Oulu

Kempeleläinen Anne Välimäki nappasi Muonionjoelta oikean emävonkaleen – kalasta sai kaksi kiloa mätiäkin

Nauru oli herkässä, kun Anne Välimäki sai suuren lohisaaliinsa rantaan. KUVA: ABS / Lukijan kuva
Oulu 30.7.2019 12:33
Taina Virolainen

Elämänsä ensimmäistä kertaa Muonionjoella kalassa ollut kempeleläinen Anne Välimäki veti Muonionjoelta 10,1 kilon lohen viime viikolla.

– Kala oli oikea emävonkale, elämäni suurin saalis. Siitä sai kaksi kiloa mätiäkin. 

Välimäen mukaan Tornionjokea vaivanneita lohikuolemia ei näkynyt Muonionjoella, jossa muutkin lähellä kalastaneet olivat saaneet 5-8 kilon lohia peräkkäisinä päivinä. 

Välimäki kertoo, että Muonionjoella lupa kattaa yhden kalan päivää kohti.

Ahkera kalastuksenharrastaja Välimäki oli soutamassa Muonionjoella kaverinsa kanssa, kun suuri lohi iski vieheeseen iltapäivän puolella. 

– Kyllä sen näkee ja tuntee vavassa heti, että nyt on iskenyt iso kala. 

Suuren lohen väsytys kesti parikymmentä minuuttia, jännitys hellitti vasta siinä vaiheessa, kun kala oli saatu veneeseen.

Lohisaalista maistettiin heti tuoreeltaan ja siitä riittää vielä useaan kalasoppaan.

Osallistu mukaan Kalakuvakisaan

Osallistu mukaan Kalevan koko kesän kestävään Kalakuvakisaan.

Kilpailun voittaja saa palkinnoksi noin 300 euron kalastussetin, joka sisältää vavan, kelan ja siimaa. Lisäksi kaikkien osallistuneiden kesken arvotaan Kalevan tuotepalkintoja.

Lähetä kuva numeroon 13222 tai verkkolomakkeen kautta. Myös kalastusvideot ovat tervetulleita kisaan mukaan. Laita kuvan tai videon saatetekstiin maininta "kalakisa".

Lukijoiden lähettämät kuvat ja videot kerätään päivittyvään kuvagalleriaan ja videokoosteeseen.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (30)

Helpoin tapa on tunnistaa lohi taimenesta kitalakea katsomalla tai sormella kokeilemalla. Lohella on kaksi hammas jonoa ja taimenella on neljä hammas jonoa. Vähänkään lohikaloista tietävä kyllä erotta lohen taimenesta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

kommentoijille tiedoksi, kala ei ole meritaimen. Lohi se on ja jos et sitä tunnista niin et luultavasti ole ikinään meritaimenta ja lohta nähnytkään. Naaraskala olisi toki ollut hyvä päästää takaisin, mutta oletan että tämänkin kalanaisen kalastus päättyi tuohon... Sen sijaan c&r kalastajat olisivat jatkaneet päivätolkulla hakien kokemuksia kalojen kärsimyksen ja mahdollisen kuoleman kustanuksella...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Miksi naaraskaloja otetaan ylös jos samaan aikaan puhutaan lohikantojen määrän pienuudesta ja poikastuotannon alamäestä?Ruotsissa on rangaistava teko ottaa naaraskala hengiltä ja muistaakseni 1.8 alkaen lohta saa pyytää mutta ylös ei saa ottaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kyllä se naaraskalakin tarvii uroskalan pariksi, jotta poikasia alkaisi tulla; miksi muuten olisi uroskala keksitty?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tuo kala on ainakin Taimen ! Ei näy olevan lovipyrstöä miten lie alaleuan väkäsen laita. Lisäksi luonnon lohi on tummempi hipiäsisempi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuvan kala on lohi. Ei ole taimen. Normaali väritys tämän ajan lohelle. On pikkuhiljaa tummumassa. Ja kuvan perusteella juuri vähän yli kympin kala. Olen saanut tuollaisia muutaman.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kannattaa olla tarkka eikä ainakaan julkistaa kuvia tai osallistua kyseenalaisilla kaloilla kilpailuihin. Jos tuo on meritaimen, se tietää naiselle yli 3000 euron laskua valtiolle ja sakot siihen päälle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Höpö höpö, lohi se on eikä mikään meritaimen. Komea lohi vieläpä ja onnittelut saaliista!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Lohella on voimakas hyvin nähtävä lovi tällä sitä ei ole.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuoleehan ne muutenkin joskus, hyötyynhän se menee mitä pohjaan mätänemään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (30)

