Oulu

Kerro meille: Mihin käyttöön haluat remonttiin menevän Oulun kau­pun­gin­ta­lon?

Oulun kaupungintalo menee remonttiin vuoden vaihteessa. KUVA: Jukka-Pekka Moilanen
Oulu 2.10.2019 16:00
Kaleva

Oulun kaupungintalo menee vuoden vaihteessa remonttiin. Aikanaan määräämättömän ajan kuluttua remontti on valmis, ja kaupungintalon silloista tulevaa käyttöä on mietitty kiivaasti virkamiesten ja poliitikkojen kesken.

On esitetty, että kaupungintalo tulisi nykyistä enemmän niin sanotusti kansan käyttöön: osasta siitä voitaisiin tehdä näyttelytilaa, pystyttää sinne kahvila-ravintola ja jopa ajatus hotellista on ollut esillä. Toisaalta tuoreimman suunnitelman mukaan kaupungintalo tulisi remontin jälkeen sittenkin olemaan kuta kuinkin nykyisenkaltaisessa käytössä virastotalona ja kokoustiloina.

Mitä sinä haluaisit tehdä Oulun kaupungintalolla? Vastaa kommentoimalla tätä juttua. 

 

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (47)

Juhlasali olisi upea paikka järjestää ballroomtanssiaisia. Kahvi-ja teetarjoilu, sekä pientä purtavaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

EU ruokakassien virallinen jakopaikka. Myös hyväntekeväisyysjäretöille pitää antaa kaupungintalosta tiloja ruoanjakeluun. Kaupungintalossa voisi alkaa järjestämään yhteisatrioita ylijäämäruoalla kodittomille ja köyhille kantasuomalaisille, maahanmuttajillaehan on ollut jo ajat sitten omat tilansa tällaiselle toiminnalle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Poliitikot ovat tuhonneet kaupunkilaisilta kaiken vanhan. Nyt olisi luonnollista että kaupunkilaiset saisivat lajinsa viimeisen seurahuoneensa takaisin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Pitäisikö kysyä Arinalta, onko sillä käyttöä kaupungintalolle? Vitsi vitsi!
Kaupungilla täytyy olla talo, josta kaupunkia johdetaan. Kokoukset ja kaupungin johto avustajineen pysyköön kaupungintalolla. Juhlasalissa voisi olla enemmän konsertteja, joihin kuka tahansa kaupunkilainen on tervetullut. Kaupungintalosta ei saa tehdä museota eikä markkinapaikkaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaupungintalo voisi olla monipuolisessa käytössä seitsemänä päivänä viikossa. Juhlasalissa voisi järjestää monenlaisia tapahtumia ja eri musiikkilajien konsertteja silloin, kun kaupunki ei tarvitse sitä omiin tapahtumiinsa. Valtuusto voisi pitää talossa harvalukuiset kokouksensa, jos on symbolisesti tärkeää. Hallinto voi istua muualla kuin arvorakennuksessa. Kahvila- ja ravintolatoiminta olisi kilpailutettava niin, että palvelut ovat saatavilla myös iltaisin ja viikonloppuisin.
Yksi vaihtoehto on kaupungin museotoiminta, Ainola on surkeassa kunnossa. Silloinkin juhlasali ja kahvila-ravintola pitäisi saada pidettyä auki iltaisin ja viikonloppuisin, museon aukioloajat voisivat niin ikään painottua iltaan ja viikonloppuisin. Ehkä koululaisvierailut voitaisiin järjestää yleisten aukioloaikojen ulkopuolella, omalla pedagogisella painotuksella.
On käyttötarkoitus mikä hyvänsä, täytyy pyrkiä,rakennuksen käytön aktivointiin. Nyt ikkunat ovat pimeinä iltaisin ja viikonloppuisin eikä tavallisella ihmisellä ole taloon asiaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kotouttamis- ja kielikeskus maahanmuuttajille. Sijainti sopivan keskeinen ja varmasti uusille tulijoille mieluinen. Kaupunginherrat joutaa kyllä vaikka oulunsalon tai miksei vaikka ylikiimingin kunnantalolle kulkemaan töhin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oululaisille olohuone.tanssilava,lounaspaikka,teatteria,muutama biljardipöytä,drats nurkkaus,elokuvia pyörittää,nelos oikeudet ja muuten vaan tilaa harrastaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Seurahuoneeksi kaupunkilaisille. Kahvila, Oulu-museo, näytöksiä, musiikkikonsertteja, tilavuokrausmahdollisuus ruokailuineen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eiköhän tuo mee kärpille meijän mielipiteestä huolimatta ja kärppien vip bileisiin

