Oulu

Kerro meille: Mitä haluat tietää Oulun pal­ve­lu­mal­lis­ta 2020?

Oulu uudistaa palveluverkkoaan. Virkamiehet julkistivat tiistaina selvityksen, jossa on käyty läpi kaikki kaupungin palvelut. KUVA: Pekka Ala-aho
Oulu 16.1.2013 19:14
Liisa Laine

Oulu uudistaa palveluverkkoaan. Virkamiehet julkistivat tiistaina selvityksen, jossa on käyty läpi kaikki kaupungin palvelut. Hyvinvointipalveluista ja sivistys- ja kulttuuripalveluista on esitetty keskustelun pohjaksi kolme eri etenemismallia.

Hyvinvointipalveluissa luovutaan terveyskeskuksista. Palvelut kootaan joko hyvinvointikeskuksiin, -asemiin tai -pisteisiin. Korkein palvelutaso on keskuksissa.

Sivistyspalveluissa esitetään muun muassa kirjastoverkon supistusta, lukion aloituspaikkojen vähentämistä ja perusopetukseen kooltaan joustavampia oppilasryhmiä.

Kaikki kaupungin julkaisema esittelymateriaali on koottu Oulun kaupungin internetsivulle.

Mikä sinua askarruttaa uusissa suunnitelmissa? Kysy, Kalevan toimitus ottaa asiasta selvää puolestasi. Julkaisemme aiheesta jutun ensi viikolla.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222

 

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (30)

Haluamme,että keskikaupunkilla säilyisi terveyskeskus. Meitä eläkeläisiä asuu täällä noin 20000 henkiä mekin haluaisimme, että palvelut olisivat lähellä .

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

yksi kysymys:paljonko karsitaan joen pohjoispuolen palveluja köyhiltä esim terveyskeskus,linja-autovuoroja esim rajakylästä?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitkä ovat kriteerit mihin hyvinvointikategoriaan kuuluu? Minua pelottaa miten minua hoidetaan vanhana? Lääkärit toivottavat oikein hyvää pitkää ikää. Ei ole mitään perussairauksia, eikä lääkityksiä. Tuoko uudistus enemmän kahden kerroksen väkeä varsinkin yläkertaan. Yläkerran väkeä on kasvatettu jo riittävästi. Onko tämä tauti suuruudenhulluutta Oulun osalta?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Myös todelliset säästöt esiin, eriteltynä jokaisen lakkautettavan terveyskeskuksen kohdalta, mikä on säästö henkilökunnan osalta, mikä on säästö kiinteistön osalta, ym ym. Mikä on se matemaattinen kaava jolla saadaan säästöä tulemaan, kun terveyskeskus muutetaan palvelupisteeksi. Siitäkö se säästö syntyy kun asiakas valittelee peräpukamia ja pyllistelee palvelupisteen etäyhteydellä lääkärille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mitä perusopetuksen kooltaan joustavammat oppilasryhmät tarkoittaa? Suurempia luokkakokoja kenties? Onko siis odotettavissa, että ryhmistä tulee entistä suurempia?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Todellakin tilaaja- tuottajamalli pitäisi lopettaa. Haluaisinpa nähdä luvut todellisista säästöistä, joita malli tuottaa. Vaan eipä taida sellaisia lukuja olla esiteltävissä. Viime vuodelta jäi erityisesti mieleen tilaajapuolen "asiantuntijoiden" määräämät laittomat delegointisäännöt. Menivät muuten lautakunnassakin heittämällä läpi, koska usko virkamieheen on niin vahva ja oma ymmärrys asiasta niin heikkoa. Mitähän nämä omnipotentit virkamiehet tänä vuonna keksivät, pelottaa ajatellakin. Tämänkin vuoden johtoteema on eittämättä, että henkilökuntaa ei tarvitse kuulla missään asiassa ja päätökset runnotaan läpi. Koska jos jotain on päätetty, niin sitähän ei voi muuttaa, näin se on Oulussa, tässä "innovatiivisessa" kaupungissamme.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Milloin paneudutaan kaupungin organisaatioon ? Suurin osa tuntuu olevan sitä mieltä, että tilaaja-tuottajamalli on epäonnistunut, niin miksi sitä ei korjata ? Tästä pitäisi palvelumallin uudistus aloittaa. Politiikot puhuvat, mutta eivät saa mitään aikaan ja eivät virkamiehet rupea purkamaan omaa byrokratiaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hakeutuuko asiakas hyvinvointikeskukseen-pisteeseen vai "pilkkuun" etäisyyden, vaivansa ja oman arvion tai jonkin muun kriteerin mukaan vai määrittyykö oikea osoite aina alimman hoitotason laitoksessa. Rajoja piirrettäessä eri alueille muodostuu eritasoisia hyvinvointialueita jolloin asiakas voi joutua liikkumaan paikasta toiseen ja tavalla tai toisella saadakseen tarvitsemansa hoidon.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miten hoidetaan yhtälö nuorten pahoinvointi/syrjäytyminen ja "joustavat" oppilasryhmät sekä sote-puolen uudistus?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

