Oulu

Kerro meille: Joko lentokentän bussiyhteys toimii?

Lentoasemalta keskustaan ajaa myös bussi numero 9. KUVA: Maiju Torvinen
Oulu 15.9.2015 10:42
Kaleva

Oulun joukkoliikenteen bussi numero kahdeksan on noin kuukauden verran ajanut lentoaseman ja Teknologiakylän väliä puolen tunnin välein päivällä ja tunnin välein illalla.

Lentoasemalta keskustaan ajaa myös bussi numero yhdeksän, joten keskustaan pääsee lentoasemalta linja-autolla tiheimmiltään vartin välein ja päinvastoin.

Miten lentoasemayhteydet mielestäsi nyt toimivat? Oletko käyttänyt bussia asioidessasi lentoasemalla?

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (32)

Täällä mikään toimi. Linja-autoreitit syvältä ja hinta jotain aivan käsittämätöntä !!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lentoasemalta keskustaan ajaa myös bussi numero yhdeksän, joten keskustaan pääsee lentoasemalta linja-autolla tiheimmiltään vartin välein ja päinvastoin. Miten lentoasemayhteydet mielestäsi nyt toimivat? Oletko käyttänyt bussia asioidessasi lentoasemalla? Yhteys toimii nykyisin kohtuullisen hyvin ja on edullinen -----

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Viimeiseen bussiin ei ehdi jos lento on vähänkään myöhässä.

Eikä asia ole tietenkään kenenkään vastuulla, kaikki ovat vain töissä siellä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ne jotka täällä puhuvat lipun korkeasta hinnasta, eivät ehkä ole hoksanneet pientä pränttiä lipukkeen alaosassa jossa näkyy lipun leimausaika ja siitä tunti eteenpäin, jona aikana lippua voi käyttää esim. vaihdoissa jne että lippu ei todellakaan ole kertakäyttöinen, siinä 5,80 hinnassa on mukana tämä mahdollisuus, aiemmin tällaista mahdollisuutta ei tietääkseni ollut

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Sama ominaisuus on ollut joka ikisessä lähiliikenteen matkalipussa ympäri Suomen jo vuosia

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aina toimii kun ko.bussiyhteyden bussi on tien sivussa ja siitä pääsee autolla ohi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Jos että ole tyytyväisiä Oulun joukkoliikenteeseen niin miksi sitten matkustatte niissä? Menkää kävellen tai pyörällä niin ei tarvi valittaa aina. Itse olen ainakin tyytyväinen kaikkiin Oulun alueella liikennöiviin busseihin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lentokentän bussiyhteys toimii kohtuullisesti - paremmin kuin viime talvena. Erittäin hyvä juttu, että linjoja on tullut lisää. Nyt pääsee paitsi moottoritietä keskustaan, Tuiraan ja Linnanmaalle, mutta myös suoraan Kempeleeseen ja sieltä Tyrnävän ja Limingan suuntaan. Yhteystiheys on aivan sopiva nyt, tosin toivoisi, että lento- ja bussiaikataulut sopisivat hieman paremmin tiettyinä aikoina yhteen. Vielä kun matkustajat löytäisivät uudet vuorot. Korkea hinta, 5,80 e, ehkä pelottaa, mutta Walttikortilla maksettuna neljä euroa on oikein sopiva, silloin kun kortti toimii.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

