Oulu

Kerro meille: Olemmeko liian luottavaisia?

Jätätkö laukkusi autoon kauppareissun ajaksi? KUVA: Peura Pekka
Oulu 5.10.2017 14:16
Kaleva

Jääkö kotiovi lukitsematta, unohtuuko käsilaukku ravintolan pöydälle wc-käynnin ajaksi? Pidätkö lompakkoa takataskussa ja jakelet sosiaaliturvatunnustasi mihin vain?
Olemmeko liian sinisilmäisiä? Voiko kunniasanaan enää luottaa?

Kerro meille näkemyksesi asiasta alla olevassa kommenttiosiossa. Lukijoiden vastauksia käytetään asiaakoskevan jutun teossa.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (26)

En luota täkäläisiin.
En tosin muihinkaan.
Minkä pihalleen unohtaa, sen joku ohikulkija vie...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Keneenkään ei kannata luottaa ja kaikki kannattaa lukita, eikä lukittuun autoon saa jättää mitään näkösälle. Poliisia ei kiinnosta alkaa tutkimaan näitä heidän mielestä pieniä rötöksiä vaikka niistä olisi turvakameran kuvaakin tarjolla. Tiedän tältä vuodelta ainakin kaksi tapausta, jossa kameran kuvaa on ollut tarjolla mutta poliisilla ei ilmeisesti ole resursseja tutkiä tapauksia tai sitten ei haluta tutkia sen vuoksi kun niille syyllisille ei saada välttämättä kunnon tuomioitakaan tai vahingonkorvauksia.
Tämä houkuttaakin ottamaan oikeutta omiin käsiin ja alkaa tutkimisen sijasta hutkimaan niin, ettei kukaan ole näkemässä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jotkut ovat. Minä en.

En esim. koskaan anna sotuani mihinkään muuhun kuin suojattuun viranomaisen verkkopalveluun, mutta sekin on lähiaikoina alkanut arveluttaa, kun yksi jos toinenkin viranomainen nykyisin joutuu tietovuodon kanssa tekemisiin.

Hirmuisen iso osa ihmisistä on myös liian luottavaisia sen suhteen, mihin voi tavaroitaan vahtimatta jättää, tai missä ympäristössä levitellä omaisuuttaan ympäriinsä.
Tässä taannoin "koulutin" asiasta erästä ystävätärtäni, koska hän aina kulkee (tai ennen tempaustani kulki) kaupungilla ja kaupoissa käsilaukku osaksi avoinna tai repun solki/vetoketju auki: nappasin kaupassa hänen avoimesta käsilaukustaan lompakon ilman, että hän huomasi mitään. Sitten kassalla hän sai hepulin, kun lompsa puuttui. Sanoin, että "Täällä se on, otin sen laukustasi, etkä huomannut mitään - pidätkö tästä lähtien kassin kiinni." Arvaatte vastauksen. Sain viestini läpi kerralla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pyörät lukkoon ja arvotavarat (myös ne liki tyhjät reput ja olkalaukut) pois näkyvistä , jos ne jätetään autoon. Ovet lukkoon. Avaimet pois ajettavista ruohonleikkureista, tuupattavat ruohonleikkurit varastoon lukkojen taakse. Noh, tästä voitte päätellä, että en todellakaan luota enää suomalaisiin. Suomalainen ei ole rehellinen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaikki tuhannen ja yhden yön sadut näyttävät menevän läpi.
vaikea käsittää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Luottamus vapauttaa, luo luovuutta ja iloa. Nykyään pelotellaan koska lobataan tai yritetään hankkia rahaa. Turvallisuus on muuta kuin bisnestä. Turvallisuus syntyy luottamuksesta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Olen aina luottanut ihmisen rehellisyyteen ja olen usein juuri siksi tullut petetyksi. Mutta Suomalainen ihminen on yleensä rehellinen, kun hän tietää sen, että rehellisyys maan perii.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En ole koskaan ollut sinisilmäinen, joten olen aina pitänyt huolen aineellisesta omaisuudestani.

Joskus nuorempana olen uskonut ihmisten hyvyyteen, mutta noin kymmenessä vuodessa olen kääntänyt kelkkani. Ihmisiin ei voi enää luottaa, sillä selkään puukottajia on joka puolella. Luulen, että syynä ovat koventuneet arvot, jolloin armotta nöyryytetään toista ihmistä, jonka joku määrittelee alempiarvoisiksi. Kuka sitten määrittelee? Esimerkiksi sosiaalisessa mediassa joku ihminen tai ihmisryhmä voidaan helposti leimata joksikin, jota on "oikeus" kiusata.

Elämme sairaassa yhteiskunnassa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Noin lähtökohtaisesti ihmisiin pitäis voida luottaa aina. Ikävä kyllä, luottamusta ei kannattais ajatellakkaan monissa tapauksissa. Parempi ois kyllä olla eneemmin vainoharhainen, kuin luottavainen, sen paljon tolokun ihmisten lisäksi on luokka "muut".