kysely, miten v. 2013 kysely on toteutunut ja mitä oululaset haluaisivat, että heiltä kysellään nyt? Näitä kyselyjä on turha tehdä, kun oululaosten mielipiteet ovat kyllä kaikkien tiedoissa, puuttuu vain tahto ja tietotaito toteuttaa asiat niin, että muutkin kuin kallioparkissa elävät saavat palveluja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miten suunnitelmat vaikuttavat hallinnossa toimivien ihmisten määrään? Mennäänkö edelleen nykymenolla vai siirretäänkö painopistettä "suorittavalle portaalle"?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sirviöltä asiantuntijana kysyisin kuinka suunnitelmat tulevat vaikuttamaan laboratorioiden toimintaan olletikin kun OYS(sairaanhoitopiiri) ulkoisti toimintansa NordLab:lle?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

- Onko olemassa järjellistä suunnitelmaa "tyhjille seinille" kun tiloja vapautuu historiallisesti historiaan jäävien terveyskeskusten, kirjastojen ym. sulkiessa ovensa?
- Kuinka on suuniteltu "vapautuvan" henkilöstön käyttö?
- Aikooko kaupunki priorisoida palvelujaan siten että kyetään pitämään kutakuinkin nykyinen taso, eikä aleta tekemään uusia rahanreikiä kunkin pienen eritysryhmän tarpeiden mukaan.
-Kaavailuilla muutoksilla on hintansa paljonko ja missä ajassa ne ovat "hintansa tienanneet"?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Haluaisin kuulla yksityiskohtaisia laskelmia suunnitelluista kirjastojen lakkauttamisista. Tästä on esimerkkejä mm. pääkaupungista, miten lähdetään hyvin palvelevaa ja ihmisten omaksi ottamaa "yleistä olohuonetta" lakkauttamaan täysin marginaalisten rahallisten säästöjen vuoksi. Kirjastoverkkoa ei missään nimessa saa mennä supistamaan! Erityisesti nykyaikana, kun on yhä enemmän yhteiskunnan ulkopuolelle joutuvia ja syrjätymisuhan alla olevia ihmisiä, joille yksi harvoista edelleen ilmaisista palveluista kirjasto on. Tässä pitää nyt lopultakin oululaisten herätä ja nousta vastustamaan tällaista älyttömyyttä. Säästetään muutama sata tuhatta kirjastopalveluista, ja samalla palkataan uusia johtajia entisten pölkkyjen sekaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Apulaiskaupunginjohtaja toi esille haasteen, että miten saadaan jatkossakin turvattua osaava henkilöstö sote- puolella, kun palvelujen tarve kasvaa entisestään. Kysynkin, millä toimenpiteillä Oulu aikoo varautua tähän haasteeseen? Nykyinen käytäntö ajaa viimeisetkin osaajat kaupungista muihin hommiin. Henkilöstöä ei arvosteta eikä kuunnella. Asioista päättää henkilöt, joilla ei ole käytännön kokemusta eikä myöskään koulutusta asioihin, joista päättävät. Henkilöstö, jolla tämä tietotaito on, jätetään päätöksenteon ulkopuolelle. Kaupungin virallinen henkilöstöstrategia on oikeasti vitsi! Koko tilaajapuolen saisi lakkauttaa ja nämä "asiantuntijat" siirtää tekemään suorittavaa työtä sinne missä oikeasti tarvitaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

luvut paljonko vähenetään virkamiehiä ja poistetaan aidosti näitä päällekkäis toimintoja eli ei keksitä uusia virkanimikkeitä palvelu,palvelu esimies ja jne... sieltä ylenmältä portaalta saa luuta lakaista siellä on yli suuret palkatkin

