Oulu

Kemin ja Oulun Euromarketit siirtyvät Arinalle

Kemin ja Oulun Euromarketit on myyty Arinalle. Kuvassa Oulun Raksilan Euromarket. KUVA: Tapio Maikkola
Oulu 22.1.2010 13:18 | Päivitetty 22.1.2010 16:02
Kaleva
Oulun Raksilan ja Linnanmaan Euromarketit ja Kemin Euromarket siirtyvät osuuskauppa Arinalle. Taustalla on se, että Suomen Lähikauppa Oy haluaa keskittyä jatkossa Siwojen ja Valintatalojen kehittämiseen.

Kauppa koskee Raksilan Euromarketin osalta sekä liiketoimintaa että kiinteistöä, Linnanmaalla ja Kemissä myydään Euromarketien liiketoiminta. Oulun ja Kemin kolmessa Euromarketissa on yhteensä 133 työntekijää. Henkilöstö siirtyy Arinan palvelukseen vanhoina työntekijöinä. Henkilöstön mahdollinen sopeuttamistarve selviää suunnitelmien tarkentuessa.

Raksilassa Arinan tavoitteena on muuttaa Euromarketin liiketila alkuun S-marketiksi. Jatkossa tavoitteena on yhdistää erilliset liiketilat yhdeksi kokonaisuudeksi.

Oulun Linnanmaalla Arinan tavoitteena on laajentaa Prisma hypermarkettia erityisesti käyttötavaravalikoiman osalta.

Kemissä Arinan tavoitteena on muuttaa Euromarketin liiketila S-marketiksi ja täydentää palvelutarjontaa muilla toimijoilla.

Liiketoimintakaupat vaativat ennen sopimuksen voimaantuloa kilpailuviraston hyväksynnän.

Suomen Lähikaupalle jää 15 Euromarketia

Suomen Lähikaupalle jää nyt 15 Euromarketia. Suomen Lähikaupalla on Euromarketien lisäksi 546 Siwaa ja 181 Valintataloa.

Jäljelle jääviä Euromarketeja kehitetään uuden helppo ja halpa -konseptin mukaisiksi. Ensimmäinen uuden konseptin mukainen Euromarket avattiin lokakuussa Salossa. Toinen avataan maaliskuussa Uudessakaupungissa.

"Arvioimme kauppapaikoittain, mistä kauppapaikoista luovumme ja mitkä kehitämme uuden konseptin mukaisiksi", toimitusjohtaja Leena Saarinen sanoo.

"Uskomme vahvasti lähikauppastrategiaamme. Ekologisesti ja väestön ikääntymistä ajatellen tarvitsemme tulevaisuudessakin kauppoja ihmisten lähellä. Lähikauppa onkin tulevaisuuden kauppamuoto", Leena Saarinen sanoo.

Tiedätkö aiheesta enemmän?
Lähetä vinkki, kuva tai video!
13222
MAINOS

Kommentoi

Näytä kaikki kommentit (262)

prismalla on samat hinnat koko kuudauden,mitkä city-marketti laittaa kampanjaan pariksi päivää ja ilmoittelee lehdessä.käykäähän kattomassa valittajat.hyvä arina!!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

