Oulu

Kerro meille: Miten Oulusta tehdään ys­tä­väl­li­sem­pi kaupunki nuorille?

Taike ja Oulun kaupunki järjestuvät keväällä norille suunnatun ilmaistapahtuman, jossa Hupisaarten purkutuomion saaneen kesäteatterin ulkoseinät koristeltiin. Arkistokuva. KUVA: Leinonen Jukka
Oulu 15.11.2017 9:43
Kaleva

Onko sinulla idea, miten nuorten onnellisuutta voidaan lisätä Oulussa? Kerro kommenttisi tämän jutun yhteydessä olevaan lomakkeeseen.

Voit samalla osallistua ehdotuksellasi myös KAAOS-hankkkeen ratkaisukilpailuun, jossa erityisesti yhdistyksiltä ja järjestötoimijoilta odotetaan ratkaisuja sosiaalisille ongelmille. Ratkaisu saa 20 000 euroa toteutukseen.

Katso lisätietoa KAAOS-hankkeen sivuilta tai projektityöntekijä Hanna Jakku hanna.jakku@ouka.fi tai puhelin 050 3468 537.

 

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Trampoliinipuistoja oulu kiiminki haukipudas ilmasia ja samoihin paikkakuntiin kunnon ulko-ja sisä skeittipuistot musikiin harrastamiseen reenistudioita

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nuorisojärjestöille lisää tiloja ja vuoroja tapahtumien ja toiminnan järjestämiseen! Nuoret itse tietävät hyvin minkälaista toimintaa haluavat, joten nuorisolähtöistä toimintaa täytyy ehdottomasti tukea nykyistä enemmän. Ehkä Kaleva, jokin ilmaisjakelulehdistä tai somekanava voisi tehdä vaikka viikoittaisen juttusarjan paikallisista nuorisojärjestöistä, jotta nuorten olisi helpompaa löytää itseään kiinnostavaa toimintaa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ainakin ne valtion myöntämät rahat nuorten työllistämiseen tulisi käyttää, ei palauttaa takaisin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Omalääkärijärjestelmä ja omat terveyskeskukset takaisin. Lisää lääkäreitä ja hoitohenkilökuntaa yleistyvien riippuvuussairauksien hoitoon. Halvennetaan teatteri- ja madetojansalien lippuja. Enempi ilmaistapahtumia. Lopetetaan turha rakentaminen ja lisätään lasten leikkipuistoja lopetettujen tilalle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kielletään heitä parveilemasta Valkean kesäkadulla, jos ei ole tarkoitus ostaa jotakin. Sieltä on moni paha juttu saanut alkunsa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kunpa nuoret itse suhtautuisivat kunnioittavasti vanhempiin ihmisiin, naapureihin ja aikuisiin, ja lopettaisivat tahallisen ärsyttämisen, meluamisen, roskaamisen ja muun häiriökäyttäytymisen, niin koko ongelma olisi jo sillä ratkaistu! Nuoret, parantakaa tapanne!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä nykynuoret on fiksumpia kuin 80 ja 90 luvuilla. Se alkaa vaan monilla harmaantuessa tuo perspektiivi ja tarkkuus heittämään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Parempaa kasvatusta, nuorisotiloja ja harrastusmahdollisuudet kaikille kaupungin tukemana. Nykyään "harrastaminen" maksaa monta kymppiä tai satasia kuukaudessa, kaupan pääle hiillostava valmentaja niin ei siellä viihdy tai kaikilla ole taloudellisesti mahdollisuuksia harrastaa. Ennen vanhemmat piti sählyjä, jalista, luistelua yms.. Nykyään ei koska laitonta ja kaikki vuorot menee epäreilusti seuroille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä nykyäänkin vanhemmat vetää pihapelejä lapsille, esim Lähirähinä. Voi kun vanhemmat kunnioittaisi nuoria ja lopettaisi valittamisen, jossei muuten niin esimerkkinä suvaitsevaisuudesta nuorille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos harrastuksesi maksaa liikaa, hanki halvempi äläkä ruikuta. Paljon on ihan ilmaisiakin harrastuksia, muuta kun ei sitten voi eliittisakissa elvistellä tyyriillä "harrastuksella".
Minun harrastukseni maksaa 17 euroa vuodessa + päälle se mitä vapaaehtoisesti haluan siihen laskea mukaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Muuten hyvä, mutta lomakkessa ei ole kolmatta kenttää tilinumerolle mihin palkintoraha maksetaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hyvä kotikasvatus, hyvä koulutus ja hyvät harrastusmahdollisuudet.
Noista voisi aloittaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kasvatus lähtee vanhemmista ei mistään järjestöistä, koulutus on oma vaihtoehto ja kiinnostuksen kohde joka myös polveutuu kasvatukseen. Harrastusmahdollisuuksia voisi parantaa Oulussa

