaa kipeästi isoa remonttia – vajaan yhdeksän miljoonan peruskorjaushanke on paraikaa selvityksessä
31.3.
Messi piikitteli Barcelonan seurajohtoa – "Olemme aina olleet ensimmäisinä auttamassa seuraa, kun on ollut tarve"
31.3.
Muhoksen kunta aloittaa yt-neuvottelut – vielä ei selvillä, kuinka suurta henkilöstömäärää lomautukset koskevat
31.3.
Maaliskuun lukijakuva: Enkun tunti sujuu Iidalla kotona Kiimingissä pappakoiran kanssa
31.3.
MTV Uutiset selvitti että enemmistö suurimmista pörssiyhtiöistä aikoo maksaa osinkoa koronaviruksen keskellä

Etusivulla nyt

Mainos

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

En ymmärrä yrittäjien "ahdinkoa"

Eikö samalla logiikalla työttömäksi jäävänkin pitäisi olla nillittämättä työttömyyttään ja kestää se puoli vuotta ilman ... Lue lisää...
Eikö työttömäksi

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

1.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image