Oulu

Kempele myöntää omais­hoi­don­tuen käsittelyn epäkohdat ja lupaa korjata tilanteen

Omaishoitajat ja lasten omaishoitajat tekivät Kempeleen kunnan toiminnasta joukkokantelun. KUVA: Jukka-Pekka Moilanen
Oulu 23.8.2016 12:14
Liisa Laine

Kempeleen kunnasta myönnetään, että omaishoitopäätösten käsittelyssä on ollut epäkohtia ja ne luvataan hoitaa nopeasti kuntoon.

Sosiaalijohtaja Timo Kvick kertoo, että kunnassa on itsekin havahduttu asiaan.

Jo ennen kantelua, viime toukokuussa, omaishoidontuen käsittelyyn tehtiin muutoksia. Suurin syy on ollut resurssipula, korostaa Kvick.

– Meillä on ollut vain yksi käsittelijä vammaispuolella. Hän päätyöhönsä lisättiin vuosi sitten omaishoidontuen käsittely ja osoittautui, ettei järjestely toimi. Keväällä tähän on jo tullut muutos, mutta meidän täytyy skarpata vielä enemmän.

Kempeleläiset omaishoitajat ja lasten omaishoitajat ovat tehneet kunnan toiminnasta joukkokantelun Pohjois-Suomen aluehallintovirastoon.

Kaleva uutisoi asiasta tiistaina.

MAINOS

Lue lisää aiheesta

Kommentoi

Jatkakaa taistelu loppuun. Älkää menkö ongelmien äkillisen "myöntämisen" vipuun. Yksilöimätön ongelmien myöntäminen ei ole tae, että asiat todella korjaantuvat. Kempeleessä.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näissä omaishoidontuissa, kuljetuspalveluissa, avustajapalveluissa yms. toimii viidakonlaki: reipas, pystyvä jaksaa ne kaikki hakea ja valitusten kautta perheelleen taistella. Tietoa kaikista tukimahdollisuuksista ei niin vain omaksuta. Masentunut uupuja ei osaa ja jaksa täytellä kuponkia kupongin perään, kysellä ja hakea oikaisua. Rahatukia ja tukitoimia myöntää kela, kunnat, seurakunnat, ja järjestöt . Uusia kokeiluja nousee EU-hankkeilla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Eniten kummastuttaa se, että Kempeleen kunnalla on vara pystyttää uusia katuvalaisimia ja pitää niitä päivässä päällä vain muutaman tunnin. Pimeällä ne katuvalaisimet ovat sitten tietenkin pimeänä. Tämä viittaa suoraan kunnan "viisauteen".. Fiksuinta olisi jättää ne katuvalaisimet pystyttämättä ja palkata niiden sijaan henkilöstöä kunnalle.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

joo ja pankaas kunnan työläisetkin aisoihin ajavat omia asioita ja kuskaavat emämtiään kunnan huolto autoilla , tietääkseni autot on vain huoltoajoa varten eikä yleisenä taksina sääästöä sekin olis pitemmän päälle ajokilometrit siinä täytyy jotenkin valehdella kunnalle olpaakas tarkkoina..

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Helppo syy "resurssipula" . Tosiasiassa vammaispuolen välinpitämättömyys, arvostuksen- ja empatian puute.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On suoraselkäistä myöntää ongelmat ja laittaa ne kuntoon, eikä jäädä selittelemään. Näillä asioilla tahtoo olla monta puolta.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Noh..suoraselkäisintähän olisi ollut myöntää ongelmat omaishoitajille jo aiemmin, jottei olisi tarvinnut joukkokanteeseen ja julkisuuteen asti lähteä. On järjetöntä, että viimeiseen asti hyssytellään ja sitten kun joku viimein ymmärtää viedä asiaa eteenpäin, niin sitten ollaan mielinkielin.. Selkärangattomien virkamiesten keplottelua!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Virkaperusteisilta käsittelijöiltä kiinteää kk-palkkaa pienemmäksi ja provisio jokaisesta käsitellystä hakemuksesta niin alkaa jonot pienenemään. Sama koko koneistolle niin iso osa valtion talouden ongelmista on käännetty oikeaan suuntaan.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

