Oulu

Kempele ottaa naapurien liikkeet rauhallisesti

Raimo Parkkilalla on Kempeleessä asumisesta seitsemän vuoden kokemus. Hänen mielestään Kempele pärjää omillaankin, mutta yhteistyötä muiden kuntien kanssa on hyvä lisätä. KUVA: Jukka Leinonen
Oulu 20.2.2010 0:00
Pia Alatorvinen

 

Kempeleen kylillä ei suuria intohimoja kuntaliitoksia kohtaan paljastu. Kempeleläiset tuntuvat olevan varsin tyytyväisiä oman kuntansa toimintaan. Ouluun liittyminenkään ei silti valtavasti kauhistuttaisi, vaikka kunnanvaltuusto onkin valinnut itsenäisyyden Kempeleen linjaksi. Vain yksi kiireinen herra huikkaa ohimennessään, että Kempeleen olisi ehdottomasti pitänyt olla monikuntaliitosselvityksessä mukana.

Kempeleessä 40 vuotta asunut Antti Ahokaskin arvelee, että Kempeleen olisi ehkä kannattanut osallistua muiden mukana selvitykseen."Kuntaliitosta en silti osaa kannattaa."

Muiden kuntien mahdollinen yhdistyminenkään ei pelota. "Tuskin sillä on merkitystä, niin lähellä Oulun talousaluetta ollaan. Monet ympäristöpalveluthan ovat jo yhteisiä", Ahokas sanoo.

Neuvolareissulla poikansa kanssa ollut Riikka Korpela on tyytyväinen, ettei Kempele lähtenyt yhdistymisselvityksiin mukaan. "Pienemmässä kunnassa on helpompaa järjestää palvelut. Minulla ei ole moittimista, aina on hyvin päässyt esimerkiksi terveyskeskukseen", Kempeleessä syntynyt Korpela sanoo.

Raimo Parkkila arvelee, ettei naapureiden yhdistyminen haittaa, jos Kempele pärjää omillaankin. "Kasvavan kunnan perässä eivät koulut meinaa pysyä, mutta en usko, että kuntaliitos auttaisi siihen asiaan", Parkkinen arvioi kotikuntansa polttavinta ongelmaa.

Lue lisää lauantain Kalevasta!

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Nyt vaan Kempele ja Tyrnävä yhteen, nii kaikki menee hyvin. Liminka menkööt minne muualle haluaa. Tähän pyrimme!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eipä siinä paljon Kempeleen asukeilla ole sanomista, jos ja kun kunnanisät päättävät kabineteissaan milloin on kuntaliitoksen aika. Varmasti välittömästi, kun vain saavat sovittua että omat palkat nousevat, verukkeella tahi toisella, niin se on menoa ja Kempele on osa mahtavaa Suur-Oulua. Tällainen toiminta kun vain on maan tapa ja siihen ei ole kuntalaisilla nokan koputtamista -näin demokratia toimii suomessa ja populistit voivat painua vaikka maan rakoon...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Täytyy nostaa Kempeleelle hattua kun uskaltaa pysyä pois Oulun suuruudenhulluista suunnitelmista.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Kuumin keskustelu nyt

Tuntematon sotilas 3.0

266 viestiä | Lue keskustelu

Päivän tykätyin viesti

Paljonko menee ruokaan

No kylläpä oli taas aloitus. Nyt Lidlin kannattajat voivat taas avata sanaisen arkkunsa. Meidän perheessä ei ole koskaan... Lue lisää...
hyvää kotimaista

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

19.1.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image