Oulu

Kempeleen vanhan pappilan syttymissyytä tutkitaan yhä – pahasti tuhoutuneen ar­vo­ra­ken­nuk­sen purkupäätöstä ei vielä ole tehty

Kempeleen 120-vuotiaan entisen pappilarakennuksen huhtikuisen tulipalon syttymissyy on poliisilla edelleen tutkinnassa. KUVA: Jarmo Kontiainen
Oulu 15.5.2019 17:06
Antti Pasanen

Kempeleen 120-vuotiaan entisen pappilarakennuksen pahoin runnelleen tulipalon syttymissyy on poliisilla edelleen tutkinnassa.

Huhtikuun 16. päivänä raivonneen palon tutkinta valmistuu lähiaikoina, kertoo rikoskomisario Antti Palokangas. Hän ei toistaiseksi kommentoi tutkintaa enempää.

Kirkkoherran viransijaisena toimiva kappalainen Vesa Äärelä kertoo, että poliisin tekniset tutkijat ovat vielä aivan viime päivinäkin käyneet paikalla.

– Myös vakuutustarkastaja on käynyt ja arvioi, että rakennus näyttää purkukuntoiselta, joskaan lopullista päätöstä ei ole tehty, Äärelä kertoo.

Historiallinen vanha pappila kärsi erittäin laajat palo- ja sammutusvesivahingot ja sammutustöitä johtanut palomestari arvioi tuolloin, että pappila on menetetty. Muun muassa pappilan katto piti purkaa sammutuksen helpottamiseksi.

Palonsyyntutkinnan ollessa kesken rakennukseen ei voi kajota.

Pappilassa ei ollut kameravalvontaa. Se on ollut tyhjillään vajaat pari vuotta. Sisällä ei ollut seurakunnan arvoesineistöä, koska rakennus odotti tyhjennettynä remonttia.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Samanlainen tilalle vakuutusrahoilla vanhoja säästyneitä rakenteita hyväksikäyttäen.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Missä voi käydä äänestämässä EU-vaaleissa ? Persuja äänestäisin.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Metsäpalovaroitus on voimassa Uudenmaan, Päijät-Hämeen, Kymenlaakson, Etelä-Karjalan, Keski-Suomen, Etelä-Savon, Pohjois-Savon, Etelä-Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa, Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Taivalkosken ja Kuusamon kuntia sekä seuraavissa Lapin kunnissa: Simo, Ranua, Kemi, Keminmaa, Tornio, Ylitornio, Tervola, Pello, Rovaniemi, Kolari, Sodankylä, Enontekiö ja Inari.

Hellevaroitus: Lähivuorokauden aikana on odotettavissa tukalaa hellettä koko maassa lukuun ottamatta Pohjois-Karjalan ja Etelä-Karjalan maakuntia sekä Enontekiön kuntaa.

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Naton kannatus hurjassa nousussa

183 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Miksi suuri osa suomalaisista vastustaa velkakattoa?

Kyllä velkakatto olisi järkevää. Jos ei pysty hoitamaan asioitaan. Toisethan siinä ovat maksajina muodossa tai toisessa.... Lue lisää...
Dr. Feelguud

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

24.7.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image