Oulu

Kerro meille: Millainen paikka Kempele on asua?

Onko Zeppelin Kempeleen napa? KUVA: Lauri Ponkala
Oulu 10.4.2012 10:37
Kaleva

Kun puhutaan Kempeleestä, ensimmäisenä mieleen tulee kauppakeskus Zeppelin. Se ei ole kuitenkaan koko totuus reilun 16 000 asukkaan kunnasta.

Vuosien varrella kunnan keskusta on kokenut melkoisen muutoksen. Uusia asuinkerrostaloja on rakennettu, ja mainetta on niittänyt myös kuntaan rakennettu Ekokylä.

Onko Kempele kuitenkin jäänyt Zeppelinin varjoon, vai riittääkö elämää koko kuntaan?

Kerro meille mikä Kempeleessä on hyvin, mitä sieltä puuttuu?  Mikä on parasta Oulun kupeessa sijaitsevassa kunnassa, mikä ikävintä?

Keskiviikon Kalevassa julkaistaan iso juttu Kempeleen kunnan nykyelämästä. Jutun pohjana käytetään myös nettikeskustelijoiden kommentteja.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (142)

Miksikö Kempele jä pois taannoisesta kuntaliitoksesta? Koska emme halunneet alkaa elättämään köyhiä haukiputaalaisia ja kiiminkiläisiä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kempele on sentään paljon etelämpänä kuin porokaupunki Oulu. Se riittää minulle. Plus että lentoasemalle on lyhyt matka.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Öööh, onko Kempeleessä edes vesistöjä?! En voisi _ikinä_ asua peltojen keskellä. Historiassa kaikki asumiskeskittymät syntyivät vesistöjen äärelle. Miten Kempele syntyi? Tuntuu keinotekoiselta paikalta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kempeleessä hyvää on kattavat urheilumahdollisuudet, monipuoliset maastot ja hyvät kunnalliset palvelut; maittavat koulu/päiväkotiruoat lapsille, nopeasti pääsee lääkärille, hammaslääkärille tosin saa jonottaa useamman kuukauden jos ei tarvitse kipuaikaa. Zemppiareenan myötä todella hyviä konsertteja, joissa käy maailman luokan esiintyjiä, tosin yleisö puuttuu. Zeppeliini taitaa olla jo ihan toisarvoinen paikka, ainakin liiketilat on tyhjentynyt siihen malliin. Kaiken kaikkiaan Kempeleelle antaisin arvosanan 4.5/5

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä Kempeleessä on ihmisen hyvä olla! Täällä on kaikki mitä ihmislapsi kuulee tarvivansa 👌 pleis tu pii!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Palvelut toimivat Kempeleessä todella hyvin. En muuttaisi takaisin Ouluun saati muuallekaan missä on tullut asuttua.
Ainut miinus isoperheisten lasten käytöstavoista, sieltä ne pahimmat kiusaajat löytyy. Saavat ilmeisesti seuroissa syntinsä anteeksi. Koulujen ja päiväkotien tulisi puuttua tehokkaammin kiusaamiseen. Mallia etelästä, jossa kiusaaminen on poliisiasia.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Terveydenhuoltoa kehutaan. Toimii kyllä, jos tarvitset sairaustodistuksen töihin. Muuten täysin surkeaa. Jos on rahaa, voi yksityisellä hoidattaa itsensä. Jos ei ole rahaa mennä yksityiselle, pääset mielenterveyspuolen asiakkaaksi... kätevää. Ei ainakaan tuo säästöjä. Halutaanko ihmiset pitää tietentahtoen sairaina ja poissa työelämästä?
Hammashuolto toimii kyllä, siitä suuret kiitokset.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

narkkeja paljon kempeleessä ja työttömiä. rauhatonta iltaisin. paljon tapahtuu ryöstöjä ja paikkoja hajotetaan yms lista on pitkä...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