23.1.2010 Osuuskaupan omistaja: Onko sulla es--kortti? Ei mulla ole Escorttia, mulla on Taunus...

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

On ollut silmin nähtävissä kuinka Euromarket on ajautumassa kovaa kyytiä konkurssiin.. Työntekijät olisivat jääneet työttömäksi, mutta Arinan ansiosta jokainen saa pitää työnsä ja lisää paikkoja avautuu varmasti!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Kuinkahan moni tännekin kirjoittaneista OIKEASTI käy Euromarketissa? Kun itse olen käynyt Raksilan Euromarketissa niin siellä on aina ollut tosi vähän asiakkaita. Pääasiassa mummoja ja pappoja pyörimässä ostoskärryjen kanssa. Linnananmaalla sama homma. Kaikki asiakkaat ovat Prisman puolella. Mitä te jäätte oikein kaipaamaan?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oli keljua luettavaa. kun porukalla arvostellaan työntekijöiden hymyn iloisuutta. Hävetkää !!!!!!!!! Oletko itse hymyilevä juuri silloin kun sinuun katsotaan ja haluatkos hymyillä kun hapan naama katsoo sinua nyrpeällä ilmeellä. Katso peiliin!!!!!!!! Tsemppiä työntekijät voimia teille juoksutytöstä pomoon saakka. Jaksakaa edes jotenkin selvitä tämän asian yli.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Näkihän sen jo Linnanmaan Marketin pohjaratkaisusta, että kaksi kauppaa oli vain silmänlumeeksi tehty väliaikainen ratkaisu. Saatiin näin varsinaiset kilpailijat savustettua pois "laillisella" vippaskonstilla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Me ollaan käyty Linnanmaan Euromarketissa kannatuksen vuoksi ja muutenkin ollaan pidetty tunnelmasta. Minusta siellä on ollut ihan riittävästi valikoimaa, ei olla Prismaan kaivattu. Koskaan ei ole tarvinnut tyhjin käsin kaupasta lähteä. Ja sisustus/puutarhapuolella on ollut ihanaa tavaraa verrattuna Prismaan. Kyllä meitä harmitti tämä uutinen Prisman laajentamisesta.No pitää siirtyä sitten Ruskoon ostoksille. Prismassa on ollut valtavat jonot, tietyt ruokajutut ei ole tahtonut riittää ja käytävät ahtaita. Heihei Euromarket! :(

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Ompa järkeä kun linnanmaalle jää vain yksi iso PERHEMARKETTI! Alue kun on yliopistoaluetta, eli siellä asuu lähinnä sinkkuja ja köyhiä opiskelijoita... Prismoissa on vaan hehtaariannoksia ja valikoima on todella surkea... Tulipa se viimeinen pisara muuttaa täältä pois. Tuleeko se ässäpässi Ritaharjuunkin??

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Onhan liiteli vielä ja eivät taija risman kynnet siihen pystyä.Siellä saksalais komennossa on hyvä asioita.sinne vaan

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Oulussa vähittäiskauppa jo ennestäänkin aivan liian keskittynyttä. Nyt enää kaksi suurta jakavat sulassa sovussa markkinat ja kuluttajat maksavat. Mitä merkitystä koko kilpailuvirastolla on, jos hyväksyvät tuollaisen kuluttajien aseman heikennyksen?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Mihin unohtui Eurospar Linnanmaan Euromarketia myytäessä?! Eurospar oli hakijana kun kaupunki jakoi Linnanmaan marketpaikkoja, mutta arinapuolue ja osuuskauppapuolue voittivat. Kaupungin tulisi tavalla tai toisella pakottaa tämä Linnanmaan ex-Euromarket siirtymään Eurospariksi Spar-ketjulle niin säilyisi edes vähäinenkin osa kilpailua.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

eikö tuohon arinan hommaan saa mitään kuria? en käy enään yhdessäkään Arinan myymälässä!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Arina iskee sunnuntaina aina raksilassa oma asiakas saapi kaksinkertaiset poonukset ostoista näin osuuskappaväki jyllää ja uudistaa nyt on jo uudet parkkipaikka valotki kiitos kaupungin pojille.Arina aloittaa uudistuvan kauppasanerauksensa kiitos heille.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

En ymmärrä, miksi porukat jaksavat aina moittia Arinaa. Arinassa tehdään työtä koko Pohjois-Suomen eteen kehittämällä kaupan palveluja. Arina maksaa verot ja TyEL- maksut. Sitä paitsi Arina työllistää lukuisia pohjoissuomalaisia yrittäjiä esim. rakennushankkeissa ja kiinteistöpalveluissa. Arina ostaa myös pohjoisen alkutuottajilta. Hyvä Arina!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Täytyykö Keskon osakkeenomistajien jäävätä itsensä kaupunginvaltuuson äänestäessä kauppapaikka-asioista?

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tapahtui niin, että Euromarketteja TARJOTAAN ne omistavan ULKOMAISEN yrityksen taholta myyntiin ja sieltä otetaan yhteyttä Arinaan, onko se Arinan vika? Jos Arinassa ne harkinnan jälkeen ostetaan, mitä lakia rikottiin? KUN asia on käsitelty LAKIEN MUKAAN kilpailuvirastossa ENNEN KAUPAN SYNTYMISTÄ, ja saatu hyväksyntä, missä on laittomuus? Ottakaa nyt hyvänen aika selvää asioista!