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

9:00
Essee: Taina Kinnunen järkyttyi matkallaan kodittomien määrästä ja hämmästyi ylenpalttisista kohteliaisuuksista – amerikkalainen löytää kehuttavaa vaikka kookkaasta matkalaukusta Tilaajille
8:55
Henkilöauto ajoi Sievissä ulos tieltä, törmäsi puuhun ja kaatoi valopylvään – kaikki neljä autossa ollutta loukkaantuivat
8:00
Frozen 2 kiilaa katsotuimpien elokuvien joukkoon Suomessa, ja animaatioiden voittokulku jatkuu – Miksi niitä ei vieläkään kunnolla arvosteta? Tilaajille
8:00
Kysyimme, onko työaika Suomessa liian lyhyt – "Vastaus riippuu paljon siitä, minkälaisesta työstä puhutaan"
8:00
Venezuelan oppositiojohtaja syrjäytettiin laittomalla äänestyksellä – "valtio on valtaisan järjestäytyneen rikollisuuden hallussa" Tilaajille
8:00
Kuusamolainen Svante Määttä taltutti pelättyjä susilaumoja vuonna 1963 – suurena susitalvena lukuisia nälkäisiä hukkia jolkotteli itärajan yli Suomeen Tilaajille
7:00
Tv-poiminta: Aku Hirviniemi ja muut nolostelevat parinvaihtokomediassa
37
Kysyimme, onko työaika Suomessa liian lyhyt – "Vastaus riippuu paljon siitä, minkälaisesta työstä puhutaan"
10
Harry ja Meghan menettävät kuninkaalliset tittelinsä eivätkä saa enää valtion varoja – Kuningatar Elisabet: "Tuen heidän toivettaan itsenäisemmästä elämästä"
7
Mikko Rautalin opettaa nuoria sairaalakoulussa – Aknestikin ex-rumpali antaa kaikille perheille yhden vinkin: "Voisi olla ihan hyvä, että kotona keitetään pottuja neljän aikaan"
7
IS: Elisan pu­he­lin­myy­jät va­leh­te­li­vat asiak­kail­le – Yhtiön kä­si­tyk­sen mukaan käy­tän­tö oli pe­siy­ty­nyt ty­tär­yh­tiön Enia Oy:n Poh­jois-Suo­men myyn­ti­yk­sik­köön
6
Oululaiset eivät ole ottaneet kultuuripääkaupunkihanketta omakseen Lukijalta
4
Niskanen räväytti toiseksi Nove Mestossa, Hyväriselle paras maailmancupin sijoitus –  "Teknisimmissä mutkissa en ollut ihan omimmillani"
3
Oulun joukkoliikenteen busseissa otettiin käyttöön ensimmäiset infonäytöt – kesän jälkeen näyttöjä löytyy lähes kaikista busseista

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on erittäin huono aluksi Kainuun maakunnassa, Etelä-Lapissa sekä seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Pudasjärvi, Taivalkoski ja Kuusamo lumipyryn ja lumisten teiden vuoksi.
Ajokeli on huono Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa, Keski-Lapissa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Olen ansiosidonnaisella

133 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Ei ihan normaali nainen, enkä sellaista kaipaa

Tuskin susta on miehetkään kiinnostuneet. Lue lisää...
Late vanahana

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

18.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image