50v asuneena en keksi muuta moitittavaa kuin vanhusten hoito, mikä jätetty/jäänyt todella retuperälle. Hoitopaikkoja ei ole ja ne mitkä on, keskittyvät säästöihin. Kempeleessä on hyvä kasvaa, mutta ei vanheta. Terveyskeskussairaala lähinnä ”saattohoitopaikka” -varo joutumasta jos olet iäkäs! Tavoite ei ole kuntouttaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kempele on urheilijan asuinpaikka. Muille siellä ei paljon aktiviteetteja löydy. Jos koko elämä pyörii liikunnan ympärillä, niin sinne vaan asusteleen. Koulukiusaaminen hoidetaan kunnassa sulkemalla silmät ja syyllistämällä uhri.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämä on niiiiiiin kamalan ruma, ja mitäänsanomaton ja tylsääkin tylsempi paikkakunta, täällä ei tapahtu mitään muuta kuin poltetaan autoja, tai hajotetaan yhteisiä yleisiä paikkoja.Huumeet on osa kempeleen arkea. Ei muuta kuin moottoritietä kulkevat, painakaa kempeleen kohalla kaasua ja pian ohi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Todellisuudessa Kempele on loistava paikka asua. Kempeleessä on kaikkea mitä normaali suomalainen ihminen tarvitsee. Mm. kauppoja joka tarpeeseen hyviä ja legendaarisia grilli kioskeja, nuorille (miksei myös vanhemmille) tarkoittettuja aktiviteettejä kuten skate parkki, laskettelukeskus (tosin aika pieni) loistavat moottorikelkka reitit, uimahalli, urheilukenttä, tenniskentät joista pidetään huolta, pesäpallo kenttiä ja loistavat hiihtoladut. Latuja on monen laisille hiihtäjille, ammattilaisesta aloittelijaan. Myös loistava kempelehalli antaa mahdollisuuden kaikenlaiseen urheiluun golfista perinteiseen kuntosali harrastukseen ja kaikkea siltä väliltä. Jos jotain negatiivistä pitäisi Kempeleestä etsiä ensinmäisenä tulisi mieleen teidenauraus. Niille kateellisille vielä että kempeleessä olisi muka hörhöjä niin eiköhän niitä löydy joka paikasta ihan samalla lailla!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kempele käy nuorelle ajan myötä tylsäksi paikaksi, vaikka täällä onkin niin iso kauppakeskus kuin Zeppelin. Varmasti Kempele menettää paljon nuoria opiskelijoita, kun tuntuu, ettei täällä tapahdu mitään uutta tai ei ole tarpeeksi tekemistä ja menoa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kempeleestä on huonot bussiyhteydet Ouluun. Liikaa hörhöjä. Nuoriso toivottomassa tilassa. Mourunkijärvi ei palvele asukkaita, vaan eläimiä, joten on varmasti parempia paikkoja asua. Jotain hyvääkin on, kuten terveydenhuolto. Ouluun ei silti missään nimessä kannata liittyä, vaan kehittää kuntaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kempeleessä on hienot urheilumahdollisuudet. Pururata, tekonurmi, pesäpallokenttä ja urheilukenttä hienosti lähekkäin ja koulun lähellä. Nuorisotoimintaa voisi kyllä olla enemmän, mutta Kempeleessä on silti tekemistä. Koulut hyviä, vaikkakin aika isoja, mutta siihenkin on tulossa muutos Ylikylän laajentumisen myötä. Kaiken kaikkiaan Kempele on erittäin hyvä paikka asua näin nuorelle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joo. Kunnalla on joskus huonoja asiakaspalvelijoita, mutta omasta näkökulmasta aika oivallinen paikka asua pienten lasten kanssa. Suht. rauhallinen ja omavarainen & hyvä talous. Nuorempaa polvea terveyskeskuksiinkin yms olisi hyvä saada työskentelemään.Ilmeisesti kasvava asukasluku aiheuttaa tilanpuutoksia kouluissa ja päiväkodeissa. Julkiset kulkuvälineet on täysin paskaa, pysäkkejä poistetaan, bussivuoroja vähennetään. Nuorisolle ei kesätyöseteliä, ei ihme jos ryyppäävät ojan pohjalla kesäsin. Teitten kunto on tietenkin vähän niin ja näin, niinku se useasti pukkaa olemaan. Hyvä kunta siltikin, ja varsin omavarainen. Ei tarvetta liittyä Ouluun.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kempeleessä on hyvä asua, palvelut lähellä ja kaikki tarvittava löytyy, uimahallista-rautakauppaan. Zeppeliini rakennettu viisaasti moottoritien varteen, ajatelkaapa jos se olisi keskustassa millainen ruuhka siellä teillä olisikaan? Tk samanlainen arvauskeskus kuin Oulussakin! Koskilinjoille sellaisia terveisiä että katsokaapa aikataulunne, bussit kulkee perätysten kempeleestä ouluun?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Samanlainen tuppukylä\ nukkumalähiö kun kaikki muutkin Oulun kupeessä olevat kunnat.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Muutin Kempeleeseen Oulusta pari vuotta sitten ja olen viihtynyt tosi hyvin. En ole kaivannut Ouluun takaisin. Terveyspalvelut ja hammashuolto toimivat hyvin ja on monipuolisesti kaupallisia palveluntarjoajia. Ainut huono asia joka tulee mieleen on lasten päivähoitopaikkojen saatavuus, 5-vuotiaalle tarjotaan perhepäivähoitopaikkaa, tämän ikäiselle oikea paikka on päiväkodissa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (142)

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono Pohjois-Karjalan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa sekä Etelä-Lapissa lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Milloin Marinin hallitus kaatuu?

189 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Eläkkeet

Aina on julkisuudessa puhuttu, että eläkkeisiin ei rahat riitä, se on vain kansan huijaamista, kyllä rahaa on. Lue lisää...
näin se on...

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image