muutaman kerran perusteella arkiliikenne päivisin on jo hyvä, mutta viikonloppuisin voisi hieman lisätä vuoroja. Itse ehdottaisin että nro 8 ajaisi viikonloppuisin mutta päätepysäkki olisikin yliopistolla, kun kerran on pakko pitempi linja olla kysessä. Se että maksu on 5,80eur on se käteismaksu mutta jos sinulla on Waltti-kortti sieltä otetaan AB-vyöhykkeiden veran eli 4,05eur. Hieman tarkkuuta tähän asiaan toivoisin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oulussa linkkua ei pitäisi joutua odottamaan arkisin kymmentäminuuttia pidempään päälinjoilla joihin mielestäni tämäkin yhteys kuuluu.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ennen meni bussi kolme kertaa tunnissa Lentoasemalta keskustaan ja jatkoi siitä Linnanmaalle. Silloin kulkuyhteydet olivat hyvät ja aikataulut kohdillaan. Uudistuksen myötä koko homma meni persiilleen ja Oulunsalo ei enää olekaan "niin lähellä" Oulua, kuin ennen. Kesällä olen vaihtanut pyörään ja näin syksyn tullessa harkitsen auton hankkimista. Miksei Oulussa voitu ottaa mallia isojen kaupunkien bussiyhteyksistä ja hinnoista?!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Linja numero 8 on kätevä, pääsee moottoritietä melko nopeasti keskustaan. Toimii siis paremmin kuin aiemmin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kävin viime viikolla Helsingissä ja takaisin Oulunsalossa hyppäsin bussiin numero 8. Kello oli vähän yli 18.00. Maksoin siitä 5.80€ ja olin noin puolen tunnin kuluttua Oulun keskustassa. Kyyti oli hyvää, kohtuullisen nopeaa, ei kierrellyt kovasti Oulunsalossa ja tuli moottoritietä. Oikein hyvä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ihmetyttää hieman se, että miksi bussi jää lentokentälle odottamaan (siellä se GPS:n mukaan seisoo) lentomatkustajia, vaikka seuraava bussi tulisi hetken päästä. Tästä sitten kärsivät bussilla töissä kulkevat kun ei voi tietää onko bussi ajallaan vai 20 minuuttia myöhässä. En ala edes sanomaan mitään lentomatkustajien käytöksestä busseissa...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Hauskaa, kun bussiin änkeytyy välillä 4-5 hengen porukoita. Matka kestää toista tuntia. Vieressä ovat taksit. Jos tämä 4-5 hengen porukka menisi taksilla niin kyyti tulisi miltei samanhintaiseksi / halvemmaksi kuin linja-auto ja aikaa menisi vain 15-20 min. 5,80 x 4 = 23,20 eur. Taksi keskustaan (4 hlö) maksaa n. 25-28 euroa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Välillä bussi joutuu lähtemään pois kun vuoro loppuu ja kentällä ois kyytiin tulijoita,mutta kun lukee ei linjalla niin kyytiin ei voi ottaa,aikataulut ei aina täsmää.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Aikataulun osalta sunnuntaina pitäisi olla tiheämpiä vuoroja. Jos lennon laskeuduttua joutuu odottamaan bussia 50 minuuttia, ei se ole enää kohtuullinen aika. Myös hinnoittelu pitäisi olla järkevämpää; nyt bussilla nro 9 maksu Äimäraution kohdalta kentälle maksaa 5,80 eur joka on matkaan nähden aivan liian kallis. Matkustajia riittäisi varmasti enemmän edullisemmalla hinnalla ja vuoroilla joka noudattaa lähtevien ja saapuvien lentojen aikatauluja.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (32)

Uutisvirta

12:10
Oululainen Mari-Leena Talvitie tyrkyllä jatkokaudelle kokoomuksen varapuheenjohtajaksi – "Talvitie on osoittanut olevansa aito joukkuepelaaja"
12:01
Brittitähti James Blunt konsertoi Oulussa kesäkuussa osana Euroopan-kiertuettaan
11:50
Vehviläinen: Pahin skenaario on koronapandemia, kausi-influenssa ja hoitoalan lakko
11:37
Tukes antoi myyntikieltoja ja markkinoilta poistoja 75 tuotteelle – lisäksi 15 tuotetta vaadittiin pyydettäväksi takaisin loppukäyttäjiltä
11:25
Presidentti Niinistö vierailee ensi viikolla Iissä, josta matka jatkuu Lappiin – Iissä esillä kunnan ilmastotyö
10:46
Uutistoimisto Bloombergin lähde: Nokia harkitsee yritysjärjestelyjä, yhtiön osien myyminen mahdollista – Nokia ei kommentoi
10:41
Mielenosoitus keskeytti Hietasaaren hakkuutyömaan hakkuut jälleen torstaiaamuna
40
Moni poliisi harkitsee alan vaihtamista, sillä kiire, väkivalta ja henkilöstövajaus kuormittavat – Oulun poliisilaitoksen työsuojeluvaltuutettu Tero Väyrynen toivoo pikaisia toimenpiteitä
21
Kuusamo satsaa miljoona euroa maastopyöräilyyn – Rukalle rakennetaan useita uusia reittejä
20
Koronaviruksen Italiasta saanut sairastui Suomessa ja hakeutui hoitoon – "Meni kuin Strömsössä", sanoo HUS:n ylilääkäri
17
Turvapaikanhakijat ja pudasjärviset tarvitsevat vastaanottokeskuksen Lukijalta
15
Osallistu kyselyyn: Pitäisikö Oulun yliopiston muuttaa Linnanmaalta kaupungin keskustaan?
13
Takuusäätiö: Opintotuen takaisinperintä olisi syytä sitoa indeksiin – Ministeri Kososen mielestä korotus on kohtuullinen
13
Näin koronatilanne etenee: Suomessa kymmeniä epäilyjä, Virossa todettu ensimmäinen tapaus ja Kiinassa vähiten viruskuolemia kuukauteen

Etusivulla nyt

Paikallissää

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

27.2.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu


Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image