Oulu

Kerro meille: Mihin käyttöön haluat remonttiin menevän Oulun kau­pun­gin­ta­lon?

Oulun kaupungintalo menee remonttiin vuoden vaihteessa. KUVA: Jukka-Pekka Moilanen
Oulu 2.10.2019 16:00
Kaleva

Oulun kaupungintalo menee vuoden vaihteessa remonttiin. Aikanaan määräämättömän ajan kuluttua remontti on valmis, ja kaupungintalon silloista tulevaa käyttöä on mietitty kiivaasti virkamiesten ja poliitikkojen kesken.

On esitetty, että kaupungintalo tulisi nykyistä enemmän niin sanotusti kansan käyttöön: osasta siitä voitaisiin tehdä näyttelytilaa, pystyttää sinne kahvila-ravintola ja jopa ajatus hotellista on ollut esillä. Toisaalta tuoreimman suunnitelman mukaan kaupungintalo tulisi remontin jälkeen sittenkin olemaan kuta kuinkin nykyisenkaltaisessa käytössä virastotalona ja kokoustiloina.

Mitä sinä haluaisit tehdä Oulun kaupungintalolla? Vastaa kommentoimalla tätä juttua. 

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (47)

Juhlasali olisi upea paikka järjestää ballroomtanssiaisia. Kahvi-ja teetarjoilu, sekä pientä purtavaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

EU ruokakassien virallinen jakopaikka. Myös hyväntekeväisyysjäretöille pitää antaa kaupungintalosta tiloja ruoanjakeluun. Kaupungintalossa voisi alkaa järjestämään yhteisatrioita ylijäämäruoalla kodittomille ja köyhille kantasuomalaisille, maahanmuttajillaehan on ollut jo ajat sitten omat tilansa tällaiselle toiminnalle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Poliitikot ovat tuhonneet kaupunkilaisilta kaiken vanhan. Nyt olisi luonnollista että kaupunkilaiset saisivat lajinsa viimeisen seurahuoneensa takaisin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pitäisikö kysyä Arinalta, onko sillä käyttöä kaupungintalolle? Vitsi vitsi!
Kaupungilla täytyy olla talo, josta kaupunkia johdetaan. Kokoukset ja kaupungin johto avustajineen pysyköön kaupungintalolla. Juhlasalissa voisi olla enemmän konsertteja, joihin kuka tahansa kaupunkilainen on tervetullut. Kaupungintalosta ei saa tehdä museota eikä markkinapaikkaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaupungintalo voisi olla monipuolisessa käytössä seitsemänä päivänä viikossa. Juhlasalissa voisi järjestää monenlaisia tapahtumia ja eri musiikkilajien konsertteja silloin, kun kaupunki ei tarvitse sitä omiin tapahtumiinsa. Valtuusto voisi pitää talossa harvalukuiset kokouksensa, jos on symbolisesti tärkeää. Hallinto voi istua muualla kuin arvorakennuksessa. Kahvila- ja ravintolatoiminta olisi kilpailutettava niin, että palvelut ovat saatavilla myös iltaisin ja viikonloppuisin.
Yksi vaihtoehto on kaupungin museotoiminta, Ainola on surkeassa kunnossa. Silloinkin juhlasali ja kahvila-ravintola pitäisi saada pidettyä auki iltaisin ja viikonloppuisin, museon aukioloajat voisivat niin ikään painottua iltaan ja viikonloppuisin. Ehkä koululaisvierailut voitaisiin järjestää yleisten aukioloaikojen ulkopuolella, omalla pedagogisella painotuksella.
On käyttötarkoitus mikä hyvänsä, täytyy pyrkiä,rakennuksen käytön aktivointiin. Nyt ikkunat ovat pimeinä iltaisin ja viikonloppuisin eikä tavallisella ihmisellä ole taloon asiaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kotouttamis- ja kielikeskus maahanmuuttajille. Sijainti sopivan keskeinen ja varmasti uusille tulijoille mieluinen. Kaupunginherrat joutaa kyllä vaikka oulunsalon tai miksei vaikka ylikiimingin kunnantalolle kulkemaan töhin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oululaisille olohuone.tanssilava,lounaspaikka,teatteria,muutama biljardipöytä,drats nurkkaus,elokuvia pyörittää,nelos oikeudet ja muuten vaan tilaa harrastaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Seurahuoneeksi kaupunkilaisille. Kahvila, Oulu-museo, näytöksiä, musiikkikonsertteja, tilavuokrausmahdollisuus ruokailuineen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eiköhän tuo mee kärpille meijän mielipiteestä huolimatta ja kärppien vip bileisiin