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Nyt pitäisi muuttaa täysin ajattelutapaa, ja pohtia miksi kaupunki tarvitsee kaupungintaloa. Kaupungin vieraiden kestitseminen pitäisi tehdä alueen ravintoloissa jos sellaiseen enää nykypäivänä on tarvetta. Näin verorahat menisivät suoraan alueen yrittäjille. Kaupunki ei tarvitse omaa herrojen keittiötä. Kaupungin pitäisi myös järjestää kokoukset avoimesti. Tähän tarkoitukseen esimerkiksi kaupungin teatteri, pääkirjasto, pohjankartanon sali, ja Madetojan sali olisivat aivan riittäviä. Myös uudet monitoimitalot pitäisi valjastaa kokouksia varten. Näin yleisö pääsisi seuraamaan kokouksia paremmin ja kokouksien pitäisi kiertää ympäri Oulua. Näin kaupungin eri tiloihin ja tilojen kuntoon ympäri Oulua kiinnitetteisiin myös päättäjien taholta riittävää huomiota.
Kaupungin korjausvelka on nyt niin suuri, että säästöt on aloitettava kaupungin johdosta, juhlatiloista ja turhista pönötysjuhlista joihin vain ns. kerma pääsee osallistumaan. Myös tätä kautta turhat pr-virat ja vain omaa organisaatiota palvelevat työsuhteet pitäisi muuttaa nykyaikaa palveleviksi.
Kaupunki on kaupunkilaisia varten ja samoin ovat myös veroeuroin maksetut virkamiehet kuntalaisia varten.
Kaupungintalo pitäisi myydä eteenpäin tarjouskilpailun mukaisesti. Koska rakennus on suojeltu, tulisi se näin säilymään paremmin kuin kaupungin omistuksessa.
Kuten ilmastoaktivisti Greta Thunberg sanoi- ”hävetkää!” Tulevaisuus on nykypäivän lapsia ja nuoria varten ei eläkeläisiä ja kohta eläkkeelle jääviä varten. Tulevat sukupolvet eivät kaipaa nykyistä kaupungintaloa, siksi sitä ei pitäisi enää valjastaa nykyiseen käyttöön.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuo ei oo paha ehdotus. Itseasiassa se on hyvä.
Poliitikot on kyllä niin syvällä kuopassa etteivät pysty näkemään tuollasta tulevaisuudessa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kaupungintalon voisi muuttaa uudeksi kauppahalliksi. Voitasiin seurata, että venyisikö budjetti ja aikataulut siinäkin projektissa?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (47)

Uutisvirta

14:09
Suomen Pankilta madonluvut: Koronavirustoimet voivat lohkaista Suomen taloudesta jopa 13 prosenttia, työttömyys jopa 11 prosenttiin
13:43
Katumaasturin moottoritilassa syttyi palo kesken ajon Nelostiellä Haukiputaalla – rekankuljettaja pysähtyi auttamaan
13:01
Oulun Limingantullissa sijaitsevan puuelementtitehtaan katossa oleva nosturi syttyi tuleen - palokunta sammutti nopeasti yli 15 metrin korkeudessa olleen palon
12:42
Kotihälytyksiä luvassa, korona voi kiristää tilannetta entisestään, pääsiäinen poliisille haastava ajankohta – "Toimettomuus ja liika alkoholi ovat huono yhdistelmä"
12:39
Suden yöllinen vaellus Oulun Metsokankaalla tallentui lukijan videolle – "Todennäköisesti nuori yksilö", sanoo tutkimusprofessori
12:33
Suomen Yrittäjien kysely: lähes puolet yrityksistä tarvitsee valtion tukea selvitäkseen koronakriisistä, joka kymmenes pelkää konkurssia
12:08
Suomessa voi tulla pulaa kahvista ja hedelmistä, jos ruokamarkkinat häiriintyvät pahoin – PTT: Ongelmat iskisivät jo valmiiksi nälänhädästä kärsiviin maihin Tilaajille
68
Oulu valmistelee 54 miljoonan euron säästöjä – suurimmasta osasta säästötoimista päättäjillä yksimielisyys
32
Hallitus tiukentaa rajaliikennettä Suomen, Ruotsin ja Norjan välillä, rajoitukset koskevat myös laivojen henkilöliikennettä – Katso tallenne tästä
28
Tiistaiaamun tiedot: Tartuntoja todettu Suomessa nyt 2 308, varmistettu määrä nousi 132:lla – Oulussa nyt 70 tapausta, sairaanhoitopiirissä 85
27
Länsimaissa takki kääntyy ja kasvot peittyvät – miksi saksalainen suojaa kasvonsa, mutta suomalainen ei?
19
Kerro meille: Millä keinoilla kuka tahansa meistä voisi nyt tukea yrityksiä?
16
Koronapotilaiden määrä OYSissa kasvaa: Tiistaiaamuna hoidossa oli yhteensä 11 henkilöä, seitsemän tehohoidossa
15
Alkoholin kokonaiskulutus laski roimasti viime vuonna, suurin selittävä tekijä matkustajatuonnin väheneminen – suunta ollut laskeva jo yli kymmenen vuotta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Ville Tavion näkemykset

274 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Pääomavero 43% pian

sulla on varmaan joku järkevä perustelu tuommoselle verolle siitähän kärsii köyhät tuunarit ensimmäisenä esim minä nosta... Lue lisää...
jyväjemmar

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jarin piirrokset arkistossa.

Naapurit

7.4.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image