Uutisvirta

20:18
Mäntylään nousee uusi kerrostaloalue ja lähikauppa – alle jää nykyinen Salen rakennus
19:37
Etta kunnioittaa lauantain Akaa-kotipelissä Juha Keihäskosken uraa – ex-kapteeni teki seuran eteen pitkiä päiviä myös toimiston puolella
19:37
Näkökulma: Uudella hallituksella on vain lyhyt kuherrusvaihe – haasteet pysyvät samoina, vaikka hallitus vaihtui
19:00
Kärppähyökkääjä Jussi Jokinen keksi 16 vuotta sitten ylivoimakuvion, joka toimii edelleen ja on tuottanut kymmeniä läpiajoja – "NHL-valmentaja sanoi, että sinut vedetään kylmäksi siniviivalla" Tilaajille
19:00
Vanginvartijoiden liitto: Eduskunnan oikeusasiamiehen ratkaisut suurin syy jengiongelman pahenemiseen vankiloissa
17:57
"Rasismiksi kääntyy se, mikä ei tähän saakka ole sitä ollut" – oululaisen emeritusprofessorin mukaan halu tiernapoikaperinteen muuttamiseen perustuu ymmärtämättömyyteen Tilaajille
17:13
Kokoomus ei tue Antti Rinteen valintaa varapuhemieheksi. Sdp:n toiminnassa "nöyryys loistaa poissaolollaan", sanoo kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja
84
Uusi hallitus puhui ensi kertaa medialle: Pääministeri Marin vakuutti 75 prosentin työllisyyden toteutuvan, puolueiden välejä kehuttiin, al-Hol-vastauksissa kierreltiin
60
Lääkkeiden omavastuut näkyvät ilman viivettä ensi vuoden alusta alkaen, samalla omavastuuosuus nousee
42
J. Rinta-Jouppi avaa käytettyjen autojen myymälän Keminmaahan – "Asiakkaat ovat sekaisin nykyisistä käyttövoimista ja siitä, minkälainen auto pitäisi hankkia"
36
Kokoomus ei tue Antti Rinteen valintaa varapuhemieheksi. Sdp:n toiminnassa "nöyryys loistaa poissaolollaan", sanoo kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja
27
Tekemällä tehty ongelma murjaanien kuninkaasta Lukijalta
27
Valtuustoaloite esittää villin idean korkealle kurottavasta korkean koulutuksen ja liike-elämän kampuksesta Raatinsaareen
27
Tuore väitös: Puolukkamehu voi alentaa verenpainetta ja parantaa verisuonten toimintaa

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli muuttuu erittäin huonoksi aamuyöstä alkaen seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio ja Tervola lumipyryn vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi aamuyöstä alkaen Varsinais-Suomen, Satakunnan, Kanta-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Pohjois-Savon, Pohjois-Karjalan, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan, Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun maakunnissa, Keski-Lapissa, Pohjois-Lapissa ja Lapin itäosassa sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Ranua, Pello ja Rovaniemi lumi- tai räntäsateen ja kuuraisten teiden vuoksi.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

10.12.

Fingerpori

10.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan kokonaistavoittavuus on 86 % Oulun markkina-alueen kuluttajista viikossa.

Kaleva Media Yrityspalvelut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityspalvelut/


stats-image