Oulu

Kerro meille: Ovatko autopaikkojen hinnat kohtuullisia Oulussa?

Oulu 8.11.2018 12:29
Kaleva

Autopaikoista on Oulussa paikoin kova pula, mikä näkyy myös paikkojen hinnoissa. Kalleimmillaan autopaikasta maksetaan jopa yli 100 euroa kuukaudessa.

Onko summa mielestäsi kohtuullinen? Mitä olisit valmis maksimaan, että saisit autosi helposti parkkiin?

Toimittaja Tommi Mikkonen on tekemässä juttua aiheesta perjantaina Kalevaan. Kirjoita kommenttisi jutun alle tai ole suoraan yhteydessä tommi.mikkonen@kaleva.fi tai p. 044 794 13 86.

MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (58)

Kivisydän on aika turha. Rahat vois käyttää ns ilmaispaikkoihin eikä maksullisiin

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Voitko hiukan avata hintoja, mitä Helsingissä mahtaa maksaa autopaikka?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Linnanmaalla autokatospaikka maksaa 65e/kk. Hinta on älytön, mutta pakko maksaa, sillä muualle lähistölle ei saa parkkeerata esimerkiksi yöaikaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos oletetaan että yksi autokatospaikka maksaa noin 10 000€ (päätellen netistä löytyvistä hintakilpailutuksista), niin tuolla 65€ kuukausihinnalla sen takaisinmaksuaika on 154 kuukautta, eli lähes 13 vuotta. Tuossa ajassa sille tulee jo varmaankin ylläpito ja muita korjauskustannuksia, eli menee varmaan lähemmäs 20 vuotta ennenkuin se maksaa itsensä takaisin. Kuuluuko paikan hintaan myös sähkö vai pitääkö siitä maksaa erikseen? Jos sitten otetaan huomioon auton parantunut kunto (ei likaannu yhtä helposti) ja siitä aiheutunut parempi jälleenmyyntiarvo, sekä turvallisuus (ei ole yhtä jään peitossa ajoon lähtiessä ja ikkunat eivät ajossa alkuun huurru niin pahasti), niin 65€/kk on aivan älyttömän alhainen hinta. 100€ tai ylikin voisi olla korrektimpi hinta!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En maksais centtiäkään. Jos joutuisin kulkemaan autolla kauempaa keskustaan töihin, jättäisin auton vähän kauemmaksi ilmaiseen parkkiin ja kävelisin siitä töihin. Vain idiootit maksaa. Ei mitään järkee. Autot kyllä pärjää taivasalla ja ne kyllä lähtee käyntiinki ilman lämmitystä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Köyhälle kallis, ja muille samanhintainen.
Itse omistan 5 autohallipaikkaa, joita vuokraan 150-200 euroa per kuukausi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oulussa on todella halpaa jos verrataan Etelä Suomen kasvukeskuksiin ja erityisesti Helsinkiin, jossa ei autoa kannata pitää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No mikä täällä Helsingissä tekee sen, ettei autoa kannata pitää? Autohalli paikka talon alakerrassa ja hinta vain 65/ kk ja Krunikassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Rautatienkatu-Heikinkatu-Rantakatu-Saaristokatu-keskustassa 90€ on hallipaikasta maksimi. Katospaikka 40€ ja pelkkä tolppa 20€.
Heinäpää ja Tuira, 60€ hallipaikasta riittää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi omakoti talon p paikka on ilmainen ja kerrostalon ei. Molemmat maksaa kiinteistöveronsa. Sähkö on eri asia. Myös pyöräpaikat tai säilytystilat ovat mysteeri. Nyt pyöräilykin katsotaan veron kierroksi. Kun se oikeasti leikkaa sairaskuluja ja lisää terveyttä. Ei arvosteta tarpeeksi tai huomioida vaikka on kysymyksessä tulevaisuuden menestys sähköpyörineen

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Varsin kohtuullista on kun paikka autokatoksessa on 15€ ja "taivaspaikka" 10€ ja molemmat sähköllä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Etu-lyötyssä käytössä hallipaikka 45€ kuukausi. Aivan kohtuullinen hinta siitä, että saa lähtä aina lämpimällä ja sulalla autolla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Välillä Kivisydän on täynnä, mutta riittää vielä Oulun pysäköintiin hyvin.
Kivisydän on paras mahdollinen investointi.
Aina on sujuvasti löytynyt tilaa, hinta on halvempi kuin Helsingissä ja muissa kasvukeskuksissa.
Muutenkin Kivisydän on edullinen pysäköinti paikka vaikka aina on maksullinen. Valkeessa Herkussa asioidessa sai joskus parkkimaksun ostosten hyvityksenä, se olisi hyvä.
Pysäköinti Oulussa on halpaa ja itse yleensä pysäköin ilmaispaikoille joita keskustasta löytyy erittäin paljon, ei ihan myymälän eteen aina tarvitse pysäköidä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En maksaisi senttiäkään siitä, että työpaikka ei hommaa parkkipaikkaa. Tulee töissäkäynnille hintaa aivan liikaa (auto, bensa, autovero, huollot, PARKKIPAIKKA jne...), joten viisas pääsee vähemmällä olemalla kortistossa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ei kai kukaan muukaan maksa siitä että työpaikka ei hommaa parkkipaikkaa? Elaman kolu?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (58)

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Pakkasvaroitus: Maan pohjoisosassa sekä Varsinais-Suomen, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson ja Etelä-Karjalan maakunnissa esiintyy lähivuorokauden aikana kireää pakkasta.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Tuntematon sotilas 3.0

204 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Kuka on juoppo

Omasta vankasta juopon kokemuksestani sanon, että juoppo on henkilö joka löytää syyn alkoholin hankkimiseen ja juomiseen... Lue lisää...
juoppo evp.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

21.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image