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miten voi olla että palveluverkkosuunnitelmassa ei otettu mitään kantaa Korvensuoran kouluun vaikka kouhankkeelle on myönnetty suunnittelurahat valtuuston päätöksellä vuoden 2012 joulukuussa? Sen sijaan verkkosuunnitelmissa puhuttiin Ritaharjun Puolukkakankaan v. 2018 hankesuunnitelmasta jo. Homma haisee. Olisi tutkivalle journalistille hommia! Onko Kalevalla sellaisia?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Huononeekohan teveydenhuoltopalvelu entisestään? Nyt jo joutuu käymään yksityisillä itseään hoidattamassa, kun ei pääse terveyskeskusessa lääkärin juttusille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Haluaisin tietää, mitkä ovat todelliset säästötavoitteet ja keinot niiden saavuttamiseksi.
Mistä saa terveyspalvelut tulevaisuudessa?
Kuinka käy henkilöstön?
Miten uusien alueiden palvelut järjestetään?
Minkä tasoista ja mitä palveluita saan palvelupisteistä?
Kysytäänkö kuntalaisilta halutusta palvelutarjonnan laajudesta ja valmiudesta niiden kustantamiseen verojen ja maksujen kautta?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (30)

Uutisvirta

15:49
Suomen ja Ruotsin välistä rajaa on yritetty ylittää kävellen ja moottorikelkoilla – luvattomia rajanylittäjiä sakotetaan
15:41
Sää kylmenee pääsiäiseksi, taivaalta tulee sadetta monenlaisessa olomuodossa – merellä jopa myrskytuulia
15:22
Kunnille tulee vähintään miljardin euron tukipaketti ja lisäksi kuntien verotulomenetykset korvataan väliaikaisesti
15:17
"Lapset saavat siis vapaasti meluta ja juosta pitkin hotellin käytäviä" – Liminganlahden hotellin saa nyt kokonaan omaan käyttöönsä yhden huoneen hinnalla
15:00
Pohjois-Pohjanmaan Yrittäjien iso tehtävä on auttaa maakunnan yrittäjät selviämään katastrofista Kaupallinen yhteistyö
14:48
Ko­ro­na­vi­ruk­sen ka­ran­tee­ni­sään­tö­jä on rikottu Län­si-Poh­jas­sa – joh­ta­ja­yli­lää­kä­ri vetoaa alueen ih­mi­siin: "Kaikki ter­vey­den­huol­lon hen­ki­lös­tön työ valuu huk­kaan" Tilaajille
14:46
Hallitukselta historiallisen suuri lisätalousarvio: Apua yrityksille ja kunnille, vanhemmille uusi tuki – suojavarusteisiin 600 miljoonaa euroa
97
Kuuma keskustelu suojainten ympärillä jatkuu – Pääministeri Marin: "Osa kunnista ja toimijoista etsii nyt valtiosta tai jopa elinkeinoelämästä syyllistä omaan heikkoon varautumiseensa"
29
Uuden ennusteen mukaan koronavirusepidemia olisi Pohjois-Suomessa pahimmillaan juhannuksen aikaan – epidemian uskotaan jatkuvan pitkälle syksyyn
18
Julkinen sektori kieltäytyy lääkäriyhtiöiden koronatesteistä, edunvalvoja keskittäisi päätökset valtiolle – Ministeriö kiistää periaatteelliset syyt: Yhteistyötä harkitaan
15
Onko Oulun kaupungin hammashoito jo sopeutunut koronan aiheuttamaan poikkeustilanteeseen? –"Tällä hetkellä emme ota uusia potilaita tarkastukseen"
14
Luken tutkimus: Suomen metsissä kasvaa yli neljä kertaa enemmän järeitä puita kuin sata vuotta sitten
11
Uros perusti innovaatiokeskuksen – start up -yrityksille tarjotaan viimeisintä teknologiaa
10
Kehysriihineuvottelut jatkuvat tänään, hallitus koolla Säätytalolla

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Hurmos loppumassa - paluu Sipilän linjoille?

178 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Pääomavero 43% pian

Ei sijoittaminen ole mitään veronkiertoa. Sijoityamisella osallistutaan yrityksen rahoittamiseen (esim. kun Musti&Mi... Lue lisää...
Yksityissijoittaja

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

8.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image