Vaan miten tunnistat luotettavan ihmisen epäluotettavasta, et mitenkään. Ainoastaa sitten kokemuspohjaisesti. Tavallaan, rehellisiä roistoja ja varkaita arvostaa pian enenpi, kuin kavalia roistoluikertelijoita. Kunnon roisto on aito roisto, muut roistot halpisjäljitelmiä. Jostain syystä, jäljitelmiin törmää paljon useammin, kun rehellisiin roistoihin. Vielä harvemmin törmää tolokunihmisiin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

No kaikki viedään, mikä irti lähtee. Joku vei jopa polkupyörästäni istuimensuojankin kirpputorin edessä. Meinasin kyllä laittaa someen tekstin, että olinkin juuri menossa apteekkiin pyörälläni ostamaan kihomatolääkkeitä, että menehän sinäkin istuinsuojani varastaja! Onneksi se suoja oli rikkinäinen ja halpamalli muutenkin, mutta periaatteessa...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Emme ole liian luottavaisia - keskimäärin yksilöinä arkielämässämme.
Suomen yhteiskunnan aivan ehdoton vahvuus ja voima on nimenomaan meidän keskinäisessä luottamuksessamme. Luottamuksessamme mm. viranomaisiimme ja oikeusvaltioomme. Meidän on korjattava nykyisen lainsäädäntömme mahdollistamat epäoikeudenmukaisuudet.
Se jos mikä pitää maamme kaikille hyvänä ja turvallisena. Epäluottamus on pahaksi kaikille - aivan kaikille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Parasta ennen päivä meni jo kauan sitten. Uusi luottamus on todella vaikea rakentaa. Eikä merkkejä näy että edes haluttaisiin tuohon suuntaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En luota enää mihinkään. Kaikki mikä on irti lähtee ja vaikkei olisi aina irtikään. Ei voi jättää käsistään mitään ellei ole joku tuttu vartioimassa. Huumeet ja muut mömmöt on sekoittaneeet yhteiskuntamme.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Naapurikateus on kaikkein pelottavinta. En pelkää ns. rosvoja mutta naapurin eukon toimintaa kylläkin. Kateuksissaan hän ajaa pihavalot rikki autollaan, pöllii pihasta kivet, heittelee tieltä roskia pihaan, käy hajottamassa siistit lumityöt, partioi ja stalkkaa ikkunan alla, seuraa onko vieraita käynyt tai onko valoja sisällä vai säästetäänkö niitä?! uhittelee päälleajolla tiellä autollaan, huutelee pihalla asiattomuuksia....huutelee ja räksyttää vaikka kukaan ei hänelle mitään puhukaan - siis riitelee yksikseen Jne. Ja kaiken kukkuraksi tekee muista diagnooseja ja huutelee nekin kysymättä perään. Olen todennut, että yksi vaarallisimmista yhdistelmistä on ihmisen röyhkeys ja moukkamaisuus.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Entäs terrorismi ja muu yleinen turvallisuus? Onko naisen, tai kenenkään, turvallista liikkua pimeällä yksin? Keskustat, tori, kauppakeskukset, yleisötapahtumat - Olisiko järkevää välttää näitä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (26)

Uutisvirta

10:46
Uutistoimisto Bloombergin lähde: Nokia harkitsee yritysjärjestelyjä, yhtiön osien myyminen mahdollista – Nokia ei kommentoi
10:41
Mielenosoitus keskeytti Hietasaaren hakkuutyömaan hakkuut jälleen torstaiaamuna
10:38
Pohjois-Pohjanmaan hirvivahinkokorvausten määrä laski reippaasti – Kainuun tilanne päinvastainen
10:01
Epäilyt kasvavat: Koronavirus voi ehkä sairastuttaa jo kerran oireettomaksi todetun uudelleen
9:49
Helsingin yliopistossa on kehitetty hoitoa keliakiaan – siedätyshoidosta vehnän gluteenille on saatu hyviä tuloksia
9:40
Potkut saanut panimotyöntekijä ampui kuoliaaksi viisi ex-kollegaansa Yhdysvalloissa
9:22
Näin koronatilanne etenee: Suomessa kymmeniä epäilyjä, Virossa todettu ensimmäinen tapaus ja Kiinassa vähiten viruskuolemia kuukauteen
23
Moni poliisi harkitsee alan vaihtamista, sillä kiire, väkivalta ja henkilöstövajaus kuormittavat – Oulun poliisilaitoksen työsuojeluvaltuutettu Tero Väyrynen toivoo pikaisia toimenpiteitä
19
Kuusamo satsaa miljoona euroa maastopyöräilyyn – Rukalle rakennetaan useita uusia reittejä
17
Koronaviruksen Italiasta saanut sairastui Suomessa ja hakeutui hoitoon – "Meni kuin Strömsössä", sanoo HUS:n ylilääkäri
15
Osallistu kyselyyn: Pitäisikö Oulun yliopiston muuttaa Linnanmaalta kaupungin keskustaan?
14
Turvapaikanhakijat ja pudasjärviset tarvitsevat vastaanottokeskuksen Lukijalta
12
Takuusäätiö: Opintotuen takaisinperintä olisi syytä sitoa indeksiin – Ministeri Kososen mielestä korotus on kohtuullinen
8
Hurja tilanne Oulujärvellä: Jää petti alta ja traktori vajosi järven pohjaan

Etusivulla nyt

Paikallissää

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

27.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image