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt pitäisi muuttaa täysin ajattelutapaa, ja pohtia miksi kaupunki tarvitsee kaupungintaloa. Kaupungin vieraiden kestitseminen pitäisi tehdä alueen ravintoloissa jos sellaiseen enää nykypäivänä on tarvetta. Näin verorahat menisivät suoraan alueen yrittäjille. Kaupunki ei tarvitse omaa herrojen keittiötä. Kaupungin pitäisi myös järjestää kokoukset avoimesti. Tähän tarkoitukseen esimerkiksi kaupungin teatteri, pääkirjasto, pohjankartanon sali, ja Madetojan sali olisivat aivan riittäviä. Myös uudet monitoimitalot pitäisi valjastaa kokouksia varten. Näin yleisö pääsisi seuraamaan kokouksia paremmin ja kokouksien pitäisi kiertää ympäri Oulua. Näin kaupungin eri tiloihin ja tilojen kuntoon ympäri Oulua kiinnitetteisiin myös päättäjien taholta riittävää huomiota.
Kaupungin korjausvelka on nyt niin suuri, että säästöt on aloitettava kaupungin johdosta, juhlatiloista ja turhista pönötysjuhlista joihin vain ns. kerma pääsee osallistumaan. Myös tätä kautta turhat pr-virat ja vain omaa organisaatiota palvelevat työsuhteet pitäisi muuttaa nykyaikaa palveleviksi.
Kaupunki on kaupunkilaisia varten ja samoin ovat myös veroeuroin maksetut virkamiehet kuntalaisia varten.
Kaupungintalo pitäisi myydä eteenpäin tarjouskilpailun mukaisesti. Koska rakennus on suojeltu, tulisi se näin säilymään paremmin kuin kaupungin omistuksessa.
Kuten ilmastoaktivisti Greta Thunberg sanoi- ”hävetkää!” Tulevaisuus on nykypäivän lapsia ja nuoria varten ei eläkeläisiä ja kohta eläkkeelle jääviä varten. Tulevat sukupolvet eivät kaipaa nykyistä kaupungintaloa, siksi sitä ei pitäisi enää valjastaa nykyiseen käyttöön.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuo ei oo paha ehdotus. Itseasiassa se on hyvä.
Poliitikot on kyllä niin syvällä kuopassa etteivät pysty näkemään tuollasta tulevaisuudessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaupungintalon voisi muuttaa uudeksi kauppahalliksi. Voitasiin seurata, että venyisikö budjetti ja aikataulut siinäkin projektissa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (47)

Uutisvirta

16:12
Kainuussa testataan helmikuun aikana venäläistä lumensyöjäjunaa, joka kerää ja säilyttää lunta
15:58
MV-julkaisussa keskeisessä roolissa ollut nainen sai ehdollista rahanpesusta Oulun käräjäoikeudessa – kierrätti rikoksella saatuja keräysvaroja miehensä tilin kautta
15:13
Miehelle sakot ympäristön turmelemisesta – kuljetti ja jätti purkujätettä omistamansa kiinteistön alueelle
14:35
Lähes miljoona siviiliä on paennut sotaa Luoteis-Syyriassa – YK:n päällikkö: Syyriaan uhkaa syntyä "2000-luvun suurin humanitaarinen kauhutarina"
14:31
Nuoren kuljettajan ajama kelkka törmäsi laavuun Savukoskella, matkustaja kuoli – kuljettajalle päiväsakkoja kuolemantuottamuksesta
14:17
Aurinkosuudelma-näyttelyn avajaisissa kävijäennätys Oulun taidemuseossa – Ellen Thesleffin taide kiinnostaa yleisöä poikkeuksellisen paljon
13:30
Oulun Hiukkavaarassa alkaa Family Fortnite -pelikurssi varhaisnuorille ja heidän vanhemmilleen
49
Oulun kauppakamari: Työvoimapulasta voi tulla matkailualan kehityksen este, oman auton käyttöä työmatkoihin pitäisi syrjäseudulla tukea
24
Suomi on menettämässä yli 300 miljoonaa EU:n maataloustukia – Hallitusohjelman ylimalkainen kirjaus lupaa korvata leikkaukset, mutta hallitus ole vielä käsitellyt linjausta
24
Ulosottovelallinen voi saada puoli vuotta aikaa, jolloin palkkaa ei ulosmitata – Lykkäystä pitää hakea, ja viime vuonna puolelle hakijoista sanottiin "ei"
22
Kaupunki perustaa säätiön Oulu2026-kulttuuripääkaupunkihankkeen toteuttamista varten – Kulttuurille myös oma pitchauskisa
18
Jokien vedenpinnat ovat korkealla ja hyydepadot uhkaavat Pohjois-Pohjanmaalla – "Ei tämä ole normaali helmikuun tilanne"
17
Lehti: Suomalaiset innostuivat muovinkierrätyksestä niin, että muovipakkausjätettä joudutaan pian viemään ulkomaille kapasiteetin loppuessa
13
Espresso House avaa kahvilan Oulun Ideaparkiin, Rotuaarin kahvila avaa ovensa helmikuussa

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu huonoksi keskiyöstä alkaen Etelä-Lapissa sekä seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Pudasjärvi, Taivalkoski ja Kuusamo lumisateen vuoksi.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Miksi Perussuomalaisia pelätään?

362 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Karjasillan hometalo

Nimenomaan. Purkuun vain. Ja voihan siitä uudesta tehdä saman näköisen. Mitään spesiaalia ei noissa karjasillan mörskiss... Lue lisää...
Kopio.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

18.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image