Vastaa Ilmoita asiaton viesti

Tämän keskustelun taso on naurettava. jos se Euromarket olis ollu hyvä kauppa, niin kai te olisitte siellä asioineet ja Suomen Lähikauppa olisi saanut siitä kannattavan. Euromarket-ketju tuotti niin suurta tappiota, ettei sitä kyetty kompensoimaan edes Siwojen ja Valintatalojen yhteisellä tuloksella. Ja mitä Arinaan tulee, niin meidänkään kylän perukoilla ei varmasti olisi yhtään kauppaa ilman tuota osuuskauppaa. En usko, että Tarmo Lähikauppias alkaisi sitä pyörittämään sellaisella tuloksella, jota siitä tällä hetkellä saadaan. Yksityinen ja osakeyhtiö Kesko ovat jo aiemmin lopettaneet kylällä toiminnan kannattamattomuuden takia. Sitä en myöskään ymmärrä, että jos Prisma on halvempi kuin Citymarket tai Stockman niin millä logiikalla uskotte sen palautettavan bonuksen näkyvän hinnoissa? En minä ainakaan saa näistä kalliimmista paikoista sen enempää ostoetua takaisin, vaikka tällä logiikallahan niin pitäisi olla.

Vastaa Ilmoita asiaton viesti
Näytä kaikki kommentit (262)

Uutisvirta

14.12.
Erikoiskuljetus liikkuu Oulun seudulla sunnuntain vastaisena yönä, liikenne pysäytetään ajoittain
14.12.
Kysely: Lähes puolet suomalaisista vastustaa Nato-jäsenyyttä, 22 prosenttia haluaisi liittyä sotilasliittoon
14.12.
BBC:n dokumentti Iistä kiinnosti kansalaisia
14.12.
BBC:n tuore dokumentti Iin ilmastoteoista kiinnosti kuntalaisia Huilingin näyttämöllä – "Kyllä se varmaan ihan oikean ja tasapuolisen kuvan antoi" Tilaajille
14.12.
Raviurheilun supertähti oli voitokkaana Rovaniemellä ja ehti myös poroajelulle – "Porolla ajaminen poikkesi ravihevosista siinä, etten löytänyt mistään jarrua"
14.12.
Tuomas Kettunen, 27, taituroi klassisen saralla – elokuva ja musiikki kulkevat sulassa liitossa oululaislähtöisen säveltäjän matkassa
14.12.
Norwichin päävalmentaja: Teemu Pukilta luultavasti murtui varvas

Etusivulla nyt

Paikallissää

Varoituksia voimassa!

Ajokeli on huono maan itäosassa, Uudenmaan, Kanta-Hämeen, Päijät-Hämeen, Pirkanmaan, Keski-Suomen, Etelä-Pohjanmaan, Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan maakunnissa, Lapin länsiosassa sekä Pohjois-Pohjanmaan maakunnassa lukuun ottamatta Pudasjärven, Taivalkosken ja Kuusamon kuntia lumi- tai räntäsateen vuoksi.
Ajokeli muuttuu huonoksi yöllä Pohjois-Karjalan, Kainuun ja Lapin maakunnissa sekä seuraavissa Pohjois-Pohjanmaan kunnissa: Pudasjärvi, Taivalkoski ja Kuusamo lumi- tai räntäsateen vuoksi.

Jari ja sarjakuvat

Jari

23.6.
Jari on tauolla.

Naapurit

14.12.

Fingerpori

14.12.
;

Uutiset osastoittain

Palvelemme sinua

Asiakaspalvelumme auttaa sinua mielellään Kalevan tilausasioissa ja muissa lukijan palveluissa.

Asiakaspalvelu

(08) 5377 610 (ma-pe 9-16)

www.kaleva.fi/asiakaspalvelu

Pohjoisen kattavimmat mediatilat ja monipuoliset markkinoinnin palvelut printtiin ja digiin.

Kaleva Media B2B asiakasratkaisut

(08) 5377 180

kalevamedia.fi/yrityksille


stats-image