no. milloinhan ne muutkin kunnat herää osaamattomuuteensa ja taitamattomuutteensa. Suomi on ratifioinut vammaispalvelulain ihan hiljattain.....muttei halua sitä noudattaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kempeleen kunta myöntää asian pakon edessä kun tietää häviävänsä jutun joka tapauksessa. Vähä samanlainen juttu kun poliisi kuulustelee rikollista ja hän tunnustaa sen jälkeen kun esitetään pitävät todisteet. Muussa tapauksessa tunnustusta ei tule.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Älähän nyt. Olen tässä naapurikunnasta seurannut vuosia, että Kempele on toiminut tällaisissa asioissa yleensä huomattavasti fiksummin kuin nämä lähinaapurikunnat ja Oulun kaupunki. Olen jopa valmis uskomaan, että Kempele on oikeastikin itsekin havahtunut asiasta. Tietenkin tuo kanne pani hieman isompaa vaihdetta asian kuntoonsaattamiseksi.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Antaa tulla sitten vaan törkeimmät nöyryytykset ja riistot julkisuuteen. Näin toimii pääministeri Sipiän kotikunta ja herra istuu vielä rivivaltuutettana kunnassa. Väittääkö Sipilä, ettei valtuutettuna tiennyt asiasta?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Koko omaishoidon tuen myöntämisperusteista ihan valtakunnan tasollakin pitäisi tehdä joukkokantelu. Niin erinarvoisessa asemassa ihmisiä pidetään.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Niin. Yhden henkilön työmäärä tuplattiin ja sitten ihmetellään kun ei ehdi kaikkea tekemään. On huomattu muillakin aloilla esim. tilitoimistot. Huomaa, että sielläkin ylityöllistetään porukkaa.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Resurssipula??? ja samalla Kempele suunnittelee jos minkä näköistä pytinkiä.
Rahaa on, mutta haluja ei.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Joo kunnalla näyttäs olevan rahaa kun uusittu uudet tietsikat ym uuteen
Toiset vaan tekevät mitään tietämättömänä töitä homekouluss.
Mutta laitetaan muutama ilmastointi niin kaikki o hyvin

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Uutisvirta

5
Talentia tyrmää Kelan ehdotuksen etuisuuksien hakemisesta asiakkaan puolesta: "Miksi hakemuksia pitäisi tehdä kunnan sosiaalitoimessa?"
3
Rinne: "Tämän hallituksen ei tarvitse leikata menoja, rahaa voi käyttää lisää sekä pysyviin menolisäyksiin että investointimenoihin"
3
Lapset puheeksi tukee opettajan työtä – se ei tee opettajasta psykoterapeuttia tai sosiaalityöntekijä, vaan opettaja pysyy ammattiroolissaan Lukijalta
3
Oulussa osataan sopia isoista asioista – ongelma on päätösten ja sitä kautta toimeenpanon viivästyminen Lukijalta
3
Ahjo-Kalevan korttelin pysäköintinormi pienenee Karjasillalla
2
Ilmastomielenosoituksen ihmisketju ympäröi Säätytalon hallitusneuvotteluiden aikana – neuvotteluissa edessä ratkaisevat päivät
1
Tietomaan uudessa näyttelyssä voi kokeilla, miltä tuntuu lihoa 20 kiloa tai seurata eläimen matkaa lautaselle – "Herkimmille tämä voi olla järkyttävää"

Etusivulla nyt

Paikallissää

Juttutupa

Päivän tykätyin viesti

Työvoimapula pötypuhetta

Töitä kyllä on. Niitä täytyy vain itse etsiä, pelkkä rekryfirmoissa käyminen ja hakemusten lähettäminen eivät riitä. Eli... Lue lisää...
Lukija Kempeleestä

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

22.5.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Kalevan medioilla tavoitat 331 000 lukijaa.

Yrityspalvelut

(08) 5377 180

yrityspalvelut.kaleva.fi


stats-image